שיתוף קבצים על ידי SMB
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED
...
לא יודע מה זה אבל אין קשר.
Batnun
.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
שרת פלקס נותן לך אינדוקס וmeta data. למשל, הוא נותן לך אפשרות לנגן מכמה נגנים שונים, להתחיל בנגן אחד ולהמשיך בנגן שני. זה פשוט בונה ספריה בצורה נוחה לשימוש.
זה לא סותר את זה שהמדיה משותפת בSMB Share. שרת הפלקס פשוט מרכז את כל הספריה ואומר לנגן מאיפה למשוך את הסרט. אני משתמש אצלי באופציה של Direct Play/Direct Stream ואז שרת הפלקס בכלל לא לוקח חלק בניגון והנגן מושך את הסרט ישירות מהSMB, שמבחינת ביצועים נותן אותו דבר כמו ניגון רגיל מSMB
זה לא סותר את זה שהמדיה משותפת בSMB Share. שרת הפלקס פשוט מרכז את כל הספריה ואומר לנגן מאיפה למשוך את הסרט. אני משתמש אצלי באופציה של Direct Play/Direct Stream ואז שרת הפלקס בכלל לא לוקח חלק בניגון והנגן מושך את הסרט ישירות מהSMB, שמבחינת ביצועים נותן אותו דבר כמו ניגון רגיל מSMB
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
יש כאן כמה נקודות שיתכן שיש בהן כשל:
עקרונית כיום אין סיבה באמת לעשות המרה כלשהי. לכן, מומלץ לבדוק שאם יש אופציות כאלה בתוכנת השרת, לכבות אותן.
שאלה נוספת היא מדוע להשתמש בתוכנת שרת. הרי infuse pro על AppleTV יודע לעשות את הכל לבד. שווה לנסות פשוט לשתף ספריה לכל העולם ואז למשוך אותה מ-infuse ולראות אם זה עובד.
נושא החיבור לרשת הוא קריטי: תוודא שהמחשב שלך מחובר באופן פעיל לסוויץ' עם רשת 1Gbps. כנ"ל גם עבור ה-AppleTV
בכדי לבדוק קצב נתונים. הדרך הכי קלה היא דרך infuse. יש לה בממשק של shares (אם אני זוכר נכון) אפשרות לעשות בדיקת מהירות. אתה צריך לבחור קובץ והתוכנה מושכת אותו בקצב הכי מהיר שהיא יכולה. תן לזה לרוץ זמן מה ותראה את הגרף. הוא צריך להיות מאוד יציב ואם יש לך רשת גיגה בשני הצדדים הייתי מצפה לביצועים של 200-300M ומעלה (אם זה פחות מ-100 אז יש לך בעיה בוודאות בחיבור הפיזי) במקסימום ולא פחות מ-100M במינימום. אם אתה רואה שאתה משאיר את זה רץ והמספרים יורדים (נניח מתחת ל-50Mbps או אפילו פחות מ-20Mbps) אז בוודאות יש לך בעייה. היא או ברשת הפיזית (כבל דפוק, סוויץ לא תקין) או במהירות המחשב.
תתחיל לבדוק ותעדכן כאן.
- תוכנת שרת (plex, emby) בגדול מאפשרת לך לבחור סיפריות מסויימות והתוכנה מזהה את ה metadata של התוכן.
- החלק השני הוא להעביר את המדיה לנגן.
- החלק השלישי הוא הרשת
- החלק הרביעי זה הנגן / הסטרימר עצמו
עקרונית כיום אין סיבה באמת לעשות המרה כלשהי. לכן, מומלץ לבדוק שאם יש אופציות כאלה בתוכנת השרת, לכבות אותן.
שאלה נוספת היא מדוע להשתמש בתוכנת שרת. הרי infuse pro על AppleTV יודע לעשות את הכל לבד. שווה לנסות פשוט לשתף ספריה לכל העולם ואז למשוך אותה מ-infuse ולראות אם זה עובד.
נושא החיבור לרשת הוא קריטי: תוודא שהמחשב שלך מחובר באופן פעיל לסוויץ' עם רשת 1Gbps. כנ"ל גם עבור ה-AppleTV
בכדי לבדוק קצב נתונים. הדרך הכי קלה היא דרך infuse. יש לה בממשק של shares (אם אני זוכר נכון) אפשרות לעשות בדיקת מהירות. אתה צריך לבחור קובץ והתוכנה מושכת אותו בקצב הכי מהיר שהיא יכולה. תן לזה לרוץ זמן מה ותראה את הגרף. הוא צריך להיות מאוד יציב ואם יש לך רשת גיגה בשני הצדדים הייתי מצפה לביצועים של 200-300M ומעלה (אם זה פחות מ-100 אז יש לך בעיה בוודאות בחיבור הפיזי) במקסימום ולא פחות מ-100M במינימום. אם אתה רואה שאתה משאיר את זה רץ והמספרים יורדים (נניח מתחת ל-50Mbps או אפילו פחות מ-20Mbps) אז בוודאות יש לך בעייה. היא או ברשת הפיזית (כבל דפוק, סוויץ לא תקין) או במהירות המחשב.
תתחיל לבדוק ותעדכן כאן.
עופר אתה נהדר כמו תמיד. ממש תודה.
אז ככה :
שרת המדיה - נתקלתי באותה בעיה גם ב emby שדומה לפלקס. המחשב שאני מזרים ממנו בן שנה ואין עליו כלום ככה שהוא לא הבעיה לדעתי.
אולי השרת מבצע transcoding אבל מוזר שזה קורה גם בפלקס וגם ב emby אתה יודע כיצד בודקים ומבטלים ?
עבדתי גם עם infuse pro וגם שם היו בעיות בקבצים גדולים של מעל 10GB
בענין חיבור הרשת - עובד קווי ומחובר לראוטר 1Gbps מהירות הורדה נהדרת של כ 800 מגה.
אפילו ניתקתי את הנייד משולחן העבודה וחיברתי ישרות לראטור הראשי ואותה בעיה של תקיעות מידי פעם.
אנסה להתקין שוב infuse ולבדוק מה קורה שם מבחינת המהירות
ואגב - שיתוף SMB יכול לפתור את הענין הזה ?
אז ככה :
שרת המדיה - נתקלתי באותה בעיה גם ב emby שדומה לפלקס. המחשב שאני מזרים ממנו בן שנה ואין עליו כלום ככה שהוא לא הבעיה לדעתי.
אולי השרת מבצע transcoding אבל מוזר שזה קורה גם בפלקס וגם ב emby אתה יודע כיצד בודקים ומבטלים ?
עבדתי גם עם infuse pro וגם שם היו בעיות בקבצים גדולים של מעל 10GB
בענין חיבור הרשת - עובד קווי ומחובר לראוטר 1Gbps מהירות הורדה נהדרת של כ 800 מגה.
אפילו ניתקתי את הנייד משולחן העבודה וחיברתי ישרות לראטור הראשי ואותה בעיה של תקיעות מידי פעם.
אנסה להתקין שוב infuse ולבדוק מה קורה שם מבחינת המהירות
ואגב - שיתוף SMB יכול לפתור את הענין הזה ?
התקנתי infuse באפל טי.וי והוספתי את המחשב שלי לשיתוף - על פי כתובת IP שלו.
ועדין אני לא רואה את הקבצים - רק את התיקיות אבל הן ריקות ללא תכנים.
כונן C שלי משותף וכך עשיתי לכל תיקיה עם תכנים.
יש סיבה מדוע אני לא רואה תכנים ?
ועדין אני לא רואה את הקבצים - רק את התיקיות אבל הן ריקות ללא תכנים.
כונן C שלי משותף וכך עשיתי לכל תיקיה עם תכנים.
יש סיבה מדוע אני לא רואה תכנים ?
- oferlaor
- מנהל

