"כיול" רמקול הסנטר ..
שלום ,
ברסיבר יש לי אופציה של "כיול" הסנטר. נקראת: "Center Graphic Equalizer"
המטרה שלי היא לקבל מהסנטר יותר חדות של ה"דיבורים" בסרטים.
האופציה מאפשרת לי לשלוט על עוצמה (בין 6+ ל 6- db) בתדרים הבאים:
100Hz , 300Hz , 1kHz , 3Khz , 10kHz
השאלה שלי היא , אילו תדרים רצוי להגביר ? או באיזה טווח תדרים נמצאים קולות הדיבור ?
ברסיבר יש לי אופציה של "כיול" הסנטר. נקראת: "Center Graphic Equalizer"
המטרה שלי היא לקבל מהסנטר יותר חדות של ה"דיבורים" בסרטים.
האופציה מאפשרת לי לשלוט על עוצמה (בין 6+ ל 6- db) בתדרים הבאים:
100Hz , 300Hz , 1kHz , 3Khz , 10kHz
השאלה שלי היא , אילו תדרים רצוי להגביר ? או באיזה טווח תדרים נמצאים קולות הדיבור ?
לפי דעתי האופציה שקיימת לך היא לא שליטה בעוצמה
בכל תדר בנפרד, אלה קביעת מצב ה"ברך" של מסנן מעביר הגבוהים בערוץ של רמקול הסנטר (High Pass Filter).
העוצמה שדיברת עליה קובעת את ה- Gain של המסנן (מסנן אקטיבי).
לקביעת "חדות" הדיבור עליך לקבוע לפי האוזניים שלך או להשתמש בדיסק כיול שתוכל להשאיל מאחד החברים כאן.
בכל תדר בנפרד, אלה קביעת מצב ה"ברך" של מסנן מעביר הגבוהים בערוץ של רמקול הסנטר (High Pass Filter).
העוצמה שדיברת עליה קובעת את ה- Gain של המסנן (מסנן אקטיבי).
לקביעת "חדות" הדיבור עליך לקבוע לפי האוזניים שלך או להשתמש בדיסק כיול שתוכל להשאיל מאחד החברים כאן.
גיל בכר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי כן. אני יכול ל"כוון" כל תדר בנפרד.גיל כתב:לפי דעתי האופציה שקיימת לך היא לא שליטה בעוצמה
בכל תדר בנפרד, אלה קביעת מצב ה"ברך" של מסנן מעביר הגבוהים בערוץ של רמקול הסנטר (High Pass Filter)....
(Manual : "You can Adjust 5 frq. band : 100Hz,.....,10kHz
Choices: -6 to +6 db")
למרות שזה, אותו דבר כמו לקבוע את ה"ברך" של הפילטר. ל-high Pass אני פשוט אנמיך(אנחית) את הנמוכים ואגביר את הגבוהים.
אני אבדוק את זה בערב.. ע"י ניסוי ושמיעה .. אבל בכל זאת הייתי רוצה לדעת באיזה איזור על ציר התדר נמצא "קול הדיבור" ?
גיל, לא בטוח שהבנתי את המושג Gain של המסנן.העוצמה שדיברת עליה קובעת את ה- Gain של המסנן (מסנן אקטיבי).
לקביעת "חדות" הדיבור עליך לקבוע לפי האוזניים שלך או להשתמש בדיסק כיול שתוכל להשאיל מאחד החברים כאן...
ולגבי הדיסק כיול ... האם זה משהו דומה לצליל ה-TEST שיש במגברים ?
Gain של מסנן, הכוונה היא מה ההגבר או במקרה שלך העוצמה שהוא
מעביר בתחום המעבר של התדרים במסנן.
כפי שאמר מרטין אם אין לך ברסיבר Room Corection (כיול אוטומטי של ערוצי הרמקולים מבחינת עוצמה אקולייזר, Delays וכו') יהיה עלייך לבצע כיול ידני בעזרת דיסק שתפקידו להפיק ידנית את הצלילם (במקרה הזה תצטרך גם ציוד נוסף כמו מד SPL וכו' שמתחיל לסך את העסק) ולכן הכי טוב זה לסמוך על האוזניים שלך.
מעביר בתחום המעבר של התדרים במסנן.
כפי שאמר מרטין אם אין לך ברסיבר Room Corection (כיול אוטומטי של ערוצי הרמקולים מבחינת עוצמה אקולייזר, Delays וכו') יהיה עלייך לבצע כיול ידני בעזרת דיסק שתפקידו להפיק ידנית את הצלילם (במקרה הזה תצטרך גם ציוד נוסף כמו מד SPL וכו' שמתחיל לסך את העסק) ולכן הכי טוב זה לסמוך על האוזניים שלך.
גיל בכר