התייעצות ישום מערכת קולנוע ביתית בסלון - ממש אשמח לעזרה
אנחנו מתלבטים לקנות בית
אבל לפני מנסה להבין איך (אם בכלל) אפשר ליישם שם מערכת קולנוע ביתית סבירה
היום אני בסלון סטנדרטי גדול יחסית -
יש לנו מסך 85 אינץ
וסט של 5.1 (רצפתיים קדמיים, סנטר, אחוריים מדפיים תלויים וסאב SVS)
מצרף את התוכנית של הבית שראינו
ואני לא בטוח איך אפשר לסדר שם את הסלון
הייתי שמח גם לבוסיף רמקולים בתקרה (תצורה AURO3D)
שימו לב שיש מדרגות ואין שם קיר באזור של המדרגות ולכן מאתגר יהיה לשים שם רמקולים (לפחות בהתחלה איפה שהמדרגות מתחילות)
ממש אשמח לשמוע הצעות
תודה רבה
אבל לפני מנסה להבין איך (אם בכלל) אפשר ליישם שם מערכת קולנוע ביתית סבירה
היום אני בסלון סטנדרטי גדול יחסית -
יש לנו מסך 85 אינץ
וסט של 5.1 (רצפתיים קדמיים, סנטר, אחוריים מדפיים תלויים וסאב SVS)
מצרף את התוכנית של הבית שראינו
ואני לא בטוח איך אפשר לסדר שם את הסלון
הייתי שמח גם לבוסיף רמקולים בתקרה (תצורה AURO3D)
שימו לב שיש מדרגות ואין שם קיר באזור של המדרגות ולכן מאתגר יהיה לשים שם רמקולים (לפחות בהתחלה איפה שהמדרגות מתחילות)
ממש אשמח לשמוע הצעות
תודה רבה
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
נראה די מתבקש לשים את הטלויזיה על הקיר משמאל, ואת המדפיים כ-Surround Back משני צידי היציאה למרפסת. 5 מ׳ זה די הרבה - תשאיר לפחות מטר מאחורי הספה, שגם יאפשרו גישה למרפסת, וגם Atmos אחוריים.
את הסאב אתה יכול לשים בנישה למעלה, או מתחת למדרגות - עדיף לעשות הכנה בשני הצדדים, שתוכל בעתיד להוסיף סאב שני אם תרצה. אני משער שתעשו ארון בנוי בנישה, ואז אפשר להשאיר חור על הרצפה משמאל בשביל הסאב (רק שים לב שלא יהיו צמודים).
את הסאב אתה יכול לשים בנישה למעלה, או מתחת למדרגות - עדיף לעשות הכנה בשני הצדדים, שתוכל בעתיד להוסיף סאב שני אם תרצה. אני משער שתעשו ארון בנוי בנישה, ואז אפשר להשאיר חור על הרצפה משמאל בשביל הסאב (רק שים לב שלא יהיו צמודים).
זה בערך מה שחשבתי לעשות.19/10/2024 10:58dr0r כתב: נראה די מתבקש לשים את הטלויזיה על הקיר משמאל, ואת המדפיים כ-Surround Back משני צידי היציאה למרפסת. 5 מ׳ זה די הרבה - תשאיר לפחות מטר מאחורי הספה, שגם יאפשרו גישה למרפסת, וגם Atmos אחוריים.
את הסאב אתה יכול לשים בנישה למעלה, או מתחת למדרגות - עדיף לעשות הכנה בשני הצדדים, שתוכל בעתיד להוסיף סאב שני אם תרצה. אני משער שתעשו ארון בנוי בנישה, ואז אפשר להשאיר חור על הרצפה משמאל בשביל הסאב (רק שים לב שלא יהיו צמודים)....
קצת היה לי מוזר שהיציאה למרפסת תהיה מאחורי הספה. אבל אולי זה לא נורא.
לגבי האחוריים - היציאה לגינה בעייתית כי הקיר שם רק קצת מעל 2 מטר ואין כמעט קיר באחד הצדדים.
