מיקום רמקולים כשאין קיר מאחור - התייעצות
אנחנו מתלבטים לגבי מעבר בית
חלק מהשיקולי ם זה המשמעות למערכת קולנוע ביתי
אנחנו לא מתכוונים לעשות חדר יעודי ולכן צריך הקולנוע יהיה בסלון
ראינו בתים שבהם אין קיר אחורי.
אשמח לשמוע לדעתכם מה עושים במקרה כזה עם הרמקולים האחוריים
לדוגמא מצרף תמונה
הם שמו רמקולים בתקרה - רואים אחד בקצה ויש עוד אחד שלא רואים
לא נראה לי עובר שמע אחורי שמגיע מכזה גובה
מה הייתם עושים למשל בבית כזה ?
לדוגמא מצרף תמונה
מה הייתם עושים למשל בבית כזה ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17922
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
בתמונה יש קיר אחורי אומנם רחוק אבל יש .
אין פה הרבה אופציות, או בתיקרה או בקיר האחורי המרוחק .
לדעתי עדיף בקיר האחורי והגברת הרמקולים האלו בעזרת ההגדרות עוצמה ברסיבר.
אין פה הרבה אופציות, או בתיקרה או בקיר האחורי המרוחק .
לדעתי עדיף בקיר האחורי והגברת הרמקולים האלו בעזרת ההגדרות עוצמה ברסיבר.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5137
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
אני בחרתי בתור סראונדים את הelipson יש אותם בשתי גדלים, קטנים וגדולים. לך תשמע אותם07/09/2024 13:40yeuda כתב: אנחנו מתלבטים לגבי מעבר בית
לדוגמא מצרף תמונה
מה הייתם עושים למשל בבית כזה ?...
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 08/09/2024 16:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 153
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
אם אין מגבלה שמונעת את זה (למשל ילדים קטנים שמתרוצצים ועלולים להפיל את זה, או מעבר צר מדי) - אפשר להציב אותם על סטנדים. רמקולים אחוריים לא צריכים להיות בגובה אלא בערך בגובה הראש כאשר יושבים על הספה, אז סטנדים כאלה צריכים להיות בערך בגובה משענת הספה.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
אם המרחק לקיר האחורי ממש גדול אז אין טעם למקם שם.
המשמעות היא או תקרה או רמקולים עומדים (או גדולים או על סטנד)
המשמעות היא או תקרה או רמקולים עומדים (או גדולים או על סטנד)
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

אני מכיר הרבה בתים שלא תכננו לפני את הקולנוע בסלון אז לא העבירו כבילה מתחת הריצוף על מנת שתהיה אפשרות למקם זוג סראונדים על מעמדים, ככה בדיוק גם אצלי, רכשתי דירה שכבר היית מוכנה ולא היית אפשרות להעביר כבילה ברצפה, התפשרתי תליתי על התקרה, אני מרוצה והכל בסדר, שומעים מעולה07/09/2024 23:00dragon כתב: אם אין מגבלה שמונעת את זה (למשל ילדים קטנים שמתרוצצים ועלולים להפיל את זה, או מעבר צר מדי) - אפשר להציב אותם על סטנדים. רמקולים אחוריים לא צריכים להיות בגובה אלא בערך בגובה הראש כאשר יושבים על הספה, אז סטנדים כאלה צריכים להיות בערך בגובה משענת הספה....
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
תודה לכל העונים
זה די תואם את מה שאני חשבתי. זה רק בית לדוגמא שראינו. כאשר יש סיכוי שעל הנושא הזה אני אוותר עליו
הקיר האחורי באמת לא רלוונטי לדעתי
היום הרמקולים אצלי בבית יושבים בערך בגובה 2 מטרים - ואני מרגיש שסאונד אחורי מרגיש גבוה מידי ולכן בתקרה נראה לי פשרה
במיוחד שאני רוצה לשים אטמוס
מה שנשאר זה רמקול על סטנד - אבל גם אין חיווט מהרצפה וגם מפחיד שזה באמצע הסלון.
בקיצור מאתגר נורא
זה די תואם את מה שאני חשבתי. זה רק בית לדוגמא שראינו. כאשר יש סיכוי שעל הנושא הזה אני אוותר עליו
הקיר האחורי באמת לא רלוונטי לדעתי
היום הרמקולים אצלי בבית יושבים בערך בגובה 2 מטרים - ואני מרגיש שסאונד אחורי מרגיש גבוה מידי ולכן בתקרה נראה לי פשרה
במיוחד שאני רוצה לשים אטמוס
מה שנשאר זה רמקול על סטנד - אבל גם אין חיווט מהרצפה וגם מפחיד שזה באמצע הסלון.
בקיצור מאתגר נורא
- dragon
- חבר פעיל מאוד

