בקשר לסיכוי למתקפה של השלטון האיראני על מדינת ישראל
עד כמה אם בכלל אתם מודאגים מזה?
, בינתים, לי זה מאוד קשה שלא להתעלם מזה, אני בינתים לא מאמין שאם הם אומרים שזה יהיה רק על בסיסי צה''ל ושלטון מדינת ישראל אז שזה יגמר רק שם.
אני מקווה שלא תהיה מתקפה כזאת.
, בינתים, לי זה מאוד קשה שלא להתעלם מזה, אני בינתים לא מאמין שאם הם אומרים שזה יהיה רק על בסיסי צה''ל ושלטון מדינת ישראל אז שזה יגמר רק שם.
אני מקווה שלא תהיה מתקפה כזאת.
לא אמרתי שזה טוב, זה רע ומשם זה יכול להיות עוד יותר רע, כי אם ישראל תגיב על זה אז התגובה שלהם יכולה להיות יותר חזקה, ואז כל אחד רוצה להגן על עצמו.13/04/2024 6:39מספיקלי כתב: אהה אם זה יהיה רק על בסיסי צה''ל ושלטון מדינת ישראל אז שזה יגמר רק שם.
אז מצבך יהיה סבבה ?
מצבנו חראבנה לפני ואחרי....
אירן (בדיוק כמו ישראל), טובה מאוד באיומים. מעבר לזה הם ואנחנו לא שוים הרבה !
אנחנו הרי רועדים מפני תקיפה ישירה על אירן, אז אולי לתכנן תקיפה מאסיבית על תימן ואולי גם על סוריה ולנסות למחוק שם כמה בסיסים ו/או סמלי שלטון...במקום זה אנחנו מעדיפים לפרוס את כל ארסנל ההגנ"א שלנו (כולל כאלה שקיבלנו ממש בימים האחרונים מהאמריקאים)...יושבים ומחכים לראות מה יקרה.
בעוד 30 שנה נקרא שב 2024 הוצאנו את טילי היריחו כדי שהאמריקאים יזהו אותם בעזרת הלוויינים ויעצרו אותנו !
אנחנו הרי רועדים מפני תקיפה ישירה על אירן, אז אולי לתכנן תקיפה מאסיבית על תימן ואולי גם על סוריה ולנסות למחוק שם כמה בסיסים ו/או סמלי שלטון...במקום זה אנחנו מעדיפים לפרוס את כל ארסנל ההגנ"א שלנו (כולל כאלה שקיבלנו ממש בימים האחרונים מהאמריקאים)...יושבים ומחכים לראות מה יקרה.
בעוד 30 שנה נקרא שב 2024 הוצאנו את טילי היריחו כדי שהאמריקאים יזהו אותם בעזרת הלוויינים ויעצרו אותנו !
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35085
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
האיראנים רואים שהאיומים עובדים אז ממשיכים לקשקש
מי שרוצה עושה לא מדבר כבר שבועיים
וזה נכון כפליים לגבי ישראל והקשקשת של כולם
אני לא רואה את האיראנים תוקפים מאיראן
ישראל כבר במלחמה עם הפרוקסים שלהם - חמאס וחיזבאללה, תימן ועיראק לרחוקים ובלי יכולת ממשית לגרום נזק משמעותי
אז רק יכולים לירות מלבנון כלומר יותר חזק ויותר מדוייק - הבעיה שלהם זה הפחד ממה שיקרה אח"כ
מי שרוצה עושה לא מדבר כבר שבועיים
וזה נכון כפליים לגבי ישראל והקשקשת של כולם
אני לא רואה את האיראנים תוקפים מאיראן
ישראל כבר במלחמה עם הפרוקסים שלהם - חמאס וחיזבאללה, תימן ועיראק לרחוקים ובלי יכולת ממשית לגרום נזק משמעותי
אז רק יכולים לירות מלבנון כלומר יותר חזק ויותר מדוייק - הבעיה שלהם זה הפחד ממה שיקרה אח"כ
לצערי הרב שוב כדאי להתעדכן בהוראות פיקוד העורף הישראלי, למשל בכל הארץ אסור לעשות פעילות חינוכית, ובמרכז הארץ אסור התקהלות יותר מאלף איש.
יכול להיות שפיקוד העורף הישראלי, הם עכשיו בדעה שהשלטון האיראני רוצה שבישראל יהיו בדעה שהוא לא יתקוף בישראל, ואז שהוא יראה שיש בישראל בחוץ הרבה אנשים, אז הוא יתקוף בישראל.
אין מה להאשים את ישראל בתקיפת הבכיר האיראני כי הוא רצה לחזק את חיזבאללה נגד ישראל, וחיזבאללה רוצנ להלחם נגד ישראל, כי הוא לא רוצה שצה"ל יממשיך לעשות רע לתושבי רצועת עזה,
אז זה המצב שיש כתוצאה ממה שקרה ב 7.10.2023,
לדעתי, בינתים, , אפשר רק לקוות שיהיה טוב.
