התייעצות לרשת ביתית עם כמה נקודות - Mesh Vs Routers

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Moris5 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: Moris Yos
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים, מבקש את עצתכם

1.
יש לי בבית רשת פנימית שמורכבת משני נתבי Asus RT-AC67U שעובדים בתצורת MESH. אחד נמצא בסלון ואחד נמצא במסדרון. יש לי כבלי רשת חדשים בכל חדר וכנ"ל הנתבים גם מחוברים בינהם בכבל רשת - Ethernet backhaul. מהירות האינטרנט אצלי היא 600MB
2.
מה שהכי מציק במערכת הנוכחית, שהרשת האלחוטית מתנתקת ל 3-5 שניות אם עוברים בין נקודה אחת לנקודה השנייה. כמו כן בזמן האחרון אני צריך לעשות יותר כיבוי והדלקה לאחד הראוטרים מה שמעורר את החשש שאולי אחד מהם כבר לא תקין, אז אני מחפש עבורם תחליף חדש יותר.
3.
התלבטות ראשונה היא בין לרכוש מערכת MESH לבין להמשיך עם שני ראוטרים שיעבדו בתצורת MESH. אני מעדיף להמשיך עם שני ראוטרים מטעמים הבאים:
א. בראוטרים יש יותר יציאות רשת אז זה חוסך לי לשים Switch.
ב. בהמשך לכך, בארון תקשורת צר, ראוטר יחיד דק נכנס בקלות, ו Mesh עם עוד switch זה יהיה צפוף ומסובך.
4.
אז לסיכום:
האם אני צודק בגישה שלי להעדיף שני ראוטרים? או האם יש איזה יתרון כלשהו לעבודה עם מערכת MESH כמו TP-link Deco או Asus ZenWifi על פני עבודה עם שני נתבים בתצורת Mesh?
5.
אם אכן כדאי להמשיך לעבוד עם ראוטרים, ראיתי כאן המלצות על ראוטרים של Asus.
אם אכן אשתמש בשני ראוטרים של אסוס בתצורת MESH, האם ידוע לכם אם בתצורה תהיה השהייה ברשת האלחוטית במעבר בין נקודות? האם יש למישהו ניסיון בשטח עם כמה ראוטרים של ASUS בתצורת MESH ויכול להעיד אם זה עובד טוב? או מה לא עובד טוב?
6.
ראיתי כאן המלצה על נתב Asus RT-AX57. האם גם הנתבים הזולים יותר טובים? כגון RT-AX53u?
תודה רבה מראש 

joey1799
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150
שם מלא: אמיר שלום
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

לי יש שני נתבים של ASUS חדשים למדי בתצורת MESH.
RT AX57 ראשי ואליו משורשר בMESH (דרך כבל רשת - ethernet backhaul( -
RT AX52
זה מותקן אצלי בערך חודש בתצורה הזו ועובד מצויין.
יש לי בערך 35 מכשירים מחוברים בכל רגע נתון ולא מעט מהם עוברים בין הרשתות בצורה חלקה.
עוד לא נתקלתי בבעיה עד עכשיו.

הערה: לפני כן היתה לי רק את הASUS הראשי ואיזה DLINK בנפרד. כלורמ רשתות שונות. המעבר ביניהן היה מאד לא חלק והמכשירים היו ממשיכים להצמד לרשת הרחוקה ולא לעבור לרשת הקרובה החזקה יותר. מאז שהפעלתי MESH זה עובד מעולה.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #3 

ה-AC67U הוא ראוטר מיושן, שתומך רק ב-WiFi 5. ברגע שתעבור ל-WiFi 6 (או 7) עניין המעבר בין הנקודות אמור להיפטר - אבל כן חשוב שהן יהיו של אותה חברה.
אין באמת הבדל בין ״מערכת mesh״ כמו ZenWiFi, לסתם זוג ראוטרים שמבצעים mesh. זו בעיקר דרך למכור סט כ-bundle. כל ראוטר ZenWiFi יכול לעבוד גם בזכות עצמו, וגם להתחבר ל-AiMesh של ראוטר אחר של Asus (זה אגב לא נכון לנקודות המשניות ב-Orbi למשל).
מה שאתה כן צריך לשקול הוא זוג ראוטרים מול ראוטר ונקודות גישה. זה setup הרבה יותר אמין, זול להרחבה, ומה שמומלץ גם לעסקים קטנים ובינוניים. הראוטר גם מספק חשמל דרך PoE לנקודות הגישה, אז אם מחברים אותו לאל פסק הרשת לא נופלת.
לכל החברות הגדולות יש פתרונות כאלה, כמו Asus ExpertWiFi, TP-Link Omada, HP Aruba Instant On, UniFi וכו׳.

