מחשבות על שידרוג ל S90C

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
shlomix פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

היי
שימוש שלי הוא בעיקר סטרימינג וסרטי HDR, לא בסלון אלא בחדר שינה יחסית חשוך , שאריות של ה77 הנדונה נמכרים באיזורר 11K-10K.

- חפרתי קצת בפרום וראיתי שאתם לא עפים על הדגם הנדון , כאשר rtings דווקא משבחים אותה, האם מה שנמכר בארץ זה אותו הדגם?
QN77S90CAFXZA / QE77S90C
- כמו כן נאמר פה בפורום שאם כבר עדיף את הS95C, יש סיכוי נמוך יותר לצריבות בגלל אלקטרוניקה עדיפה (אותו הפנאל) אבל לא ראיתי לכך תזכורות בrtings או מידע קונקרטי, כל הנושא קצת בערפל, האם ההבדל באמת מהותי בשימוש ובתחזוקה נכונה?

ההתלבטות:
- 77 בחדר שינה מרחק 3.5 מטר מוגזם, יותר ריאלי 65?
- מדובר בדור חדש של פאנל פחות רגיש לצריבות, לא אדחוף את הבהירות למקס בחדר הנדון, גם אופי השימוש הוא בעיקר סטרימינג, שיקול הצירבות פחות אקוטי?
- איך סמסונג מתמודדים להציג DV בלי מטאדה-דאטה, הבנתי שמשתמשים בTone mapping?
- אני יכול להוסיף 1500 ש"ח ולקחת C3, לקבל אמינות מוכחת ושירות של LG אבל לאבד עוצמת תאורה וצבע. (הG3 שבאותה רמה כבר הרבה יותר יקרה)

לפני שאני מוציא מעל 10K, אשמח לשמוע דעתכם.
נערך לאחרונה על ידי shlomix ב 17/06/2024 13:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73189
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #2 

אני יכול לענות רק לגבי הגדול. יש לי חדר שינה ממוצע, יש שם 65", הייתי שמח ל 77". בדוק כמובן שזה נכנס בקיר בו תשים אותה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אני לא יודע בנוגע ל"לא עפים" עליה. אני חושב שפשוט הרבה מסתייגים מסמסונג כנראה בעיקר בגלל שיקולים של נותן השירות.
אני חושב שבעיית הצריבות שאיפיינה את הדור הקודם טופלה, ולכן כנראה שאין יותר מדי ממה לחשוש מהבחינה הזו, במיוחד בשימוש נכון.

- קשה לי להגיד אם "77 זה גדול מדי בחדר שינה, אבל בעיקרון זה גודל טוב למרחק המדובר.
- סמסונג לא תומכת ב-DV. יש לה רק תמיכה ב-HDR10+ שרק חלק משירותי הסטרימינג תומכים בו, ואני לא יודע מה כמות התכנים בפורמט זה.
תוכן HDR בשירותי הזרמה ינוגן ב-HDR10 או HDR10+ אם קיים.
בקבצים שמורידים יש שני סוגים, כאלה שיש להם fallback ל-HDR10 או HDR10+ וכאלה שאין להם. אלה שאין להם ינוגנו בצורה לא תקינה בגוון ירוק\סגול. כאלה שיש להם ינוגנו כ-HDR10 או +.

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #4 

ההמלצה שלי לחשוב לכיוון S90D בגודל של 65 (חשוב לוודא שזהו מסך QD-OLED ולא WOLED)
זאת בעיקר בשל יכולות העיבוד שהשתפרו מאד השנה. כיום ניתן לשדרג תמונה כפי שלא ניתן בדורות הקודמים וברזולוציות נמוכות בפרט.
מבחינת תוכן HDR ה 95c אולי טיפה יותר טובה אך לא בהפרש משמעותי.
החסרון של DV הוא לגמרי לא משמעותי ואומר זאת מנסיון.
המחיר פחות או יותר אותו הדבר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #5 

אין פשוט הרבה נסיון עם המודל הזה, יש יותר נסיון עם ה-95. לא חושב שיש בעיה של ״לא עפים עליה״. זה מסך סבבה, פשוט ה-S95 מקבל את כל התשומת לב...

77״ מרגיש לי גדול מדי לחדר שינה. ניסיתי 65״ וזה מעל ומעבר עבורי (מרחק זהה לשלך).

שים לב שה- S90d יוצא בימים אלה ממש.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”