a1 evo - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #541 

17/10/2024 15:40  
mbd כתב:
כתבתי את כל הדרך כבר ב POST הראשון ואם אתה קורא ועוקב במדויק זה לא אמור לקחת יותר מ 3 דקות
ל SETUP ולאחר מכן להמתין לתוצאות . אתה גם יכול לצפות בוידאו המצורף ב POST הראשון
...
תודות תודות!!!💯
שאלה :
יש לי כעת שני קבצים. אני מניח שכל אחד מניב תוצאה שונה או ביצועיסטית יותר.
כיצד ניתן להעלות את שני הקבצים לפבוריט שבו אני יכול לברור בן שני העקומות ?
עברתי על המדריך למשתמש אולם לא ראיתי אופציה כזו.
מדובר על דנון 3700h

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #542 

בכדי להעלות את שניהם ולהשוות אתה חייב אפשרות לכמה זכרונות ברסיבר ואז כל אחד לזיכרון אחר
ובלחיצת כפתור אתה מסוגל לעבור בניהם ולהשוות .
1. אחד מכוייל מראש עם DEQ ON להאזנה בעוצמות נמכות יחסית כמו בשעות מאוחרות בלילה
2. השני מכויל ללא DEQ פעיל ומכויל בעוצמות גבוהות יותר לשמיעה ללא הגבלת עוצמות .
אם אין זכרונות תתקין אחד ותקשיב לקטעים מוכרים לך ולאחר מכן תתקין את השני ותקשיב לאותם קטעים ותחליט .

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5142
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 696 פעמים

שליחה #543 

שאתה מעלה את הכיול שבחרת לרסיבר הוא שואל אותך פריסט 1 או פריסט 2, כיול אחד בפריסט אחד כיול שני בפריסט 2 וזה הכל
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #544 

אהלן :-)
טרם יש התרשמויות...
הגיוני שקובץ המקור 19 מגה
והקובץ לאחר העיבוד 2.5 מגה ?
לא יחסר מידע - הקובץ קטן פי כמה וכמה או שלא צלח לי
מה אומרים ?

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #545 

17/10/2024 18:16  
shlomis1zzz כתב:
אהלן :-)
טרם יש התרשמויות...
הגיוני שקובץ המקור 19 מגה
והקובץ לאחר העיבוד 2.5 מגה ?
לא יחסר מידע - הקובץ קטן פי כמה וכמה או שלא צלח לי
מה אומרים ?
...
כן זה בסדר . תתקין ותהנה .

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #546 

תודה על תגובתך MBD
שני שאלות אחרונות לסאגה הזו :-)
1) האם מומלץ לשנות לקטנים ?? (לשני העקומות הוא הגדיר את הקדמיים ל גדולים) או לסמוך על הכיול
2) חיתוכים הוא קבע אינדיבידואלי לכל רמקול , האם לגעת ולחתוך ב 80 ? או להשאיר כך ולהסתמך על הכיול ?

תודה רבה :D

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #547 

17/10/2024 18:55  
shlomis1zzz כתב:
תודה על תגובתך MBD
שני שאלות אחרונות לסאגה הזו :-)
1) האם מומלץ לשנות לקטנים ?? (לשני העקומות הוא הגדיר את הקדמיים ל גדולים) או לסמוך על הכיול
2) חיתוכים הוא קבע אינדיבידואלי לכל רמקול , האם לגעת ולחתוך ב 80 ? או להשאיר כך ולהסתמך על הכיול ?

תודה רבה :D
...
תשאיר את ההגדרות כפי שהן זאת הקביעה של REW וכל שינוי משפיע על כל ההגדרות האחרות .

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #548 

בגרף שה DEQ מבוטל :
הוא הנחית לי את הסנטר ל 3- : האם ממליץ להוסיף במגבר מעט ולהגיע ל 1- / 0
ו 4 האטמוסים פחות מורגשים לי - האם ממליץ להעלות במגבר לעוד 1DB (כמובן שבצורה מאוזנת לכל ה 4
מה חושב?

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #549 

17/10/2024 19:43  
shlomis1zzz כתב:
בגרף שה DEQ מבוטל :
הוא הנחית לי את הסנטר ל 3- : האם ממליץ להוסיף במגבר מעט ולהגיע ל 1- / 0
ו 4 האטמוסים פחות מורגשים לי - האם ממליץ להעלות במגבר לעוד 1DB (כמובן שבצורה מאוזנת לכל ה 4
מה חושב?
...
כבר כתבתי לך בהתחלה .אין שום בעיה להגביר או להנמיך עוצמות של ערוצים כפי שנשמע טוב יותר
לאוזניך .אבל ב XO לא נוגעים . בנוסף אם אתה זקוק לשינוי של הסאב אז רק דרך הרסיבר ולא בסאב עצמו .
נ.ב. אתה מבין שכל 3DB זה הכפלת עוצמה .

