מיטה מתכווננת - המלצות...קרינה...יש דברים בגו ?
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
כל מכשיר חשמלי פולט קרינה. מדובר בקרינה לא מייננת שקיים ספק רב אם יש לה השפעה בריאותית. הרכיב היחיד שפולט קרינה באופן קבוע במיטה חשמלית זה ספק הכוח שנמצא בארגז. אם רוצים לישון בשקט אפשר פשוט לנתק אותה מהחשמל לפני שינה או צפיהממושכת בטלויזיה ללא צורך בכיוונון. אפשרות נוספת זה מיסוך של הספק שלרוב בעל מסגרת פלסטיק. בניגוד לתחקיר כולבוטק, רמות הקרינה שהוצגו שם אינן הגיוניות. מאמין שמיטות חדשות כוללות תקנים יותר מחמירים.
כמו בכל מכשיר יש שנאי שבחלק מהם נמצא קרוב יותר לצד של השקע ועל כן ניתן להרחיק בכלל מהמיטה אבל בזמן שלא מופעל המנוע שזה רוב הזמן עצמת ההשראה שתהיה ממנו זניחה בכל מקרה וההפעלות קצרות כך שגם הן זניחות.06/03/2023 23:34אופיר28 כתב: היי...
שאלה שנשאלה פה בעבר אבל די מזמן...
אז יש לי דודא פתאום למיטה מתכווננת . אשמח להמלצה מבעלי ניסיון.
כמו כן, נושא הקרינה - האם זה אישיו ב 2023 או שתחקיר כולבוטק מ 2013 עדיין רלוונטי לימנו אנו....?
תודה...
משהו אחר שתקח בחשבון (אולי השתנה מאז שניסיתי) בזמנו כשניסיתי מזרנים של מתכוונן הם דקים יחסית למזרנים רגילים (ובטח יחסית לאלה שקיימים כיום) ולכן בשכיבה על הצד הקפיצים או הקרש מתחת (אם מזרן ספוגי) מורגשים ולי לפחות הפריעו ולא עזרה שכבת ספוג קשיח נוספת דקה שהוספתי. בסוף ויתרתי על התענוג והחזרתי את כל המנגנון והמזרנים. אחר כך ניסיתי עוד שני מזרנים והמנצח היה מזרן קפיצים עבה של סימונס עם מערכת כפולה ושכבת נוחות דקה שלאחרונה שידרגתי עם טופר.
תקח רק משהו שניתן לנסות למשך תקופה סבירה גם אם לא בחינם אבל תסגור מראש כמה תהיה עלות החזרה\החלפה\ביטול שיהיה כתוב.
אז ביקרתי היום בסניף של סוויס סיסטם.07/03/2023 12:19gildmor כתב: כמו בכל מכשיר יש שנאי שבחלק מהם נמצא קרוב יותר לצד של השקע ועל כן ניתן להרחיק בכלל מהמיטה אבל בזמן שלא מופעל המנוע שזה רוב הזמן עצמת ההשראה שתהיה ממנו זניחה בכל מקרה וההפעלות קצרות כך שגם הן זניחות.
משהו אחר שתקח בחשבון (אולי השתנה מאז שניסיתי) בזמנו כשניסיתי מזרנים של מתכוונן הם דקים יחסית למזרנים רגילים (ובטח יחסית לאלה שקיימים כיום) ולכן בשכיבה על הצד הקפיצים או הקרש מתחת (אם מזרן ספוגי) מורגשים ולי לפחות הפריעו ולא עזרה שכבת ספוג קשיח נוספת דקה שהוספתי. בסוף ויתרתי על התענוג והחזרתי את כל המנגנון והמזרנים. אחר כך ניסיתי עוד שני מזרנים והמנצח היה מזרן קפיצים עבה של סימונס עם מערכת כפולה ושכבת נוחות דקה שלאחרונה שידרגתי עם טופר.
תקח רק משהו שניתן לנסות למשך תקופה סבירה גם אם לא בחינם אבל תסגור מראש כמה תהיה עלות החזרה\החלפה\ביטול שיהיה כתוב....
כמובן שלגבי הקרינה הם שוללים את העניין ,והכל עובד לפי התקן האירופאי, ואין מה לדאוג ובלה בלה...
