דיון - בעלי מכונות heat exchange עם מד טמפרטורה בראש (e61)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
dedk פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,
אני וחבר משתמשים במכונת ECM V Slim. לכל אחד יש מד טמפרטורה בראש,
שנינו מתחילים מטמפרטורה קרובה מאוד לאחר שעה שהמכונה דלוקה. אך כל אחת מהמכונות מתנהגת אחרת בזמן חליטה (מבחינת הטמפרטורה).
לכן אנו מעוניינים לשמוע מה קורה אצלכם, כדי להבין האם השונות מעידה על תקלה.

במכונה אחת - מתחילים מ96 מעלות לאחר כשעה שהמכונה דולקת. ב- flash מגיעים למקסימום- 98.5 ואז זה יורד עד לערך הרצוי. התחלת חליטה ב- 93.5 מעלות, במהלך החליטה עולה ל- 94.5 ונגמר ב 92 מעלות לאחר כ 25 שניות.

במכונה שניה - מתחילים מ- 95.5 מעלות לאחר כשעה שהמכונה דולקת. ב- Flash מגיעים ל- 99-99.5. התחלת חליטה ב- 96 מעלות. הטמפרטורה לא עולה כלל אלא יורדת ומסתיימת בכ- 89-90 מעלות. כמובן שאם מתחילים לחלוט בטמפרטורה נמוכה יותר אז הצניחה ממשיכה בהתאם.
כלומר יש כאן איבוד של כ- 6 מעלות במהלך החליטה לעומת המכונה הראשונה (למעלה) שההפרש בצניחה הוא כ- 2.5 מעלות.

מה קורה אצלכם? מנסה להבין האם זה "תקין" בשני מיקרים או שיש איזה חריגה/תקלה ?

יום טוב.

zvir26
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #2 

היי
יש לי רוקט אפארטמנטו, והיא מתנהגת כמו המכונה השניה שציינת
לאחר פלאש להורדת הטמפרטורה ל 94 מעלות אני מתחיל את החליטה ואז הטמפרטורה יורדת לבערך 90 מעלות בסיום החליטה.
השינויים שאתה מציין בין המכונות לדעתי נובעים בעיקר מהבדלי לחצים במכונות, או בכיוון המכונה או בהצטברות אבנית במערכת או שניהם ביחד.
יציבות הטמפרטורה היא לדעתי החולשה הכי גדולה של מכונות מחליפות חום אבל כשאתה לומד איך לעבוד עם המכונה, תהליך החליטה הופך להרגל. החלק שמטריד אותי (בקטנה) זה הצורך למלא את מיכל המים בתכיפות גבוהה מכיוון שתהליך הפלאש להורדת הטמפרטורה מבזבז כוס מים בכל פעם.
אגב, אני נמצא עכשיו בביקור משפחתי בארה"ב ונאלץ לשתות את מים החומים להם הילידים כאן קוראים "קפה", עדיף להתמודד עם יציבות טמפרטורה במכונה עבור קפה איכותי לעומת המים הדלוחים שמגישים כאן :)

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #3 

אולי באמת הלחץ שונה , תשוו לחצים
אפשר לכוון את ה pressurestat (או שהמכונה עם PID?)

בנוסף ראיתי הבדלים במד טמפרטורה על הראש, יש לכם אותו רכיב?

dedk פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 98
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

תודה חברה .
הכיוון של פרסוסטט נירא לי די הגיוני . ננסה ונדווח . לגבי אבנית - לא חושב שהיא הייתה משנה את המגמה אלה בעיקר טמפרטורה של תהליך המתואר , ובעיקר את הקפיצה הקטנה
בטמפרטורה בתחילת החליטה שזה באצם הנושא כאן

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”