יונדאי איי 20 1000 סמ״ק טורבו

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
amitbak פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4199
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #1 

שלום
מתעניין ברכב הזה,אודה לכל מי שיש או התנסה ברכב.
האם יש הבדל מהדגם הקודם,ה1.4 ללא טורבו?
שבת שלום.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

אמנם יש לי את הI20 עם ה1.4, אבל מנסיעה קצרה בחדשות יותר עם מנוע 1.0 טורבו:

1) המנוע 1.0 הוא 3 צילנדרים וקטן יותר לכן קצת יותר רועש

2) לא מרגיש חזק/מהיר יותר מהגרסא עם מנוע 1.4, באופן מפתיע, לדעתי קשור להתנהגות של התיבה שמעלה להילוך גבוה מהר מידי.
בנוסף - לדעתי מאד חבל שיש רק מנוע אחד, ושהוא רק עם טורבו, הייתי יותר רגוע אם היה 1.4 טורבו, או אפילו בכלל בלי טורבו - פחות חלקים, פחות שחיקה ויותר אמינות. הגרסא עם 1.6 הייתה כבר אחלה, כיום הם שמים את זה רק לדגם הספורט I20N

3) הפלסטיק אותו פלסטיק עוד מהדגמים הקודמים, אמנם מחזיק טוב אבל תחושה קצת זולה, יכלו להשקיע יותר.

זה השנקל שלי

amitbak פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

תודה חיים
איך צריכת הדלק ברכב שלך?
אתה מרוצה מהרכב?

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #4 

אני מאמין שההבדלים ביו המנועים הם רק בגזרת צריכת הדלק.
הטורבו הקטן אמור לצרוך פחות דלק.
בכל רכבי טורבו חייבים לבדוק את מצב השמן. ישנם דגמים שבהם חייבים להוסיף שמן עוד לפני ה 15,000 ק"מ של הטיפול.
לא תבדוק שמן ויהיה חסר- הלך הטורבו !

בלי שום קשר רכבי יונדאי לרוב נורא אמינים ודי זולים לתחזוקה והמכניקה ברובם יחסית פשוטה.
לא קשור לשרשור, אבל היו לי בעבר 2 אלנטרות ואיוניק היברידית, כולן עברו קרוב ל 100K ק"מ והיו כמעט ללא שום תקלות.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים

שליחה #5 

04/05/2024 13:24  
Haimbin כתב:
2) לא מרגיש חזק/מהיר יותר מהגרסא עם מנוע 1.4, באופן מפתיע, לדעתי קשור להתנהגות של התיבה שמעלה להילוך גבוה מהר מידי.
בנוסף - לדעתי מאד חבל שיש רק מנוע אחד, ושהוא רק עם טורבו, הייתי יותר רגוע אם היה 1.4 טורבו, או אפילו בכלל בלי טורבו - פחות חלקים, פחות שחיקה ויותר אמינות. הגרסא עם 1.6 הייתה כבר אחלה, כיום הם שמים את זה רק לדגם הספורט I20N
...
מעניין מה שאתה אומר. בד"כ טורבו ירגיש מהיר יותר כי יש מומנט בסל"ד נמוך. אם אני לוחץ על חצי+ דוושת ההאצה, זה עדיין מעביר את ההילוכים מהר?

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

רכבי יונדאי ברובם מכויילים להעביר הילוכים בסל"ד נמוך. זה נועד לחסכון בדלק.
אני יכול להעיד על 2 אלנטרות מהשנתונים האחרונים, אותו כנ"ל איוניק. לפני די הרבה שנים היתה לי גם לנטרה מנוע 2 ליטר וגם שם היה בדיוק אותו הדבר.
יש לי במשפחה גם I25 וגם שם בדיוק אותו הדבר.
לגבי ההבדל בין הטורבו 1 ליטר לאטמוספרי 1.4 אני חושב שאין הבדלים ביניהן. באחד מנוע 3 צילינדרים טורבו קטנטן ובשני 1.4, כנראה ששניהם זהים בתפוקה פחות או יותר.
אז אם תלחץ קצת יותר זה ימשוך כמובן קצת יותר את ההילוכים, אבל מה שתקבל בסופו של דבר זה יותר רעש מתאוצה.
אלו לא רכבי מירוץ.