יש כמובן את השנאי שמתחבר לשקע כפי שאמרת ,וגם צילמתי את המנוע מתחת על הדרך . ננסה לחקור בעניין קצת.
לגבי המזרון, אני חייב לציין שהיה לי די נוח המזרונים שבדקתי . מבחינת עובי די דומים למה שיש לי היום, ואני בכל מקרה רק על הגב ישן...
בכל מקרה , נעבור את המחסום הפסיכולוגי של הקרינה ומקווה לסגור את העסקה...
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אנחנו ישנים על מיטה מתכווננת תוצרת גרמניה כבר 35 שנה ולשמחתנו עד היום אנחנו קמים כל יום בריאים ושמחים ללא שום נזק נראה לעין מהמיטה
אני מניח שאם תקנה מיטה עם מנועים שמגיעים מאירופה עם תקינה בהתאם תוכל להסיר דאגה מליבך
לילה טוב ובהצלחה
אני מניח שאם תקנה מיטה עם מנועים שמגיעים מאירופה עם תקינה בהתאם תוכל להסיר דאגה מליבך
לילה טוב ובהצלחה
- יהלי ב
- חבר ותיק

אני רק אחדד כמה דברים שוב:
קרינה אלמ"ג שנפלטת ממכשירים חשמליים היא קרינה בלתי מייננת בתדרים הנעים בין 0 (זרם ישר) ל כמה עשרות אלפי הרצים במקרה של ספקי כוח ממותגים.
עד היום, לא הצליו להוכיח כל קשר בין קרינה שכזו להשפעה בריאותית.
בכדי לייצר קרינה שכזאת נדרש זרם חשמלי משתנה בזמן. ז"א שהקרינה מופיעה בעיקר בזמן הפעלת המנוע של המיטה. בזמן STANDBY, הקרינה שואפת לאפס כי מקורה בזרמים חשמליים מאד מאד נמוכים (זרמי זליגה ואחזקה).
הספק של מיטה חשמלית נמצא לרוב בארגז המצעים והוא נייד. אפשר פשוט להרחיק אותו חלקי הגוף העליונים.
לא רואה שום סיבה לחשש ממיטה חשמלית.
קרינה אלמ"ג שנפלטת ממכשירים חשמליים היא קרינה בלתי מייננת בתדרים הנעים בין 0 (זרם ישר) ל כמה עשרות אלפי הרצים במקרה של ספקי כוח ממותגים.
עד היום, לא הצליו להוכיח כל קשר בין קרינה שכזו להשפעה בריאותית.
בכדי לייצר קרינה שכזאת נדרש זרם חשמלי משתנה בזמן. ז"א שהקרינה מופיעה בעיקר בזמן הפעלת המנוע של המיטה. בזמן STANDBY, הקרינה שואפת לאפס כי מקורה בזרמים חשמליים מאד מאד נמוכים (זרמי זליגה ואחזקה).
הספק של מיטה חשמלית נמצא לרוב בארגז המצעים והוא נייד. אפשר פשוט להרחיק אותו חלקי הגוף העליונים.
לא רואה שום סיבה לחשש ממיטה חשמלית.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
רכשתי לפני כשנה מיטה מתכוונת כזו .
תחילה התעקשתי על מנגנון הידראולי ללא חשמל, כמו שיש לי בסלון.
בחנות טענו שאין להם כאלה.
מן הסתם, גם אותי ניסו להרגיע שאין שום חשש מהקרינה.
תקינה מחמירה, בלה בלה בלה.
ליתר ביטחון, אני מנתק מהחשמל בלילה.
לגבי הרחקת הספק מחלקי גוף עליונים- לא רלוונטי לפחות במקרה שלי.
המנגנון להרמת הגב קרוב מאוד לראש.
המנגנון להרמת הגב קרוב מאוד לראש.
באמת שבמקרה הזה אין צורך בתקנים וכל הבבל"ת. מספיק הגיון פשוט...09/03/2023 1:07bariko כתב: רכשתי לפני כשנה מיטה מתכוונת כזו .
המנגנון להרמת הגב קרוב מאוד לראש....
גם מנוע קטן יחסית וגם אופי המוצר עובד אולי דקה שתיים ביום, אז כמה הוא כבר יכול להשפיע.
