מהי הסדרה האחרונה בה צפיתם?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
splspl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1961 

רוצה להמליץ על סידרה אנגלית/אירית מצויינת בשם BRASSIC (מרוששים) של רשת SKY
לסידרה 5 עונות, ועונה 6 בדרך.
יש את 2 העונות הראשונות בפרי טיוי.
את שאר העונות ניתן למצוא עם תרגום לאנגלית.

הסידרה על קבוצת חברים מעיירת שוליים שמתעסקים בגנבות וכל פעם מסתבכים.
סידרה כייפית מצחיקה ולעיתים נוגעת ללב, מפני שממש נקשרים לדמויות.

מומלץ ממש ממש ממש בחום
לעיתים הרגיש לי קצת גאי ריצ'י לייק.
9/10

אה,
וגם השחקנית הראשית, Michelle Keegan מדהימה ביופיה.

avngas
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #1962 

וואי, תודה שהזכרת לי על הסדרה הזאת. יש גם עונה 3 בפרי טיוי. ראיתי עכשיו פרק 1 בעונה השלישית, הקטע עם לעשות ביד לשור, מזמן לא צחקתי ככה.

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11495
נתן תודות: 1191 פעמים
קיבל תודות: 2417 פעמים

שליחה #1963 

23/06/2024 20:09  
Kondo10 כתב:
Mayor of Kingstown (2021- 23)
(עונה - 2)

אחרי Mayor of Kingstown (עונה 1) מופלאה ומפתיעה לטובה, עונה שנייה ממשיכה באותו כיוון אפילו אלימה ומותחת יותר מעונה ראשונה.
הליהוק של Jeremy Renner נראה טבעי לסדרה כי הוא מגלם את דמות "הראש עיר" הכל יכול בצורה נהדרת. שאר הליהוק מצוין כפי שתיארתי
את עונה ראשונה. Dianne Wiest אם המשפחה פחות משכנעת בעונה שנייה מאשר בעונה ראשונה. מה כבר אפשר לומר על Aidan Gillen
שלא נאמר, שחקן אופי יוצא מהכלל שכל הופעה שלו אפילו שהיא קצרה, מוסיפה עומק ששמורה לשחקנים באמת גדולים. הפתעת העונה מבחינתי
הוא השוטר בגילומו של Hugh Dillon עם דמות מרתקת ומעניינת.

ללא ספק אחת הסדרות האיכותיות שיש כיום, סצנות אקשן טובות, עלילה מרתקת ללא רגע משעמם, דמויות מעולות עם חיבור קולח וסיפור מצוין.
וכל זה לדאבוני נהרס על ידי כתיבה לא מספיק הגיונית ש"-ראש העיר" עושה כל מה שהוא רוצה, נלחם לבד מול כל פושע ותמיד יוצא ללא פגע
כל השוטרים שומעים למרותו (והוא בסה"כ אזרח) אפילו התובעת המחוזית חיילת שלו, שלא נדבר שהוא מנהל את הבוס הגדול של הסמים.
בסיכומו של דבר סדרת פשע מעולה, רק חבל שהכתיבה מופרזת - וזה ממש חבל כי זה מפריע במהלך הצפייה למי ששם לב לפרטים האלה (חובה).
כמובן אמשיך לעונה שלישית שכמה פרקים כבר זמינים.

8.1/10
...
Mayor of Kingstown (2021-24)
(עונה - 3)

לאחר שכוכב הסדרה Jeremy Renner נפצע באופן קשה (נמחץ ממפלסת שלג ואושפז במצב קריטי עד כדי מוות) היה נראה שהסדרה כנראה איבדה את עמוד התווך שלה, להפתעת כולם הוא התאושש וחזר במלוא המרץ לעונה שלישית. גם כשחיפשתי פגמים בגופו, הם פשוט לא נראים
בשום שלב בסדרה.

