מפרט למחשב גיימינג מבוסס Radeon RX 7700 XT

קונפיגורציות מחשב לגיימינג, אביזרים, כרטיסי מסך רלוונטיים וכו'
שלח תגובה
zuzu4 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
שם מלא: אורי
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אני מנסה להרכיב מחשב נייח כדי שהילד יוכל לשחק פורטנייט ומיינקרפט. אבל, אני רוצה לשמור את האפשרות שישחק גם במשחקים תובעניים יותר ולכן המפרט חזק יותר. אולי נשתמש קצת בפוטושופ או עריכת וידאו לפעמים. זה המפרט שהרכבתי בינתיים. מתכוון לקנות מסך 1440p לחבר אליו. השתמשתי בבסיס של KSP וקצת שיניתי. שדרגתי קצת מעבד ושנמכתי ספק:
מעבד AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz AM5 - Tray
קירור למעבד מקורי - מתלבט פה אם לא להוסיף לקירור מבוסס מים
לוח אם ASUS PRIME A620M-K AMD AM5 A620 DDR5
זכרון למחשב Kingston FURY BEAST RGB 2x8GB DDR5 5600MHz CL40
כרטיס מסך Sapphire Radeon RX 7700 XT PULSE 12GB GDDR6
כונן Kingston NV2 PCIe 4.0 x4 NVMe M.2 2280 1TB SSD
ספק כח מודולרי מלא Corsair RM650 650W 80 PLUS Gold ATX 12cm Fan
מארז מחשב ללא ספק Sharkoon VG7-W Window ATX - צבע שחור עם RGB
בסך הכל 4900 שח.

שאלות:
שנמכתי את הספק מספק כוח מודולרי Asus ROG STRIX ATX 750W Gold Aura Edition שעלה 500 שח יותר ונראה לי מיותר, זה בסדר?
הלוח אם תומך micro ATX, האם אפשר לבחור מארז כזה, שהוא קטן יותר. הכל ייכנס? או שה GPU והספק מוגזמים למיקרו? יהיה חם מדי?
שוקל להחליף לוח אם ל MSI B650M-B AMD AM5 B650 DDR5 במחיר קצת זול יותר. דגם מתקדם יותר.
האם צריך קירור טוב יותר למעבד? נוזלי?
כל הערה תתקבל בברכה. גם שנמוך ששומר על רמת ביצועים דומה. האם בגדול המפרט סביר או שיש צווארי בקבוק?
נערך לאחרונה על ידי zuzu4 ב 07/08/2024 10:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73257
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #2 

אתה יודע ששבוע הבא יוצא דור חדש של מעבדים ל AMD, נכון? לא יותר הגיוני להמתין כמה ימים?

zuzu4 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא ידעתי. תודה על העדכון. לא ייקח זמן עד שהם יגיעו לישראל? אני מניח שהכוונה שלך היא שעשויה להיות ירידת מחירים של דורות קודמים, וזה אכן שווה דחייה של הרכישה.

מה לגבי המפרט, האם במבט חטוף יש הערות או שזה סביר?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

לגבי ירידת מחירים, לא בטוח, הירידה היא לרב לפני בשביל לחסל מלאים של דור קודם (כבר היו פה ושם ירידות אבל באמזון, בארץ לא עקבתי). אבל לפעמים ההפרש מחיר בין הדור החדש לקודם לא גדול והפרשי הביצועים כן אז שווה לחכות לסקירות שאמורות לצאת עוד כמה ימים.

לגבי הגעה לישראל, לפי נסיון עבר כמעט ואין השהייה בין ההשקה בחו"ל לאספקות בארץ במעבדים.

תגדיר "עריכת וידאו ופוטשופ לפעמים" (אלו תוכנות כבדות שמשנות לחלוטין את המפרט הנחוץ להן) ותגדיר תקציב ואשנח לעזור.

zuzu4 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על התגובה המהירה. עריכת וידאו ופוטושופ זה למטרות אישיות ולא מקצועיות, קיבלתי בעבר ביצועים מספיק טובים ממחשבים שהם רבע מחוזק המפרט הזה, אז אולי עדיף בכלל להשמיט את האילוץ הזה. התקציב גמיש, אבל 4900 שח נראה לי סביר. התחלתי מה GPU שהוא להבנתי חזק יותר ממה שדרוש לפורטנייט, ויוכל לתת מענה גם למשחקים תובעניים יותר. ה CPU תואם ולא יהווה צוואר בקבוק לפי מה שחקרתי. כל השאר נשאר כמו במפרט המקורי של KSP בהנחה שהוא תומך ב GPU וב CPU, ולא יהווה צוואר בקבוק. כמובן שאם אפשר להוריד עלות ועדיין לתמוך ב CPU וב GPU עדיף, לכן שנמכתי את הספק. יש לי תחושה שה RAM סתם חזק מדי, אבל כרטיסים חלשים יותר לא חוסכים הרבה כסף.

