מחשב MINI PC מומלץ מאמזון ?
אני רק מנסה להבין האם יש בעיות מיוחדות לאחד מהיחידות, אין המון חוות דעת על הser6 max ורוב הביקורות, נו, איך נגיד, של אנשים שמרוויחים מהכניסה ללינקים... הם אף פעם לא מדגישים כמו שצריך את החסרונות ורובם נותנים חוות דעת אחרי יום שימוש.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46379
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
איזה חסרונות כבר יכולים להיות? מפרט החומרה רשום בפירוש, ההבדלים בין היחידות מתבטאים בעיקר בקירור. קשה למצוא נקודת התייחסות שתיקח בחשבון מספר מחשבים כאלו להשוואה.
- rel1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 305
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
היי, נתקלתי בדיון הזה ואני נמצא בהתלבטות דומה.24/11/2023 15:40MrMoris כתב: אני רק מנסה להבין האם יש בעיות מיוחדות לאחד מהיחידות, אין המון חוות דעת על הser6 max ורוב הביקורות, נו, איך נגיד, של אנשים שמרוויחים מהכניסה ללינקים... הם אף פעם לא מדגישים כמו שצריך את החסרונות ורובם נותנים חוות דעת אחרי יום שימוש....
כמה שאלות:
1. מה רכשת בסוף? את הדגם שמבוסס על 5700U?
2. האם מרוצה? האם עושה את העבודה גם במשחקים של הילדים וגם בניגון קבצי 4K?
3. האם היית רוכש את אותו דגם גם היום או הולך על דגם אחר?
אני מתלבט בין הדגמים SER5 עם מעבדי 5700U ו-5800H, דגם EQI12 עם מעבד ה-i5 12450 או בכלל ללכת על דגם מבוסס N100 שמשמעותית זול יותר כשהצורך העיקרי הוא לשמש לניגון תכני 4K ו-HD ולעיתים גלישה באינטרנט. פחות לצרכי משחקים.
אשמח לשמוע מנסיונך.
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
5700U זה ZEN 2.
עדיף לחפש 5800U או 5600U עם פחות ליבות. ראיתי שקיימים גם דגמים דומים, כגון 5560U.
אם אתה מחפש מכונת משחקים קטנה, תסתכל לכיוון סדרת 8000. הם אמנם יקרים יותר, אבל יש במעבדים האלה ליבה גראפית חזקה מאד שמתאימה גם למשחקי AAA בהגדרות לא סופר גבוהות. וגם ליבות עיבוד ZEN4 שחזקות בהרבה.
אם המטרה היא אינטרנט ווידאו, אז מה שלא תיקח יעשה את העבודה. כמובן ש-N100 עלול להיות איטי יחסית באתרים כבדים.
עדיף לחפש 5800U או 5600U עם פחות ליבות. ראיתי שקיימים גם דגמים דומים, כגון 5560U.
אם אתה מחפש מכונת משחקים קטנה, תסתכל לכיוון סדרת 8000. הם אמנם יקרים יותר, אבל יש במעבדים האלה ליבה גראפית חזקה מאד שמתאימה גם למשחקי AAA בהגדרות לא סופר גבוהות. וגם ליבות עיבוד ZEN4 שחזקות בהרבה.
אם המטרה היא אינטרנט ווידאו, אז מה שלא תיקח יעשה את העבודה. כמובן ש-N100 עלול להיות איטי יחסית באתרים כבדים.
- rel1
-
- חבר פעיל מאוד

מצאתי דיל לא רע על דגם K2 של GMKTEC עם מעבד Ryzen 7 7735HS שיצא זול יותר מדגמים של היצרנים האחרים עם מעבדי 5800H ו-5700U. הזמנתי ואעדכן.
היו כמה ביקורות על רעש מאוורר בדגם הזה בעומס אבל ראיתי כאלה גם על דגמים אחרים עם מעבדי 5800H אז מקווה שזה לא יהיה מטרד, המחשב בכל מקרה אמור להיות רחוק ממני כמה מטרים טובים. תודה לכולם על הייעוץ והעזרה.
היו כמה ביקורות על רעש מאוורר בדגם הזה בעומס אבל ראיתי כאלה גם על דגמים אחרים עם מעבדי 5800H אז מקווה שזה לא יהיה מטרד, המחשב בכל מקרה אמור להיות רחוק ממני כמה מטרים טובים. תודה לכולם על הייעוץ והעזרה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4791
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 768 פעמים
כמו שכבר הסברתי, מעבדים מסוג h יוצרים חום גבוה יותר ובמחשב מיני זה משמעותי ומכריח את המאוורר לעבוד חזק. לכן העדפתי u
- rel1
-
- חבר פעיל מאוד

כל הדגמים עם מעבדי 5700U הם דגמים ישנים שעליהם יש הוזלת מחיר די משמעותית אצל כל היצרנים ומבוססים על מעבד שהושק ב-2021 ומבוסס על ארכטיקטורה מאוד ישנה ועם ביצועים נחותים משמעותית מהיתר. היה לי חשש מזה ולא ראיתי שהושקו מוצרים מבוססי מעבדי U חדשים יותר. לכן העדפתי ללכת על מעבד HS שהוא בין H ל-U ומבוסס על דגם שהושק ב-2023.