לטעמי עונה שלישית בוגרת יותר, דמויות המשנה מקבלות יותר עומק, הכתיבה טובה, והעלילה סוחפת ומותחת לאורך על העונה. עונה ראשונה הייתה רק הפרומו לבאות לעונה שלישית. הכל בה יותר מהוקצע וזה מתחיל בשחקן הראשי Jeremy Renner בהופעה מצוינת אבל לא נקייה מביקורת מעבר ליכולת שלו לעשות מה שהוא רוצה בעיר עם שליטה על המשטרה או ללכת מכות עם כל אחד ולנצח (מופרז בכל קנה מידה).
גם צורת ההליכה שלו עם הרמת הידיים וכיפוף הגב מזכיר פושעים שועים הרבה רוח אך לא מעבר לזה. אם מנקים את כל זה ניהנים מהופעה כאמור מעולה. שחקני המשנה אחד אחד מקסימים. מי שמשך את תשומת ליבי במשחק מעולה הוא השוטר Hugh Dillon (כמה עומק יש בשחקן הזה).
Taylor Handley דמות מרשימה לצד רעייתי Nishi Munshi מהווים את הצד הרגיש של הסדרה. Michael Beach מנהל הכלא דמות מרתקת.
Necar Zadegan (אישה חושנית) מציגה דמות של אישה בעלת נוכחות כוחנית שיש בה הרבה חמלה. Emma Laird התפתחה בעונה זו לדמות מרכזית. Aidan Gillen חבל שלא מקבל יותר זמן מסך. Tobi Bamtefa הגנגסטר המקומי בהופעה נהדרת.

למרות כל ההגזמות שיש בסדרה (באיזו סדרה אין) ואם יודעים לנקות את זה, נחשפים לסדרת דרמת מתח עשויה היטב, ליהוק מהשורה הראשונה
עם משחק בעל נוכחות חזקה, סיפור מעניין עם עלילה מותחת משולבים בכמה סצנות פעולה איכותיות למרות סיום מעט בעייתי.
מקווה שחלק חשוב בסדרה לא יעלם בעונה רביעית (טרם הוכרז, אבל זה עניין של זמן) כי לטעמי הם חלק חשוב בעיצוב הסדרה למה שהיא.
בסיום זוגתי שאלה בהתלהבות יש עוד עונה אמרתי אולי עוד שנתיים.

8.2/10

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #1964 

Terminator Zero (2024)

מצחיק שסדרת אנימציה יותר מוצלחת מסדרת הסרטים שיצאו בשנים האחרונות.
הסדרה מנסה לגשר בין הסרט הראשון לשני אבל הפעם המיקום הוא יפן ולא ארה"ב.

7.5/10

ozzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1237
נתן תודות: 603 פעמים
קיבל תודות: 167 פעמים

שליחה #1965 

ביקורת נהדרת לאחת הסדרות המועדפות עליי. תודה
29/09/2024 12:50  
Kondo10 כתב:
Mayor of Kingstown (2021-24)
(עונה - 3)
למרות כל ההגזמות שיש בסדרה (באיזו סדרה אין) ואם יודעים לנקות את זה, נחשפים לסדרת דרמת מתח עשויה היטב, ליהוק מהשורה הראשונה
עם משחק בעל נוכחות חזקה, סיפור מעניין עם עלילה מותחת, משולבים בכמה סצנות פעולה איכותיות למרות סיום מעט בעייתי.
מקווה שחלק חשוב בסדרה לא יעלם בעונה רביעית (טרם הוכרז, אבל זה עניין של זמן) כי לטעמי הם חלק חשוב בעיצוב הסדרה למה שהיא.
בסיום זוגתי שאלה בהתלהבות יש עוד עונה אמרתי אולי עוד שנתיים.

8.2/10
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78795
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5381 פעמים

שליחה #1966 

Industry

עונה שלישית ומופתית לסדרה שמערבבת שריטות, כסף ובעונה האחרונה את האליטות הבריטיות, בכסף, פוליטיקה ועוד.

חזק מאוד.

אוריה
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2805
נתן תודות: 187 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #1967 

כמה מבאס שהעונה נגמרה. סדרה מעולה. לך תמתין עכשיו עוד שנתיים....

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #1968 

KAOS (2024)
קומדיה שחורה בנטפליקס, מבוססת על המיתולוגיה היוונית.

הייתה לי התלבטות אם בכלל לראות כי חשבתי (בטעות) שמדובר בסוג של סדרת פנטזיה. בסוף, בין היתר בזכות המלצות פה בפורום החלטתי לראות ונהיניתי מכל פרק.

לפני הכל אני רוצה לציין את האסטטיקה המיוחדת בעיצוב: רחובות העיר כרתים עתירי גרפיטי (שצולמו בספרד 😊), השאול (בשחור לבן) והאולימפוס כארמון קיטשי עם גאדג'טים משנות ה 80.

בד"כ אני ממוקד יותר בעלילה אבל עיצוב כזה מיוחד מוסיף המון. מרגישים את ההשקעה הכספית.

גם הפסקול יפה, שילוב טוב של להיטים בתזמון נכון.

לגבי העלילה: יש פה חדשנות אמיתית.

ע"י הגכחה של המיתוסים הקלאסיים והומור שחור ממחישים את מה שידוע אלפי שנים: זאת אחלה טלנובלה.

