חדש ב NAS - מבקש המלצה
היי חברים,
מכיר היטב את ענין ההזרמה ושרתי המדיה והגעתי למסקנה שהכי טוב לעבור ל NAS.
בעיקרון אין לי הרבה תכנים. גג שני טרה. בעיקר סרטים סדרות והופעות חיות.
מחפש לקנות מכשיר בסיסי שדיסק אחד מותקן בו כבר ללא עבודה מסביב.
בנוסף מדריך קצר כיצד לחבר אותו ומה נדרש מעבר.
אני מניח שהוא מתחבר לראוטר הראשי ואז אזהה אותו ברשת ואוכל להוריד אליו תכנים.
אבל כדי לראות אותו באפל טי וי - האם דרך infuse ? האם יש להתקיו עליו שרת מדיה ?
תודה !
מכיר היטב את ענין ההזרמה ושרתי המדיה והגעתי למסקנה שהכי טוב לעבור ל NAS.
בעיקרון אין לי הרבה תכנים. גג שני טרה. בעיקר סרטים סדרות והופעות חיות.
מחפש לקנות מכשיר בסיסי שדיסק אחד מותקן בו כבר ללא עבודה מסביב.
בנוסף מדריך קצר כיצד לחבר אותו ומה נדרש מעבר.
אני מניח שהוא מתחבר לראוטר הראשי ואז אזהה אותו ברשת ואוכל להוריד אליו תכנים.
אבל כדי לראות אותו באפל טי וי - האם דרך infuse ? האם יש להתקיו עליו שרת מדיה ?
תודה !
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
תתחיל מביקורות ישנות יותר שיש לנו. יש באתר לא מעט מאמרים על NAS, שווה לחזור לישנים יותר.
שתי החברות המובילות בארץ בתחום הזה הן QNAP ו-Synology. יש מוצרים זמינים גם בישראל וגם באמזון, כולל כאלה עם דיסק אחד, שני דיסקים ועד עשרות דיסקים...
אין יותר מדי התעסקות עם המוצרים האלה, בגדול אחרי שמגדירים אותו (לרוב זו תוכנה "להתחלה" שרק מעדכנת לו גרסא ומוצאת אותו ברשת ואז מעבירה אותך לדפדפן). כל העבודה במוצרים האלה היא דרך דפדפן. אחרי זה, אפשר לפרמט את הדיסק ולהגדיר לו "share" (ספריית SMB שזמינה לך מהמחשב).
לכל המוצרים האלה יש "חנות" שאתה יכול להתקין אפליקציות, כמו emby, plex ותוכנות שונות שימושיות (כמו למשל להורדת קבצים).
עבור infuse לא ממש צריך את כל זה, מספיק פשוט לשתף עם SMB (תואם Windows) או NFS (יותר ל-linux ו-mac אבל זה פרוטוקול מהיר יותר).
שתי החברות המובילות בארץ בתחום הזה הן QNAP ו-Synology. יש מוצרים זמינים גם בישראל וגם באמזון, כולל כאלה עם דיסק אחד, שני דיסקים ועד עשרות דיסקים...
אין יותר מדי התעסקות עם המוצרים האלה, בגדול אחרי שמגדירים אותו (לרוב זו תוכנה "להתחלה" שרק מעדכנת לו גרסא ומוצאת אותו ברשת ואז מעבירה אותך לדפדפן). כל העבודה במוצרים האלה היא דרך דפדפן. אחרי זה, אפשר לפרמט את הדיסק ולהגדיר לו "share" (ספריית SMB שזמינה לך מהמחשב).
לכל המוצרים האלה יש "חנות" שאתה יכול להתקין אפליקציות, כמו emby, plex ותוכנות שונות שימושיות (כמו למשל להורדת קבצים).
עבור infuse לא ממש צריך את כל זה, מספיק פשוט לשתף עם SMB (תואם Windows) או NFS (יותר ל-linux ו-mac אבל זה פרוטוקול מהיר יותר).
ממליץ לך לקחת מחשב ישן להתקין "openmediavault" או מערכת אחרת לטעמך ולהפוך אותו ל-NAS ביתית.
תהיה עדיפה על כמעט כל NAS רשמי אחר.
יש לי 3 נאסים, 2 רשמיים ואחד שבניתי על מחשב ישן I5 דור 11, 8GB RAM והוא עדיף לחלוטין על שיתוף קבצים SMB וגם השאר.
יש לי 3 נאסים, 2 רשמיים ואחד שבניתי על מחשב ישן I5 דור 11, 8GB RAM והוא עדיף לחלוטין על שיתוף קבצים SMB וגם השאר.
תודה.. אני מתקין על הנייד שיושב קבוע בספריה. הוא לא ישן אבל הוא לא משמש לכלום.05/11/2024 18:13(G) כתב: ממליץ לך לקחת מחשב ישן להתקין "openmediavault" או מערכת אחרת לטעמך ולהפוך אותו ל-NAS ביתית.
יש לי 3 נאסים, 2 רשמיים ואחד שבניתי על מחשב ישן I5 דור 11, 8GB RAM והוא עדיף לחלוטין על שיתוף קבצים SMB וגם השאר....
זה מוריד קובץ שנפתח כ DVD אבל לא ניתן להתקים כי אין תאימות לגרסת 64 ביט של וינדוס 11
יש המלצה למשהו אחר ?
OpenMediaVault היא מערכת הפעלה מבוססת לינוקס. אתה לא מתקין אותה על מערכת ההפעלה הקיימת - היא הרי צריכה להחליף אותה.05/11/2024 18:31אוריה כתב: תודה.. אני מתקין על הנייד שיושב קבוע בספריה. הוא לא ישן אבל הוא לא משמש לכלום.
זה מוריד קובץ שנפתח כ DVD אבל לא ניתן להתקים כי אין תאימות לגרסת 64 ביט של וינדוס 11
יש המלצה למשהו אחר ?...
את קובץ ה-ISO שהורדת אתה צריך "לפרוש" לדיסק און קי עם כלי כמו Rufus. זה יאפשר לך לעשות Boot מהדיסק און קי ולהתקין את מערכת ההפעלה החדשה על המחשב. שים לב שזה כרוך במחיקת המערכת הישנה.
כל הדברים האלה מוסברים בהרחבה בגוגל וביוטיוב. קח כמה דקות לקרוא ולהכיר את המושגים האלו לפני שאתה מתחיל.
בהצלחה.
- mp3lll
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20679
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 969 פעמים
מה יש בו שאין ב QNAP לדוגמה?05/11/2024 18:13(G) כתב: ממליץ לך לקחת מחשב ישן להתקין "openmediavault" או מערכת אחרת לטעמך ולהפוך אותו ל-NAS ביתית.
יש לי 3 נאסים, 2 רשמיים ואחד שבניתי על מחשב ישן I5 דור 11, 8GB RAM והוא עדיף לחלוטין על שיתוף קבצים SMB וגם השאר....
דבר ראשון אין לך הגבלת חומרה, אתה יכול לבנות NAS בעצמך עם רכיבים שלך, התוכנה כל הזמן מתפתחת, אתה מקבל עדכונים ותוספות...
כמו בנאס רשמי רגיל. QNAP לוקח הרבה זמן לעלות ברגע שהוא כבוי, המחשב (נאס) תוך 20 שניות עולה לעבודה - אני מדבר על שלי עם omv
ביום שתרצו לזרוק מחשב ישן תחשבו פעמיים, אולי הוא ישמש לנאס שלכם לאחסון.