בית חדש מקבלן תשתית רשת נורמאלית
מחפש את עזרת המקצוענים פה לגבי פתרון רשת איכותי ויציב לבית חדש.
הבית הינו בית מקבלן, יש שינויים שאני יכול לבצע, אבל הארונות תקשורת/חשמל לדוגמה הם קבועים, עומק של בערך 25 ס"מ גם בקומת הקרקע וגם בקומה הראשונה.
חשבתי על פתרון כזה,
* רשת בכל חדר טלויזיה + עמדת מחשב + בממד כבל בתקרה לטובת התקנה של Unifi U6-Lite/Plus לטובת הממד בלבד.
* בקומה הראשונה Unifi U6 Pro באמצע הקומה שאמור לשרת את כל החדרים למעלה.
* קומה תחתונה Unifi U6 Pro בשביל כל הקומה התחתונה כולל החדר ליד המטבח + יתכן גם U6 Lite/Plus לחדר העבודה שלי ליד המטבח.
* סוויץ שיחזיק שנים קדימה USW Pro Max 16 POE
* ראוטר UCG Ultra
לא מתכנן מצלמות, בית חכם חלקי לתריסים וחלק מהמתגים כנראה על בסיס Zigbee.
NAS קיים, אולי בעתיד ישודרג, כיום בסיסי של סינולוגי.
כרגע נראה שאני אצטרך למצוא מקום לקופסת הרשת הזו, כנראה בחדר עבודה למטה, כי בארונות תקשורת הציוד לא יכנס.
ועוד שאלה, התשתית ל Unifi אם אני מביא כבל Cat6 לנקודה בתקרה, צריך קודם לשים עליו Keystone? יהיה מקום להסתיר את זה, או שישר ראש רשת שיתחבר ל U6?
אז מה חושבים בכללי? הגזמתי? אשמח לשמוע הצעות בעד או נגד, ואם יש פתרונות טובים אחרים בפחות כסף כמובן, או שיכנסו לארון תקשורת[פרט ל NAS שכבר אמצא לו מקום]
הבית הינו בית מקבלן, יש שינויים שאני יכול לבצע, אבל הארונות תקשורת/חשמל לדוגמה הם קבועים, עומק של בערך 25 ס"מ גם בקומת הקרקע וגם בקומה הראשונה.
חשבתי על פתרון כזה,
* רשת בכל חדר טלויזיה + עמדת מחשב + בממד כבל בתקרה לטובת התקנה של Unifi U6-Lite/Plus לטובת הממד בלבד.
* בקומה הראשונה Unifi U6 Pro באמצע הקומה שאמור לשרת את כל החדרים למעלה.
* קומה תחתונה Unifi U6 Pro בשביל כל הקומה התחתונה כולל החדר ליד המטבח + יתכן גם U6 Lite/Plus לחדר העבודה שלי ליד המטבח.
* סוויץ שיחזיק שנים קדימה USW Pro Max 16 POE
* ראוטר UCG Ultra
לא מתכנן מצלמות, בית חכם חלקי לתריסים וחלק מהמתגים כנראה על בסיס Zigbee.
NAS קיים, אולי בעתיד ישודרג, כיום בסיסי של סינולוגי.
כרגע נראה שאני אצטרך למצוא מקום לקופסת הרשת הזו, כנראה בחדר עבודה למטה, כי בארונות תקשורת הציוד לא יכנס.
ועוד שאלה, התשתית ל Unifi אם אני מביא כבל Cat6 לנקודה בתקרה, צריך קודם לשים עליו Keystone? יהיה מקום להסתיר את זה, או שישר ראש רשת שיתחבר ל U6?
אז מה חושבים בכללי? הגזמתי? אשמח לשמוע הצעות בעד או נגד, ואם יש פתרונות טובים אחרים בפחות כסף כמובן, או שיכנסו לארון תקשורת[פרט ל NAS שכבר אמצא לו מקום]
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
כמה דברים: 1. לא הבנתי איפה הממד. קח בחשבון שממ״ד לרוב דורש נקודת גישה משל עצמה.
2. לכל חדר אני מבין שיש שני חיבורי רשת - אחד בתקרה עבור ה ubiquity וחיבור פיזי לסטרימר או טלויזיה חכמה. נשמע כיוון מצויין
3. יש כמה גישות - או קיסטון או שקע. הייתי אישית שם שקע גם על הקיר וגם על התקרה. קיסטון יותר קל להסתיר.
2. לכל חדר אני מבין שיש שני חיבורי רשת - אחד בתקרה עבור ה ubiquity וחיבור פיזי לסטרימר או טלויזיה חכמה. נשמע כיוון מצויין
3. יש כמה גישות - או קיסטון או שקע. הייתי אישית שם שקע גם על הקיר וגם על התקרה. קיסטון יותר קל להסתיר.