לא חייבים היכרות טובה עם המיתולוגיה היוונית בשביל ליהנות מהסדרה אבל מי שמכיר יהנה קצת יותר.

ממילא הסדרה לקחה לעצמה חופש גדול לסטות מהעלילה המקורית.

מה לקחת מהסאטירה לעולם שלנו? כל אחד יחליט לעצמו.

כמובן שהמשחק של ג'ף גולדבלום מוסיף להנאה.

ציון 8.1/10.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #1969 

the lord of the rings: the Rings of power

עונה שניה של סדרת אמזון הסתיימה בבום גדול. לא מעט חורים נשארו אבל התמונה סוף סוף מתחילה להתבהר

פרק סיום ממש טוב...

נהנתי 8/10

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #1970 

18/07/2024 19:25  
oris74 כתב:
Bosch (אמזון פריים)

אני יודע שזו לא סדרה חדשה אבל רק עכשיו צפיתי (עונה 1 בינתיים).
סדרת מתח על בלש בלוס אנג'לס - שום דבר שלא ראינו קודם אבל עשויה טוב עם שחקנים טובים ותסריט הגיוני.

8
...
סיימתי את 7 העונות וזו סדרת מופת - נכנסת אצלי בקלות ל טופ 10. תסריט ומשחק ברמה הכי גבוהה, הזכיר לי קצת את הסמויה מבחינת הקצב והירידה לפרטי עבודת הבלשים (ואולי כי יש שחקנים משותפים).

מתלבט אם לראות את סדרת ההמשך שלא יהרסו לי..

ציון סופי - 9

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6621
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שליחה #1971 

אני התחלתי את סדרת ההמשך legacy
טיפה פחות טוב מהמקור
אבל עדיין סבבה .

יתכן שגם קצת מציתי .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #1972 

kaos

עונה ראשונה

צ'ארלי קוול מצליח באופן אלגנטי למדי לספר סיפורי מיתולוגיה יווניים באופן מודרני ועדכני. הרעיון הוא לדמיין שהאלים חיים בתקופה המודרנית (לפי הטכנולוגיה, זה סביב שנות השמונים...) ומשפחת האלים רבה ותכחנית. זאוס (ג'ף גולדבלום המקסים) מנסה לשמר את הכוחות של האלים ומצד שני פרנואידי שהנבואה תתגשם ושתביא עליו את כאוס = סוף עידן האלים.

מעט מרוח, אבל עשוי מאוד יפה, עם הרבה שחקנים מוכשרים, רובם לא מוכרים במיוחד. נראה שהסדרה לא תמשיך לעונה שניה, לצערי.

8.5/10

Bosch

עונה 1

סדרה שהתחילה פחות או יותר עם תחילת Amazon prime video ומבוססת על סדרת ספרים. מדובר בבלש משטרה בלוס אנג'לס עם חיים מורכבים. כל עונה מתרכזת בפשע אחד בעיקר, אך מצליחה להביא מהפוליטיקה והתככים של כל עולמו של בוש וההיסטוריה שלו בתור צעיר שאמו מתה באופן טרגי ושככל הנראה עבר לא מעט דברים נוראים בתקופתו בצבא האמריקאי.

8.5/10

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #1973 

Slow Horses עונה 4, 2024, 6 פרקים, אפל טיוי:

עונה דומה מאוד לעונות הקודמות ולא פחות טובה.
ריקבון ואינטריגות ב MI5, שלדים מהעבר וארכי פושע פסיכופת.

כל זה כמובן עם המשחק המצוין של גארי אולדמן וההומור הבריטי.

אני נהיניתי גם מהעונה הזאת, החיסרון העיקרי זה שלא חידשו משהו מהותי אבל גם ללכת על בטוח זה טוב.

ד"א: יש לי חברים שאחרי 2-3 פרקים בעונה הראשונה החליטו שהיא לא בשבילם אז כנראה שזה לא סגנון לכולם (יש גם מאות אלפים שצופים בערוץ 14 שזה מעיד בכלל על חיווט שונה במוח אז מה אני מתפלא).

