התייעצות לגבי מערכת להאזנה לרדיו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #1 

לאחר מעבר דירה, חושב על מערכת של שני רמקולים מדפיים.

ברשותי מקליט בלו ריי פנסוניק, שקולט את תחנות הרדיו מעידן +. האם ב-FM תתקבל איכות טובה יותר? כלומר, האם עדיף מגבר סטריאו או רסיבר סטריאו?

שמתי לב שבעידן + האיכות לא אחידה. יש תחנות שנשמעות סבבה, ויש שנשמעות דחוסות כמו בשפופרת של טלפון, אך הקליטה דיגיטלית ללא הפרעות (הכי קרוב ל-DAB+ במדינתנו…)

לבלו ריי יש כל חיבור אפשרי: אנלוגי, אופטי, קואקסיאלי.

האם הכיוון נכון או שעדיף רסיבר קולנוע עם HDMI? צפייה בסרטים לא תהיה השימוש העיקרי. תודה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

ב-FM האיכות תהיה טובה יותר, אבל רק בתנאי שיש טיונר טוב. הבעיה שברסיברים מודרניים, גם ק"ב וגם סטריאו, הטיונרים חלשים או אפילו גרועים ממש (הכוונה למוצרי ה-mass market כלומר לא יקרים יחסית; ייתכן שבדגמים יקרים מאד זה אחרת, לא יודע). אם אתה גר באזור עם קליטה טובה זה יכול להספיק אבל לא בטוח. לגבי טיונר טוב, עדיף לקנות משומש אבל צריך לדעת מה מחפשים ולברר קודם על דגם שנראה רלוונטי. אתה מתכוון להשתמש ברמקולים מוגברים או לא? אם לא, בכל מקרה צריך גם מגבר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

asaf23 פותח השרשור
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה.

מסתבר ששידורי DVB-T יכובו בסוף החודש, יש מודעה בעיתון (T2 ממשיכים). הבלו ריי שלי לא יוכל לקלוט שידורים, ישמש רק כנגן.
רק בישראל מכבים שידורים בהתראה של 20 ימים...

אז צריך FM. חשבתי על רמקולים לא מוגברים, אני מבין שעדיף לכוון לרסיבר ברמה של קיימברידג׳.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אני לא מכיר את ביצועי ה-FM של הרסיברים של קמברידג'. נסה למצוא אפשרות לבחון את העניין הזה למשל בחנויות שיש להן כאלה לתצוגה, או אצל אנשים שמחזיקים כזה בבית. כדאי גם לחפש חוות דעת ברשת על דגם או דגמים שרלוונטיים לך, ולראות אם יש שם התייחסות לקליטת שידורי ה-FM ואיכותם, אם כי אני מסופק בקשר לכך (לא זכור לי שראיתי בביקורת על רסיבר מהשנים האחרונות התייחסות מיוחדת לאיכות הרדיו שלו).
.Anything can be done, but it's only done if it's done

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #5 

האם האזנה מהאינטרנט נפסלת על הסף? כי אם לא יש אפליקציות שיזרימו כל רשת רדיו שתבחר בארץ, גם כאלה שלא נקלטות באיזורך.

תצטרך סטרימר קטן דוגמת mibox שיריץ את האפליקציה הזאת (או פתרון דומה, עם או בלי מחשב)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”