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #550 

17/10/2024 15:04  
shlomis1zzz כתב:
תודה רבה אחי
ברוך השם !
מתחיל לזוז שם מספרים.
שאלה:
איך המשתמש הפשוט יודע שצריך ללחוץ START ב SERVER ?
אין מדריך וידאו ?
כי שלב זה לא כתוב בסקריפט (אמרת שהכל כתוב בסקריפ 3 דקות עבודה , אבל בזבזתי 3 ימים :lol:
כאמור יש מדריך וידאו עם השלבים ?
THX!!!!!!
...
אם היית טורח לקרוא את ההוראות טרם הפעלת הסקריפט ולא לסמוך על השם, אולי תהליך הכיול שלך היה מהיר יותר.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #551 

גרסה 2.3 שוחררה. יש גם קובץ EXE חדש שרץ ברקע כדי לתקן עוצמות כאשר ה DEQ מופעל. צריך לאפשר לו לקרוא את קובץ ה ADY עם ה DEQ תחילה.

https://drive.google.com/drive/folders/ ... V2G9-uA8lv

כמו תמיד, מומלץ להמתין לראות אם זו גרסה יציבה וסופית לפחות שבועיים.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #552 

בקרוב נראה גרסה יותר מתוחכמת ל NEXUS עם אפשרות להזין את ממדי החדר והיא תחשב את תדר התיקון המרבי המומלץ. יש מפתח צרפתי שעובד יחד עם OCA על גרסה יותר ידידותית למשתמש.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #553 

גרסה 2.4 וסופית שוחררה:

טוב,תשכחו מזה, גרסה 2.5 ובאמת סופית (להיום) שוחררה:

ההיתי מנצל את הזמן לתרגל את ביצוע המדידה עי REW רק להשתמש בקבצים האחרונים שהוא פרסם. עד שהסקריפט החדש יתיצב כנראה ייקח לפחות עוד חודש נוסף, כי על כל באג שהוא מתקן הוא מייצר שנים חדשים מרוב שהסקריפט מסורבל ועמוס.

במקביל יש מפתח אחר שעובד על FORK של הסקריפט עם הרבה יותר פיצ'רים וממש משתמש טוב יותר. גם הוא נאלץ להתחיל מחדש בכל פעם שיש גרסה חדשה יותר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #554 

אז מתי בתכלס אתם מתחילים להנות ??
כרגע כל משתמשי הסקריפטים למניהם רק מכיילים מתי עושים סוף ?
בהחלט יתכן שאתם נהנים מהכיולים וזה אחלה אבל לי זה כבר עושה רושם של מיצינו.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #555 

20/10/2024 16:26  
istarmini כתב:
...
יש כאלה שנהנים מהכיולים :) (אני פחות)

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #556 

20/10/2024 16:26  
istarmini כתב:
...
ספר את זה לחברה של STORM ו ART., כסך (LIVE), עוד כסף (DLBC), עוד הרבה כסף (ART), ועוד המון כסף שאף אחד לא יודע עליו (FART - FOCAL ACOUSTIC ROOM TREATMENT).

עד שיש מישהו שמנסה לעשות משהו ללא חליבת הארנקים הפוטנציאלים, גם אם לא היתי משתמש או אוהב, לפחות היתי מפרגן.. :wink:
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #557 

20/10/2024 23:18  
ice2k כתב:
ספר את זה לחברה של STORM ו ART., כסך (LIVE), עוד כסף (DLBC), עוד הרבה כסף (ART), ועוד המון כסף שאף אחד לא יודע עליו (FART - FOCAL ACOUSTIC ROOM TREATMENT).

עד שיש מישהו שמנסה לעשות משהו ללא חליבת הארנקים הפוטנציאלים, גם אם לא היתי משתמש או אוהב, לפחות היתי מפרגן.. :wink:
...
מדובר בחברות מסחריות ולכן לא רואה שום בעיה עם זה, ככה העולם מתנהל, מי שרוצה שישלם ומי שלא אז לא.

אני בהחלט מפרגן הכל טוב רק אני, ששונא את כל תהליך הכיולים , כבר הותשתי רק מלראות שיש הודעת עדכון נוספת של האודסי המשודרג.

לדעתי אותו OCA צריך להפסיק לשחרר פעמים ביום עדכונים, פשוט שיעדכן אחת לכמה חודשים וככה יוכל לתקן ברגוע בלי לחץ את הבעיות ולהימנע מהכנסת בעיות אחרות במקומן .

אתה מכייל, חושב שהנה הגעת לנחלה ואז איך שסיימת הופ יש עדכון ואתה שוב מכייל ובטוח שהגעת לנחלה אבל אז למחרת שוב עדכון וככה זה מתנהל ממרץ 2024, זה נראה לך הגיוני? לי לא, אפילו שזה בחינם.

