כיצד מערערים בפני גביית מכס (מע"מ) שגויים?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
CyBay פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ראיתי את האתר HT מחיפוש של פוסט על "עמלת הצהרת יבוא מקוצרת"
והבנתי מהרשום שזה תשלום שמחוייב
על אחד מהצדדים של השולח או הנמען ורשום על היותה של חבילה נישלחה בEMS.
למרות שגודל ומשקל המשלוח שלי הרבה יותר פחותים, דרשו ממני לשלם פי כמה וכמה יותר על קטגוריה זו במכס
וזה מרתיע.
One would imagine paying for a tincy tiny populated PCB less tax than for water installation materials.

בכל מקרה, החברה היתה חייבת לרשום איזשהו ערך כדי שלחבילה קודמת ששלחתי כדי שיתוקן פריט שהיה תחת
ביטוח והחברה בחרה בסכום 100 דולרים-קנדים (לא להתבלבל עם דולרים אמריקנים השווים יותר).
כמה שבועות אחרי לאחר שקניתי מאותה חברה מוצרים נוספים, המוצר המתוקן נשלח עימם בחבילה אחת ולא נרשם כחלק מהסכום של הקנייה.
לצערי בקבלה של עמלות מכס של דואר ישראל היה רשום לי מע"מ גבוהה ממחיר המוצרים החדשים ואף יותר מזה היה רשום יקר ממאה דולרים-קנדים נוספים שלא הייתי בכלל צריך לשלם עליהם מע"מ ושולמו בקנייה לפני שנתברר כמוצר לא תקין.

מה לעשות?

יותר פרטים:
מחיר הקנייה של המוצרים שלא כלל את שווי המוצר המתוקן 720CAD.
מחיר המע"מ שדואר ישראל דרש: 385 שקלים
385 חלקיי 0.17 (מע"מ קבוע) נמדד ל-837CAD שזה 117 CAD יותר, מה לשם כל הרוחות זה עוד 7 דולרים. . .
זה בכלל לא כל המכס. יותר מ500 שקלים נלקחו למכס והחבילה קטנה, פחות מ35 ס"מ לרוחב וקטנה בשאר המימדים. היא כוללת אלקטרוניקה עדינה ומשקלה נמוך . . .

האם אפשר לערער?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46317
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #2 

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”