יכול להיות שפיקוד העורף הישראלי, הם עכשיו בדעה שהשלטון האיראני רוצה שבישראל יהיו בדעה שהוא לא יתקוף בישראל, ואז שהוא יראה שיש בישראל בחוץ הרבה אנשים, אז הוא יתקוף בישראל.
אין מה להאשים את ישראל בתקיפת הבכיר האיראני כי הוא רצה לחזק את חיזבאללה נגד ישראל, וחיזבאללה רוצנ להלחם נגד ישראל, כי הוא לא רוצה שצה"ל יממשיך לעשות רע לתושבי רצועת עזה,
אז זה המצב שיש כתוצאה ממה שקרה ב 7.10.2023,
לדעתי, בינתים, , אפשר רק לקוות שיהיה טוב.
דובר צה״ל, תא״ל דניאל הגרי ייתן עדכון לתקשורת היום (ש') בשעה 23:00.
ערוץ 12 מדווח כי ישראל תגיב צבאית ב-24 השעות הקרובות.
תאל דדי שימחי, לשעבר ראש מטה פיקוד העורף:
מדובר בטילים בליסטים שנושאים מאות קילוגרמים של חומר נפץ.שום ממד לא עומד בזה. אם לא נגיב זה כמו שלא הגבנו בעוצמה אחרי הקסאם הראשון . חייבים להגיב חזק ובעוצמה.
הלילה ניסו לרצוח מאות אלפי ישראלים.כל רש"ק של טיל בליסטי מכיל כ800 קג חומר נפץ.במכפלות של כמות הטילים מדובר בטונות של חומרי נפץ. מדינת ישראל לא יכולה לעמוד בצד ולא להגיב ומצד שני תגובה לא מדודה עלולה לגרור את האיזור למלחמה במספר זירות.
ועוד השלטון האיראני אמר שזו תהיה תגובה לא מאוד חזקה.
הפעם היה לנו מזל שלא נפגעו מהטילים הבליסטיים האלה, , אני מקווה שגם בהמשך לא נפגע מהמלחמה.
דובר צה"ל ימסור הצהרה ב7:00
תאל דדי שימחי, לשעבר ראש מטה פיקוד העורף:
מדובר בטילים בליסטים שנושאים מאות קילוגרמים של חומר נפץ.שום ממד לא עומד בזה. אם לא נגיב זה כמו שלא הגבנו בעוצמה אחרי הקסאם הראשון . חייבים להגיב חזק ובעוצמה.
הלילה ניסו לרצוח מאות אלפי ישראלים.כל רש"ק של טיל בליסטי מכיל כ800 קג חומר נפץ.במכפלות של כמות הטילים מדובר בטונות של חומרי נפץ. מדינת ישראל לא יכולה לעמוד בצד ולא להגיב ומצד שני תגובה לא מדודה עלולה לגרור את האיזור למלחמה במספר זירות.
ועוד השלטון האיראני אמר שזו תהיה תגובה לא מאוד חזקה.
הפעם היה לנו מזל שלא נפגעו מהטילים הבליסטיים האלה, , אני מקווה שגם בהמשך לא נפגע מהמלחמה.
דובר צה"ל ימסור הצהרה ב7:00
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

יצאתי פיתה בתחזית שלי, מרגיש, להבדיל... כמו כל הפרשנים של 6 לאוקטובר
נראה מה תהיה התגובה אם תהיה ונקווה שתהיה כי אי אסור לעבר בשקט על מטח של מאות טילים/כטב"מים לשטח ישראל
נוצרה סוג של קואליציה סביב ישראל והמתקפה הזו, כולל אפילו ירדן וצריך לנצל את זה באופן נכון
נראה מה תהיה התגובה אם תהיה ונקווה שתהיה כי אי אסור לעבר בשקט על מטח של מאות טילים/כטב"מים לשטח ישראל
נוצרה סוג של קואליציה סביב ישראל והמתקפה הזו, כולל אפילו ירדן וצריך לנצל את זה באופן נכון
רק 25 אחוז מהתקיפה של השלטון האיראני צה״ל הצליח לימנוע, כאשר את הרוב הגדול של 74 אחוז, מנעו, ירדן, ארצות הברית, צרפת, ובריטניה,
כאשר אין הבטחה שאם השלטון האיראני יתקוף שוב את ישראל, אז שהוא גם יקבל עזרה כזאת, ולכן, בינתים, לדעתי, אם תהיה תגובה ישראלית באיראן אז היא לא תהיה מאוד חזקה.
כאשר אין הבטחה שאם השלטון האיראני יתקוף שוב את ישראל, אז שהוא גם יקבל עזרה כזאת, ולכן, בינתים, לדעתי, אם תהיה תגובה ישראלית באיראן אז היא לא תהיה מאוד חזקה.
