בחירת NAS
היי, שאלה למומחי התחום של נאס:
כחובב סרטים ולאחסון וגיבוי תמונות משפחה אני חושב להכניס נאס של סינלוגי (קיונאפ לא מאניין).
שאלה איזה כדאי לי ע״מ לא לקחת מה שהוא overkill שלא ישומש באופן מלא, אך חייב להיות כמובן עם כיוון לאורך הזמן (לא מתכוון להחליף כול שלוש - חמש שנים).
אזי האופציות:
Synology DiskStation DS1621+ 6-Bay מחיר כ4300שח
Synology DiskStation DS923+ 4-Bay מחיר כ2600שח
Synology DiskStation DS423+ 4-Bay מחיר כ2300שח
Synology DiskStation DS423 4-Bay מחיר כ1800שח
(לא הבנתי עד הסוף מה הבדל בין שנים האחרונים והאם שווה תוספת ?).
ישנם ברשותי מסר דיסקים ווסטרן דיגיטאל ראד פרו בנפחים 4-6 שלא רוצה לזרוק כמון אלה להשתמש בהם בנאס.
האם יותר כדאי/נכון לקחת מארז של 4 ולהכניס שם דיסקים בנפחים גדולים כמו 16-22 טרה מאשר מארז לשש (שיותר יקר בהרבה בלי קשר - מה הקטע שלו מול 423 למעט עוד אפשרות ל2 כוננים נוספים) - האם כזה נדרש לשימוש ביתי בכלל?
תודה!
כחובב סרטים ולאחסון וגיבוי תמונות משפחה אני חושב להכניס נאס של סינלוגי (קיונאפ לא מאניין).
שאלה איזה כדאי לי ע״מ לא לקחת מה שהוא overkill שלא ישומש באופן מלא, אך חייב להיות כמובן עם כיוון לאורך הזמן (לא מתכוון להחליף כול שלוש - חמש שנים).
אזי האופציות:
Synology DiskStation DS1621+ 6-Bay מחיר כ4300שח
Synology DiskStation DS923+ 4-Bay מחיר כ2600שח
Synology DiskStation DS423+ 4-Bay מחיר כ2300שח
Synology DiskStation DS423 4-Bay מחיר כ1800שח
(לא הבנתי עד הסוף מה הבדל בין שנים האחרונים והאם שווה תוספת ?).
ישנם ברשותי מסר דיסקים ווסטרן דיגיטאל ראד פרו בנפחים 4-6 שלא רוצה לזרוק כמון אלה להשתמש בהם בנאס.
האם יותר כדאי/נכון לקחת מארז של 4 ולהכניס שם דיסקים בנפחים גדולים כמו 16-22 טרה מאשר מארז לשש (שיותר יקר בהרבה בלי קשר - מה הקטע שלו מול 423 למעט עוד אפשרות ל2 כוננים נוספים) - האם כזה נדרש לשימוש ביתי בכלל?
תודה!
Heavy Metal Is The Law
הבדל בין DS423 ל DS423+
הוא שבפלוס יש מעבד אינטל לאומת מעבד רילטק , ו2 כניסות לNVME שיכול לשמש כCACHE )
באינטל תקבל Quick Sync Video (יכולת המרת וידאו בלי לחנוק את המערכת כאשר תזרים להתקן בו צריך להוריד את איכות הוידאו, לדוגמא סרטון ב4K לטלויזיה 1080p)
בסינולוג'י תקבל מערכת AIO כולל מערכת הפעלה נוחה לשימוש.
לגבי כמות הדיסקים, האם לקחת בחשבון דיסק אחד שהוא למעשה דיסק יתירות,
ז"א שתוכל להשתמש ב3 דיסקים לדוגמא 3X16 + 1X16 ,אחד אמור לשמש אותך לגיבוי המערך.
*בכללי דעתי שאפשר להוציא יותר עם הכסף, בבניה עצמאית (תוכל לראות בת'רד שפתחתי פה)
על בסיס מעבד N100 שחזק ב45% מהמעבד שמגיע עם DS423+ ובערך במחיר של DS423
ישנם מארזים עם 5 מפרצים ויותר, תלוי בדרישות שלך.
הוא שבפלוס יש מעבד אינטל לאומת מעבד רילטק , ו2 כניסות לNVME שיכול לשמש כCACHE )
באינטל תקבל Quick Sync Video (יכולת המרת וידאו בלי לחנוק את המערכת כאשר תזרים להתקן בו צריך להוריד את איכות הוידאו, לדוגמא סרטון ב4K לטלויזיה 1080p)
בסינולוג'י תקבל מערכת AIO כולל מערכת הפעלה נוחה לשימוש.
