שינה עם מזגן בלילה
שלום לכולם
בחודש האחרון המזגנים אצלנו בבית עובדים הרבה במהלך היום,
אבל בלילה, אנחנו מכבים אותם, משתי סיבות:
1) רעש רקע - זה מפריע לישון
2) מיחזור האויר - מזגן פועל לא מביא אוויר חדש מבחוץ, אלא פשוט מקרר את האוויר שבתוך הבית ו"ממחזר" אותו שוב ושוב
אבל בחודש יולי הנוכחי היו כמה לילות שבאמת רצינו להפעיל מזגן בלילה,
בגלל שהחום והלחות היו כאלה שבאמת גורמים לך לשנות את דעתך לגבי הימנעות משימוש במזגן בלילה.
ולכן, אני רוצה לשאול שאלה לגבי זה,
כאשר השאלה היא לגבי סעיף 2:
האם יש מזגן ביתי שאפשר להגדיר לו שיעבוד במצב שהוא כן מכניס אויר חדש מבחוץ?
כך כן תהיה תחלופה, ורמת החמצן בבית לא תרד (ביחד עם עלייה של פחמן דו-חמצני)
בכל אוטו יש כפתור במזגן שמאפשר לך לבחור בין שני מצבים:
מיחזור האויר שבאוטו, או הכנסת אויר מבחוץ.
במזגן ביתי לא נתקלתי בזה עדיין,
אבל אולי כן יש סוג שמאפשר את זה?
מקווה שמישהו יודע
תודה
בחודש האחרון המזגנים אצלנו בבית עובדים הרבה במהלך היום,
אבל בלילה, אנחנו מכבים אותם, משתי סיבות:
1) רעש רקע - זה מפריע לישון
2) מיחזור האויר - מזגן פועל לא מביא אוויר חדש מבחוץ, אלא פשוט מקרר את האוויר שבתוך הבית ו"ממחזר" אותו שוב ושוב
אבל בחודש יולי הנוכחי היו כמה לילות שבאמת רצינו להפעיל מזגן בלילה,
בגלל שהחום והלחות היו כאלה שבאמת גורמים לך לשנות את דעתך לגבי הימנעות משימוש במזגן בלילה.
ולכן, אני רוצה לשאול שאלה לגבי זה,
כאשר השאלה היא לגבי סעיף 2:
האם יש מזגן ביתי שאפשר להגדיר לו שיעבוד במצב שהוא כן מכניס אויר חדש מבחוץ?
כך כן תהיה תחלופה, ורמת החמצן בבית לא תרד (ביחד עם עלייה של פחמן דו-חמצני)
בכל אוטו יש כפתור במזגן שמאפשר לך לבחור בין שני מצבים:
מיחזור האויר שבאוטו, או הכנסת אויר מבחוץ.
במזגן ביתי לא נתקלתי בזה עדיין,
אבל אולי כן יש סוג שמאפשר את זה?
מקווה שמישהו יודע
תודה
שלום לכולם .
לפני הרבה שנים הותקן מזגן אויר מרכזי בדירה שלנו.
הוא קירר מצוין - אבל - הרגשנו שפיזור האויר המקורר לא מושלם, וגם אנחנו "סבלנו" מהאויר שאינו מתחלף - כמו שכתבת.
אצלנו הבעיה נפתרה ע"י התקנה של "ונטה" מהדגם שבקישור שבהמשך.
ה"ונטה" מותקנת בתוך חלון מרפסת הכביסה, בנקודה המרוחקת ביותר מהמזגן, ומופעלת כל זמן השימוש במזגן - בדרגה הנמוכה ביותר (1 מתוך 6).
כדי שפעולת היניקה תהיה פשוטה, צריך לפתוח חלון (..מינימלית, 5 ס"מ) במקום המרוחק ביותר מהונטה.
https://www.hameavrer.biz/product/%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%94-12-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A5-30012-vitro---%D7%93%D7%95-%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A2%D7%9D-%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%A1
לפני הרבה שנים הותקן מזגן אויר מרכזי בדירה שלנו.
הוא קירר מצוין - אבל - הרגשנו שפיזור האויר המקורר לא מושלם, וגם אנחנו "סבלנו" מהאויר שאינו מתחלף - כמו שכתבת.
אצלנו הבעיה נפתרה ע"י התקנה של "ונטה" מהדגם שבקישור שבהמשך.
ה"ונטה" מותקנת בתוך חלון מרפסת הכביסה, בנקודה המרוחקת ביותר מהמזגן, ומופעלת כל זמן השימוש במזגן - בדרגה הנמוכה ביותר (1 מתוך 6).
