רכב עבודה. מיונדאי איוניק ליונדאי אלנטרה \-:

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
שלח תגובה
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1601
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #1 

לאחרונה החלפנו רכב עבודה מיונדאי איוניק ליונדאי אלנטרה.
אני העדפתי את האיוניק וזה הדגם שהיה לנו כמה שנים ברצף.
כעת משום מה, כבר לא מציעים את האיוניק בתור רכב חברה, "ונאלצנו" להסתפק באלנטרה.

רציתי "להוציא קיטור" על האלנטרה ובהזדמנות זאת לשאול על כמה פונקציות מאוד שימושיות שהיו באיוניק ונעדרות לגמרי מהאלנטרה.

נתחיל בספר הרכב. מסתבר שמה שמגיע עם הרכב זה ספר מינימליסטי עם כמה קישורים שאף אחד מהם לא מגיע לעמוד PDF של ספר הרכב "המלא" עם כל הפונקציות והאביזרים.

למשל: האם יש לאלנטרה "אורות ערפל"?

האם יש לאלנטרה תחליף לידיות ההיגוי שהיו מתחת לגלגל ההגה באיוניק ושימש להעברת הילוכים מבלי לצאת מ-Drive?
(וגם לשלוט במהירות ההולכת וגוברת בירידה מבלי להחזיק את הרגל על הברקס כל הירידה)

על השלט יש כל מיני אפשרויות הפעלה כמו "סגירת כל החלונות" לאחר ששכחת אותם פתוחים
או הפעלת אורות מהבהבים וצופר אם אתה לא מוצא את האוטו במגרש חניה גדול ואפלולי..

הפונקציה היחידה שהצלחתי להגדיר היא פתיחה אוטומטית של הבגאז' אם האוטו נעול ואתה מתקרב לבגאז' עם ידיים עמוסות כשהשלט בכיס שלך, האוטו יהבהב למשך כמה שניות ואז יפתח את הבגאז'.

אני יודע שיש לו עוד טריקים, אבל אינני יודע אין להגדיר אותם או להפעיל אותם.

סוגיה מעצבנת נוספת היא שיש רק יציאת USB סטנדרטית אחת
וכל השאר הם 'נקבה' בגודל USB-C והחברה לא סיפקה כבלי חיבור בגודל הזה.. זכר לזכר.

בקיצור, אוטו מעצבן. מתגעגע לאיוניק !

ג'יימס

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #2 

יש לי אילנטרה כבר שנתיים מליסינג מהעבודה, וזה ללא ספק אחד הרכבים הכי גרועים שהיו לי. להלן מקבץ הבעיות שחוויתי עימו:
  • המראה שלצד הנהג אינה מציגה רכבים שנמצאים מאחורי הרכב שלי. הם נעלמים בדיוק כשהקודקוד הקדמי שלהם נוגע בקודקוד האחורי של האילנטרה. בנוסף, המראה הזו מציגה את הרכבים הרבה יותר קרוב ממה שהם באמת, ולא מציגה את המרחק האמיתי שלהם. לטענת היבואן זה רכב בתקן אמריקאי וכך אמורות להיות המראות. מכיוון שהוכחתי למעסיק שמדובר במראה מסוכנת, חברת הליסינג מימנה הדבקת מראה חדשה על המראה הקיימת אצל זגג. עכשיו ניתן לראות את הרכבים במראה זו באופן תקין. מסתבר שהיבואן פנה לזגג זה על מנת למצוא פיתרון לנהגים שמתלוננים על החידלון הזה.
  • מראות הצג אינן מתקפלות עם נעילת הרכב. לכן נדרש לקפלן ידנית בלבד.
  • החלון האחורי ממש לא אפקטיבי בעיני, הוא גבוה מאד בגלל המבנה של הדשבורד האחורי שבנוי בזוית חדה, ולכן הוא לא מציג את הרכבים שמאחורי באופן מלא.
  • הרכב נמוך מאד, ועקב כך מגרד בקלות מדרכות ובמפרים
  • הסירקולציה של האויר מתבטלת אצלי באופן אקראי וללא התראה והרכב מתחיל לשאוב אויר מסריח מהרכבים שלפניו. למרות שמדריכים שראיתי באינטרנט, לא הצלחתי לבטל זאת.
  • מעצור היד שלו אינו אוטומטי בעצירה, ועקב כך בכל חניה הרכב זז כמו אוניה עד שהילוך ה-parking עוצר אותו.
  • הוויז במערכת המולטימדיה שלו מחייבת עצירת הרכב ושילוב ל-Parking על מנת להקליד יעד נסיעה. בניגוד לרכבים אחרים בו הנוסע ליד הנהג יכול לסמן "אני לא הנהג" ולהקליד. היא גם לא תומכת בחיפוש יעד שנאמר בקול רם.
  • לא ניתן לבטל קישוריות בלוטות' מרגע שהסמארטפון (אנדרואיד) מחובר באמצעות אנדרואיד אוטו. גם אם ביטלתם את הבלוטות' מהסמאטרפון, הבלוטות' ידלק תוך שניה שוב. הדרך היחידה לנתקו היא לכבות את הסמאטרפון, או לעצור, לכבות את הרכב ולפתוח את דלת הנהג כדי שהמולטימדיה תיכבה.
  • נהיגה בכביש עם במפרים אינה נסלחת, ומחייבת נהיגה איטית במיוחד, אחרת הבמפר מזעזע את הרכב, או מגרד את תחתיתו.
  • לא מצאתי אצלו אורות ערפל.
  • אין דרך להרים את המגבים הקידמיים על מנת לנגב את השמשה הקידמית עם מגב בתחנת הדלק, כי המגבים מוחבאים מתחת למכסה המנוע. לכן ניתן לנגב רק עד למגב.
  • כדי לקפל את הכיסאות האחוריים צריך לפתוח את תא המטען. אי אפשר לקפלם מתוך חלל הרכב.
  • הרכב לא התקבל אצלי עם פח. צריך לאלתר פח.
  • יציאה לעקיפה במהירות של כ- 100 קמ"ש מתחילה ב- 2 שניות של רעש מחריד ללא שינוי במהירות, ורק אחרי זה הרכב מתרצה להאיץ.
הרכב הקודם היה טויוטה קורולה, נהנתי בו הרבה יותר מאשר עם האילנטרה.
מצד שני, זה רכב של העבודה, אז אחכה עוד שנה להחלפתו.

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”