לגבי כמות הדיסקים, האם לקחת בחשבון דיסק אחד שהוא למעשה דיסק יתירות,
ז"א שתוכל להשתמש ב3 דיסקים לדוגמא 3X16 + 1X16 ,אחד אמור לשמש אותך לגיבוי המערך.
*בכללי דעתי שאפשר להוציא יותר עם הכסף, בבניה עצמאית (תוכל לראות בת'רד שפתחתי פה)
על בסיס מעבד N100 שחזק ב45% מהמעבד שמגיע עם DS423+ ובערך במחיר של DS423
ישנם מארזים עם 5 מפרצים ויותר, תלוי בדרישות שלך.
תודה רבה @stale
אכן, נכון שכחתי לגבי דיסק לגיבוי... מארז ל6 לדעתי הכי נכון לאורך הזמן...
בניה עצמית זה סבבה כמובן, שאלה מה עם התוכנה ... אילו הכול היה כזה קל היו טונות מחשבים לטובת הנאס... (לא פוסל אופציה).
האם בסוף בניתה את הנאס? מה עלות הסופית יצאה לך (ללא דיסקים כמובן).
לצפיה בווידאו יש לי סטרימר ונאס תמש רק לאחסון וגיבוי כמובן.
אכן, נכון שכחתי לגבי דיסק לגיבוי... מארז ל6 לדעתי הכי נכון לאורך הזמן...
בניה עצמית זה סבבה כמובן, שאלה מה עם התוכנה ... אילו הכול היה כזה קל היו טונות מחשבים לטובת הנאס... (לא פוסל אופציה).
האם בסוף בניתה את הנאס? מה עלות הסופית יצאה לך (ללא דיסקים כמובן).
לצפיה בווידאו יש לי סטרימר ונאס תמש רק לאחסון וגיבוי כמובן.
Heavy Metal Is The Law
בשמחה,
לתוכנה יש כמה אופציות,
TrueNAS החינמית
Unraid - בתשלום
יש עוד כמה אלטרנטיבות...
טרם סיימתי לבדוק את כל האלטרנטיבות למערכת ההפעלה ל NAS.
אכן הזמנתי, כל הרכיבים בארץ, מחכה שחלקם יגיעו לנקודת מסירה.
בהתחלה חשבתי ללכת על N100 (שהוא מעולה עם צריכת חשמל נמוכה 6W TDP, בסופו של דבר עם תוספת קטנה הלכתי על AMD RYZEN 5 5600 )
במקור רציתי לרכוש את 5600G , אך התלבלתי הייתי צריך כ.מסך , אז הוספתי לו כרטיס nvidia quadro p400 שישמש לביצוע המרת וידאו.
העלות של הNAS יצאה לי 1620 ש"ח, + מע"מ 100 ש"ח, ואני מניח שלמארז גם אצטרך להוסיף 100-150 ש"ח.
לתוכנה יש כמה אופציות,
TrueNAS החינמית
Unraid - בתשלום
יש עוד כמה אלטרנטיבות...
טרם סיימתי לבדוק את כל האלטרנטיבות למערכת ההפעלה ל NAS.
אכן הזמנתי, כל הרכיבים בארץ, מחכה שחלקם יגיעו לנקודת מסירה.
בהתחלה חשבתי ללכת על N100 (שהוא מעולה עם צריכת חשמל נמוכה 6W TDP, בסופו של דבר עם תוספת קטנה הלכתי על AMD RYZEN 5 5600 )
במקור רציתי לרכוש את 5600G , אך התלבלתי הייתי צריך כ.מסך , אז הוספתי לו כרטיס nvidia quadro p400 שישמש לביצוע המרת וידאו.
העלות של הNAS יצאה לי 1620 ש"ח, + מע"מ 100 ש"ח, ואני מניח שלמארז גם אצטרך להוסיף 100-150 ש"ח.
הבנתי, אלף - בהצלחה בניה עצמית זה כיף מעבר לתועלת:)
מארז דווקא ראיתי ב140_170 דולר לפני שילוח שגם כ70 ובלי מיסוי כאן... אלה אם כן ללכת על מארז מחשב רגיל.