כדי שפעולת היניקה תהיה פשוטה, צריך לפתוח חלון (..מינימלית, 5 ס"מ) במקום המרוחק ביותר מהונטה.
https://www.hameavrer.biz/product/%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%94-12-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%A5-30012-vitro---%D7%93%D7%95-%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A2%D7%9D-%D7%AA%D7%A8%D7%99%D7%A1
נניח שישנים בחדר בלי מזגן ועם דלת סגורה. המאוורר דלוק או לא דלוק, לא משנה.
גם במקרה הזה אין מחזור של אוויר. האוויר שנכנס לחדר הוא רק מהחריץ מתחת לדלת הסגורה.
החדר אומנם לא מאורר בבוקר וכדא לאוורר אותו שיהיה נעים בחדר.
אבל מבחינה בריאותית, האוויר שנכנס מהחריץ בין הדלת לרצפה מספיק.
עובדה שמליונים ישנים עם מזגן ודלת סגורה ולא שמענו אף פעם על בעיה מזה.
גם במקרה הזה אין מחזור של אוויר. האוויר שנכנס לחדר הוא רק מהחריץ מתחת לדלת הסגורה.
החדר אומנם לא מאורר בבוקר וכדא לאוורר אותו שיהיה נעים בחדר.
אבל מבחינה בריאותית, האוויר שנכנס מהחריץ בין הדלת לרצפה מספיק.
עובדה שמליונים ישנים עם מזגן ודלת סגורה ולא שמענו אף פעם על בעיה מזה.
אבל לגבי מזגן שכולל את הפעולה הזו - הכנסת אויר מבחוץ במקום מיחזור האויר הקיים בפנים,
אין מזגן שכולל פונקציה כזו?
שלום גיל03/08/2024 18:00gilg7 כתב: נניח שישנים בחדר בלי מזגן ועם דלת סגורה. המאוורר דלוק או לא דלוק, לא משנה.
גם במקרה הזה אין מחזור של אוויר. האוויר שנכנס לחדר הוא רק מהחריץ מתחת לדלת הסגורה....
ברור..
בגלל זה לא מומלץ לישון בחדר אטום לגמרי.
בחורף למשל, גם בחודשים הממש קרים (ינואר, פברואר),
אני משאיר את החלון פתוח קצת (5ס"מ), כדי שייכנס קצת אויר.
אין דבר כזה אטימה מושלמת בדירת מגורים
תסגור את הדלתות והחלונות ויהיה אויר ואף אחד לא יחנק
אם צוללת היתה אטומה ברמה של חדר סגור כולם היו מתים מהצפה בדקות הראשונות
בפתיחת חלונות מאווררים ריחות לא נעימים אבל לא חוסר בחמצן
תסגור את הדלתות והחלונות ויהיה אויר ואף אחד לא יחנק
אם צוללת היתה אטומה ברמה של חדר סגור כולם היו מתים מהצפה בדקות הראשונות
בפתיחת חלונות מאווררים ריחות לא נעימים אבל לא חוסר בחמצן
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
בעבר, בגלל שהיחידה הפנימית שלי היתה רועשת מידי, לטעמי, הוצע לי לבנות תקרה נמוכה בחדר האמבטיה ולהעביר את היחידה הפנימית לשם.
במצב כזה, היחידה הפנימית שואבת אוויר באמבטיה (שיכול להיות עם חלון פתוח) ומכניסה לתוך הבית
במצב כזה, היחידה הפנימית שואבת אוויר באמבטיה (שיכול להיות עם חלון פתוח) ומכניסה לתוך הבית
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 04/08/2024 20:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3544
- נתן תודות: 1107 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
אנחנו ישנים עם 25 מעלות, בדרגה הנמוכה ביותר.
אני לא מוטרד יותר מדי מעניין האוויר.
פתרון שהוצע מעלה נכון, לעשות הנמכות גבס ואת יניקת האוויר מהמסדרון והוצאת אוויר לחדר, או פשוט יותר, לישון עם חלון מעט פתוח.
בהצלחה
אני לא מוטרד יותר מדי מעניין האוויר.
פתרון שהוצע מעלה נכון, לעשות הנמכות גבס ואת יניקת האוויר מהמסדרון והוצאת אוויר לחדר, או פשוט יותר, לישון עם חלון מעט פתוח.
