דירה חדשה בבנייה, אטמוס
שלום
רכשתי דירה חדשה שבבנייה כעת וזה הזמן לחשוב קדימה - אני חושב על להכין נקודות לרמקולים לאטמוס בתקרה.
בסלון, הספה תהיה צמודה לקיר זכוכית, מרחק 4.85 מטר מקיר הטלוויזיה שממול.
בגלל קיר הזכוכית לא אוכל להנמיך את הסראונד לגובה אוזן כמו שראיתי שכתבו במקום אחר.
לפי מה שקראתי, 4 רמקולי אטמוס נותנים סאונד הרבה יותר טוב מ 2 ולכן אני מכוון ל 4, אבל גם קראתי ש 4 יותר רלוונטי למצב בו מתקינים 2 מתוך ה 4 מאחורי הצופה, וכאמור במקרה שלי, הספה תהיה צמודה לקיר, ולכן כל ה 4 יהיו בין הצופה לטלוויזיה
אולי אוכל להתקין 2 רמקולים ישירות מעל הצופה?
ואיך העובדה שיש קיר זכוכית מאחורה משפיעה על הסראונדים ועל האטמוס? זה נשמע שבמקרה כזה הסראונדים יצטרכו להתרחק רוחבית כדי להיות משני צידי קיר הזכוכית ולכן רחוקים יחסית מהצופה.
בקיצור, זה הזמן בשבילי לחשוב קדימה, ואני רוצה להתייעץ איתכם - מה לעשות כדי להפוך את הסלון לעם סאונד כמה שיותר טוב במיוחד מבחינת סרטים (במחיר הגיוני, נגיד 15000-20000 עם כל מה שקשור לסאונד) וכמה שיותר future proof
אני לא מתכוון לראות סרטים בנטפליקס אלא להשיג את האיכות הכי טובה שניתן להשיג
תודה!
רכשתי דירה חדשה שבבנייה כעת וזה הזמן לחשוב קדימה - אני חושב על להכין נקודות לרמקולים לאטמוס בתקרה.
בגלל קיר הזכוכית לא אוכל להנמיך את הסראונד לגובה אוזן כמו שראיתי שכתבו במקום אחר.
לפי מה שקראתי, 4 רמקולי אטמוס נותנים סאונד הרבה יותר טוב מ 2 ולכן אני מכוון ל 4, אבל גם קראתי ש 4 יותר רלוונטי למצב בו מתקינים 2 מתוך ה 4 מאחורי הצופה, וכאמור במקרה שלי, הספה תהיה צמודה לקיר, ולכן כל ה 4 יהיו בין הצופה לטלוויזיה
ואיך העובדה שיש קיר זכוכית מאחורה משפיעה על הסראונדים ועל האטמוס? זה נשמע שבמקרה כזה הסראונדים יצטרכו להתרחק רוחבית כדי להיות משני צידי קיר הזכוכית ולכן רחוקים יחסית מהצופה.
בקיצור, זה הזמן בשבילי לחשוב קדימה, ואני רוצה להתייעץ איתכם - מה לעשות כדי להפוך את הסלון לעם סאונד כמה שיותר טוב במיוחד מבחינת סרטים (במחיר הגיוני, נגיד 15000-20000 עם כל מה שקשור לסאונד) וכמה שיותר future proof
תודה!
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
במידה וגב הספה צמוד לקיר הזכוכית אין טעם להתקין 4 רמקולי אטמוס עדיף 2 ורצוי למקם אותם מעט קדימה מהספה ולא מעליך .25/04/2024 0:04Alonzone כתב: שלום
תודה!...
לגבי הסראונד לא רואה אופציה אחרת מלבד מיקומם משני צידי קיר הזכוכית.
מומלץ לדאוג להכנה לסאב אחד (עדיף 2 ) בחלל החדר. הכנה אומרת נקודת חשמל + נקודה לכבל שמגיע לגב הרסיבר.
איפה למקם את ההכנות לסאב? קשה לדעת, לכן תתחיל בנקודה מקדימה ובמידה וניתן גם באחד הצדדים.
בהצלחה
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
תודה רבה!
1. מאחר וגם כשאני יושב על הספה, אני לא צמוד במאה אחוז לקיר בגלל מרחק הספה מהקיר (יש איזה 10-20 ס''מ של הראש מהקיר), אין טעם לשים שני אטמוס ממש צמודים לקיר האחורי כדי לקבל את האפקט?
2. לגבי סאב, בגלל ריבועי כמו שלי (הצד הימני יהיה מלבני, מטבח וכו') זה לא סוג של דיפולט לשים את הסאב בפינה השמאלית?
3. איפה נמצא בדכ הסאב השני?
1. מאחר וגם כשאני יושב על הספה, אני לא צמוד במאה אחוז לקיר בגלל מרחק הספה מהקיר (יש איזה 10-20 ס''מ של הראש מהקיר), אין טעם לשים שני אטמוס ממש צמודים לקיר האחורי כדי לקבל את האפקט?
2. לגבי סאב, בגלל ריבועי כמו שלי (הצד הימני יהיה מלבני, מטבח וכו') זה לא סוג של דיפולט לשים את הסאב בפינה השמאלית?
3. איפה נמצא בדכ הסאב השני?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
1. כשאומרים יושב צמוד לקיר, לא אומרים על הסנטימטר.
כל התחום של בערך 1.5 מטר מהקיר נחשב צמוד לקיר.
כשממקמים 2 רמקולי אטמוס בתקרה, הם אמורים להיות כ- 1.5 מטר לפניך
כשממקמים 4 רמקולי אטמוס בתקרה, 2 אמורים להיות כ- 1.5 מטר לפניך, ו-2 אמורים להיות כ- 1.5 מטר מאחוריך.
