ההתקן שלך מתאים ל-ipv6? אתה מתחבר דרך dual stack?...
יש IPv6 קבוע בארץ?
בתיאוריה כן - זה ראוטר SMB מתקדם לזמנו (Draytek Vigor2862), עם תמיכה מלאה ב- IPv6, שניוונתי למודם סלולרי עם יציאת רשת ללא NAT....
אלא שלא באמת בדקתי שם את ההגדרות מבחינת IPv6 לפני שהפכתי אותו לברידג', ועכשיו אצטרך לאפס אותו כדי לגשת לשם שוב.
הצלחת בסוף לקבל טווח קבוע?01/12/2022 12:19NegativeIQ כתב: האם מישהו הצליח לקבל טווח כתובות IPv6 קבוע מספק בארץ? (חינם או בתשלום)
אולי מישהו משלם על IPv4 קבוע יוכל לבדוק האם במקרה גם IPv6 קבוע?
אשמח אם תשתפו מה הספק והתשתית....
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
מקפיץ כי במקרה חזרתי22/04/2023 16:49amdr1 כתב: אגב אתה צודק.
משתנה כן,אבל לא כל חיבור מחדש זה בדוק.
פריקס קבוע למשתמש ביתי במציאות שלנו-פנטסטיקה.לא מאמין.....
אצלי הוא משתנה כל פעם שהראוטר מתנתק (ספק הוט, תשתית אנלימיטד).
אם זה לא היה ככה לא הייתי מפרסם את הפוסט.
האמת שהנתב לא בהכרח זה שצריך לדאוג לעדכן את הכתובת, כל מכשיר שרירותי ברשת יכול לעשות את זה (למשל אצלי אאל״ט זה דווקא קורה ב־RPi שיש לי שם). לא מכיר את השירות הזה, אבל לפי התיאור נשמע שזה עוזר ספציפית במקרה של מכשירים שלא משמרים פרטיות ומשתמשים תמיד באותה כתובת בחצי השני. אני מניח שהוא מקבל עדכונים ממכשיר אחד כלשהו, ומכיל כמה רשומות מקושרות תחת אותה קידומת, כך שברגע שהוא מקבל עדכון הוא בעצם מעדכן את כל הרשומות המקושרות עם הקידומת החדשה.06/12/2022 15:22oferlap כתב: התכוונתי לכתובות הציבוריות - אני מבין שכל עוד אין הסכם מוגדר עם הספקית על Prefix קבוע, הן עשויות להשתנות.
השאלה שלי היא, בהנחה שמוגדר שירות כלשהו שפתוח לאינטרנט - מי אחראי לעדכן את שרתי ה- Dynamic DNS ברגע שאותה כתובת משתנה? ב- IPv4 זה מאד פשוט - הראוטר מקבל כתובת ציבורית אחת, שהיא מן הסתם גם הכתובת לכל השירותים שפתחת לאינטרנט, והוא דואג לעדכן אותה אם וכאשר היא משתנה. ב- IPv6 זה לא עוזר לך שהראוטר מעדכן את הכתובת של עצמו - זו לא אותה כתובת או כתובות שצריכות להיות נגישות מבחוץ. אתה צריך לגרום לו איכשהו לעקוב ולעדכן את הכתובת של Node ספציפי בצד הרשת הפנימית, או להריץ שירות לעדכון הכתובת על אותו Node עצמו....
אני מבין שאתה מדבר על חלוקת או הקצאת הכתובת, כמו שעושה DHCP, ואני התכוונתי למשהו אחר - עדכון DNS כך שאפשר להתחבר מרחוק לאותו מחשב דרך ידיעת ה- Domain שלו ומבלי לדעת את הכתובת.לא מכיר את השירות הזה, אבל לפי התיאור נשמע שזה עוזר ספציפית במקרה של מכשירים שלא משמרים פרטיות ומשתמשים תמיד באותה כתובת בחצי השני...