האם מערכת חזקה יותר תוכל לספק חוויה טובה יותר בפורטנייט באופן מובהק? בנוסף מה קצב הרענון המינימלי במסך 27 אינץ' כדי שלא יהיה צוואר הבקבוק, 165Hz או ש 120 מספיק? 1ms זמן תגובה או ש 3 מספיק?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4779
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 766 פעמים

שליחה #6 

1. למרות שאני לא מאלו שממליצים להוציא סכום גבוה על לוח אם, לוחות אם prime של אסוס הם תת רמה והייתי ממליץ לשדרג ללוח אם עם ערכת שבבים מתקדמת יותר. מינמום b650.
2. המארז הזה פח. ובטח יהיה גם רועש מאד. אין צורך בקירור מים אם יש מארז טוב ואפשר להסתפק בקירור אוויר טוב גם למעבד.
3. זמן תגובה זה סתם גימיק שיווקי. קצב רענון 120 נמוך מידי לגיימינג. מומלץ מינימום 144 ו-165 כבר הופך להיות היום סטנדרט.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

כמה דגשים שצריך לשים לב אליהם:

זיכרונות - לגיימינג מהירות ותזמון הזכרונות מאוד חשובים. המהירות והתזמון הכי אופטימליים למעבדי AMD הם 6000MHz ו CL30/32. לכן שם חשוב כן לשים לב ולהשתדל להשקיע יותר. לגבי נפח, היום הייתי כבר הולך על 32 גיגה, המחירים ממש לא גבוהים ולתוכנות עריכה זה די מהותי. הנה דוגמא:

https://ksp.co.il/web/item/223313

קירור - אין ממש צורך בקירור מים במעבדי AMD, הם לא מתחממים בצורה רצינית כמו מעבדי אינטל. מצד שני יש בהם מנגנון שמעלה ומוריד את התדר של המעבד בהתאם לטמפרטורה, אז ככל שתשמור על טמפרטורה יותר נמוכה תהנה מביצועים טובים יותר לאורך זמן. אז לא קירור מים אבל כן קירור אוויר טוב.

https://ksp.co.il/web/item/304003

https://www.tomshardware.com/pc-compone ... -36-review

ספק - אין ממש צורך במודולורי. כל ספק סביר מחברה מוכרת יעשה את העבודה היטב.

אין דבר כזה "קצב רענון מינימלי". ראיה זה דבר אינדיבידואלי. לי למשל יש מסך 120HZ ואני אישית לא רואה את ההבדל בינו לבין מסכי 144 ומעלה. יש אנשים שכן, הרב לא. מה שכן אם אתה משחק תחרותית בצורה מקצועית זה כן יכול לבוא לידי ביטוי, אם לא אין ממש צורך להתעקש על מעל 120 אם זה מייקר את המסך משמעותית. אפ ההםרש לא גדול למה לא. כנ"ל זמן תגובה.

zuzu4 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

07/08/2024 11:23  
ChinggisKhan כתב:
1. למרות שאני לא מאלו שממליצים להוציא סכום גבוה על לוח אם, לוחות אם prime של אסוס הם תת רמה והייתי ממליץ לשדרג ללוח אם עם ערכת שבבים מתקדמת יותר. מינמום b650.
2. המארז הזה פח. ובטח יהיה גם רועש מאד. אין צורך בקירור מים אם יש מארז טוב ואפשר להסתפק בקירור אוויר טוב גם למעבד.
3. זמן תגובה זה סתם גימיק שיווקי. קצב רענון 120 נמוך מידי לגיימינג. מומלץ מינימום 144 ו-165 כבר הופך להיות היום סטנדרט.
...
תודה על התגובה.
1. האם הלוח הבא הוא תחליף ראוי? MSI B650M-B AMD AM5 B650 DDR5
2. איזה מארז יהיה פחות רועש? איך ואיפה לבדוק? יש אתר מומלץ? יש לך המלצה? באותו הקשר, אני מניח שכדאי להשאר עם ATX ולא להקטין למיני כי זה יקשה על האוורור, ולכן גם אולי יגביר רעש? בעקרון מעדיף מארז קטן יותר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

יש לך מזל - אתה יכול ללכת על ה 7700X הזול יותר:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3343023+

Huber