אתה יושב במרחק 20 ס"מ, אז אין מקום ל- 2 אטמוסים מאחוריך.
מניסיון של אחרים, למקם 2 או 4 רמקולי אטמוס לפניך עד מעליך (ולא מאחוריך), לא נותן ייתרון לעומת 2 רמקולי אטמוס בלבד.
כל התחום של בערך 1.5 מטר מהקיר נחשב צמוד לקיר.
כשממקמים 2 רמקולי אטמוס בתקרה, הם אמורים להיות כ- 1.5 מטר לפניך
כשממקמים 4 רמקולי אטמוס בתקרה, 2 אמורים להיות כ- 1.5 מטר לפניך, ו-2 אמורים להיות כ- 1.5 מטר מאחוריך.
אתה יושב במרחק 20 ס"מ, אז אין מקום ל- 2 אטמוסים מאחוריך.
מניסיון של אחרים, למקם 2 או 4 רמקולי אטמוס לפניך עד מעליך (ולא מאחוריך), לא נותן ייתרון לעומת 2 רמקולי אטמוס בלבד.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5140
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
קודם כל בהצלחה רבה
תבדוק אם יש לך אפשרות להרחיק את הספה כ מטר 1 מהקיר זכוכית, בעייתי מאוד ספה צמודה לקיר, ועוד לקיר זכוכית!
וכמו שכתבו לפני, אצלך במצב שלך זה רק זוג אטמוס
תבדוק אם יש לך אפשרות להרחיק את הספה כ מטר 1 מהקיר זכוכית, בעייתי מאוד ספה צמודה לקיר, ועוד לקיר זכוכית!
וכמו שכתבו לפני, אצלך במצב שלך זה רק זוג אטמוס
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
בכל חלל הסאבים מתנהגים אחרת, מקובל למקם אחד מקדימה ועדיף במרכז ואותו הדין גם מאחור, מעבר לזה הכל ניחושים.25/04/2024 10:13Alonzone כתב: תודה רבה!
3. איפה נמצא בדכ הסאב השני?...
בעיקרון, במידה ותהיה לך מערכת כיול טובה כמו דיראק ART/DLBC או פרוססור של טרינוב או פרוססור של אנתם עם מערכת הכיול ARC,שיודעת להתמודד עם מספר סאבים, אז כמה שיותר סאבים עדיף ולא בגלל עוצמה ממש לא רק בגלל התנהלות אקוסטית טובה יותר .
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 25/04/2024 17:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
קיר הזכוכית פונה מזרחה, אז זה יפריע בשעות הבוקר שזה זמן פחות רלוונטי לסרטים, ובכל מקרה יהיה שם תריס חשמלי ווילון חשמלי....
מקווה שזה יספיק כדי לפתור את זה.
תודה רבה לכולכם על המידע!
אז אני מסכם ואשמח אם תתקנו אותי במידה ופספסתי משהו:
2 אטמוס, 1.5 מטר מהקיר של הספה, נקודת סאב במרכז קיר הטלוויזיה (מתחת לסנטר בעצם?) ועוד נקודת סאב במקום היחיד שנשאר לי - מצד ימין לספה, לכיוון המטבח, למקרה שאלך על שני סאב.
בנוסף 2 סראונדים באופציה היחידה שיש לי שזה משני צידי קיר הזכוכית
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
1.5 מ׳ זה לא מדויק, כי זה תלוי מה גובה התקרה (אחרי ההנמכה), ויש גם מקום למשחק - אבל כמו שאמרו כאן, אם הספה צמודה לקיר האחורי האפשרות היחידה היא 2, כי לא תגיע למינימום של 125°.
תראה פה את התרשים ל-5.1.2 ופה ל-5.1.4.
תחשוב גם איך המזנון נכנס לעניין (אם יש מזנון), ומה גודלו. בפרט עם טלויזיות גדולות ("85 ומעלה), לא נשאר הרבה מקום.
תחשוב גם איך המזנון נכנס לעניין (אם יש מזנון), ומה גודלו. בפרט עם טלויזיות גדולות ("85 ומעלה), לא נשאר הרבה מקום.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
נכון שזה רשמי מדולבי אבל תבדוק עוד מקומות כמו HOME THEATRE GURUS מיקום האטמוס לפי הסקיצות האלו25/04/2024 20:40dr0r כתב: 1.5 מ׳ זה לא מדויק, כי זה תלוי מה גובה התקרה (אחרי ההנמכה), ויש גם מקום למשחק - אבל כמו שאמרו כאן, אם הספה צמודה לקיר האחורי האפשרות היחידה היא 2, כי לא תגיע למינימום של 125°.
תחשוב גם איך המזנון נכנס לעניין (אם יש מזנון), ומה גודלו. בפרט עם טלויזיות גדולות ("85 ומעלה), לא נשאר הרבה מקום....
מטעה, הם צריכים להיות מכונסים יותר פנימה ולא בקו הקדמיים.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
כן, הקטע היחיד שחשוב זה הזווית מעל הראש. זה בהגדרה לא קשור למיקום הקדמיים, כי אין שום תלות בין מרחק הישיבה מהטלויזיה לגובה התקרה.28/04/2024 18:48niko כתב: נכון שזה רשמי מדולבי אבל תבדוק עוד מקומות כמו HOME THEATRE GURUS מיקום האטמוס לפי הסקיצות האלו
מטעה, הם צריכים להיות מכונסים יותר פנימה ולא בקו הקדמיים.
...
גם ל-Audio Advice יש מערכת שמגדירה איפה למקם את הרמקולים, עם תוצאות קצת שונות.