1. הממד בקומה העליונה
2.לא, אין לי כוונה לשים ap בכל חדר, אלא אם ממש צריך, מתכוון לשים אחד בתקרה למעלה בלובי בין החדרים ועוד אחד למטה באמצע הבית.
כאשר לממד לחדר עבודה יהיה טיפול מיוחד
3. הקבלן נותן לי חוטי משיכה, האם להתעקש שיהיה מקום לקופסה על התקרה? עושים את זה בכלל? זה אומר חציבה בבטון בניגוד לחציבה בבלוק על קיר.
2.לא, אין לי כוונה לשים ap בכל חדר, אלא אם ממש צריך, מתכוון לשים אחד בתקרה למעלה בלובי בין החדרים ועוד אחד למטה באמצע הבית.
כאשר לממד לחדר עבודה יהיה טיפול מיוחד
3. הקבלן נותן לי חוטי משיכה, האם להתעקש שיהיה מקום לקופסה על התקרה? עושים את זה בכלל? זה אומר חציבה בבטון בניגוד לחציבה בבלוק על קיר.
תנסה לבקש ממנו שאתה תספק לו את כבל הרשת ושהוא ישחיל אותו בצינורות במקום שישחיל את חוטי המשיכה שלו. ככה הוא יחסוך בחוט משיכה, ואתה לא תיתקל בהמשך בקושי בהעברת הכבלים. אני מציין זאת כי כמעט תמיד יש כיפופים בצינורות, שעלולים לעשות לך חיים קשים בהשחלה....
שאלתי, הוא לא רוצה להתעסק גם יש עניין של אחריות וכו'.20/01/2025 6:47lasik כתב: תנסה לבקש ממנו שאתה תספק לו את כבל הרשת ושהוא ישחיל אותו בצינורות במקום שישחיל את חוטי המשיכה שלו. ככה הוא יחסוך בחוט משיכה, ואתה לא תיתקל בהמשך בקושי בהעברת הכבלים. אני מציין זאת כי כמעט תמיד יש כיפופים בצינורות, שעלולים לעשות לך חיים קשים בהשחלה....
לגבי 3, איך יותר קל להסתיר? keystone על התקרה, אומר שתיהיה קופסא תקועה.19/01/2025 21:04oferlaor כתב: כמה דברים: 1. לא הבנתי איפה הממד. קח בחשבון שממ״ד לרוב דורש נקודת גישה משל עצמה.
3. יש כמה גישות - או קיסטון או שקע. הייתי אישית שם שקע גם על הקיר וגם על התקרה. קיסטון יותר קל להסתיר....
לא ברור מהתמונות המיקום של ארונות התקשורת, כתבת 25ס"מ זה לא עומק שקוע סטנדרטי.
אם הכונה לנישה מאחורי דלת הכניסה אני ההיתי סוגר שם שני דלתות עץ שיחבי הכל ופשוט מקבע הכל לקיר או שם מדף או שניים.
אצלי סגרתי את כל הגובה ובחלק התחתון ניצלתי למתקן נעליים מוסתר (פשוט מדפים לנעליים שלא בשימוש רב).
אם הכונה לנישה מאחורי דלת הכניסה אני ההיתי סוגר שם שני דלתות עץ שיחבי הכל ופשוט מקבע הכל לקיר או שם מדף או שניים.
אצלי סגרתי את כל הגובה ובחלק התחתון ניצלתי למתקן נעליים מוסתר (פשוט מדפים לנעליים שלא בשימוש רב).
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
מאתגר!
הייתי אולי שוקל לרכוש שני מתגים ושכל מתג יהיה בקומה (תחבר אחד לשני עם סיב אופטיקה). הייתי הולך בכיוון של ארון תקשורת 6U או 10U בחדר העבודה וארון משני אולי באזור גרם המדרגות.
האם הולכת להיות הנמכת תקרה בכל קומה לטובת מזגנים? אם כן, פחות בעייתי לרכז AP בכל הנמכה ולגשר אותה לארון התקשורת בכל קומה.
לגבי תשתית קווית, יכול להיות שיהיה קצת מאתגר, אבל אפשרי. לרכז את כל הנקודות בכל קומה למתג הקומתי.
אם תחשוב בכיוון הזה אולי תמצא עוד פתרונות.
הייתי אולי שוקל לרכוש שני מתגים ושכל מתג יהיה בקומה (תחבר אחד לשני עם סיב אופטיקה). הייתי הולך בכיוון של ארון תקשורת 6U או 10U בחדר העבודה וארון משני אולי באזור גרם המדרגות.