אם תוכנה בתשלום (לא יודע כמה) אזי זה די מתקרב לסינלוגי 423-923… וכן אם לקחת בחשבון 1621- זה כבר כואב:)
אחשוב על אפשרויות . תודה
מארז דווקא ראיתי ב140_170 דולר לפני שילוח שגם כ70 ובלי מיסוי כאן... אלה אם כן ללכת על מארז מחשב רגיל.
אם תוכנה בתשלום (לא יודע כמה) אזי זה די מתקרב לסינלוגי 423-923… וכן אם לקחת בחשבון 1621- זה כבר כואב:)
אחשוב על אפשרויות . תודה
Heavy Metal Is The Law
תודה,
מארז עם 8 מפרצים :
170 דולר כולל משלוח :JONSBO N3
אני אישית רכשתי את JONSBO N2 עם 5 מפרצים + מקום ל SSD
בתקופת המבצעים בתחילת החודש ב133 דולר כולל משלוח , ללא מיסים.
לגבי התוכנה יש הרבה אפשרויות חינמיות (לא ארחיב),
UNRAID מתחיל מ 49 דולר עם עדכון לשנה , ל6 התקני אחסון,
ומשם זה עולה 109/249 דולר
בהנחה ותלך על לוח AIO עם מעבד N100 החומרה תעלה לך 378 דולר - המפרט למטה (לפני מע"מ על המארז)
או לבסס את הבנייה לוח ITX + מעבד שיתן לך הרבה יותר כוח בתוספת של כמה עשרות דולרים בודדים,
כך בחשבון המעבד N100 חזק יותר מכל המעבדים שיש ברשימה שלך.
אגב, +DiskStation DS923+ , DiskStation DS1621 יש מעבד AMD,
לא מתאים לביצוע המרת וידאו שציינתי קודם.
בהצלחה בבחירה שלך.
ביקורת על המארז :
המפרט

מארז עם 8 מפרצים :
170 דולר כולל משלוח :JONSBO N3
אני אישית רכשתי את JONSBO N2 עם 5 מפרצים + מקום ל SSD
בתקופת המבצעים בתחילת החודש ב133 דולר כולל משלוח , ללא מיסים.
לגבי התוכנה יש הרבה אפשרויות חינמיות (לא ארחיב),
UNRAID מתחיל מ 49 דולר עם עדכון לשנה , ל6 התקני אחסון,
ומשם זה עולה 109/249 דולר
בהנחה ותלך על לוח AIO עם מעבד N100 החומרה תעלה לך 378 דולר - המפרט למטה (לפני מע"מ על המארז)
או לבסס את הבנייה לוח ITX + מעבד שיתן לך הרבה יותר כוח בתוספת של כמה עשרות דולרים בודדים,
כך בחשבון המעבד N100 חזק יותר מכל המעבדים שיש ברשימה שלך.
אגב, +DiskStation DS923+ , DiskStation DS1621 יש מעבד AMD,
לא מתאים לביצוע המרת וידאו שציינתי קודם.
בהצלחה בבחירה שלך.
ביקורת על המארז :
המפרט

- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46318
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
@genvirt
אין הגיון להוציא אקסטרה של אלפי ש"ח על מכשיר NAS עם יותר מפרצים רק על מנת להשתמש בכוננים ישנים שיש לך בבית ששווים הרבה פחות.
יש מדריך שפרסמנו שמסביר איך לבחור NAS:
https://htmag.co.il/article48464.html
לגבי NAS DIY, זה בהחלט מתאים לחלק מהאוכלוסיות, הבעיה שבגלל אופציות התצורה הרבות, אנשים עם רמת ידע בסיסית לרוב מתברברים עם זה חודשים עד שמתקדמים אם בכלל. מספיק לעיין קצת בפורום בשביל לראות הוכחות לזה.
אין הגיון להוציא אקסטרה של אלפי ש"ח על מכשיר NAS עם יותר מפרצים רק על מנת להשתמש בכוננים ישנים שיש לך בבית ששווים הרבה פחות.
יש מדריך שפרסמנו שמסביר איך לבחור NAS:
https://htmag.co.il/article48464.html
לגבי NAS DIY, זה בהחלט מתאים לחלק מהאוכלוסיות, הבעיה שבגלל אופציות התצורה הרבות, אנשים עם רמת ידע בסיסית לרוב מתברברים עם זה חודשים עד שמתקדמים אם בכלל. מספיק לעיין קצת בפורום בשביל לראות הוכחות לזה.