שלום,
יש לי מערכת ק"ב שכוללת סטאפ של 5.1.2 רמקולים.
הצפייה נעשית לוקאלית מהטלוויזיה עצמה (אפליקציות NETFLIX וכדומיהם), דרך המחשב (סדרות/סרטים) או מהפלייסטיישן (משחקים).
התחדשתי בטלוויזיה ורסיבר שכוללים HDMI 2.1 ותומכת בפונקציות החדשות (eARC, 4k@144hz, 4k@120hz).
בקונסטלציה הקודמת המחשב והפלייסטיישן היו מחוברים עם HDMI לרסיבר, וממנו יצא HDMI ל ARC שבטלוויזיה.
עכשיו בטלוויזיה יש לי כמה פורטים כאמור -
4k@144hz, 4k@120hz ו-eARC שרשום שתומך ב 4k@60hz.
השאלה שלי היא מה הדרך האופטימלית לחבר את כל הסיפור הזה עם מינימום כבלים ולאיזה פורט, בהנחה ואני רוצה להנות מה VRR ו-120hz בפלייסטיישן, וגם מסאונד מהמערכת בזמן שאני צופה בתכנים מהאפליקציות של הטלוויזיה עצמה?
איך לחבר מערכת נכון?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
לא אמרת של מי הטלויזיה והרסיבר.
בטלויזיות של סוני למשל אפשר לבחור עבור כל יציאת HDMI או DV או VRR. אני לא יודע איך בדיוק המצב בחברות אחרות (סמסונג לדעתי בכלל לא תומכים ב-DV).
אם הרסיבר שלך תומך בכמה outputs, אתה יכול לחבר אותו ב-2 כבלי HDMI לטלויזיה, פעם אחת כ-DV עבור המחשב, ופעם אחת כ-VRR עבור ה-PS, ולהגדיר לכל input לאן הוא הולך. האופציה השניה היא לחבר את ה-PS ישירות לטלויזיה לחיבור ה-VRR, ולהשתמש ב-eARC על הכבל שמחובר לרסיבר במצב TV Audio.
בטלויזיות של סוני למשל אפשר לבחור עבור כל יציאת HDMI או DV או VRR. אני לא יודע איך בדיוק המצב בחברות אחרות (סמסונג לדעתי בכלל לא תומכים ב-DV).
אם הרסיבר שלך תומך בכמה outputs, אתה יכול לחבר אותו ב-2 כבלי HDMI לטלויזיה, פעם אחת כ-DV עבור המחשב, ופעם אחת כ-VRR עבור ה-PS, ולהגדיר לכל input לאן הוא הולך. האופציה השניה היא לחבר את ה-PS ישירות לטלויזיה לחיבור ה-VRR, ולהשתמש ב-eARC על הכבל שמחובר לרסיבר במצב TV Audio.