מחפש תחליף ל Dropbox: גיבוי או סנכרון של 2TB
שלום,
עד היום השתמשתי ב Dropbox לסינכרון 2TB של תמונות / קבצי אקסל / מסמכים שהיו זמינים להורדה מכל מקום. שילמתי על זה כ 500 ש"ח לשנה. מאד נוח.
השבר הגדול איתם היה בימים האחרונים, כאשר ראיתי שנמחקו לי מאסה של קבצים: אלפי קבצים (צירפתי תמונה, שתבינו על מה מדובר). למזלי, מצאתי ושיחזרתי אותם מ deleted files, כיוון שלא חלפו 30 ימים. הסאגה הזו נמשכת כבר כשבועיים, כאשר מדי יום אני מסתכל ב deleted files ובודק אם אין מחיקה מאסיבית של קבצים, וגם בודק אם זה מתיקיות שביקרתי בהן. אם לא ביקרתי בהן - אז זו יד נעלמה. בטוח שלא אני.
בינתיים, הסרתי את כל המחשבים שלי, פרט לאחד (המחשב הראשי שלי), עד שאמצא אלטרנטיבה.
עכשיו אני מחפש אלטרנטיבות בענן: אלו תוכנות לסנכרון / גיבוי מומלצות?
צרכים:
גישה למידע מכל מקום
לפחות 2TB איחסון
מחיר - סביב 500 ש"ח שנתי
ניהול 2FA, אבל שלא יציק יותר מדי (רק כאשר מוסיפים מחשב נוסף, או פעם בחודש, ולא בכל כניסה מחדש)
ניהול קונפליקטים (עריכה של 2 קבצים בו זמנית, כמו אקסל, מ 2 מחשבים שונים): שישאיר את 2 הקבצים, ואני אחליט איזה קובץ למחוק מבין השניים.
הורדתי ובדקתי את pCloud, שהממשק שלו מאד זהה לדרופבוקס (נראה שמישהו עבר מחברה לחברה, והטמיע את אותו ה GUI והלוגיקה). נראה טוב, אבל... האם הוא מנהל קונפליקטים?
פתחתי קובץ ספציפי (אקסל) ב 2 מחשבים, עשיתי שינוי בכל אחד מהמחשבים ושמרתי אותו. הוא לא התריע על קונפליקט בין 2 הקבצים (כמו שהייתי רגיל בדרופבוקס). איך מנהלים pCloud מתמודד עם קונפליקטים?
ראיתי ש OneDrive זה עד 1TB, אז הורדתי אותו מהפרק (צריך 2TB)
איך Drive של גוגל? אני מודה שאני אחד מאלו שממש לא מתחבר ל GUI של דרייב, אבל אם אין ברירה, אז אין ברירה...
מה מומלץ עבורי?
עד היום השתמשתי ב Dropbox לסינכרון 2TB של תמונות / קבצי אקסל / מסמכים שהיו זמינים להורדה מכל מקום. שילמתי על זה כ 500 ש"ח לשנה. מאד נוח.
השבר הגדול איתם היה בימים האחרונים, כאשר ראיתי שנמחקו לי מאסה של קבצים: אלפי קבצים (צירפתי תמונה, שתבינו על מה מדובר). למזלי, מצאתי ושיחזרתי אותם מ deleted files, כיוון שלא חלפו 30 ימים. הסאגה הזו נמשכת כבר כשבועיים, כאשר מדי יום אני מסתכל ב deleted files ובודק אם אין מחיקה מאסיבית של קבצים, וגם בודק אם זה מתיקיות שביקרתי בהן. אם לא ביקרתי בהן - אז זו יד נעלמה. בטוח שלא אני.
בינתיים, הסרתי את כל המחשבים שלי, פרט לאחד (המחשב הראשי שלי), עד שאמצא אלטרנטיבה.
עכשיו אני מחפש אלטרנטיבות בענן: אלו תוכנות לסנכרון / גיבוי מומלצות?
צרכים:
גישה למידע מכל מקום
לפחות 2TB איחסון
מחיר - סביב 500 ש"ח שנתי
ניהול 2FA, אבל שלא יציק יותר מדי (רק כאשר מוסיפים מחשב נוסף, או פעם בחודש, ולא בכל כניסה מחדש)
ניהול קונפליקטים (עריכה של 2 קבצים בו זמנית, כמו אקסל, מ 2 מחשבים שונים): שישאיר את 2 הקבצים, ואני אחליט איזה קובץ למחוק מבין השניים.
הורדתי ובדקתי את pCloud, שהממשק שלו מאד זהה לדרופבוקס (נראה שמישהו עבר מחברה לחברה, והטמיע את אותו ה GUI והלוגיקה). נראה טוב, אבל... האם הוא מנהל קונפליקטים?
פתחתי קובץ ספציפי (אקסל) ב 2 מחשבים, עשיתי שינוי בכל אחד מהמחשבים ושמרתי אותו. הוא לא התריע על קונפליקט בין 2 הקבצים (כמו שהייתי רגיל בדרופבוקס). איך מנהלים pCloud מתמודד עם קונפליקטים?
