רסיבר ומקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
ozmaoz22 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי. אני לא כל כך מבין.
יש לי מקרן עם כניסת hdmi אחד
יש לי רסיבר
2 רמקולים
וטלוויזיה חכמה.

איך אני מחבר הכל יחד על מנת שאראה במקרן משחק כדורגל דרך הטלוויזיה כמובן ואשמע אותם ברמקולים??
לא ברור לי, הטלוויזיה צריכה להיות דלוקה?
מה מתחבר למה בדיוק?
תודה רבה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

1. כדיי להעביר סאונד מהאפליקציות בטלביזיה לרסיבר אתה צריך להשתמש בכבל HDMI בין הטלביזיה לרסיבר. יש לחבר אותו איפה שכתוב ARC או eARC.
זה סוגר את הפינה של צפיה בטלביזיה.

2. לגבי המקרן, אני לא חושב שאתה יכול לעשות את מה שאתה מבקש. אין לך אפשרות להעביר אליו סיגנל וידאו מהטלביזיה. הטלביזיה היא כבר אמצעי התצוגה שלך ואתה לא יכול להוציא משם סיגנל וידאו.

3. עבור צפיה במקרן תצטרך להוסיף סטרימר \ קופסת אנדרואיד שאותה אתה מחבר לאחת מכניסות ה HDMI ברסיבר ואת הרסיבר למקרן דרך מחבר ה Video Out כמובן בכבל HDMI.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

shlomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #3 

לגבי חיבור המקרן:
האופציה שהועלתה כאן לקחת סטרימר היא לא רעה. אבל תשים לב שצריך סטרימר עם יציאת אודיו לחיבור לרסיבר, בגלל שאתה לא מחובר דרך HDMI לא תוכל לקבל פורמטי אודיו מתקדמים, כמו כן במידה ומדובר ב4k ומרחק גדול תצטרך כבל HDMI איכותי, ולכן לפעמים שווה לשים את הסטרימר בצמוד למקרן ולמשוך כבל אופטי עבור הסאונד.

אופציה שניה ואולי עדיפה היא לשים מפצל HDMI ביציאה של הרסיבר שישלח סיגנל גם למקרן וגם לטלוויזיה, שים לב רק שיתמוך בeArc ו4k60

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

26/05/2024 12:55  
shlomix כתב:
לגבי חיבור המקרן:
האופציה שהועלתה כאן לקחת סטרימר היא לא רעה. אבל תשים לב שצריך סטרימר עם יציאת אודיו לחיבור לרסיבר, בגלל שאתה לא מחובר דרך HDMI לא תוכל לקבל פורמטי אודיו מתקדמים, כמו כן במידה ומדובר ב4k ומרחק גדול תצטרך כבל HDMI איכותי, ולכן לפעמים שווה לשים את הסטרימר בצמוד למקרן ולמשוך כבל אופטי עבור הסאונד.

אופציה שניה ואולי עדיפה היא לשים מפצל HDMI ביציאה של הרסיבר שישלח סיגנל גם למקרן וגם לטלוויזיה, שים לב רק שיתמוך בeArc ו4k60
...
למה לא מחובר עם HDMI ?
סטרימר > רסיבר > מקרן , סה"כ שני כבלי HDMI אחד קצר אחד ארוך.
הקולנוע שלי

shlomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

בהנחה שיש לו שתי יציאות ווידאו מהרסיבר אתה צודק. בדרך כלל פחות נפוץ שתי יציאות.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

27/05/2024 16:58  
shlomix כתב:
בהנחה שיש לו שתי יציאות ווידאו מהרסיבר אתה צודק. בדרך כלל פחות נפוץ שתי יציאות.
...
אהה ?
הטלביזיה לא מקבלת וידאו מהרסיבר משום שהיא זו שמייצרת אותו. היא גם המקור - אפליקציות חכמות, וגם אמצעי התצוגה - המסך.
הטלביזיה שולחת את הסאונד בכבל HDMI באמצעות ARC או eARC לרסיבר.
הוידאו מהאפליקציות בטלביזיה לא יכול להגיע לשום מקום אחר. הוא מתחיל בטלביזיה ונגמר בטלביזיה.

כדיי להנות מהמקרן הוא צריך סטרימר ( שעליו יותקנו אפליקציות זהות\אחרות כל מה שהוא רוצה ) . את הסטרימר יש לחבר בכבל HDMI לרסיבר ומשם למקרן.
לא צריך שתי יציאות וידאו מהרסיבר משום שיש רק אמצעי תצוגה אחד שמחובר דרך הרסיבר.
הקולנוע שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #7 

נתחיל בכמה דברים ברורים
1. טלויזיה חכמה לא עוזרת לך כאן אם אתה רוצה לראות תוכן במקרן. לכן, אם אתה רוצה לראות ממקור אחד אתה חייב לפחות סטרימר לטובת צפיה במקרן.

