עופרפולק כתב:
שאני כותב כול הזמן שמדידות לא מעניין אז קופצים עליי פה . אבל מה אני מבין .
...
"שאני כותב"...
אומרים וכותבים "כשאני כותב", שזה קיצור של "כאשר אני כותב".
אי אפשר להתחיל ב- שאני...
המדידות חשובות מאוד כדי לבצע 2 פעולות חשובות:
1. לבצע איזון עוצמות של הרמקולים, תזמון הגעת צליל מכל אחד מהרמקולים כדי שיגיעו ביחד את מקום הישיבה, ועוד תיקונים שונים החשובים לביצוע, במיוחד כשמדובר במערכת עם סוגי רמקולים שונים המנגנים ביחד.
2 ביצוע פעולות הדרושות כדי למתן השפעות שליליות של החדר על האודיו המושמע.
istarmini כתב:
אתה עדין לא הפנמת שמה שמעניין זה מה שאתה שומע ולא מה שאתה מודד.
בני אדם יושבים בחדר ושומעים ולא מודדים.
בהחלט יתכן שמדידה כזו או אחרת תראה טוב יותר/פחות אבל באותו הזמן בהחלט יתכן שהמדידה שנראית פחות טוב תשמע יותר טוב לאדם כזה או אחר .
לאור האמור מומלץ להתמקד יותר בלשמוע ,את הציוד שלך בחדר שלך ופחות במדידות.
...
בדיוק. במיוחד בשל העובדה שמדידה מבוצעת עם מיקרופון יחיד, מונו, ואדם שומע עם 2 "מיקרופונים" נפרדים הנמצאים משני צידי הראש ו- CPU שנמצא ביניהם ומפענח את המידע המגיע משני ה- "מיקרופונים" הללו בו זמנית.
סיכום:
The Focal Aria 906 is gorgeous to look at and comes at a very low price for a French made speaker from a top brand company. It only has small imperfections and seemingly low distortion, making for a very pleasant and nice speaker to listen to with a bit of EQ.
Overall I am going to recommend the Focal Aria 906.
he ELAC DBR-62 objectively and subjectively meets and exceeds my expectations. It is "Andrew Jones" as I expected but had been missing up to now. It is "high-end" sound on a budget with little to apologize for. I was sad to stop listening to it to type this review! It is that good.
אז בכללי ה ELAC נמדדים טוב יותר כי הם לא זקוקים לתיקון EQ לעומת זת ה פוקל כן זקוקים לתיקון (עולים פי 3 מה ELAC). וזה בדיוק מה שקרה אצלי. עם הפוקאל אני מקבל סאונד בומי ומעט צורם (נשמע FLAT ומשעמם) במצב PURE DIRCT ללא כיול, אבל לאחר כיול אודיסי בדנון או דיראק ב NAD, הם נשמעים מעולה כל עוד לא מגזימים בווליום כי אז בגלל התיקון EQ הם מתאמצים יותר מידי לתוך העיוותים.
עם ה ELAC המאד זולים מהם, כאשר מיקמתי אותם על אותם סנטדים במקום הפוקל ושמעתי במצב PURE DIRECT, הם נשמעו מצויין עם בס עמוק ומיד\גבוהים צלולים ממש כמו הפוקאל לאחר כיול.
היום בבוקר הרצתי כיול ל ELAC והסאונד השתפר עוד אם כי לא בהרבה, אבל עכשיו הם כבר נשמעים טוב יותר מהפוקל וזה דיי מבאס בהתחשב במחיר המופקע של הפוקל (מחירון 6500 שח או 1500 דולר בחול, אני רכשתי בדיל של 4000 לערך, ה ELAC עולים 600 דולר בחול ולא רחוק מזה בארץ.
אז חבל לי להשתמש ב ELAC בתור סראונד, אני אשקול להשתמש בפוקל כסראונד ובחדשים כקדמיים או שאני ארכוש את כל הסט של ה ELAC רפרנס כולל הסנטר שכנראה ישמע טוב יותר מה CC900 של פוקל ואת הסט של פוקל אני אמכור. אילו ידעתי זאת לפני כמה שנים ברור שההיתי רוכש את ה ELAC וחוסך המון.
כמובן שיש קאטש, ה ELAC יותר קשים לדחיפה עם עכבה מינימאלית של 2.3 אוהם שאינה מתאימה לרסיבר קולנוע ביתי. אני משתמש בהגברה חיצונית HYPEX של 250 וואט אז אין בעיה כי המגבר יכול לרדת ל 2 אוהם בקלות ולהפיק 650 וואט.
אז הנה מרה שהמדידות משקפות ב 100% את התוצאה בשטח ואת אוזן. ה ELAC פשוט מתוכנן טוב יותר מהפוקל, אבל עדיין, הפוקל בחדר מטופל או לאחר כיול, ישמע מצויין בדיוק כפי שכל הסקירות שלו מדווחות, רק שיחס תמורה למחיר שלו לא גבוה במיוחד.
...
מגבר רפרנס מובנה במערכת?????
יש לך יותר חלש מזה??
אותו מגבר "רפרנס" מודד רמקול מדפי ב500 דולר ורמקול ווליסון ב100000 אלף דולר????
אתה לוקח את הבדיחה הזאת ברצינות?
אתה יודע איך נשמע ווליסון עם המרנץ שלי או הדנון שלך?
אתה רוצה למדוד את זה??
פשוט בדיחה אחת לא מצחיקה.
כל אנשי המדידות מתעקשים לאחוז במשהו במקום לנסות באמת....
אתה נאחז במדידה של לא יודע מי ומה שברור לך שאם נחבר לה מגבר אחר התוצאה אחרת.
בכל מקרה אני בטוח שאתה נהנה כי הפעם,בניגוד לתמיד- אתה באמת מנסה! כל הכבוד.
הימור קטן שלי- למרות שאני באמת אוהב יותר elac מפוקל- אם ניתאמץ להוציא את המקסימום מכל רמקול- כנראה הפוקל יתן יותר.
לרוב ( ממש לא תמיד) כסף נותן יותר תוצאה.
מגבר יותר מתאים
מקור יותר מתאים
וכו...
יתנו עם הפוקל תוצאה יותר טובה
אבל באמת סתם הימור כי כפי שציינתי- גם אני אוהב יותר את החתימת צליל של elac- זה מדיד?? הטעם האישי? כי פוקל בין החברות הכי מוכרות בעולם...בטח פי כמה מelac