ראיתי ש OneDrive זה עד 1TB, אז הורדתי אותו מהפרק (צריך 2TB)
איך Drive של גוגל? אני מודה שאני אחד מאלו שממש לא מתחבר ל GUI של דרייב, אבל אם אין ברירה, אז אין ברירה...
מה מומלץ עבורי?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78771
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
מוזר. לא היה לי מעולם כזו בעיה איתם, אם כי יש לי גיבוי שרץ על Dropbox שמבטיח שהמידע שם לא ידפק אם משהו ממש רע קורה...
שווה שתפתח טיקט מולם שיבדקו מה קורה. תבדוק גם אם אין לך איזה לוגאין שנשאר פתוח איפהשהו או אולי file jacking או גורם עויין (Malware)
שווה שתפתח טיקט מולם שיבדקו מה קורה. תבדוק גם אם אין לך איזה לוגאין שנשאר פתוח איפהשהו או אולי file jacking או גורם עויין (Malware)
בהחלט מוזר: אני איתם כ 10 שנים וזו הפעם הראשונה שזה קורה.
מה הכוונה שיש לך גיבוי על Dropbox? האם כונני NAS חיצוניים?
אפתח מולם טיקט ביום שני, מול הצ'אט (כרגע שלחתי שאלה ב community שלהם, אבל לא ממש עזרו לי, אלא רק חזרו על המנטרה שהקבצים אף פעם לא נמחקים על ידם)
מה הכוונה שיש לך גיבוי על Dropbox? האם כונני NAS חיצוניים?
אפתח מולם טיקט ביום שני, מול הצ'אט (כרגע שלחתי שאלה ב community שלהם, אבל לא ממש עזרו לי, אלא רק חזרו על המנטרה שהקבצים אף פעם לא נמחקים על ידם)
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3545
- נתן תודות: 1107 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
גוגל דרייב מעולה
2tb ב 390 ש''ח לשנה
0 תקלות כבר שנים
2tb ב 390 ש''ח לשנה
0 תקלות כבר שנים
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- vivi
- חבר מביא חבר

מה הכוונה?תודה: האם הוא מנהל קונפליקטים?...
קבצי אקסל מומרים ל-Google sheet ואז כמובן שהכל נשמר בזמן אמת, כולל היסטוריית גרסאות מלאה. וכמובן שזה נשמר בקובץ אחד, אם צריך אפשר להוריד למחשב את הקובץ כאקסל.מה קורה אם שני קבצי אקסל, שנפתחים על שני מחשבים במקביל, נשמרים? האם נשמרים 2 קבצי אקסל?...
אפשר לעבוד מכל המכשירים במקביל או לשתף או יוזרים אחרים.
אני ממליץ לך לפתוח חשבון ולבדוק שכל האפשרויות שחשובות לך עובדות, 15GB ראשונים זה בחינם. במידה ותתחבר וזה ייתן לך מענה לכל מה שאתה רגיל אז אפשר לעשות חשבון של 2TB ולתת לו לסנכרן את כל הקבצים שלך
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
13/07/2024 11:36vivi כתב: מה הכוונה?
כמו שציינתי לעיל: 2 קבצי אקסל (לא Sheets!): שמתעכדנים ע"י 2 משתמשים במקביל.
אני מכיר ש ב sheets זה אכן מנוהל בצורה מיטבית, אבל (!) קבצי האקסל שלי מכילים מאקרואים, שאינם נתמכים ב sheets. יתרה מכך - אני לא ממש אוהב את הממשק של קבצי האונליין של גוגל (למרות שיש אנשים שממש 'עפים' על זה): אני מעדיף לערוך קבצי אקסל על התוכנה המקומית......
- vivi
- חבר מביא חבר

הבנתי. אם לאורך השנים בנית מאקרואים שנתמכים באקסל בלבד אז זה נשמע סיפור להמיר הכל ל-APP SCRIPT שלהם.
תנסה לבדוק ולשחק עם השירות של גוגל ולבדוק כמה דוגמאות או לראות קצת סרטונים ביוטיוב על המעבר לגוגל דרייב ואם זה מתאים לך.
אם לא, אז זה נשמע שדרופבוקס \ OneDrive הם השירותים שיעבדו הכי טוב עם אקסל.
תנסה לבדוק ולשחק עם השירות של גוגל ולבדוק כמה דוגמאות או לראות קצת סרטונים ביוטיוב על המעבר לגוגל דרייב ואם זה מתאים לך.
אם לא, אז זה נשמע שדרופבוקס \ OneDrive הם השירותים שיעבדו הכי טוב עם אקסל.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אני עם דרופבוקס כבר 5 שנים ומעולם לא נתקלתי בדבר כזה וגם אין לכך שום תיעוד ברשת שקרה למשהו אחר ולכן לא כל סיבה להחליף שירות. רשום לך ש"אתה" מחקת את הקבצים. ככל הנראה בטעות או שיש לך תוכנה זדונית כלשהי. אפשר בקלות לבקש מהם LOG עם כתובת ה IP של המכשיר שממנו נתנה הוראת המחיקה.
אין כרגע שום שירות שיכל להתחרות בדקופבוקס במחינת פיצ'רים ונוחות סיכרון.
אין כרגע שום שירות שיכל להתחרות בדקופבוקס במחינת פיצ'רים ונוחות סיכרון.