Moris5 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: Moris Yos
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

תודה על התשובות!

1. כתבת שעדיף לשקול ראוטר ונקודת גישה לעומת שני ראוטרים. תוכל לפרט למה זה אמין יותר?

2. כמו כן, עשיתי חיפוש קצר באינטרנט לגבי מה שהצעת כגון UniFi ExpertWifi אך נראה שמוצרים אלו לא נמכרים בחנויות "רגילות" וגם עולה יותר, אז אולי קצת יותר מסבך לי את הרכישה

3. אז האם בכל זאת שני נתבים של ASUS בתצורת MESH זה פיתרון אופטימלי? ממה שקראתי, החיסרון העיקרי כאן זה שבמקרה של עדכון Firmware אז הגדרת ה Mesh עלולה להשתבש וצריך לעשות מחדש. אבל זה סיכון שאני מוכן לקחת, גם אם פעם בשנה אצטרך להגדיר את הרשת מחדש.

4. אם כבר ראוטר של אסוס, מה דעתכם על זה ? Asus ExpertWiFi EBR63

אולי עדיף אותו מבחינת אבטחה או ניהול על פני ראוטר "רגיל"? אני מציין שאין לי צרכים "עסקיים" מיוחדים. מה שבעיקר חשוב לי זה האמינות והיציבות של המוצר

joey1799
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 150
שם מלא: אמיר שלום
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

18/01/2025 20:40  
Moris5 כתב:

3. אז האם בכל זאת שני נתבים של ASUS בתצורת MESH זה פיתרון אופטימלי? ממה שקראתי, החיסרון העיקרי כאן זה שבמקרה של עדכון Firmware אז הגדרת ה Mesh עלולה להשתבש וצריך לעשות מחדש. אבל זה סיכון שאני מוכן לקחת, גם אם פעם בשנה אצטרך להגדיר את הרשת מחדש.
...
אני אתייחס רק לסעיף הזה. ביצעתי כבר פעמיים עדכוני חומרה לשני הראוטרים ושום דבר לא השתבש כול לא בהגדרות הMESH.
בפעם הראשונה זה הי הרק לאחד מהם ובפעם השניה עדכנתי את שניהם אחד אחרי השני (כלומר שניהם קיבלו חומרות חדשות בבת אחת).

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #6 

אתה לא זקוק ליותר מראוטר אחד. בכל מערכת ביתית, חוץ מהראוטר הראשי, כל שאר הראוטרים בפועל משמשים כנקודות גישה. הסיבה היחידה שהם נמכרים ככה היא שזה מקל על היצרן להציע מערכת שאפשר להחליף בין היחידות שלה. אבל כמו בכל דבר, עדיף ראוטר טוב אחד מכמה ראוטרים בינוניים (שכאמור, חוץ מהראשי, הפונקציה הזו כבויה בהם). חוץ מזה, את הראוטר אתה צריך לשים בארון התקשורת. ברוב המקרים זה מיקום ממש לא מוצלח עבור כיסוי WiFi, ויתכן שתצטרך נקודת גישה נוספת (או ראוטר שישמש כנקודת גישה). אבל כאמור, זה לא הכרחי.

אין שום בעיה לעדכן את ה-firmware ב-Asus, עשיתי את זה עשרות פעמים, בלי שום צורך להגדיר מחדש את הרשת. אתה גם יכול לגבות את ההגדרות לפני העדכון, ובמקרה הצורך לשחזר אותן (רצוי לגבות בכל מקרה).

ה-EBR63 ראוטר לא רע בכלל, בפרט בשביל המחיר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”