והשנאי כמו שנאי של כל מוצר חשמלי ממוצע.
זה דוגמה מצויינת לאיך "תחקירים" מבהילים אנשים על לא כלום...
והכי אבסורד שאנשים עדיין מוטרדים מזה בזמן שכל העולם עובר לרכב חשמלי\היברידי עם מנוע חזק יותר משמעותית שעובד רוב הזמן שאתה נמצא ברכב.
קצת הגיון ופרופורציה.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

לא מעניין אותי התחקירים.
ההיגיון שלי אומר שעדיף להיזהר, אפילו אם זה מיותר.
ההיגיון שלי אומר שעדיף להיזהר, אפילו אם זה מיותר.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

בבה, שכל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון.
- יהלי ב
- חבר ותיק

אפשר לרכוש או לשכור מד קרינה ולבדוק לבד. צריך מד מקצועי שמודד גם קרינת RF, וגם עוצמות שדה חשמלי ומגנטי, ואלו מכשירים מאד יקרים (500 דולר וצפונה). מי שיבדוק בבית, יגלה שמה שנפלט ממיטה חשמלית בטל ב 60 לעומת מה שנפלט ממכשירים אחרים בבית. וכמובן, עד כה, לא היה מחקר אחד שהצליח להוכיח קשר בין קרינה לא מייננת להשלכות בריאותיות.
בארגון הבריאות העולמי יש עמוד המוקדש להשפעות EMF והשורה התחתונה היא שלא הוכח כל קשר לבעיה בריאותית עד כה. יש מחקרים שניסו אבל מאד קל להראות קשר נסיבתי או מוטה עי גורמים אחרים. למשל, שנאים על עמודים ותשתית חשמל קרובה לבתי מגורים, להבדיל מתשתית תת קרקעית מוגנת, נפוצה בשכונות בהם מתגורת אוכלוסיה חלשה מבחינה אקונומית. בקרב אוכלוסיה שכזאת, יש תחלואה גבוה יותר של סרטן ומחלות אחרות בשל תזונה ואי בקיאות באורח חיים בריא. משתנים אלו מטילים ספק בתוצאות מחקר שמנסה להוכיח קשר לקרינת EMF. בכדי להוכיח קשר, מנרש ניסוי IN VIRTUE ז"א לקחת אנשים בריאים ולחשוף אותם במתכוון לקרינה בעוצמה שונה. ניסוי שכזה לא יכול להתבצע באף מדינה מערבית כי לעולם לא יינתן אישור לכך.
https://www.who.int/news-room/questions ... n%20health.
אני עובד מידי יום במעבדה מחקרית לאלקטרוניקת הספק שבה מתבצעים ניסויים בזרמים גבוהים לרות עברת הספק בצורה אלחוטית ששם יש קרינה גבוהה. יש במעבדה הזאת מהנדס בן 67 שעובד בה כבר 4 עשורים. תודה לאל, הוא בריא ובקרוב יוצא לגמלאות.
בארגון הבריאות העולמי יש עמוד המוקדש להשפעות EMF והשורה התחתונה היא שלא הוכח כל קשר לבעיה בריאותית עד כה. יש מחקרים שניסו אבל מאד קל להראות קשר נסיבתי או מוטה עי גורמים אחרים. למשל, שנאים על עמודים ותשתית חשמל קרובה לבתי מגורים, להבדיל מתשתית תת קרקעית מוגנת, נפוצה בשכונות בהם מתגורת אוכלוסיה חלשה מבחינה אקונומית. בקרב אוכלוסיה שכזאת, יש תחלואה גבוה יותר של סרטן ומחלות אחרות בשל תזונה ואי בקיאות באורח חיים בריא. משתנים אלו מטילים ספק בתוצאות מחקר שמנסה להוכיח קשר לקרינת EMF. בכדי להוכיח קשר, מנרש ניסוי IN VIRTUE ז"א לקחת אנשים בריאים ולחשוף אותם במתכוון לקרינה בעוצמה שונה. ניסוי שכזה לא יכול להתבצע באף מדינה מערבית כי לעולם לא יינתן אישור לכך.
https://www.who.int/news-room/questions ... n%20health.