מאז שהפוסט פורסם למדתי שקיים מנגנון Neighbours Discovery שמאפשר לכל מכשיר באותה רשת לעקוב, אבל בראוטר שלי אפשר רק להציג את הנתונים בטבלה, אין, עד כמה שאני יודע, אופציה לעדכן DNS בכל פעם שכתובת ברשת משתנה.
מבחינת חלוקת כתובות, אז ה- Prefix שהספקיות נותנות משתנה אצלי בכל חיבור מחדש. בנוסף גם הגדרתי בראוטר שירות DHCPv6 שמחלק כתובות רנדומלית, כך שכמעט הכל משתנה מדי פעם. רק חלק מה- Prefix שקשור לרשת הפנימית (VLAN) נשאר קבוע.
עברתי מסע עינויים מול פרטנר בנושא הזה20/06/2023 12:24OMRIJ כתב: אצלי לא משתנה בתדירות גבוהה, אבל כן משתנה
דיברתי עם פרטנר שבוע שעבר - IP קבוע אצלם כולל גם IPV6 קבוע.
כמובן שצריך לעבור לPPPOE...
ביקשתי לעבור לIPV6 קבוע, אחרי בדיקה אמרו לי שהם צריכים לפנות להנדסה וזה יקח יומיים שלושה
בינתיים העבירו אותי לחיבור PPPOE
הגדרתי אצלי, IPV4+IPV6 עובד (עדיין לא קבוע, כי אני מחכה שהם יחזרו אלי שהנדסה יסיימו את הטיפול)
חזרו אלי אחרי חמישה ימים, אמרו לי שהסתיים הטיפול והIP הקבוע שלי הוא X.X.X.X
שאלתי מה לגבי הIPV6 - התשובה שלהם היתה שאין להם IPV6 קבוע.
(לא משנה שבשיחה שבה עברתי הבהרתי את נושא הIPV6 אינספור פעמים, והם בכל פעם אמרו שגם הוא יהיה קבוע)
אבל מאותו רגע, חיבור PPPOE לא מקבל יותר בכלל IPV6 וכשמחזירים לDHCP אין בעיה.
ואין עם מי לדבר, כי הם חוזרים על המשפט שאין להם IPV6 קבוע ושזה בעיה בהגדרה בראוטר.
מזמן לא הייתי מתוסכל ככה משיחה עם נציג תמיכה טכנית
אין פתרון כרגע לIPV6 בPPPOE (קבוע או לא)
נחפש פתרונות בחברה אחרת.
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 731
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
חחחח
איזה סיפור עצוב..
נראה לי רמת התומכים נפלה מתחת לביוב עירוני.
אבל מצד אחר מה אפשר לרצות מבן אדם יושב בשכר מינימום ואני אפילו לא בספק שיש בגרות לכולם.
ובתנאים אלא חושב שזה מספיק ל99% לקוחות פרטיים שלא מעניין אותם מאין צומח ip בכלל וipv6 בפרט..
איזה סיפור עצוב..
נראה לי רמת התומכים נפלה מתחת לביוב עירוני.
אבל מצד אחר מה אפשר לרצות מבן אדם יושב בשכר מינימום ואני אפילו לא בספק שיש בגרות לכולם.
ובתנאים אלא חושב שזה מספיק ל99% לקוחות פרטיים שלא מעניין אותם מאין צומח ip בכלל וipv6 בפרט..
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

היי, אתה עדיין פעיל?21/09/2024 0:18msrl כתב: אני רואה את השרשור, למרות שהוא ישן...
יש IPV6 קבוע באינטרנט רימון
יכול לדבר איתי בפרטי....
והאם יש בכלל אפשרות להתחבר לרימון בלי סינון?
-
NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

רוב הנציגים בכלל לא יודעים מה זה IPv6 - מעצבן ממש.15/11/2024 10:35OMRIJ כתב: נתקלתי במישהו שטוען שבפרטנר יש PREFIX קבוע לIPV6
צריך לבקש מהם "IP קבוע DS"
(Dual Stack)
כרגע כבר לא בפרטנר, לא יכול לבדוק
(וגם אז לך תיפול על הנציג שיבין מה אתה רוצה מחייו)...