מוזיקה רב ערוצית מול סטריאו - צוואר בקבוק של רמקולים?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
IlanTaub פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

לאחרונה התחלתי להקשיב למוזיקה רב ערוצית. לא נכנסתי לזה עד עכשיו כי הייתה לי מערכת Logitech Z5500 בסלון וזה לא בדיוק תענוג גדול בשימוש למוזיקה. את המוזיקה שמעתי בעיקר עם זוג Morel Octave 5.2M בחדר העבודה בבית או באוזניות Meze 109 Pro ו-Fiio FH9 כשאני בעבודה. אני מאוד אוהב את המורל ונהנה מהם כבר 15 שנה פלוס מינוס, גם האוזניות לא רעות בכלל ונהנה מהן מאוד.

לפני כשנה אבא שלי החליט שהוא לא מעוניין יותר במערכת הסראונד שלו שהורכבה ממורל SA-2 קדמיים, SP1 אחוריים, RS10A סאב ו-C5 סנטר ונתן לי אותם. למעט האחוריים שהשארתי מה-Z5500 החלפתי את כל הרמקולים בסלון והחלטתי לנסות מוזיקה רב ערוצית. מאוד הופתעתי. כשאני שומע מוזיקה בסטריאו אין מה להשוות בכלל בין ה-SA2 לאוקטב, יום ולילה, האוקטב הרבה הרבה יותר טובים. אבל כשעברתי לרב ערוצי זה התהפך. פתאום אני שומע דברים שלא שמעתי קודם, כל כלי הרבה יותר ברור, יש משמעותית יותר פרטים, זה כאילו גיליתי עולם חדש. עכשיו זה לא שהצלילים החדשים שגיליתי לא היו שם, כשאני ממש מתרכז אני מצליח לשמוע אותם גם בסטריאו, אבל הרבה פחות ברורים והחוויה משמעותית פחות טובה.

זה גרם לי לחשוב, אני מניח שהרמקולים הפשוטים יחסית שיש לי בסלון מצליחים לשחזר יותר בקלות צלילים כשהם מגיעים מכלי אחד בלבד או כמה בודדים כפי שנשלח אליהם במיקס הרב ערוצי, ומתקשים יותר כשצריכים לשחזר צליל מהרבה כלים יחד במקרה של סטריאו, ולכן למרות שהם ברמה הרבה פחות טובה, התוצאה הכוללת פשוט טובה יותר. זה לפחות ההסבר שלי למה שקורה. מה שאני מתאר נשמע הגיוני? יש בכלל שיח על הדבר הזה?

הסיבה העיקרית שאני שואל היא שהחוויה הזו גרמה לי לתהות אם הרמקולים שיש לי כרגע (האוקטב, האוזניות) לא מאפשרים לי לשמוע יותר בבירור את כל הצלילים בהקלטות סטריאו ואם שדרוג שלהם יכול להביא לתוצאה דומה, או שיש פה גם עניין של פיזור הצלילים במרחב ופשוט לא ניתן לייצר כזו חוויה עם סטריאו, לא משנה כמה המערכת טובה. אשמח לשמוע דעות או לקבל קישור למידע שעוסק בנושא.

אילן

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #2 

הרמקולים שלך מצריכים מגבר שידע לדחוף אותם ,לא ציינת איזה מגבר יש לך .

IlanTaub פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

האוקטב מחוברים למגבר סטריאו 2*120w rms, הווליום במגבר לרוב מתחת ל30%, מעבר לזה אני לא מסוגל לשמוע. בסלון המערכת מחוברת למרנץ cinema 70s.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1503
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #4 

האוקטאב טובים אבל הם מאוד נקודתיים ולא מפזרים, כמו כן חייב מגבר חזק (אין קשר לווליום ששומעים בו), כדיי להוציא מהם את המיטב אחרת, עדיף ויותר פשוט להחליף את הרמקולים למשהו מתאים יותר לחלל ולציוד שיש לך. תהנה.

Danik56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 190
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

17/03/2024 7:24  
Moshe984 כתב:
האוקטאב טובים אבל הם מאוד נקודתיים ולא מפזרים, כמו כן חייב מגבר חזק (אין קשר לווליום ששומעים בו), כדיי להוציא מהם את המיטב אחרת, עדיף ויותר פשוט להחליף את הרמקולים למשהו מתאים יותר לחלל ולציוד שיש לך. תהנה.
...
איזה פרמטר של המגבר מעיד על היכולת שלו לדחוף רמקולים ספצפיים?

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ירידה/יכולת עבודה בהתנגדות נמוכה (4/2 אום) הכפלה בכל כפולה, ננח 200 וואט ב 8 או, ב 4 אום ייתן 400, ב 2 אום ייתן 800, ודאמפינג פאקטור גבוה. כל זה בנוגע לכוח ולא דיברנו עוד על איכות/איכות בניה שלו, גוון צליל וכו.
עם מורל אוקטאב זה הכרחי אחרת, לא תוציא מהם את מה שהם באמת מתוכננים לתת/את המכסימום לא תקבל ואף ההיפך מכך, הם לא יישמעו במייטבם, מנגד רמקולים אחרים שלא דורשים הגברות כאלה, יהיה הרבה יותר קל לנצל או אולי תקרא לזה להוציא מהם את המכסימום או להפיק מהם את המירב עם מגברים הרבה יותר חלשים למעשה הכוח לא אמור להטריד אותך יותר מידיי פשוט עם מורלים תשים מגבר חזק ואיכותי וזהו בלי התנאים הבסיסיים הנל עדיף לא לקנות אותם מלכתחילה.

Danik56
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 190
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #7 

09/05/2024 6:11  
Moshe984 כתב:
ירידה/יכולת עבודה בהתנגדות נמוכה (4/2 אום) הכפלה בכל כפולה, ננח 200 וואט ב 8 או, ב 4 אום ייתן 400, ב 2 אום ייתן 800, ודאמפינג פאקטור גבוה. כל זה בנוגע לכוח ולא דיברנו עוד על איכות/איכות בניה שלו, גוון צליל וכו.
עם מורל אוקטאב זה הכרחי אחרת, לא תוציא מהם את מה שהם באמת מתוכננים לתת/את המכסימום לא תקבל ואף ההיפך מכך, הם לא יישמעו במייטבם, מנגד רמקולים אחרים שלא דורשים הגברות כאלה, יהיה הרבה יותר קל לנצל או אולי תקרא לזה להוציא מהם את המכסימום או להפיק מהם את המירב עם מגברים הרבה יותר חלשים למעשה הכוח לא אמור להטריד אותך יותר מידיי פשוט עם מורלים תשים מגבר חזק ואיכותי וזהו בלי התנאים הבסיסיים הנל עדיף לא לקנות אותם מלכתחילה.
...
איזה פרמטר בנתוני המגבר יגיד לי אם הוא מסוגל או לא מסוגל לדחוף את האוקטאב כך שישמעו במיטבם ?

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תלוי אם זה מגבר רסיבר/משולב או מגבר כח. מנסיון שלי והיו לי המון מורלים בכל מיני שנים והרכבים, רצוי 150w rms ומעלה מכך ב 8 ומגבר יציב כי הם 4 אום, .. וגם אז התחושה היא ש אפשר להוציא מהם עוד ועדיין, הם מאוד נקודתיים ולא מפזרים, הם מעולים ובנויים גם הייאנד לגמרי אך קשה להם למלא חלל.
בהצלחה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”