Nir11N
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

יש לי יונדאי I20 עם מנוע 1000. המנוע קצת רועד בגלל 3 צילינדרים וגם יחסית קצת רועש. הרכב נוסע בסדר גמור. זה רכב שנועד להעביר אנשים ממקום למקום. הנאה אין שם. צריכת הדלק יחסית גבוהה, כנהוג ביונדאי. בניסכה שרובה עירונית מדובר על 10 קילומטר לליטר.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים

שליחה #8 

@kingikra מעביר הילוכים קצת יותר מהר, אבל בסופו של יום לא משהו משמעותי.. שניהם גם 100 כוחות סוס.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

06/05/2024 10:48  
Haimbin כתב:
@kingikra מעביר הילוכים קצת יותר מהר, אבל בסופו של יום לא משהו משמעותי.. שניהם גם 100 כוחות סוס.
...
מניסיון שלי עם רכבים, לא תמיד הרכב בעל יותר כוחות הסוס או יותר מומנט הוא זה שירגיש חזק יותר (ראה טסלה).
לא חשבתי שהטורבו מהיר יותר. רק תהיתי אעיך זה השהוא לא מרגיש חזק יותר ולא בגלל כוחות הסוס אלא בגלל המומנט ובעיקר בגלל רצועת הסל"ד של המומנט, שבד"כ, רחבה יותר ברכבי טורבו.

אבל צריך להתנסות בשביל להרגיש :-)

Nir11N
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

06/05/2024 20:18  
kingikra כתב:
מניסיון שלי עם רכבים, לא תמיד הרכב בעל יותר כוחות הסוס או יותר מומנט הוא זה שירגיש חזק יותר (ראה טסלה).
לא חשבתי שהטורבו מהיר יותר. רק תהיתי אעיך זה השהוא לא מרגיש חזק יותר ולא בגלל כוחות הסוס אלא בגלל המומנט ובעיקר בגלל רצועת הסל"ד של המומנט, שבד"כ, רחבה יותר ברכבי טורבו.

אבל צריך להתנסות בשביל להרגיש :-)
...
קודם כל לא ברור מה קשור טסלה- הרכב מהיר ויש לו הרבה סוסים בארווה. התאמה מלאה.
הטורבו זה לא למטרות ביצועים אלא למטרות חיסכון בדלק. כבר שנים ש VW למשל מקדמים מנועים קטנים (סקודה קודיאק נוסע על מנוע 1500 עם ביצועים סברים פלוס, משהו שלפני 10 שנים לא היה עולה על הדעת), וכל זה בזכות מנועים מוגדשים שהם יותר יעילים וגם יותר חסכוניים.
בכל מקרה -רכב עם יותר כוחות סוס ירגיש תמיד יותר חזק - וזה בגלל שכוחות סוס =כוח= חזק. כל זה עבור משקל נתון. כמובן שטנק עם מנוע 1000 כוחות סוס לא יהיה מהיר יותר מיונדאי I10 שלדעתי יש לה פחות מ100.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

הטסלה מודל Y לונג ריינג' של אח שלי מרגישה יותר חזקה מהרכב שלי (בסמלון) אז בוא נסכים שלא להסכים :-)

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #12 

ברשותי קיא סטוניק 1000 סמ"ק טורבו 3 צילינדרים משנת 2021 גיר 7 הילוכים רובוטי כפול מצמד.
אני משער שמדובר באותו מנוע כמו היונדאי.

מופתע לטובה מביצועי המנוע והגיר:
הרכב מזנק. מגיע למהירויות גבוהות כשצריך. אין רעש חריג או רעידות מהמנוע.
צריכת הדלק לעומת זאת לא מדהימה: 7 ליטר ל 100 קילומטר בעיר. 6.4 בינעירוני. 5.9 בנסיעות ארוכות ללא רמזורים מחוץ לעיר נדיר ביותר)
מקווה שהגיר והטורבו יוכיחו את עצמם לאורך זמן (אני מאלה מחזיק רכב שנים)

Nir11N
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

07/05/2024 21:23  
kingikra כתב:
הטסלה מודל Y לונג ריינג' של אח שלי מרגישה יותר חזקה מהרכב שלי (בסמלון) אז בוא נסכים שלא להסכים :-)
...
זה בגלל שהיא נותנת את כל ההספק שלה בשניה שאתה לוחץ על דוושת ההאצה, בניגוד ל M4 שלך שצריכה להגיע ל 5000 סלד כדי לתת את מקסימום ההספק. זה ההבדל המהותי בין חשמלי לבנזין, ואי אפשר לגבור עליו.
טסלה S פלייד תאיץ במטרים הראשונים יותר מהר ממכונית F1, בדיוק מהסיבות האלה. כמובן שמייד אחריהם הסדר יוחזר...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