מדובר בהתשה בלתי נגמרת, ובמקום להיות עסוק בלהנות מהתוצאה אתה עסוק בלכייל, לעיתים פעמים ביום בהפרשים של שעות. :D :D

ושוב, במידה ולא היה מובן , אני בהחלט מפרגן ומה שהוא עושה זה מבורך אבל ..........
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #558 

אולי אפשר לרכז בפוסט הראשון איזו רשימה של כל הגירסאות הרלוונטיות ומה כל אחת עושה? כבר היו מאות והשמות הוחלפו גם מספר פעמים.

אם אני מבין נכון יש גירסא פשוטה יותר של מדידה עם המקרופון צעצוע ואז עיבוד בעזרת תוכנות למיניהן, שזו נראית לי השיטה הנוחה יותר למי שלא רוצה להתעסק יותר מידי וגם לא דורשת עשרות כיולים מחדש, ויש גירסא שאפשר גם למדוד עם REW בעזרת מקרופון רציני ואז לייצר קובץ שאפשר ליצא לAVR.

אני כבר די מבולבל אז אולי אני טועה.
Jack of some trades, master of none

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #559 

זה בערך כמו להתלונן על ארגון חברתי שפועל בהתנדבות, לא מבין את הלוגיקה או הרציונל של זה. גם כל ילדון מבין שזה עסק חדש בפיתוח עם משאבים נמוכים, אז כן - נראה לי הגיוני לא לצפות שזה יעבוד חלק. מי שזה לא מתאים לו שלא ינסה או יחכה שנה לראות אם העסק צלח.
החוק הבסיסי אומר שתחרות בסוף טובה גם ללקוח של הצד שבו מתחרים. אז גם אם אישית אולי היתי קונה DLBC, פרויקטים כמו זה רק תורמים לי, הלקוח, להנות יותר גם אם מעולם לא השתמשתי או התכוונתי להשתמש בהם. זה שכל העסק זה BETA אחד גדול בתקופה של פחות משנה פיתוח בהתנדבות, לגטימי לגמרי, "ככה העולם הזה מתנהל".

לי בכלל אין אודיסי. אבל גם אני הבנתי שיש פרויקט אחד שעובד יחסית טוב ואוטומטי שנקרא A1 EVO ואיתו אפשר להשתמש בצורה יחסית יציבה. ויש עוד פרוייקט אחד חדש ושאפתני שנקרא NEXUS, והוא קפיצת מדרגה וכרגע עדיין בחיתולים ומאוד לא יציב ויקח זמן עד שיקבל לגמרי צורה ובינתיים אפשר רק להתנסות איתו להרפתקנים (ולא חסר כאלה). לא נשמע מאוד מסובך להבין מה קורה.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #560 

21/10/2024 23:47  
ice2k כתב:
זה בערך כמו להתלונן על ארגון חברתי שפועל בהתנדבות, לא מבין את הלוגיקה או הרציונל של זה. גם כל ילדון מבין שזה עסק חדש בפיתוח עם משאבים נמוכים, אז כן - נראה לי הגיוני לא לצפות שזה יעבוד חלק. מי שזה לא מתאים לו שלא ינסה או יחכה שנה לראות אם העסק צלח.
החוק הבסיסי אומר שתחרות בסוף טובה גם ללקוח של הצד שבו מתחרים. אז גם אם אישית אולי היתי קונה DLBC, פרויקטים כמו זה רק תורמים לי, הלקוח, להנות יותר גם אם מעולם לא השתמשתי או התכוונתי להשתמש בהם. זה שכל העסק זה BETA אחד גדול בתקופה של פחות משנה פיתוח בהתנדבות, לגטימי לגמרי, "ככה העולם הזה מתנהל".

לי בכלל אין אודיסי. אבל גם אני הבנתי שיש פרויקט אחד שעובד יחסית טוב ואוטומטי שנקרא A1 EVO ואיתו אפשר להשתמש בצורה יחסית יציבה. ויש עוד פרוייקט אחד חדש ושאפתני שנקרא NEXUS, והוא קפיצת מדרגה וכרגע עדיין בחיתולים ומאוד לא יציב ויקח זמן עד שיקבל לגמרי צורה ובינתיים אפשר רק להתנסות איתו להרפתקנים (ולא חסר כאלה). לא נשמע מאוד מסובך להבין מה קורה.
...
ה EVO האחרון עובד מצויין ומהווה קפיצת מדרגה רצינית ביחס לאודיסי המקורי ששם הפילטרים מחושבים עי המעבד המסכן שיש ברסיבר. ה NEXUS עושה צעד נוסף של אפשרו מדידות ברזולוציה הרבה יותר גבוהה אבל הוא עדיין לא בגרסת PRODUCTION. יקח כמה חודשים לזה.

חבל מאד שיש משהו כמו OCA שעודה את אותה העבודה עבור רסיברי ימהה ששם להבדיל מאודיסי, מערכת הכיול לא משפרת כלום ברוב המקרים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”