חשבתי לעשות סוג של קונסולה\יחידת מדפים בגב של הספה ולשים מעליה את הרמקולים האחוריים
לגבי עליונים - יותר חשבתי בתצורה auro3d כלומר מעל הקדמיים והאחוריים - אבל זה נראה פחות בעייתי
רעיון מעולה לגבי הסאב בנישה
בנוסף חלופה אחרת לגמרי -
בקומה השנייה יש חדר גדול יחסית שתיכננתי שיהיה החדר עבודה (כולל מדפסת תלת מימד ועמדת הלחמה)
חשבתי להפוך חצי ממנו לחדר לקולנוע הביתי
החדר הוא 2.8x5.9
מה דעתכם ?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
לא מופיעות מידות, אבל קיר חיצוני הוא בד״כ ברוחב 30 ס״מ, ובוודאי עם המשקוף לדעתי אמור להיות לך שם מספיק בשביל רמקול (DALI Oberon On-Wall למשל ברוחב 24 ס״מ). רמקולים מקונסולה זה אפשרי אבל הם יהיו קצת קרובים מדי. אם הקיר אכן לא אפשרי, זו האופציה היחידה.
בקשר ל-Auro-3D, באופן כללי יש 3 טכנולוגיות שהן בערך אותו דבר - Dolby Atmos, DTS:X ו-Auro-3D. כל סרט שאני מכיר שיצא לאחרונה מימש אחת מ-2 הראשונות, ובראש ובראשונה Atmos, אז עדיף לעבוד לפי ה-spec שלהם.
חדר קולנוע - אחרים יוכלו להמליץ יותר ממני. היתרון הגדול הוא שאין באמת מגבלות, לא חסרים קירות, ואפשר לשים כמה רמקולים שרוצים בלי להכעיס את ההנהלה. מצד שני, מאבדים את הדו-שימושיות של השטח והמערכת.
בקשר ל-Auro-3D, באופן כללי יש 3 טכנולוגיות שהן בערך אותו דבר - Dolby Atmos, DTS:X ו-Auro-3D. כל סרט שאני מכיר שיצא לאחרונה מימש אחת מ-2 הראשונות, ובראש ובראשונה Atmos, אז עדיף לעבוד לפי ה-spec שלהם.
חדר קולנוע - אחרים יוכלו להמליץ יותר ממני. היתרון הגדול הוא שאין באמת מגבלות, לא חסרים קירות, ואפשר לשים כמה רמקולים שרוצים בלי להכעיס את ההנהלה. מצד שני, מאבדים את הדו-שימושיות של השטח והמערכת.
חשבתי על זה - אבל הרגיש לי מוזר שכל מי שנכנס לבית רואה גב של טלוויזיה20/10/2024 19:56עידו12 כתב: עוד אופציה היא להציב את הטלויזיה כך שתסתיר את המדרגות (מניח שיצריך קונסטורוקציה או מעין ספריה), אפשר גם להשאיר שם מקום לסאב, ואז ניתן למקם אחוריים תלויים בצדדים...
ואם בונים איזו קונסטרוקציה זה עלול לסגור את המרחב
קראתי על זה קצת בתקופה האחרונה19/10/2024 23:49dr0r כתב: בקשר ל-Auro-3D, באופן כללי יש 3 טכנולוגיות שהן בערך אותו דבר - Dolby Atmos, DTS:X ו-Auro-3D. כל סרט שאני מכיר שיצא לאחרונה מימש אחת מ-2 הראשונות, ובראש ובראשונה Atmos, אז עדיף לעבוד לפי ה-spec שלהם....
ונראה ש Auro3D היו הראשונים בתחום של שמע כלל מרחבי והתכנון של מיקום הרמקולים שלהם נשמע יותר טוב
הטענה שהמיקום ש Atmos קבעו לרמקולים היה בעיקר כדי להמנע מהפטנטים של Auro3D
סידור רמקולים בתצורה Auro3D תומך גם ב Atmos - אבל הפוך לא
כלומר יש יתרון בתצורה זאת
ויש הטוענים שתוכן Atmos שהרסיבר מעביר ל Auro3D אפילו נשמע יותר טוב