ניחוש שלי זה שזה סגור למשתמש guest.
נסה להכניס גם שם משתמש והסיסמא שאתה משתמש בהם לכניסה למחשב.
נסה להכניס גם שם משתמש והסיסמא שאתה משתמש בהם לכניסה למחשב.
- oferlaor
- מנהל

אם כך זה הרשאות של השיתוף או של הספריה (מהמר שזה הספריה ולא השיתוף). שווה לחפש מדריך ברשת על הרשאות ושיתוף.
לגבי הרשת. שים לב שמהירות ההורדה שלך במחשב לא רלוונטית. מה שחשוב הוא מהירות התקשורת. אם גם בלפטופ אתה מגיע להורדה יותר מהירה מ-100M אז כנראה שהרשת והסוויץ לא מקור הבעיה.
אם יש לך לפטופ שווה לבדוק מהירות הורדה מהמחשב השולחני. פשוט תוריד מקומית את הקובץ ואפשר לבדוק את הגרף ואת הקצב נתונים ב-task manager (יש טאב של מהירות תקשורת).
בכל מקרה, זה בדיוק הסיבה שעברתי בזמנו ל-NAS, נמאס לי מהשטויות האלה וב-NAS כל מה שהוא עושה זה רק סטרימינג...
לגבי הרשת. שים לב שמהירות ההורדה שלך במחשב לא רלוונטית. מה שחשוב הוא מהירות התקשורת. אם גם בלפטופ אתה מגיע להורדה יותר מהירה מ-100M אז כנראה שהרשת והסוויץ לא מקור הבעיה.
אם יש לך לפטופ שווה לבדוק מהירות הורדה מהמחשב השולחני. פשוט תוריד מקומית את הקובץ ואפשר לבדוק את הגרף ואת הקצב נתונים ב-task manager (יש טאב של מהירות תקשורת).
בכל מקרה, זה בדיוק הסיבה שעברתי בזמנו ל-NAS, נמאס לי מהשטויות האלה וב-NAS כל מה שהוא עושה זה רק סטרימינג...
- oferlaor
- מנהל

דמיין קופסא שמתחברת לרשת וכוללת דיסקים או SSD
היא בגדול מיועדת לאחסון של קבצים ולאפשר הזרמה שלהם לסטרימר באופן אופטימלי.
תעשה חיפוש בעמוד הראשי למושג NAS
יש שם לא מעט הסברים
היא בגדול מיועדת לאחסון של קבצים ולאפשר הזרמה שלהם לסטרימר באופן אופטימלי.
תעשה חיפוש בעמוד הראשי למושג NAS
יש שם לא מעט הסברים