לא חייבים להעביר את הכבלים מתחת לריצפה. לא צריך כבלים עבים אז אפשר גם מעליה, תוך הסתרתם ככל האפשר, למשל להעביר בצמוד או מתחת לרהיטים איפה שאפשר ו/או לכסות אותם אח"כ באיזה פס דקורטיבי בצבע שקרוב לצבע הריצפה כך שלא יבלוט. זה לא יהיה הכי יפה אבל השאלה מה יותר חשוב לך.08/09/2024 9:14FastandFurious כתב: אני מכיר הרבה בתים שלא תכננו לפני את הקולנוע בסלון אז לא העבירו כבילה מתחת הריצוף על מנת שתהיה אפשרות למקם זוג סראונדים על מעמדים, ככה בדיוק גם אצלי, רכשתי דירה שכבר היית מוכנה ולא היית אפשרות להעביר כבילה ברצפה, התפשרתי תליתי על התקרה, אני מרוצה והכל בסדר, שומעים מעולה...
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

מעליה? מעל הריצפה הכוונה בתקרה? ומאיפה הכבל יורד ומתחבר למעמדים? זה לא הגיוני לפחות בחלל שלי מפני שהירדה של הכבילה מהקיר יוצאת בתחילת המטבח מסוף הסלון, צריך להבין איך הבית בנוי בשביל להמליץ משהו בסגנון שכתבת.08/09/2024 14:51dragon כתב: לא חייבים להעביר את הכבלים מתחת לריצפה. לא צריך כבלים עבים אז אפשר גם מעליה, תוך הסתרתם ככל האפשר, למשל להעביר בצמוד או מתחת לרהיטים איפה שאפשר ו/או לכסות אותם אח"כ באיזה פס דקורטיבי בצבע שקרוב לצבע הריצפה כך שלא יבלוט. זה לא יהיה הכי יפה אבל השאלה מה יותר חשוב לך....
שורש הבעיה זה לא איך להעביר כבילה, הבעיה היא שאין מקום להניח זוג מעמדים לצידי הספה, צד אחד זה מסדרון לחדרים ואזור פינת האוכל והמבואה לחדרים, מצד שני זה יציאה למרפסת ואין אפשרות בשתי המקומות להכניס מעמדים, גם אם בכוח אקמבן מקום, זה יהיה צמוד מאוד לאוזן זה לא שווה את המאמץ ובכל מקרה אין דרך לקמבן מקום.
חשוב לי הקולנוע אבל בוא... לא תמיד זה אפשרי, אין מה לעשות עושים פשרות, זה נשמע טוב ואני מעדיף את זה מאשר להיות ללא סראונדים, חייתי בדירה הזאת שנה וחצי בלי סראונדים, זה פשוט לא קולנוע
כיום הסראונדים נמצאים בתקרה עם המתקן שצירפתי בהודעה הראשונה לפותח השרשור לצידי הספה מאחוריה בין לבין, ויש מרחק דיי טוב בין הרמקול למאזין כ 2.5 מטר בין הרמקולים לעמדת האזנה הראשית ככה שהפיזור מגיע לאוזן ופחות מורגש שהוא מגיע מלמעלה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- dragon
- חבר פעיל מאוד

הכוונה שלי היתה להריץ את הכבל על הריצפה בצמוד אליה, לא על התקרה. לגבי איך הבית בנוי, מעברים, מרווחים וכדומה - זה משתנה מבית לבית. יש בתים שבהם אפשר לעשות כמו שהצעתי.08/09/2024 15:48FastandFurious כתב: מעליה? מעל הריצפה הכוונה בתקרה? ומאיפה הכבל יורד ומתחבר למעמדים? זה לא הגיוני לפחות בחלל שלי מפני שהירדה של הכבילה מהקיר יוצאת בתחילת המטבח מסוף הסלון, צריך להבין איך הבית בנוי בשביל להמליץ משהו בסגנון שכתבת.
שורש הבעיה זה לא איך להעביר כבילה, הבעיה היא שאין מקום להניח זוג מעמדים לצידי הספה, צד אחד זה מסדרון לחדרים ואזור פינת האוכל והמבואה לחדרים, מצד שני זה יציאה למרפסת ואין אפשרות בשתי המקומות להכניס מעמדים, גם אם בכוח אקמבן מקום, זה יהיה צמוד מאוד לאוזן זה לא שווה את המאמץ ובכל מקרה אין דרך לקמבן מקום....
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

אהה התכוונת להריץ מעל הפנלים, אצלי זה לא אפשרי מבחינת המבנה של הדירה וכן יש דירות בהם זה אפשרי, במיוחד אם יש זמן עד הכניס וגם תקציב08/09/2024 18:46dragon כתב: הכוונה שלי היתה להריץ את הכבל על הריצפה בצמוד אליה, לא על התקרה. לגבי איך הבית בנוי, מעברים, מרווחים וכדומה - זה משתנה מבית לבית. יש בתים שבהם אפשר לעשות כמו שהצעתי....
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L