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 14/04/2024 15:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

הבעיה שאם עכשיו ניזום, הקואליציה של ערב הסעודית (שמתברר שהתחילה בשקט לתקוף את החותים) ירדן, אנגליה וארה״ב שכולן השתתפו איתנו בבטיסות הירוט, תתפרק. לא בטוח שזה דבר חכם לתקוף (לפחות לא פרונטלית). הפתעה היתה שדווקא הפרוקסי בצפון לא תקף, שזה היה פותח חזית חדשה. בקיצור, נראה שהכדור אצלנו והשאלה אם אנחנו כרגע מוכנים לפתוח עוד חזית או שתיים במקביל לכל מה שיש לנו כרגע על השולחן. מקווה שלא, הכי חשוב לחלץ את החטופים וזה מרחיק אותנו מזה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

אני לא יודע...
להבליג על דבר כזה כשאנחנו כבר כולנו אמורים לדעת שהכלה = חולשה זה בעייתי
ההבלגות וההכלות והמחשבה המערבית שזה משדר חוזק הם חלק גדול מה-7 לאוקטובר
המזה"ת זה לא אירופה ולא המערב, זה שכונה אחרת לגמרי שבה כל דאלים גבר - רואים את איראן - הם מזהים שאף אחד לא מגיב להם והתוקפנות שלהם עולה
להבליג על דבר כזה כשאנחנו כבר כולנו אמורים לדעת שהכלה = חולשה זה בעייתי
ההבלגות וההכלות והמחשבה המערבית שזה משדר חוזק הם חלק גדול מה-7 לאוקטובר
המזה"ת זה לא אירופה ולא המערב, זה שכונה אחרת לגמרי שבה כל דאלים גבר - רואים את איראן - הם מזהים שאף אחד לא מגיב להם והתוקפנות שלהם עולה
לדעתי כמו ב-6 לאוקטובר גם את תהיה תגובה זה כבר מעט מדי מאוחר מדי. התגובה היתה צריכה להיות קודם כל מכת מנע ברגע השיגור ותגובה מיידית לאחר השיגורים כשמאות מטוסים נמצאים באוויר ממש ליד גבול איראן ונכנסים להתקפה מייד אחרי השיגורים. הזדמנות שהתפספסה לכל המערב להשמיד להם את כל תשתיות האטום והבסיסים של משמרות המהפיכה ועל הדרך גם לערער שם את השלטון שיהיו עסוקים בבעיות פנימיות.
זה מבחינתם היה ניסוי כלים מוצלח, בפעם אחרת כשלא נהיה מוכנים ועם כל העזרה מסביב ירו 1000-2000 כאלה והתוצאה תהיה אחרת לחלוטין במיוחד כי אנחנו שוב מתרגלים לספוג בלי להתקיף קודם ובפעם הבאה אולי זה לא יהיה ראש נפץ רגיל אבל אנחנו אלה שנחטוף ראשונים כי התרגלנו לא להגיב מייד וחזק.
אז היתה ברית הגנה מעולה עם מופע מופע זיקוקים יפה ליום העצמאות בעלות של כמה מאות מליוני דולרים אבל עם אפקט הרתעה שלילי.
וכן אני יודע שיש לנו מגבלות, הכשל הוא של כל המערב באופן כללי שלא מבינים איך צריך להתמודד מול מדינת טרור.
מה שהאיראנים ושאר הטרוריסטים למדו זה שאפשר תמיד לנסות, מקסימום לא קרה כלום (להם) כי מחיר הכשלון אפסי לצד שלהם. אנחנו והמערב לא למדנו שום דבר אפילו אחרי השישי לאוקטובר, אותה קונספציה מטופשת של לטמון את הראש בחול מול אוייב שמכריז בגלוי על הכוונה שלו להשמיד אותנו ובכל זאת מחכים ומאפשרים להם לממש את האיום גם כשיש לנו את כל המידע המדוייק מראש.
זה מבחינתם היה ניסוי כלים מוצלח, בפעם אחרת כשלא נהיה מוכנים ועם כל העזרה מסביב ירו 1000-2000 כאלה והתוצאה תהיה אחרת לחלוטין במיוחד כי אנחנו שוב מתרגלים לספוג בלי להתקיף קודם ובפעם הבאה אולי זה לא יהיה ראש נפץ רגיל אבל אנחנו אלה שנחטוף ראשונים כי התרגלנו לא להגיב מייד וחזק.
אז היתה ברית הגנה מעולה עם מופע מופע זיקוקים יפה ליום העצמאות בעלות של כמה מאות מליוני דולרים אבל עם אפקט הרתעה שלילי.
