כונן מזוהה ב NAS ולא במחשב
היי
אני חייב את עזרתכם -
יש לי שני כוננים HDD שהיו במכשיר 420J - לאחר שהתקלקל העברתי אותו למחשב ואין לי עליהם כלל מידע
הכוננים עבדו ב RAID 1
יש לי כרגע 923+ שנקנה לפני מספר ימים - לפני שמפעיל החלטתי לסמלץ את אותה תקלה
שני דיסקים שעובדים ב RAID 1 - לאחר העברת מידע ל NAS הוצאתי את ה HDD כמובן לאחר כיבוי המכשיר - והמידע לא נראה במחשב
זה מופיע בניהול דיסקים אך לא עולה בסייר
כך קרה בשני ה HDD
חייב עזרה - יש לי מלא מידע שלא יכול ללכת לאיבוד (יש לי HDD נוסף שהרוב מגובה שם - אך זה לא מספיק)
תודה
אני חייב את עזרתכם -
יש לי שני כוננים HDD שהיו במכשיר 420J - לאחר שהתקלקל העברתי אותו למחשב ואין לי עליהם כלל מידע
הכוננים עבדו ב RAID 1
יש לי כרגע 923+ שנקנה לפני מספר ימים - לפני שמפעיל החלטתי לסמלץ את אותה תקלה
שני דיסקים שעובדים ב RAID 1 - לאחר העברת מידע ל NAS הוצאתי את ה HDD כמובן לאחר כיבוי המכשיר - והמידע לא נראה במחשב
זה מופיע בניהול דיסקים אך לא עולה בסייר
כך קרה בשני ה HDD
חייב עזרה - יש לי מלא מידע שלא יכול ללכת לאיבוד (יש לי HDD נוסף שהרוב מגובה שם - אך זה לא מספיק)
תודה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ברור שלא תראה את התוכן במחשב.
הדיסק בפורמט שהמחשב לא מכיר.
ב- NAS זו מערכת לינוקס, וסביר שהפורמט הוא - ext4.
הדיסק בפורמט שהמחשב לא מכיר.
ב- NAS זו מערכת לינוקס, וסביר שהפורמט הוא - ext4.
- Amir64
-
- גורו

יש בסינולוג'י אפשרות להעברת דיסקים מ- NAS ישן לחדש, כמו שהם.
https://www.synology.com/en-global/dsm/ ... /migration
לא היה לי סינולוג'י, ולא ניסיתי להעביר דיסקים עם תוכן מ- NAS אחד לאחר, אז לא יודע להגיד עד כמה זה בטוח לביצוע בלי לאבד מידע.
יש כלים שמאפשרים גישה למערכת קבצים של לינוקס מתוך windows, כמו זה:
https://windowsreport.com/ext4-windows-11/
בכל מקרה, אם אתה מחבר את הדיסקים ל- NAS החדש, מגיע למידע, ומצליח להעתיק אותו, צריך לפרמט את הדיסקים במערכת החדשה, ואז להעתיק אליהם בחזרה את התוכן, כי מערכת הקבצים השתנתה בגלל מגבלות שקיימות ב- ext4.
https://www.synology.com/en-global/dsm/ ... /migration
לא היה לי סינולוג'י, ולא ניסיתי להעביר דיסקים עם תוכן מ- NAS אחד לאחר, אז לא יודע להגיד עד כמה זה בטוח לביצוע בלי לאבד מידע.
יש כלים שמאפשרים גישה למערכת קבצים של לינוקס מתוך windows, כמו זה:
https://windowsreport.com/ext4-windows-11/
בכל מקרה, אם אתה מחבר את הדיסקים ל- NAS החדש, מגיע למידע, ומצליח להעתיק אותו, צריך לפרמט את הדיסקים במערכת החדשה, ואז להעתיק אליהם בחזרה את התוכן, כי מערכת הקבצים השתנתה בגלל מגבלות שקיימות ב- ext4.
- Amir64
-
- גורו

