הבריסטה אקספרס התפגרה - מחפש המלצה למכונה אוטומטית עד 5000 ש"ח
אם מכונה אוטומטית אז מכונה של יורה ובלעז Jura
Ena 8
ויש גדולות יותר אם הגודל קובע אצלך
סוסי עבודה למרות שהמכונות עדינות ודורשות ניקוי בזמן, המכונות רגישות למים קשים, תקפיד להשתמש במים רכים ותהנה מקפה סביר בהחלט ביחס למכונה אוטומטית
Ena 8
ויש גדולות יותר אם הגודל קובע אצלך
סוסי עבודה למרות שהמכונות עדינות ודורשות ניקוי בזמן, המכונות רגישות למים קשים, תקפיד להשתמש במים רכים ותהנה מקפה סביר בהחלט ביחס למכונה אוטומטית
כל המכונות של JURA זהות (פנימית) כמעט לחלוטין מהזולה ביותר ועד היקרה ביותר.
סתם כדוגמא: המטחנה של ENA8 זהה למטחנה של Z8, שזה בערך כמו להשוות בין מרצדס A-CLASS ל S-CLASS.
בכולן חייבים להשמע להוראות שהמכונה רושמת למפעיל...שזה אומר שימוש בפילטרים והחלפתם בזמן, או ביצוע שטיפה עם טבליות נגד אבנית. כמו כן יש להתשמש בטבליות ניקוי.
אין צורך (וגם אין אפשרות קלה) להוציא ולשטוף את יחידת החליטה (כמו בשאר מכונות הקפה)...כל זה עד שהן מתחילות לנזול וזה קורה רק אחרי 6-8 אלף כוסות. לאחר מכן שולפים ומחליפים את יחידת החליטה או משפצים אותה לבד. אם לא לבד, אז נותנים את המכונה לשיפוץ באור יהודה במעבדה ראשית.
סתם כדוגמא: המטחנה של ENA8 זהה למטחנה של Z8, שזה בערך כמו להשוות בין מרצדס A-CLASS ל S-CLASS.
בכולן חייבים להשמע להוראות שהמכונה רושמת למפעיל...שזה אומר שימוש בפילטרים והחלפתם בזמן, או ביצוע שטיפה עם טבליות נגד אבנית. כמו כן יש להתשמש בטבליות ניקוי.
אין צורך (וגם אין אפשרות קלה) להוציא ולשטוף את יחידת החליטה (כמו בשאר מכונות הקפה)...כל זה עד שהן מתחילות לנזול וזה קורה רק אחרי 6-8 אלף כוסות. לאחר מכן שולפים ומחליפים את יחידת החליטה או משפצים אותה לבד. אם לא לבד, אז נותנים את המכונה לשיפוץ באור יהודה במעבדה ראשית.
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35085
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
תודה לכולם!
מעוד מקורות שמעתי המלצות על Jura
הוזמנה Jura E8, בול בתקציב
Arie10,
נקווה לטוב....6 שנים לנזילות יהיה מבאס כי נראה לי שזה בדיוק מה שקרה בבריסטה אקספרס והחלטתי לא לתקן מכונה שבזמנו עלתה לי 2200 ש"ח
חלק מהאי רצון לתקן היה כי התעייפתי מתהליך ההכנה ורציתי אוטומטית
אני מודע לעניין הניקוי
גם כל יחידת הקצפת החלב והתחזוקה (ניקוי יומי עם כדוריות) זה תוספת עלות שלא הייתה קודם
Arie10,
נקווה לטוב....6 שנים לנזילות יהיה מבאס כי נראה לי שזה בדיוק מה שקרה בבריסטה אקספרס והחלטתי לא לתקן מכונה שבזמנו עלתה לי 2200 ש"ח
אני מודע לעניין הניקוי
גם כל יחידת הקצפת החלב והתחזוקה (ניקוי יומי עם כדוריות) זה תוספת עלות שלא הייתה קודם
תתחדש. החלטה טובה, לא תתאכזב.
התחזוקה של יחידת ההקצפה של החלב אכן חשובה ברמה יומית, אך ניתן לבצעה גם בלי חומר ניקוי ייעודי. הכדוריות, או טבליות, שציינת נחוצות לניקוי יחידת החליטה. למיטב זכרוני כל 300 כוסות.
אני מאחל לך המון קפה טוב איתה.
התחזוקה של יחידת ההקצפה של החלב אכן חשובה ברמה יומית, אך ניתן לבצעה גם בלי חומר ניקוי ייעודי. הכדוריות, או טבליות, שציינת נחוצות לניקוי יחידת החליטה. למיטב זכרוני כל 300 כוסות.
אני מאחל לך המון קפה טוב איתה.
-
guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35085
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
מאתר JURA:
ניקוי מערכת החלב
קל לשמור על ההיגיינה והפעולה התקינה של מערכת החלב ביחידת המזיגה הכפולה. צריך רק לזכור לנקות את מערכת החלב בכל יום, במידה והשתמשתם בה להכנת חלב.
זה לוקח רק כשתי דקות. השתמשו רק בכדוריות לניקוי מערכת החלב מתוצרת JURA.
ניקוי מערכת החלב
קל לשמור על ההיגיינה והפעולה התקינה של מערכת החלב ביחידת המזיגה הכפולה. צריך רק לזכור לנקות את מערכת החלב בכל יום, במידה והשתמשתם בה להכנת חלב.
לא כל 6 שנים, אלא יותר לכיוון של 6-8 אלף כוסות במונה שסופר ברקע.30/12/2024 17:58guyezra כתב: תודה לכולם!
Arie10,
אני מודע לעניין הניקוי
גם כל יחידת הקצפת החלב והתחזוקה (ניקוי יומי עם כדוריות) זה תוספת עלות שלא הייתה קודם...
אין ניקוי יומי עם "כדוריות", אלא יותר עם נוזל שמנקה את "מסלול" החלב וגם כאן אני לא מכיר אחד שמתמש בנוזל יעודי על בסיס יומי, אלא מבצע שטיפות עם מים ו/או מפרק ומנקה ידנית (פעולה בסיסית ופשוטה ביותר).
סרטונים לחוד וחיים אמיתיים לחוד !30/12/2024 21:46guyezra כתב: מאתר JURA:
ניקוי מערכת החלב
...
JURA מתמחים בנסיון לדחוף את החומרים שלהם בכל מקום.
ממליץ לך לקנות פילטרים חליפיים, או למלא אותם בגרנולר (כמו שאני עושה שנים).
כמו כן, JURA לא המציאו את טבליות הניקוי וגם לא את טבליות נגד אבנית. הכל קיים חופשי בשוק החומרים התחליפיים ועולה משמעותי פחות.
בהצלחה ותהנה !