שירות גיבוי\אכסון חד פעמי, יש דבר כזה?

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני מעונין לבצע גיבוי חד פעמי לקבצי וידאו ותמונות שגודל כולל של 16 טרה. אין לי צורך או עניין לעדכן אותם או להוריד אותם מהענן. רק לבצע גיבוי חירום ומבחינתי שישארו בענן ללא כל תנועה לנצח. לא מעונין לשלם אקסטרה על שירות כמו דרופבוקס לצורי סנכרון אוטומטי בים מחשבים. העיקר שהקבצים ישארו מוגנים ושמורים.

האם קיים שירות כזה עם נפח של נניח 20 טרה?

תודה

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3544
נתן תודות: 1106 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #2 

Crashplan
יעלה לך 10$ בחודש לשמור את השירות פעיל.
אין הגבלה של נפח.
מעולים.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

יהלי ב פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #3 

03/08/2024 16:26  
vivi כתב:
Crashplan
יעלה לך 10$ בחודש לשמור את השירות פעיל.
אין הגבלה של נפח.
מעולים.
...
עדיין גם אצלם הגיבוי מבוצע באופן תדיר ואין אפשרות לגיבוי חד פעמי ולאחר מכן תשלום על מיקום אכסון בלבד. גישה כזאת אמורה להיות הרבה יותר זולה כי רוב התשלום הולך על התעבורה של הסנכרון. מדובר ב DATA שלא משתנה לעולם. כל ה DATA החדש בכל מקרה מגובה בדרופבוקס עד 2 טרה. הבעיה היא עם כל הדברים הישנים שאותם אני רק רוצה לשמור בענן ללא שום תנועה. כרגע הם מגובים על גבי שני כוננים. אחד במחשב והשני OFFLINE שמור אצל ההורים של אשתי בעיר אחרת. ב 10 דולר לחודש נראה לי יותר משתלם לרכוש כונן שלישי ולהפקיד באיזו כספת...

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

זה לא ממש משנה לחברות הגיבוי כמה אתה משתמש או אם זה חד פעמי או מתעדכן. לגבות 20tb בענן זו בקשה לא קטנה.
בגוגל/ אמזון יש גיבויי Archive/Cold זה עולה 20$ לחודש ועם התחייבות לשנה.
האופציה הכי זולה/טובה בענן שאני מכיר זה מה ששלחתי, הם אמינים ומעולים, אפשר אגב לגבות הכל ואז לנתק את התוכנה, המידע יישמר בשרתים שלהם כל עוד אתה משלם.

מסכים איתך שללכת לכיוון של לקנות כוננים חיצוניים של 20TB, לגבות חד פעמי ולשמור יוצא יותר משתלם.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אם הולכים על דיסק פנימי\חיצוני לגיבוי "חד פעמי", חשוב להיות מודע לסיכויים של bit rot, חשוב להפעיל מדי פעם את הדיסק ולבצע סריקה של כל התוכן.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #6 

תסתכל על שירות ענן שהוא יותר "עסקי".
למשל Google Cloud Storage, או AWS S3.
בשני המקרים מה שמתאים לתיאור שלך זה דרוג תמחור archive.
מעלה קבצים, כמה שבא לך, אין מגבלת מקום - כל עוד אתה לא קורא אותם בחזרה, תקבל את דרוג התמחור הנמוך ביותר.
תשלם על תעבורה של העלאה ותשלום חודשי קבוע ליחידת 1GB.
תשים לב שתשלום תעבורה למשוך את הקבצים, הוא היקר ביותר, אבל מאמין שאם הגעת למצב של שיחזור שכזה, פחות יפריע המחיר.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

20TB יוצא 20 דולר לחודש לכל הפחות.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”