2. כל סידורי ה earc לא עובדים לי באופן אמין. אם תצליח להפעיל כל הכבוד, אחרת, אם אתה רוצה לשמוע מהטלויזיה החכמה לרסיבר כדאי לחבר חיבור אופטי. החסרון הוא איבוד של אטמוס מתוכן סטרימינג מהמסך לרסיבר.

3. אם אתה רואה הכל מסטרימר, לא צריך בכלל את כל זה יש לך סטרימר -> רסיבר -> מסך והכל טוב.

4. אם לרסיבר שלך יש שתי יציאות hdmi אפשר לחבר אחת למסך והשניה למקרן. הבעיה שיש המון תקלות עם זה (יותר עם מסכי סמסונג משום מה). הבעיה נובעת מזה שהרסיבר רואה את המקרן גם כשהוא כבוי וגם את המסך כשהוא כבוי. אם יש לך דרך לכבות את המסך ״עמוק״ יותר (ללא quick on או כל הפיצ׳רים שמשאירים את הטלויזיה ערה) זה יעזור.

5. אם אין לך שתי יציאות hdmi ברסיבר: קח מפצל hdmi חכם כמו hdmi vertex. יש כאלה שגם יודעים (גם אם לא פורמלית) לסנן edid (יש לזה גם מחבר hdmi שעוזר) או הצפנת hdcp 2 (שלרוב זה מקור כל הצרות בחיבור כמה מסכים/מקרנים).

6. אצלי, בין היתר בגלל החלפת מסכים תכופה, מעולם לא הצלחתי לייצב את הכל כשהחיבור היה במקביל גם למקרן וגם למסך. בסוף, כל בעיותי נפתרו כשכחלק מפקודות המעבר בין המסך למקרן, אני פוקד על הרסיבר לכבות יציאת hdmi1 ולהדליק את hdmi2. לכל רסיבר יש דרך אחרת לעשות את זה, יש scenarios למשל או דברים דומים. בגלל שבשום שלב שניהם לא מחוברים, אין בעיות תקשורת.

7. המקרה שלי די קיצוני גם בגלל כל מה שמחובר אצלי וגם בגלל שמבחינתי נפילת hdmi בודדת באמצע סרט זה הצדקה לעצור הכל ולחווט את הכל מחדש. אני מעריך שאצל אחרים או שזה עובד או שהם יותר טולרנטים לזה שפעם בשעה יש איזה הפרעה.

8. ממליץ על שימוש גם בכבלי hdmi סיבאופטים, וגם במחבר מסנן edid. עוד דבר שמחמיר אצלי את המצב הוא שאני חייב להפעיל את החיבור בקצב התקשורת הגבוה ביותר האפשרי, מה שכמובן מקשה על העניין יותר.

בשנה האחרונה הצלחתי, בזכות המעבר לכבלים אופטיים ושימוש בטריק של המעבר ברסיבר, לעבוד עם אפס הפרעות ותקלות למרות קצב נתונים גבוה (מעל ליכולות של hdmi 2.1a כלומר מעל 21gbps)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

28/05/2024 8:37  
oferlaor כתב:

2. כל סידורי ה earc לא עובדים לי באופן אמין. אם תצליח להפעיל כל הכבוד, אחרת, אם אתה רוצה לשמוע מהטלויזיה החכמה למקרן כדאי לחבר חיבור אופטי. החסרון הוא איבוד של אטמוס מתוכן סטרימינג מהמסך לרסיבר.
...
עפר למה אתה מתכוון ב : "אם אתה רוצה לשמוע מהטלויזיה החכמה למקרן" ?
כמו שכבתי וכמו שגם אתה כתבת, אין קשר בין הטלביזיה למקרן. אלו שני אמצעי תצוגה שונים.
נדרש פה סטרימר עבור המקרן.
הקולנוע שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

התכוונתי לרסיבר. אתקן את ההודעה.

shlomix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

עופר שמח לראות שלא רק אני חוויתי בעיות עם העברת תמונה למקרן במקביל לטלויזיה :D , השחלתי כמה כבלים והחלפתי כמה מפצלים עד שהתיצב הכל, אבל לא ברמה של הסטאפ שלך, בזמנו זה הרגיש שהעולם לא בשל ל4k בטח ובטח לא לHDR.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

חד משמעית. מי שפושע כאן זה הרסיברים שפיצ׳ר זה אמור להיות קריטי עבורם ונראה שהם כאילו מופתעים שזה קורה. רסיברים של דנון במיוחד לא משחקים יפה עם קונפיגורציה כזו. רק כשעברתי לסיב וכיביתי כל פעם יציאה נפרדת זה ייצב הכל באופן מושלם.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”