סיפור מאוד מוזר.
אנחנו משפחה שאיכשהו המכשירים סלולריים נשמרים טוב, מכיוון שאני טכנוגיק וכל שאר המשפחה לא, אז אני מבצע reuse למכשירים ישנים.
בחודש ספטמבר 2023, לחמותי התקלקל טלפון סלולרי בן 5, לאשתי היה מכשיר בן 7 שלא היית לו כבר סלולה חלופית בשוק, לי היה Oneplus 7 Pro בן 3. החלטתי לקנות לי ולבתי מכשירים חדשים Galaxy S23 יבואן רשמי. מכשיר של בתי עבר לחמותי, ומכשיר שלי עבר לאשתי. אני, אשתי ובתי היינו אז לקוחות של גולן טלקום. הכל היה סבבה מבחינת קליטה וגלישה, רק לי כטכנוגיק הפריע שגולן טלקום ששייכים כבר הרבה שנים לסלקום לא מאפשרת להתחבר לשירותים מתקדמים, בפרט VoLTE ו-VoWiFi.
אחרי חודשיים (נובמבר 2023), החלטתי באופן שרירותי לנייד את שלושתנו לפרטנר. אני ובתי קיבלנו את VoLTE ו-VoWiFi, אבל אז התחילו הבעיות לשלושתנו. איפה שהיית קליטה דור 4-5, הכל היה מצוין, איפה שהרשת היית דור 3, כבר לא היה אפשרי לבצע שיחות ולגלוש באינטרנט בכלל. פניתי לתמיכה טכנית שכמובן לא עזרה לי. אחדד, כשבגולן טלקום באותם מקומות המרוחקים איפה שהופיע סימן "H" של הרשת, כלומר דור 3, היינו יכול לבצע שיחות ולגלוש. בפרטנר ברגע שאתה מקבל חיווי "H" לרשת, אין שיחות ואין גלישה.
אחרי עוד 3 חודשים (פברואר 2024) החלטתי לנסות את פלאפון. בדיוק אותו סיפור כמו בפרטנר. לא יודע האם יש טעם במצב כזה לעבור לסלקום, או שאולי החברות לא מאפשרות ללקוחות חדשים לעבוד יותר עם רשת דור 3?
חוסר יכולת לבצע שיחות ולגלוש בדור 3
כי אין, הם מורידים מכשירים קיימים בזמן שאתה מצפה לרישום מכשיר נוסף ברשת
"משרד תקשורת החליט כי רשתות דור 2 (GSM) ודור 3 בסלולר (UMTS) ייסגרו בהליך מדורג שיימשך חמש שנים עד 31 בדצמבר 2025, וזאת אחרי שימוע שערך שהחל בסוף 2020. עקב כך יפעלו בישראל רק טכנולוגיות דור 4 (LTE) ודור 5 (5G) שהחלה לפעול בארץ לאחרונה."
https://www.ynet.co.il/economy/article/BJWjPTShO
"משרד תקשורת החליט כי רשתות דור 2 (GSM) ודור 3 בסלולר (UMTS) ייסגרו בהליך מדורג שיימשך חמש שנים עד 31 בדצמבר 2025, וזאת אחרי שימוע שערך שהחל בסוף 2020. עקב כך יפעלו בישראל רק טכנולוגיות דור 4 (LTE) ודור 5 (5G) שהחלה לפעול בארץ לאחרונה."
https://www.ynet.co.il/economy/article/BJWjPTShO
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
התדרים מתמעטים. ממש רואים את זה. הבעיה שאני לא משוכנע שדור 4 כזה הרבה יותר טוב מדור 3 וכו'.