ציון 8.7/10

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #1974 

gilg7

בבקשה לא לערב פוליטיה בביקורות. גם אני פרשתי מהסדרה Slow Horses בעונה שלישית מחוסר עניין ( כתבתי בביקורת מה הסיבות)
ואני לא צופה בערוץ שציינת (לפעמים מציץ מתוך סקרנות כמו בערוץ כאן 11). זכותו של כל אחד לצפות במה שהוא רוצה (בחירה חופשית)
בלי צורך לקטלג אותו בשום צורה, זה מעליב ופוגע. תודה.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #1975 

12/10/2024 19:18  
Kondo10 כתב:
gilg7

בקשה לא לערב פוליטה בביקורות. גם אני פרשתי מהסדרה Slow Horses בעונה שלישית מחוסר עניין ( כתבתי בביקורת מה הסיבות)
ואני לא צופה בערוץ שציינת (לפעמים מציץ מתוך סקרנות כמו בערוץ כאן 11). זכותו של כל אחד לצפות במה שהוא רוצה (בחירה חופשית)
בלי צורך לקטלג אותו בשום צורה, זה מעליב ופוגע. תודה.
...
טוב, אני אתאפק יותר.
אבל אם אומרים על מישהו שיש לו חיווט אחר ממני זה מעליב אותי ואותו באותה מידה. ייתכן שגם הוא יסכים עם האמירה הזאת.
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #1976 

חברים. זה שרשור על סדרות. נא להתמקד בזה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #1977 

Starting 5

סדרה חדשה בנטפליקס שמנסה לשחזר את ההצלחה של drive to survive אך פחות טובה ממנה, ועדיין סדרת חובה לכל מי
שמתעניין ב NBA.
עוסקת בחמישה שחקני NBA במהלך עונת 23-24 ומאפשרת הצצה בין השאר לחיים האישיים ולמשפחות שלהם.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #1978 

Secret World of Sound with David Attenborough

טכנולוגיית שמע מתקדמת מתעדת באופן חסר תקדים ומרתק את הצלילים והקולות של עולם הטבע ומה הכוונה של כל צליל בעולם החיי.

סדרה תיעודית בהגשתו של סר דיוויד אטנבורו שגם בגילו המתקדם (קרוב ל 100) זה מדהים כמה אהבה ותשוקה יש לו לעולם הטבע בו אנו חיים
בלי לדעת מה הסודות של בעלי החיים בקולות שהם מוציאים. סדרת מרתקת שחושפת את הצופה לעוד כמה סודות מעולם החיות שלא ידענו עד כה
פילים שמאתרים מים בזמן בצורה על ידי הרמת רגל אחת (תמיד לא הבנו למה הם מרימים רגל) ממרחק של 150 קילומטר על ידי חושי ברגל (מדהים)
ציפורים שמעבירות מידע על טריטוריה, חיזור, או הדמיה מטעה של גשמים כדי שתולעים יעלו לפני השטח מהאדמה כי לאכול, ועוד כמה דברים מופלאים שלא ידענו לפני הטכנולוגיה הזו. דוקו מרתק וקצר מוגש ומצולם נהדר, לא תמיד מעניין אולי כי אני מכיר הרבה מהחומר (ראיתי סרטי טבע רבים במהלך השנים).

7.6/10

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #1979 

Bosch - עונה 2

העונה מתמקדת במפיק פורנו שנרצח ובמקביל חקירה על קבוצה של שוטרים מושחתים.

פחות מרתק מהעונה הראשונה.

7.5/10

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4779
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 766 פעמים

שליחה #1980 

Bad Monkey

וינס ווהן הוא הבלש ינסי או יותר נכון הבלש לשעבר ינסי. השותף שלו (כן כן, שותף לשעבר) מבקש ממנו לעשות טובה קטנה למפקח המשטרה באיים (איי קיז בפלורידה): להעביר ציידנית שבה נמצאת יד של אדם שנפל מיאכטה וטבע למוות אל תחנת המשטרה המרכזית במיאמי. ההוראה המאד פשוטה שהוא מקבל זה לעשות בדיוק מה שהוא התבקש לעשות: להעביר את היד לפתולוג במשטרת מיאמי וזהו. כמובן שהוא לא מסוגל לעשות רק את זה ועלילה מורכבת הנפרשת בין מיאמי לבהאמס מתחילה להתברר כאשר עולה החשד לרצח.

הסדרה מתחילה ממש טוב, וינס ווהן מרגיש ממש נכון לתפקיד הזה ויש הרגשה שהתמונה כל הזמן גדלה ומתפתחת כאשר עוד ועוד קווי עלילה מצטרפים. הבעיה היא שיש גבול לכמה וינס ווהן יכול בן אדם לצרוך. הוא שחקן חסר גיוון ולכן היה נכון למתן את זה ולהפוך את זה למשהו קצר ועוצמתי. אין שום דבר רע בסדרה בת 6 פרקים (סלו הורסס למשל) בכל עונה (כי ברור שינסו לחלוב את זה לעונה אחת נוספת לפחות) מה גם שכל קווי העלילה לא באמת מתכנסים או מקדמים את העלילה.

8/10

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”