זה לא מדוייק. אתה מקבל את כל המומנט ברגע הראשון, עד שאתה מגיע למהירות (סל"ד) שבה מופק ההספק המקסימלי. ומשם יש דעיכה.
ההשוואה של פורמולה 1 למודל S גם לא הכי מדוייקת, כי מודל S זה רכב סדאן ששוקל כ-2.3 טון. אבל עקומת ההספק שלה היא כמעט ישרה, ללא דעיכה במהירויות גבוהות.
ואחרי כל התאוריות, בד"כ מה שמעניין את רוב הנהגים על הכבישים בארץ אלה האצות ביניים ולא האצות במהירויות גבוהות ולא חוקיות. ושם רכבים חשמליים עדיפים מבחינת המומנט שאתה מקבל, ולכן מרגישים זריזים ומהירים יותר.

Nir11N
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

ההשוואה בין מודל S לפורמולה אחת מופרכת לגמרי והובאה כאחת כזאת. אין שום רכב חוקי לכביש שיכול להתחרות במכונית פורמלה אחת.
מה ש"מעניין" את רוב הנהגים זה אפס למאה, וטסלה למשל עשו מזה מכונת שיווק שלמה. מה שפרקטי בחיים הרבה יותר, וגם הרבה יותר חשוב לבטיחות אקטיבית - זה אכן האצות ביינים.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

לפי דעתי יש כאן סניפרים למילה טסלה.
כי ברגע שהיא מופיעה (ולא חשוב באיזה קונסטלציה), מיד צצה לה להקת המעודדות ומתחילה לפמפם את התורה.

העסק התחיל כאן מ I20 וקיבל סיבוב פרסה לטסלה PLAID. מדהים.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #17 

ברכבים עם המנועים האלה שלקחו מנוע קטן יחסית ושמו להם טורבו העלו הספקים, המנוע עובד על טורים גבוהים וסחוט עד תום בשביל להוציא מומנט וכ"ס, המכלולים עובדים בלחץ ועומסים, לאורך זמן זה אומר בלאי מואץ של מכלולים ותקלות בטווח היותר רחוק, למי שזה לא מעניין את הביצה זה יכול להתאים.
לגבי טסלה זה באמת טיל, יש המון השוואות ביוטיוב מול שלל רכבי על שעולים גם פי 10, אגב טסלה תמיד מנצחת.

Nir11N
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

08/05/2024 13:50  
Moshe984 כתב:
ברכבים עם המנועים האלה שלקחו מנוע קטן יחסית ושמו להם טורבו העלו הספקים, המנוע עובד על טורים גבוהים וסחוט עד תום בשביל להוציא מומנט וכ"ס, המכלולים עובדים בלחץ ועומסים, לאורך זמן זה אומר בלאי מואץ של מכלולים ותקלות בטווח היותר רחוק, למי שזה לא מעניין את הביצה זה יכול להתאים.
...
אני בעלים של גולף 2013 מנוע 1000
סקודה קודיאק 1500 (שתיים)
סקודה אוקטביה 1400 (שתיים)
היה לי קארוק 1500 (שניים)

כל אלה רכבים עם מנוע טורבו קטן. הם לא עובדים "בלחץ", הם בנויים להגדשת טורבו, לא היה לי שום בלאי מואץ ושום תקלות מכניות ברכבים האלה (פעם אחת הייתה דליפה במיכל דלק של הקודיאק, לא ניראה לי שזה קשור).
מה שאתה מתאר זה סטיגמות של שנות ה 90. לא רלוונטי להיום.
היו מחלות ילדות אבל זה היה בכלל בגיר הרובוטי - וגם זה נגמר מזמן.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #19 

תסתכל בשעון טורים כשאתה על 100 קמ"ש כמה מראה בטורים ? סתאם לשם השוואה ברכב לא מוגדש 100 קמש אתה על - 1.5 - 1.2 בטורים.
שוב, אם זה לא מעניין לך אז גז ברקס הכל טוב, אם מעניין קצת מעבר לדעת איך דברים עובדים וכמובן להכיר בחוק שאומר אין יש מאיין וכל דבר בא על חשבון משהו אחר (במקרה הזה = בלאי) זה כן יעניין. יש את הסרט של היפנים על פיתוח ובניה של רכבים במיוחד על טויוטה שווה צפיה.
גולף 13 בלי קשר לנפח המנוע או לגיר (חס ושלום תפו תפו) ללא אף תקלה מכאנית זה בהחלט נדיר, כנראה שאתה באמת יודע לשמור על מכוניות, תתמיד כך, סע בדרכים טובות.

amitbak פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

מיונדאי איי-20 הגעתי לטסלה, פולקסווגן
סקודה..🤣

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”