האם רכישת פלאפונים חדשים מדגמים ישנים בשוק.. (חיי סוללה)
מחשבה שעלתה לי לאחרונה, האם רכישת פלאפונים חדשים מדגמים ישנים בשוק נכון לעשות מבחינת חיי הסוללה.
כשפלאפון יושב הרבה זמן בחנות, והכוונה לחודשים עד שנה. חיי הסוללה מתקצרים משמעותית.
האם ניתן לדעת תאריך ייצור המכשיר?
כשפלאפון יושב הרבה זמן בחנות, והכוונה לחודשים עד שנה. חיי הסוללה מתקצרים משמעותית.
האם ניתן לדעת תאריך ייצור המכשיר?
חיי סוללה מתקצרים בדרך כלל כתוצאה של מחזורי הטענה או אם שכבה המון זמן והגיעה ממש לאפס.12/01/2025 12:55(G) כתב: מחשבה שעלתה לי לאחרונה, האם רכישת פלאפונים חדשים מדגמים ישנים בשוק נכון לעשות מבחינת חיי הסוללה.
האם ניתן לדעת תאריך ייצור המכשיר?...
אפשר אני מניח לוודא עם החנות שאם פותחים את המכשיר במקום והסוללה במצב אפס שיחליפו למכשיר אחר.
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 147
- שם מלא: אמיר שלום
- נתן תודות: 32 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
סוללת טלפון סלולרי יכולה לאבד חלק מהקיבולת שלה גם אם לא היתה בשימוש. סוללות ליתיום-יון, שהן הסוג הנפוץ ביותר בטלפונים סלולריים, מתחילות לאבד קיבולת באופן טבעי עם הזמן. זה יכול לקרות גם אם הסוללה לא בשימוש פעיל.12/01/2025 12:55(G) כתב: מחשבה שעלתה לי לאחרונה, האם רכישת פלאפונים חדשים מדגמים ישנים בשוק נכון לעשות מבחינת חיי הסוללה.
הנה כמה מקורות תומכים:
https://www.icomamerica.com/blog/articl ... calendar,6.
זמן: ככל שעובר הזמן, הסוללה מאבדת קיבולת אפילו בלי שימוש. מחקרים מראים שאפילו אחסון ללא שימוש יכול לגרום לאיבוד של כ-2-5% מהקיבולת בשנה.
טמפרטורה: אחסון בטמפרטורות גבוהות או נמוכות מדי יכול להאיץ את הזדקנות הסוללה.
רמת הטעינה: אחסון הסוללה במצב טעון חלקית (כמו 60%-70% במקרה של רוב הטלפונים המיוצרים) עשוי להיות פחות מזיק מאשר אחסון במצב מלא או ריק לחלוטין, אבל עדיין ישנה איבוד קיבולת.
נערך לאחרונה על ידי joey1799 ב 12/01/2025 14:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
כמו שציין גיל, תבדוק שכשאתה מפעיל את המכשיר בפעם הראשונה הסוללה לא הייתה ריקה לגמרי. כי אז יכול להיגרם נזק בלתי הפיך לסוללה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
עוד משהו ששכחתי, באייפון המכשיר יודע להראות את בריאות הסוללה ושווה בדיקה מתחת לכמה אחוז נחשב ללא תקין ואז תוחלף במסגרת האחריות. או כל המכשיר במידה שקיבלת כבר סוללה שמתחת לסף שנחשב תקין.12/01/2025 12:55(G) כתב: מחשבה שעלתה לי לאחרונה, האם רכישת פלאפונים חדשים מדגמים ישנים בשוק נכון לעשות מבחינת חיי הסוללה.
אצלי נניח ירד ל-99% אחרי שנה וחצי כי אני מפעיל אופטימיזציה של הטעינה.
אז סוללה שמקבלים עם 90% ושומרים עליה טוב יכולה להחזיק לפעמים יותר מסוללה שמקבלים עם 100% ולא שומרים.
באנדרואיד אין משהו כזה מובנה אז אפילו לא יודעים מה מצב הסוללה.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3544
- נתן תודות: 1106 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
זו בדיוק האסטרטגיה שלי כבר שנים.12/01/2025 15:20(G) כתב: ואני ממשיך שהמסקנה היא שגם אם חושבים שהטלפון מגיע חדש מהחנות רצוי לא לרכוש דגמים שיושבים שנה פלוס.
גם אם מחיר המכשיר זול יותר עם הזמן, זה מגיע על חשבון חיי הסוללה שתקבל עם המכשיר....
לקנות מכשיר חדש בן שנה-שנתיים.
להביא את הדגם הפרימיום של השנה הקודמת או אחת לפני, תלוי כמה הנוכחי החזיק.
מוכיח את עצמו, מחזיק כמה שנים טובות, לא מייחס חשיבות לעניין הסוללה.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
גם אם אתה עושה רוט מומלץ לעדכן כשיוצאים עדכונים.13/01/2025 7:44(G) כתב: לא בהכרח חסרון, יש כאלה כמוני למשל שעושים רוט למכשיר ברגע שמקבלים אותו ולא מעוניין לעדכן כלל....
ובטח שלא בסמסונגים כי הטלפון מסומן כפרוץ בלי אפשרות חזרה כך שגם אפליקציות מסויימות שדורשות אבטחה לא יעבדו וגם האחריות הולכת.
בכל מקרה לא מומלץ להשתמש בטלפון אחרי רוט ולא מעודכן לתשלומים וגישה לבנק או שירותים פיננסייים אחרים.
