מהפאטיפון והרסיבר של קנווד של ההורים שלי שהשתלטתי עליו ולקחתי לחדרי וכל היום הקשבתי לתקליטים,
למערכת הקולנוע הביתי הראשונה שלי בתחילת שנות ה2000 של Wharfdale
ועד לשנותי הראשונות כנשוי שבהם לטובת שלום בית הוחלפו הרמקולים השחורים המכוערים לטובת קולנוע ביתי נחבא לעיין ודיי אנמי.
עד לפה קורות חיי בתחום במהירות האור...
משהו בתקופת הקורונה עורר בי את הרצון לשדרג, לשמוע קולנוע כמו שאמורים, להתרגש ממוסיקה כמו שהתרגשתי לראשונה מהשיר MAMA של Phil collins.
חיפוש ארוך מאוד בכל הפורומים, הקבוצות וסרטונים בyoutube הבנתי שאני חייב להתחיל בחלק החשוב ביותר במערכת - הרמקולים.
ההחלטה צומצמה למספר אפשרויות ומגבלות תקציב, קפיצה למספר חנויות ולבסוף חזרה לחנות אותה אני מכיר כבר כ35 שנים סטריאו סטאר שאף פעם לא מאכזבים אותי,
הקשבה למספר אפשרויות, שיחות ארוכות עם עוזי וקצרות עם מושיקו והגעתי להחלטה סופית בעניין - אני הולך על הParadigm Founder!
רכשתי את הFounder 80 לקדמיים ולסנטר הלכתי על הLCR70.
למזלי הרמקולים בגוון חום עם הטבעת הכסופה על האלמנטים נראים מאוד אלגנטיים ויוקרתיים אחרת אשתי לא היתה מקבלת אותם
חיבור זריז ומיקום הרמקולים במקום אקראי בחלל ואהה... לא מה שציפיתי.
מה עושים עכשיו?! חוזרים לפורום להבין וללמוד ומגלה שקיים דבר בשם כיול למגבר (בשלב הזה אני עם דנון X2500h שבהחלט לא החמיא והתאים לרמקולים החדשים).
בשלב הזה אני מכיר מלאך בשם @Claudia5, שעם הרבה סבלנות ורצון עוזר לי לראשונה בכיול הדנון. בהמשך לשיחות והבנה שהעולם הזה הרבה יותר מורכב מרסיבר ורמקולים. פה הבנתי לאן נפלתי עם הבור הזה שנכנסתי אליו
מסטרימרים ועד לכבלים ומגבי כח ומה לא...
הבנתי שהשלב הבא שלי זה לשדרג את הרסיבר שלי.
פה נכנס @Royla לתמונה. אחרי שClaudia5 הכיר בינינו, השתדרגתי בMarantz 7015 המטורף שלו והכרתי בחור עם ידע, סבלנות ושמיעת מכ"מ שלא הכרתי לפני כן. רועי פתח אותי לעולם חדש נוסף - כבלים כבלים כבלים!
בהצעתו ובעצת Claudia5 המשכתי לשידרוגים הבאים שלי - ניחשתם, כבלים וגם סטרימר של DUNE.
אחרי שהכל הגיע, בהמתנה מרובה, ידעתי שאין מנוס! צריך לעשות את הקפיצה לשלב הבא בתוכנית מרובת השלבים והיא מגבר כח.
שוב חיפושים, קריאת חומר וצפייה בהמלצות רבות הבאתי מספר מגברים הביתה. נשמעים מעולה אבל בתחושת הבטן והאוזניים הם לא היו המתאימים.
חיפוש נוסף ומקרי פה באתר ומצאתי פוסט של @יהלי ב בו הוא מזכיר מגבר שיש לו. שיחה ארוכה, חיפושים נרחבים וההחלטה התקבלה, הולך על הימור (שהתגלה כמתאים) - מגבר Hypex NCx500 עם 3 ערוצים וביקורות מטורפות!
המתנה לא ארוכה כלל והמגבר מגיע. התרגשות שיא, מחבר הכל, הפעם באמת שזהו, לא משדרג יותר כלום! מבטיח!
רמקולים יש,
רסיבר יש,
חיווט יש,
סטרימר יש,
מגבר - יש!
מחבר הכל ואההה.... לא זה, לא יכול להיות, משהו פה לא זה.
כמובן שאין מה להשוות למה שהיה לי בתחילת המסלול הארוך והכיף אבל לא מה ששמעתי פה אצל חברים בבית, עדיין זה לא זה!
שיחה קצרה עם Claudia5 ולפני שאני מספיק להכין לי כוס קפה, הוא דופק אצלי על הדלת עם מחשב, מיקרופון ותוכנת הכיול של REW בשילוב עם הNEXUS. אמרתי כבר שהוא מלאך עם לב זהב ותותח בכיולים? שיסמיק קצת... מגיע לו!
כיול זריז, אספרסו אחד, קפוצ'ינו אחד, הקלטה עם REW והרצת סקריפט - ובום!!!!!!!!
יש לנו את זה!!!
הגעתי למנוחה והנחלה,
קולנוע ביתי עם הסאב של SVS PB2000 מעולם לא נשמע כל כך עוטף ומדויק ומצד שני פיצוץ לפרצוף מרעיד שכנים כשצריך.
הפרדת צליל מטורפת, הנמוכים מדויקים, הגבוהים ברורים וחדים והבמה - כולה שם! בסרטים, במוסיקה בהכל - פשוט כיף כיף כיף
אז תודה לכל מי שהזכרתי פה ולמי שלא, זאת היתה דרך ארוכה, וללא ספק יש עוד מה לעבור...
חפרתי... הלכתי לשמוע לי קצת Genesis