חיבור מיטבי בין מחשב לסאונדבר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
dushkin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי חברים,

יש ברשותי סאונד בר Denon DHT-S316 בו אני משתמש באמצעות חיבור 3.5 אנלוגי להאזין למוזיקה מהמחשב הנייד שלי Dell Inspiron 15 5579.

יש לי מספר שאלות:

1. אני מבין שאני יכול לחבר בין שני המכשירים באמצעות כבל HDMI. האם זוהי שיטה מומלצת יותר מבחינת איכות שמע?
האם אני זקוק לכבל HDMI ספציפי? ואיזה מצב סאונד בר אני צריך להגדיר לשם כך? Aux או TV?

2. יש לי אפשרות להתחבר גם בבלוטות' - שיטה שבטח מומלצת פחות מבחינת איכות אודיו. אבל ביררתי ומצאתי שיש מתאמי בלוטות' ספציפיים לאודיו.
למשל Avantree DG80 Bluetooth USB שתומך ב - APTx.
האם מומלץ להשתמש בו?
האם הוא באמת ישפר את איכות הסאונד?

אגב, הסאונד בר שלי תומך ב - A2DP ולא ב - APTx. האם זו בעיה בשימוש בדונגל הנ"ל?

3. האם שימוש ב - DAC בין שני המכשירים עדיף על שתי האפשרויות הנ"ל?

תודה!

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1281
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 326 פעמים

שליחה #2 

1. כן, מבחינת איכות שמע HDMI זאת האופציה המועדפת. אתה יכול להשתמש בכל כבל HDMI פשוט מהשנים האחרונות.
קיים גם סיכוי מסוים שזה לא יעבוד כיוון שהמחשב הנייד מוציא אות אודיו\וידאו בעוד שהסאונדבר מצפה לקבל אות אודיו בלבד בכניסת ה-ARC, אבל בכל מקרה שווה לבדוק כי כבל HDMI זה עניין זול וכל הבדיקה תיקח חמש דקות.

2. במידה וה-HDMI לא עובד אתה יכול לנסות להתחבר ליציאה האופטית של הסאונדבר. אפשר לעשות את זה עם DAC USB שיש לו יציאה אופטית.

3. הסאונד בבלוטות' יהיה נחות משתי האופציות שציינתי. לא הייתי הולך על זה אלא אם אתה רוצה לשדר לסאונדבר ממיקום מרוחק בבית.
אתה גם יכול לקנות DAC חוטי שמתחבר למחשב ותומך גם בבלוטות'. יש כאלו לא מעט וזה יאפשר לך להתחבר חוטית ואלחוטית לסאונדבר לפי הצורך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”