מצלמה חדשה - R7 או x-T5 ?
-
izzishalti
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
רוצה לקנות לאישה מצלמה חדשה,
השימוש העיקרי טיולים וצפרות.
קראתי קצת ביקורות ויש על השולחן 3 דגמים אפשריים -
- סוני 6700 (עם עדשת קיט 18-135 תעלה 7700 שקל)
- פוג׳י x-T5 (עם עדשת קיט 16-80 תעלה סביב 8500)
- קנון R7 (עם עדשת 18-150 תעלה סביב 5900)
עדשה 100-400 או 150-500 תרכש בנפרד.
המטרה בעדשת הקיט להיות ורסטילית ושימושית ליומיום.
הסוני פחות מועדפת כי היא עם רזולוציה פחות גבוה ועם מיקום מוזר ל-EVF.
מישהו יודע להגיד עם ל-canon r7 יש באמת בעיות פוקוס? זה עדיין קיים או תוקן בגרסת FW?
ה-T5 מצדיקה את המחיר היחסית גבוה שלה?
השימוש העיקרי טיולים וצפרות.
קראתי קצת ביקורות ויש על השולחן 3 דגמים אפשריים -
- סוני 6700 (עם עדשת קיט 18-135 תעלה 7700 שקל)
- פוג׳י x-T5 (עם עדשת קיט 16-80 תעלה סביב 8500)
- קנון R7 (עם עדשת 18-150 תעלה סביב 5900)
עדשה 100-400 או 150-500 תרכש בנפרד.
המטרה בעדשת הקיט להיות ורסטילית ושימושית ליומיום.
הסוני פחות מועדפת כי היא עם רזולוציה פחות גבוה ועם מיקום מוזר ל-EVF.
מישהו יודע להגיד עם ל-canon r7 יש באמת בעיות פוקוס? זה עדיין קיים או תוקן בגרסת FW?
ה-T5 מצדיקה את המחיר היחסית גבוה שלה?
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
דווקא לסוני יכולות עדיפות ופוקוס מהיר ואיכותי שהמתחרים עדיין לא הגיעו לרמתו ממה שקראתי
חיפשתי להוריד משקל וקניתי בספטמבר את הסוני A7CR אחרי שמכרתי ביולי אוגוסט האחרונים ציוד צילום של סוני במעל 70 אלף ש"ח כולל סוני A1 וסוני A7RV וגם עדשה 200-600 ו-100-400, כגמלאי אין לי יכולת לסחוב כיום משקל רב. A7CR זו סוני A7RV בגוף של סדרת הקרופ 6000/6700
הקנון לא נשקל אצלי לרכישה אבל התעניינתי לגבי פוג'י במספר פורומים ובסוף ויתרתי - עלו נושא התחממות וגם פוקוס פחות מהיר ואיכותי בפוג׳י
מה שלי משונה בתור מי שהשתמש בדגמי ה-FF האחרים של סוני זה כיוון המסך עם העינית אין לי בעייה - בסוף מתרגלים. בגלל צורך בקרופ בצילום ציפורים, גם בשימוש בסוני 100-400 או 200-600 חייבים מצלמה תומכת עם יכול מעקב אחר בעל החיים (העדשות הללו לא קלות משקל לאחיזה ידנית)
חשבתי לוותא לחלוטין על מצלמה, אבל בגלל נסיעה מתוfננת לניו זילנד ואוסטרליה החלטתי לנסות סט קל משקל - רכשתי 4 עדשות כי התקשתי להחליט ואני בטוח ביכול מכירת הציוד באם אחליט שה לא זה. פינקיק 40mm 24mm ו-2 זומים קלים של סוני 24-50mm ו-16-25mm כולם מסדרה G
אני לא חסיד של עדשות קיט והשתמשתי בסוני 24-105 F4 כעדשה יום יומית
חיפשתי להוריד משקל וקניתי בספטמבר את הסוני A7CR אחרי שמכרתי ביולי אוגוסט האחרונים ציוד צילום של סוני במעל 70 אלף ש"ח כולל סוני A1 וסוני A7RV וגם עדשה 200-600 ו-100-400, כגמלאי אין לי יכולת לסחוב כיום משקל רב. A7CR זו סוני A7RV בגוף של סדרת הקרופ 6000/6700
הקנון לא נשקל אצלי לרכישה אבל התעניינתי לגבי פוג'י במספר פורומים ובסוף ויתרתי - עלו נושא התחממות וגם פוקוס פחות מהיר ואיכותי בפוג׳י
מה שלי משונה בתור מי שהשתמש בדגמי ה-FF האחרים של סוני זה כיוון המסך עם העינית אין לי בעייה - בסוף מתרגלים. בגלל צורך בקרופ בצילום ציפורים, גם בשימוש בסוני 100-400 או 200-600 חייבים מצלמה תומכת עם יכול מעקב אחר בעל החיים (העדשות הללו לא קלות משקל לאחיזה ידנית)
חשבתי לוותא לחלוטין על מצלמה, אבל בגלל נסיעה מתוfננת לניו זילנד ואוסטרליה החלטתי לנסות סט קל משקל - רכשתי 4 עדשות כי התקשתי להחליט ואני בטוח ביכול מכירת הציוד באם אחליט שה לא זה. פינקיק 40mm 24mm ו-2 זומים קלים של סוני 24-50mm ו-16-25mm כולם מסדרה G
אני לא חסיד של עדשות קיט והשתמשתי בסוני 24-105 F4 כעדשה יום יומית
נערך לאחרונה על ידי carmonle ב 01/10/2024 12:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
סוני מצלמה מעולה.
ה"בעיה" איתה הם מחירי העדשות
ה"בעיה" איתה הם מחירי העדשות
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
מכרתי ציוד צילום במאות אלפי ש"ח, אבל אני לא חושב שיש טעם בכלל להזכיר את זה כמו אחרים כאן (זה משחק למי יש יותר גדול?), זה בטח לא הופך אותי למבין.
אי אפשר להמליץ על מצלמה ללא הבנה על הרמה של המשתמש. אני מציע שתקרא:
https://amateurphotographer.com/buying- ... otography/
https://amateurphotographer.com/buying- ... otography/
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
פותח השרשור דיבר על מסגרת תקציב של 8/9 אלף + רכישת עדשה 100-400 ועוד, אז בהחלט ניתן להמליץ וזה לא קשור לרמת הידע שלו אלה לשימושים שהוא מבקש לעשות01/10/2024 21:44ESiXtRIM כתב: מכרתי ציוד צילום במאות אלפי ש"ח, אבל אני לא חושב שיש טעם בכלל להזכיר את זה כמו אחרים כאן (זה משחק למי יש יותר גדול?), זה בטח לא הופך אותי למבין.
https://amateurphotographer.com/buying- ... otography/...
שיתוף בשינויים שעברו עלי לאחרונה וקבלת ההחלטות שלי נותנים תמונה על השוק הגדול שיש לציוד הצילום של סוני בארץ, הדרישה הרבה לציוד מצד צלמים וחובב צילום בשוק יד 2, יתרונות במהירות פוקוס שאין לכל המתחרים שלה, שקניה של ציוד צילום זו לא חתונה קתולית שכן תמיד ניתן למכור ולקנות מוצר אחר באם נעשתה טעות בבחירת המצלמה או עדשה.
לפעמים צריך להתנסות עם גופים ועדשות על מנת להבין מה הם באמת הצרכים שלנו !