סינולוגי - שאלה לגבי התקנה של דיסק גדול יותר מאשר מראה המפרט
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
איזה NAS?
המפרט בד"כ מפרט התקנים ונפחים איתם בדקו את ה- NAS.
רוב הסיכויים שאם תשים דיסקים בנפח גדול יותר, גם תוכל להשתמש בנפח הגדול יותר כולו, ללא בעיה. (במגבלות סוג המערך בו אתה משתמש)
אם אתה מחליף רק דיסק אחד, אז יכול להיות מנוצל אותו נפח של הדיסקים הקיימים, ב- RAID רגיל,
ואם אתה בסוג מערך שמאפשר גדלים שונים של דיסקים אז תוכל לנצל את מלוא נפח הדיסק החדש.
אותו דבר עם זיכרון.
הרבה פעמים אפשר להתקין נפח גדול יותר מזה שהיצרן מצהיר עליו. (כדאי לבדוק ברשת דיווחים של איזה מודולים נבדקו ונמצא שעובדים טוב עם אותו NAS.
המפרט בד"כ מפרט התקנים ונפחים איתם בדקו את ה- NAS.
רוב הסיכויים שאם תשים דיסקים בנפח גדול יותר, גם תוכל להשתמש בנפח הגדול יותר כולו, ללא בעיה. (במגבלות סוג המערך בו אתה משתמש)
אם אתה מחליף רק דיסק אחד, אז יכול להיות מנוצל אותו נפח של הדיסקים הקיימים, ב- RAID רגיל,
ואם אתה בסוג מערך שמאפשר גדלים שונים של דיסקים אז תוכל לנצל את מלוא נפח הדיסק החדש.
אותו דבר עם זיכרון.
הרבה פעמים אפשר להתקין נפח גדול יותר מזה שהיצרן מצהיר עליו. (כדאי לבדוק ברשת דיווחים של איזה מודולים נבדקו ונמצא שעובדים טוב עם אותו NAS.
216J, לפני הלינק המגבלה נגזרת מארכיטקטורת המעבד, 16 ביט במקרה זה, ולכן לא נראה לי שיהיה אפשר לקבל מעבר לנפח המקסימאלי הנקוב.
השאלה היא האם הנאס יסרב לבנות ווליום מלכתחילה, או שיבנה עד הנפח המקסימאלי הנקוב, וישאיר שטח לא מנוצל כפי שהדעת נותנת.
https://kb.synology.com/en-af/DSM/tutor ... limitation
השאלה היא האם הנאס יסרב לבנות ווליום מלכתחילה, או שיבנה עד הנפח המקסימאלי הנקוב, וישאיר שטח לא מנוצל כפי שהדעת נותנת.
https://kb.synology.com/en-af/DSM/tutor ... limitation
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מה שכתוב במפרט נכון ליום בו נכתב המפרט.
לא תמיד מה שכתוב כמגבלה של המעבד, היא מגבלה אמיתית.
לדוגמה היה לי NAS QNAP TS-453 PRO.
מעבד Intel Celeron J1900.
גם במפרט של ה- CPU וגם במפרט של ה- NAS כתוב מקסימום זיכרון - 8GB
ולמרות זאת, עבדתי איתו עם 12 גיגה זיכרון, וראיתי דיווחים שעבד גם עם 16 גיגה.
ה- NAS שיש לי היום TS-464.
מעבד Celeron N5105
במפרט של ה- NAS כתוב מקסימום זיכרון - 8GB.
במפרט של ה- CPU כתוב מקסימום זיכרון 16GB.
ובכל זאת, יש לי כרגע 20GB זיכרון, ולפי דיווחים ברשת גם 64GB זיכרון עובד יופי.
רוצה לומר... לא תמיד המפרט עדכני ונכון.
בחזרה אליך, ראיתי שהגודל המקסימאלי של Volume הוא 16TB, לא של הדיסקים.
כלומר, אתה יכול לשים דיסקים גדולים מ- 16TB, ליצור Volume בנפח מקסימאלי אפשרי, ואם עדיין יש מגבלה של 16TB, פשוט ליצור עוד Volume נוסף, לניצול הנפח הנותר.
כיוון שאין לי ניסיון עם Synology ועם DSM, הייתי מחכה לתגובות מבעלי NAS של Synology כדי לוודא שמה שאני משער הוא נכון.
לא תמיד מה שכתוב כמגבלה של המעבד, היא מגבלה אמיתית.
לדוגמה היה לי NAS QNAP TS-453 PRO.
מעבד Intel Celeron J1900.
גם במפרט של ה- CPU וגם במפרט של ה- NAS כתוב מקסימום זיכרון - 8GB
ולמרות זאת, עבדתי איתו עם 12 גיגה זיכרון, וראיתי דיווחים שעבד גם עם 16 גיגה.
ה- NAS שיש לי היום TS-464.
מעבד Celeron N5105
במפרט של ה- NAS כתוב מקסימום זיכרון - 8GB.
במפרט של ה- CPU כתוב מקסימום זיכרון 16GB.
ובכל זאת, יש לי כרגע 20GB זיכרון, ולפי דיווחים ברשת גם 64GB זיכרון עובד יופי.
רוצה לומר... לא תמיד המפרט עדכני ונכון.
בחזרה אליך, ראיתי שהגודל המקסימאלי של Volume הוא 16TB, לא של הדיסקים.
כלומר, אתה יכול לשים דיסקים גדולים מ- 16TB, ליצור Volume בנפח מקסימאלי אפשרי, ואם עדיין יש מגבלה של 16TB, פשוט ליצור עוד Volume נוסף, לניצול הנפח הנותר.
כיוון שאין לי ניסיון עם Synology ועם DSM, הייתי מחכה לתגובות מבעלי NAS של Synology כדי לוודא שמה שאני משער הוא נכון.