שנה ואפילו שנתיים זה סביר, וסביר שלא תהיה בכלל ירידה מורגשת בסוללה אבל צריך לבדוק כל טלפון ספציפית כי לא כל הסוללות נוצרו שוות מלכתחילה. בשביל זה יש אחריות יצרן.12/01/2025 15:20(G) כתב: ואני ממשיך שהמסקנה היא שגם אם חושבים שהטלפון מגיע חדש מהחנות רצוי לא לרכוש דגמים שיושבים שנה פלוס.
גם אם מחיר המכשיר זול יותר עם הזמן, זה מגיע על חשבון חיי הסוללה שתקבל עם המכשיר....
למה אני עושה רוט, אני מתאים את המכשיר לצרכים שלי:
* אני מסיר את כל האפליקציות שלא ניתן להסיר ואני לא צריך אותם על המכשיר
* בדרך כלל מתקין גם LSPOSED ו- MAGISK כי אני רוצה גישה ושליטה מלאה על מערכת ההפעלה ויכולת להתקין תוכנות פנים מערכת.
- אני מסיר את השעון מהסטטוס-בר שאין לי צורך בו, מקצר ומסיר את כל מה שאני לא צריך מהשורה הזו.
- יכול לשים את NOVA LAUNCHER כ-DEFAULT ויכול להשתמש ב-GESTURES וכמובן מסיר את NAVBAR מלמטה.
וכו...
ובקשר לעדכונים וכו... אלה הם סתם הפחדות. מי שבאמת ירצה לפרוץ לפלאפון שלך יעשה את זה עם העדכונים או בלי.
עדכונים גורמים ברוב המקרים לאיטיות, המכשיר נעשה כבד יותר. יהיו לך יותר פרסומות במכשיר.
עושים פעם אחת עדכונים כשמקבלים את הפלאפון, מעדכנים את האפליקציות. נותנים לזה זמן ובודקים אם הכל עובד כמו שצריך וזהו.
לא מעדכן יותר. נכון או לא נכון זה אינדוידואלי.
* אני מסיר את כל האפליקציות שלא ניתן להסיר ואני לא צריך אותם על המכשיר
* בדרך כלל מתקין גם LSPOSED ו- MAGISK כי אני רוצה גישה ושליטה מלאה על מערכת ההפעלה ויכולת להתקין תוכנות פנים מערכת.
- אני מסיר את השעון מהסטטוס-בר שאין לי צורך בו, מקצר ומסיר את כל מה שאני לא צריך מהשורה הזו.
- יכול לשים את NOVA LAUNCHER כ-DEFAULT ויכול להשתמש ב-GESTURES וכמובן מסיר את NAVBAR מלמטה.
וכו...
ובקשר לעדכונים וכו... אלה הם סתם הפחדות. מי שבאמת ירצה לפרוץ לפלאפון שלך יעשה את זה עם העדכונים או בלי.
עדכונים גורמים ברוב המקרים לאיטיות, המכשיר נעשה כבד יותר. יהיו לך יותר פרסומות במכשיר.
עושים פעם אחת עדכונים כשמקבלים את הפלאפון, מעדכנים את האפליקציות. נותנים לזה זמן ובודקים אם הכל עובד כמו שצריך וזהו.
לא מעדכן יותר. נכון או לא נכון זה אינדוידואלי.
נכון, מי שירצה ספציפית לפרוץ אליך ספציפית כנראה יצליח בכל מקרה.15/01/2025 7:32(G) כתב: ובקשר לעדכונים וכו... אלה הם סתם הפחדות. מי שבאמת ירצה לפרוץ לפלאפון שלך יעשה את זה עם העדכונים או בלי....
אבל בעולם האמיתי זה יותר עניין של סטטיטיקה ככל שיש אצלך יותר פרצות ידועות וותיקות שלא נחסמו בעדכון ככה יותר סיכוי שיש כבר כלים שנפוצים אפילו בחינם שיודעים לנצל את הפרצות האלה כך שאפילו האקר מתחיל יכול לפרוץ לטלפון שלך וזה אומר שיש הרבה יותר סיכוי שזה יקרה.
בנוסף אתה גם מתקין כל מני תוכנות\תוספים שאתה לא באמת יודע מה יש בהם לתוך מערכת שבעצם פתחת לכל העולם.
זה כמו לגור בבית שאפילו אין דלת וכולם רואים שאפשר להכנס חופשי רק שבגלל שזה טלפון לא תידע אם נכנסו בכלל או שתידע כשזה יהיה מאוחר מדי.
כמובן שאם אין בטלפון שום דבר פרטי\חשוב\קריטי כלשהו שאין בעיה לחשוף לכל העולם אז לא רלוונטי.
באייפון מבטיחים חמש שנים עדכונים בסמסונג ארבע שנים, זה תלוי במותג וכמה משלמים עליו כי ליצור עדכונים ולפתור פרצות גם עולה כסף.20/01/2025 17:45zovirax כתב: האם LineageOS יכול לספק עדכוני אבטחה למכשירים שהיצרן הפסיק לתמוך ...
לא יכול להיות שחיים של מכשיר הוא 3 שנים ואז המשתמש חשוף...
זה לפי אותו עיקרון שמה שזול לפעמים אחר כך עולה ביוקר
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
זה דבילי לזרוק מכשיר עובד זול או יקר כי היצרן הפסיק את העדכונים.
יש לי פיסי של 12 שנה שמקבל עדכוני תוכנה ויקבל עד מותו.
זה רקוב שגוגל ואייפון שולטים בנו ככה .
חשבנו שמיקרוסופט הם מרושעים
יש לי פיסי של 12 שנה שמקבל עדכוני תוכנה ויקבל עד מותו.
זה רקוב שגוגל ואייפון שולטים בנו ככה .
חשבנו שמיקרוסופט הם מרושעים