וכן אני יודע שיש לנו מגבלות, הכשל הוא של כל המערב באופן כללי שלא מבינים איך צריך להתמודד מול מדינת טרור.
מה שהאיראנים ושאר הטרוריסטים למדו זה שאפשר תמיד לנסות, מקסימום לא קרה כלום (להם) כי מחיר הכשלון אפסי לצד שלהם. אנחנו והמערב לא למדנו שום דבר אפילו אחרי השישי לאוקטובר, אותה קונספציה מטופשת של לטמון את הראש בחול מול אוייב שמכריז בגלוי על הכוונה שלו להשמיד אותנו ובכל זאת מחכים ומאפשרים להם לממש את האיום גם כשיש לנו את כל המידע המדוייק מראש.
אני גם לא בטוח שאם ישראל תתקוף באיראן, אז שיהיה לנו מזל גדול כמו שהיה לנו במוצאי שבת,14/04/2024 9:09oferlaor כתב: הבעיה שאם עכשיו ניזום, הקואליציה של ערב הסעודית (שמתברר שהתחילה בשקט לתקוף את החותים) ירדן, אנגליה וארה״ב שכולן השתתפו איתנו בבטיסות הירוט, תתפרק. לא בטוח שזה דבר חכם לתקוף (לפחות לא פרונטלית). הפתעה היתה שדווקא הפרוקסי בצפון לא תקף, שזה היה פותח חזית חדשה. בקיצור, נראה שהכדור אצלנו והשאלה אם אנחנו כרגע מוכנים לפתוח עוד חזית או שתיים במקביל לכל מה שיש לנו כרגע על השולחן. מקווה שלא, הכי חשוב לחלץ את החטופים וזה מרחיק אותנו מזה....
לפי מה שאמרו לפני כמה שעות בארצות הברית,
אתמול, מהטילים הבליסטים עם ההכי הרבה חומר נפץ, שנכנסו לתוך ישראל, הצליחה ליירט רק 3 מתוך 10, ואת הטילי שיוט עם הרבה מאוד חומר נפץ עם הקבוצה המאוחדת של הכטבמים עם הרבה מאוד חומר נפץ, רק כניסה של 25 אחוז מהם לישראל, צה''ל הצליח למנוע.
זה לא עניין של מזל, יותר עניין של כמות, אין מספיק מיירטים ומטוסים בשביל לעצור כמויות כמו שיש להם אפשרות לשלוח בו זמנית בהתקפה יותר רצינית שיעשו. בגלל זה צריך מכת מנע על התשתיות שמהם הם משגרים את הכטבמי"ם ואמצעים אחרים ובטח שטילי שיוט שהם די גדולים ולא קל לנייד ולהחביא כמו הרקיטות של החמאס.14/04/2024 15:57רמאש כתב: אני גם לא בטוח שאם ישראל תתקוף באיראן, אז שיהיה לנו מזל גדול כמו שהיה לנו במוצאי שבת,
לפי מה שאמרו לפני כמה שעות בארצות הברית,
אתמול, מהטילים הבליסטים עם ההכי הרבה חומר נפץ, שנכנסו לתוך ישראל, הצליחה ליירט רק 3 מתוך 10, ואת הטילי שיוט עם הרבה מאוד חומר נפץ עם הקבוצה המאוחדת של הכטבמים עם הרבה מאוד חומר נפץ, רק כניסה של 25 אחוז מהם לישראל, צה''ל הצליח למנוע....
אולי לא הבנתי נכון אבל לפי מה שאתה אומר חדרו לישראל 75% מהטילים ששוגרו התפוצצו בתוך ישראל ואף אחד לא שם לב??
לא אמרתי שרובם התפוצצו בישראל.14/04/2024 17:05gildmor כתב: זה לא עניין של מזל, יותר עניין של כמות, אין מספיק מיירטים ומטוסים בשביל לעצור כמויות כמו שיש להם אפשרות לשלוח בו זמנית בהתקפה יותר רצינית שיעשו. בגלל זה צריך מכת מנע על התשתיות שמהם הם משגרים את הכטבמי"ם ואמצעים אחרים ובטח שטילי שיוט שהם די גדולים ולא קל לנייד ולהחביא כמו הרקיטות של החמאס.
אולי לא הבנתי נכון אבל לפי מה שאתה אומר חדרו לישראל 75% מהטילים ששוגרו התפוצצו בתוך ישראל ואף אחד לא שם לב??...
בנוסף לזה, בתקיפה אתמול, לדעתי זה לא שירדן רצתה להגן על ישראל, היא רצתה שלא להפגע מהכלי נשק שעברו דרכה ושאולי בגלל תקלה הם היו יכולים להתפוצץ בירדן.
- oferlaor
- מנהל

טיעון לא הגיוני. אולי היו מתפוצצים מעל ירדן אבל אם הם מיירטים אז הם בוודאות יתפוצצו מעליהם.