האם הולכת להיות הנמכת תקרה בכל קומה לטובת מזגנים? אם כן, פחות בעייתי לרכז AP בכל הנמכה ולגשר אותה לארון התקשורת בכל קומה.
לגבי תשתית קווית, יכול להיות שיהיה קצת מאתגר, אבל אפשרי. לרכז את כל הנקודות בכל קומה למתג הקומתי.
אם תחשוב בכיוון הזה אולי תמצא עוד פתרונות.
לא תהיה הנמכת גבס בבית, רק במטבח מעל הארונות הגבוהים. לגבי קופסת תקשורת U6 או 10 בחדר עבודה, זאת היתה מחשבה, אבל מאד מגבילה ומכערת את החדר22/01/2025 11:53silverbullet כתב: מאתגר!
אם תחשוב בכיוון הזה אולי תמצא עוד פתרונות....
יש ארון בכניסה שניתן לסגור עם נגרות, אבל עובי 20 ס"מ, למעלה יש עוד ארון חשמל/תקשורת במעבר ליד המדרגות.
התחלתי לספור כמה חיבורים באמת אצטרך והגעתי למקסימום 10, ולכן חושב להחליף את הסוויץ ל Pro-8-POE שאמור לתת מספיק מתח ל POE וגם סוגר פינה מבחינת כל הרכיבים, אם חסר אז אחבר לראוטר שגם אצלו יש עוד 3 פורטים פנויים. ואם אצטרך עוד, אז גם Lite-16POE אמור להספיק לי, וניתן לדחוק אותו בארון תקשורת הקטן.
הכיוון שלי היה - שתי נקודות/כבלי תקשורת בכל חדר (4 + 3 להבנתי) - מחוייב בחוק. כבל נוסף מגשר בין שני ארונות התקשורת, נתב + מתג למטה, מתג בארון למעלה (משורשרים). תקשורת אלחוטית - נקודות גישה בחיבור קווי לנקודה בכל חדר שיש בו "חוסר" - ע"פ הנסיון שמצטבר.
תוכל גם להוזיל אם אחד המתגים יהיה רק 4 פורטים... ס"ה פורטים משוער 3 + 3 + 7 (כבל גישור מבזבז אחד בכל יחידה)
תוכל גם להוזיל אם אחד המתגים יהיה רק 4 פורטים... ס"ה פורטים משוער 3 + 3 + 7 (כבל גישור מבזבז אחד בכל יחידה)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אשמח להתעכב לגבי ה "מחוייב בחוק"? יש חוק שאומר שחייב 2 נקודות רשת בכל חדר?23/01/2025 17:39rafi_d כתב: הכיוון שלי היה - שתי נקודות/כבלי תקשורת בכל חדר (4 + 3 להבנתי) - מחוייב בחוק. כבל נוסף מגשר בין שני ארונות התקשורת, נתב + מתג למטה, מתג בארון למעלה (משורשרים). תקשורת אלחוטית - נקודות גישה בחיבור קווי לנקודה בכל חדר שיש בו "חוסר" - ע"פ הנסיון שמצטבר.
תוכל גם להוזיל אם אחד המתגים יהיה רק 4 פורטים... ס"ה פורטים משוער 3 + 3 + 7 (כבל גישור מבזבז אחד בכל יחידה)...
או שמדובר על כבלים/בזק/רשת/חשמל כל אחד מהם?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
החוק מחייב 2 נקודות תקשורת בכל חדר.
הנוסח הוא:
נקודה לתקשורת כבלים\לווין היא נקודה נוספת.
הנוסח הוא:
כלומר, ללא קשר לנקודות חשמל, חייב 2 נקודות תקשורת שישמשו לתקשורת מחשבים\טלפון. לכל נקודה צינור שלה, ישיר לארון תקשורת.(ב) בכל חדר מגורים בדירה, יותקנו שתי תיבות להתקנת אבזרי תקשורת, אשר יותקנו בהן -
(1) בית תקע המכיל שני שקעי תקשורת בהתאם לתקן ישראלי, ת"י 1907 חלק :5 רשתות בזק בחצרי לקוח - מערכת כבילה גנרית לבנייני מגורים;
(2) בית תקע בהתאם לתקן ישראלי, ת"י :1149 בתי תקע משותפי ציר, 75 אום לאותות רדיו, טלוויזיה ולוויין.