בהצלחה,
ולהבא...
לא להחזיק חומר חשוב במקום אחד.
RAID1 זה לא גיבוי, כמו שבוודאי כבר הבנת עכשיו.
ולהבא...
לא להחזיק חומר חשוב במקום אחד.
RAID1 זה לא גיבוי, כמו שבוודאי כבר הבנת עכשיו.
אז תודה רבה ועדכון -
חיברתי את הכונננים והיה לי אפשרות להפעיל אותם דרך ONLINE ESSEMBLE אם אני לא טועה
רואה את כל המידע
RAID 1 לא נחשב גיבוי ? זה מגבה לי את המידע בשני HDD חוץ מ HDD נוסף שלא נמצא ב NAS
ומישהו יכול לעזור לי בשאלה מסויימת
הגדרתי את הNAS עם כתובת מסויימת
כשאני מוציא את כל הכוננים יש לי פינג
כשאני מחבר את הכוננים שחוברו ב NAS הקודם (לא זוכר אם כתובת ה IP היתה אותה כתובת לצורך השאלה) וכעת מחוברים ב NAS החדש - אין לי פינג..
איפה כל ההגדרות נשמרות ?
חיברתי את הכונננים והיה לי אפשרות להפעיל אותם דרך ONLINE ESSEMBLE אם אני לא טועה
רואה את כל המידע
RAID 1 לא נחשב גיבוי ? זה מגבה לי את המידע בשני HDD חוץ מ HDD נוסף שלא נמצא ב NAS
ומישהו יכול לעזור לי בשאלה מסויימת
הגדרתי את הNAS עם כתובת מסויימת
כשאני מוציא את כל הכוננים יש לי פינג
כשאני מחבר את הכוננים שחוברו ב NAS הקודם (לא זוכר אם כתובת ה IP היתה אותה כתובת לצורך השאלה) וכעת מחוברים ב NAS החדש - אין לי פינג..
איפה כל ההגדרות נשמרות ?
- Amir64
-
- גורו

תקרא את השאלה שלך בפוסט הפותח...28/10/2024 15:02mikoko55 כתב: RAID 1 לא נחשב גיבוי ? זה מגבה לי את המידע בשני HDD חוץ מ HDD נוסף שלא נמצא ב NAS...
יש לך "גיבוי" בשני דיסקים, אבל בגלל שה- NAS שלך לא תקין, אז אין לך גישה למידע שנמצא עליהם.
מה עוזר לך שיש לך "גיבוי" אם כשקרה אירוע מסויים אין לך גישה למידע הנמצא בשניהם?
יש פעולות שאפשר לעשות, כמו שכבר הבנת, אבל אף אחת מהן לא מבטיחה ב- 100% שתהיה לך גישה למידע.
יכולה לקרות תקלה (תקלת משתמש לא מיומן שעושה נזק למידע בטעות, או תקלה טכנית כל שהיא) שתהפוך את האפשרות לקריאת המידע מהדיסקים לבלתי אפשרית, לאדם הפשוט ואולי אפילו לחברת הצלת נתונים.
שים לב ש- RAID 1 נקרא Mirroring ולא Backup.
יש יתרונות לשימוש ב- Mirroring, אבל שרידות המידע לא מובטחת.
קח לדוגמה נחשול מתח ("ברק") שמגיע מרשת החשמל אל הבית שלך, שורף את ה- NAS שלך ואת 2 הדיסקים שבו.
אז מה עוזר לך שהמידע היה על 2 דיסקים אם שניהם לא נגישים יותר?
RAID1 משמש ל- "שרידות" המערכת.
כלומר - ה- NAS (במקרה הזה) יכול להמשיך לתפקד ולתת גישה למידע, גם כאשר דיסק אחד מת, וזה מצב מסוכן, עד שהדיסק יוחלף בדיסק תקין והמידע יועתק אליו.
אם למשל בשלב זה של סנכרון המידע לדיסק החדש מתגלית תקלה בדיסק השני, הלך המידע.
שמירת המידע על דיסק נוסף, שלא נמצא בתוך ה- NAS זה כן גיבוי, וצריך לעדכנו מידי פעם.
- Amir64
-
- גורו

Migrate זה התהליך שקישרתי לך קודם (הכוונה ל- Drive Migration, בו אתה לוקח דיסקים מ- NAS ישן ושם אותם כמו שהם ב- NAS החדש)28/10/2024 15:22mikoko55 כתב: המערכת מבקשת לבצע MIGRATE
זה יכול לפגוע בנתונים ?
אם אני מכניס את ה HDD הראשון שעליו עשיתי את ההפעלה הראשונית אני מצליח להתחבר תקין - אז השאלה למה זה טוב לבצע MIGRATE ?...
לא מכיר בדיוק את ההוראות והתהליך בסינולוג'י אז לא רוצה להגיד מה בדיוק אתה צריך לעשות, ואולי להגיד איזו שטות שיכולה לחסל את האפשרות של גישה למידע.
סביר שתהליך Migrate נועד בדיוק למקרים שכבר נתקלת באחד מהם - כתובת IP שונה אם אתה בלי דיסק או עם דיסק ב- NAS.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אני ממליץ בחום על ext2fsd - דרייבר חינמי שמאפשר ל-Windows לקרוא ולכתוב לכונני ext2/3/4 ללא תוכנה מיוחדת....