בהצלחה
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
הנה ראיה לטענה שטמפטורת שינה טובה היא 19 מעלות..
https://www.ima.org.il/DocHealth/Article.aspx?aId=131
https://www.ima.org.il/DocHealth/Article.aspx?aId=131
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
ברור ובסיסי בכל דירה חדשה...03/08/2024 19:49kingikra כתב: בעבר, בגלל שהיחידה הפנימית שלי היתה רועשת מידי, לטעמי, הוצע לי לבנות תקרה נמוכה בחדר האמבטיה ולהעביר את היחידה הפנימית לשם.
במצב כזה, היחידה הפנימית שואבת אוויר באמבטיה (שיכול להיות עם חלון פתוח) ומכניסה לתוך הבית...
האמת, לא חשבתי שיש בכלל אופציה אחרת היום להתקנה תקנית של מזגן מרכזי. מיקום פתח אוויר חוזר בדרך כלל במרכז הבית ובכל מקרה לא בתוך חדר סגור.
יש מזגנים שמורכבת בהם יחידת רענון אויר(יוניזציה) כזו או אחרת, היה לי במזגן אלקו שהוחלף ואני חש בירידה באיכות האויר.
מחפש יחידה עצמאית שכזו אבל היצרן בארץ (בזכרון יעקב) מוכר רק לחברות הגדולות, אם מישהו מכיר משהו כזה אשמח לשמוע.
אגב, פירקתי את ה-sterionizer(כך כתוב עליו) והפעלתי אותו בצמידות למאוורר ואכן יש תוצאות, אבל הרעש מפריע, אנסה עם מאוורר שקט של מארז מחשב...
משהו כזה: https://www.sterionizer.com/sterionizer-window-2/
מחפש יחידה עצמאית שכזו אבל היצרן בארץ (בזכרון יעקב) מוכר רק לחברות הגדולות, אם מישהו מכיר משהו כזה אשמח לשמוע.
אגב, פירקתי את ה-sterionizer(כך כתוב עליו) והפעלתי אותו בצמידות למאוורר ואכן יש תוצאות, אבל הרעש מפריע, אנסה עם מאוורר שקט של מארז מחשב...
משהו כזה: https://www.sterionizer.com/sterionizer-window-2/
המכשיר שאתה מדבר עליו מטפל באבק, נבגים, ודברים כאלה,
אבל הוא לא יוסיף חמצן (ויוריד פחמן דו-חמצני)..
אבל זה אכן רעיון טוב,
מזגן מעיף אויר,
אז עדיף שהאויר יטופל מבחינת אבק ונבגים.
אגב,
מעניין אם אפשר לקחת בלון חמצן,
ולשים עליו משהו שגורם לשחרור מושהה של חמצן, לחדר.
אבל התוספת הזו על הבלון חייבת להיות כזו שיודעת לדאוג שריכוז החמצן יישאר קבוע, ולא יעלה בפתאומיות,
אחרת להבה קטנה יכולה לגרום לשריפה.
אבל הוא לא יוסיף חמצן (ויוריד פחמן דו-חמצני)..
אבל זה אכן רעיון טוב,
מזגן מעיף אויר,
אז עדיף שהאויר יטופל מבחינת אבק ונבגים.
אגב,
מעניין אם אפשר לקחת בלון חמצן,
ולשים עליו משהו שגורם לשחרור מושהה של חמצן, לחדר.
אבל התוספת הזו על הבלון חייבת להיות כזו שיודעת לדאוג שריכוז החמצן יישאר קבוע, ולא יעלה בפתאומיות,
אחרת להבה קטנה יכולה לגרום לשריפה.
לא אבק, לא נבגים ולא נעליים!
אם היית קורא היית מבין שכל מה שהוא עושה זה חיקוי לברק בטבע, קצר חשמלי קטן שמשחרר מה"אוויר" יונים חיוביים ושליליים ומעשיר את ה"אווירה" בחדר...
אל תהיה קטנוני בבחירת המילים, זה בתרגום חופשי.
אם היית קורא היית מבין שכל מה שהוא עושה זה חיקוי לברק בטבע, קצר חשמלי קטן שמשחרר מה"אוויר" יונים חיוביים ושליליים ומעשיר את ה"אווירה" בחדר...
אל תהיה קטנוני בבחירת המילים, זה בתרגום חופשי.

- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
לא בטוח שהבנתי אותך. אם אתה אומר שפתח היניקה נמצא במרכז הבית, איך זה קשור למה שהציעו לי?07/08/2024 0:07טלHD כתב: ברור ובסיסי בכל דירה חדשה...
האמת, לא חשבתי שיש בכלל אופציה אחרת היום להתקנה תקנית של מזגן מרכזי. מיקום פתח אוויר חוזר בדרך כלל במרכז הבית ובכל מקרה לא בתוך חדר סגור....