(ג) באחד מחדרי המגורים בדירת מגורים תותקן תיבה אחת נוספת להתקנת אבזר תקשורת, אשר יהיה ניתן בעתיד להתקין בה בית תקע לתקשורת
(ד) תיבה להתקנת אבזר תקשורת תחובר לארון תקשורת דירתי באמצעות מובלים כאמור בפרט 1009(4)
(ה) לתיבה אחת להתקנת אבזר תקשורת, מבין התיבות שיותקנו כאמור בפרט משנה (ב), ובכל חדר מגורים, יותקן מובל אחד, ישיר ובאופן רציף, מארון התקשורת הדירתי; מובל כאמור לא יעבור דרך תיבות אחרות להתקנת אבזרי תקשורת....
נקודה לתקשורת כבלים\לווין היא נקודה נוספת.
אוקי, פוסט עדכון עם כמה שאלות
אז הבית מתקדם, יש 2 לפחות בכל חדר עם חוטי משיכה, במסדרון על התקרה יש תשתית ל AP. וגם למטה בין המטבח לסלון.
מבחינת הציוד, אני כנראה אשנה את ה AP ל
U7-Long-Range שנותן יותר טווח, בעיקר בגלל ה 5Ghz.
ואת הסוויצים, אין לי צורך ב LAYER-3 ולכן אשנה את ה Pro max 16 לכמה של Flex 2.5 POE.
אחד בארוך למטה, שיש לו 2 downlinks ל 2 שישבו למעלה
הבעיות:
חשבתי שבקומה למעלה יהיה יותר מקום בארון תקשורת, בסוף גיליתי קופסה מאד צרה שהולכים להכנס אליה מעל 10 חיבורים בשוטף אולי אפילו יותר אם אצטרך יותר מנקודה אחת בחדר. לא הולכים להכנס לי שם 2XFlex 2.5 POE.
אבל כן גיליתי שהחיבור בין הקופסה למעלה ללמטה היא דרך צינור עבה סוג של קוברה, לדעתי 75-80 ממ.
חשבתי לחבר סופיות לכל הכבלים שמגיעים מהחדרים, ולהעביר 4-8 כבלים[כפולים] דרך הכוברה הגדול, ואז מגשרים בין החדרים לבין הכבלים למטה.
שבסוף למטה יהיו 2x Flex 2.5 POE ויהיה איזה Flex MINI למעלה בשביל חיבורי 1GB כמו טלויזיות או מחשבים ישנים.
אז הבית מתקדם, יש 2 לפחות בכל חדר עם חוטי משיכה, במסדרון על התקרה יש תשתית ל AP. וגם למטה בין המטבח לסלון.
מבחינת הציוד, אני כנראה אשנה את ה AP ל
U7-Long-Range שנותן יותר טווח, בעיקר בגלל ה 5Ghz.
ואת הסוויצים, אין לי צורך ב LAYER-3 ולכן אשנה את ה Pro max 16 לכמה של Flex 2.5 POE.
אחד בארוך למטה, שיש לו 2 downlinks ל 2 שישבו למעלה
הבעיות:
חשבתי שבקומה למעלה יהיה יותר מקום בארון תקשורת, בסוף גיליתי קופסה מאד צרה שהולכים להכנס אליה מעל 10 חיבורים בשוטף אולי אפילו יותר אם אצטרך יותר מנקודה אחת בחדר. לא הולכים להכנס לי שם 2XFlex 2.5 POE.
אבל כן גיליתי שהחיבור בין הקופסה למעלה ללמטה היא דרך צינור עבה סוג של קוברה, לדעתי 75-80 ממ.
חשבתי לחבר סופיות לכל הכבלים שמגיעים מהחדרים, ולהעביר 4-8 כבלים[כפולים] דרך הכוברה הגדול, ואז מגשרים בין החדרים לבין הכבלים למטה.
שבסוף למטה יהיו 2x Flex 2.5 POE ויהיה איזה Flex MINI למעלה בשביל חיבורי 1GB כמו טלויזיות או מחשבים ישנים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46322
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
יעבוד כמובן, אין חובה לפזר את כל ציוד הרשת. כנראה אפילו אידיאלי יותר עבור תחזוקה למקם אותו במקום אחד מרכזי.
קצת מוזר שמקום אחד יהיו 3 flex 2.5 poe, הייתי מעדיף סוויץ רציני אבל לצערי אין לי ubiquiti פתרון כזה כמו ה lite 16. רק 2.521/09/2025 21:24ziv_r כתב: יעבוד כמובן, אין חובה לפזר את כל ציוד הרשת. כנראה אפילו אידיאלי יותר עבור תחזוקה למקם אותו במקום אחד מרכזי....
והיקרים יותר תומכי layer 3 מה שאני לא צריך לבית.
האתגר האמיתי יהיה להעביר 4 כבלים כפולים בתוך הקוברה בו-זמנית.