אני עובד מידי יום במעבדה מחקרית לאלקטרוניקת הספק שבה מתבצעים ניסויים בזרמים גבוהים לרות עברת הספק בצורה אלחוטית ששם יש קרינה גבוהה. יש במעבדה הזאת מהנדס בן 67 שעובד בה כבר 4 עשורים. תודה לאל, הוא בריא ובקרוב יוצא לגמלאות.
- יהלי ב
- חבר ותיק

אין שום סכנה בשלט BT שאתה בטח משתמש בו אם יש לך מכשיר אפל TV למשל. השידור בבקרינה לא מייננת, נמוכה בעוצמתה פי 2 מזו של ראוטר WIFI ופי 20 משל טלפון סוללרי המוצמד לראש בתוך מבנה סגור. כל עוד אתה לא לוחץ על הכפתורים בשלט, אין שום מעבר קרינה בין המכשירים מלבד תהליך סנכרון המתבצע אחת כמה שעות למשך כמה מילי שניות. סביר להניח שיש לך ילד בן 12 עם שני משדרי BT תקועים לו באזניים 24 שעות...
מספר דברים מנסיוני:
מיטה מתכוונת בעקרון זה דבר מיותר לא שימושי ומייצר הפרדת מזרונים בן בני הזוג. אני אוהב את חברתי ומצאנו את עצמנו ישנים תמיד על החריץ בן המזרונים.
סוויס סיסטם הן מיטות טובות מאד - הפלטות שמחזיקות את מהזרונים אינן פשוטות ומייצבות טוב מאד את הגוף.
החלפתי למזרן זוגי של החברה והשימוש היחיד שיש לי במתכווננת זה הרמת ארגזי מצעים חשמלית.
מזרון הלטקס הטבעי החצי קשיח שלהם מדהים.
לגבי בד העטיפה יש להם את הקטיפה ואת השני. שניהם סבבה אישית מעדיף את השני.
לעניין הקרינה - חבר תקע חכם שיש עליו כפתור כיבוי והפעלה ואז תוכל לנתק ולהפעיל כרצונך.
ארגז המצעים מעולה מחד למי שחסר מקום אחסון אבל מצד שני צובר הרבה אבק וקשה לניקוי.
אם היתי קונה היום מיטה :
1. לא מתכוונת
2. ללא ארגז מצעים כך שיהיה קל לנקות מתחת
3. מזרן זוגי לטקס טבעי חצי קשיח (היה לי גם את הרך של פירלי והוא היה מעולה אך לחלק ירגיש רך מידי)
מיטה מתכוונת בעקרון זה דבר מיותר לא שימושי ומייצר הפרדת מזרונים בן בני הזוג. אני אוהב את חברתי ומצאנו את עצמנו ישנים תמיד על החריץ בן המזרונים.
סוויס סיסטם הן מיטות טובות מאד - הפלטות שמחזיקות את מהזרונים אינן פשוטות ומייצבות טוב מאד את הגוף.
החלפתי למזרן זוגי של החברה והשימוש היחיד שיש לי במתכווננת זה הרמת ארגזי מצעים חשמלית.
מזרון הלטקס הטבעי החצי קשיח שלהם מדהים.
לגבי בד העטיפה יש להם את הקטיפה ואת השני. שניהם סבבה אישית מעדיף את השני.
לעניין הקרינה - חבר תקע חכם שיש עליו כפתור כיבוי והפעלה ואז תוכל לנתק ולהפעיל כרצונך.
ארגז המצעים מעולה מחד למי שחסר מקום אחסון אבל מצד שני צובר הרבה אבק וקשה לניקוי.
אם היתי קונה היום מיטה :
1. לא מתכוונת
2. ללא ארגז מצעים כך שיהיה קל לנקות מתחת
3. מזרן זוגי לטקס טבעי חצי קשיח (היה לי גם את הרך של פירלי והוא היה מעולה אך לחלק ירגיש רך מידי)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46322
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
@dragon
אתה מפגין בורות בנושא הקרינה הבלתי מיינת, דבר שגורם לך לעשות החלטות מוזרות ולסבך את כל החיים שלך ללא שום סיבה אמיתית.
תקרא קצת:
https://davidson.weizmann.ac.il/online/ ... 7%99%D7%9D
ואם אתה עדיין לא משוכנע, תגגל קצת בנושא - ולהמנע מפורומים של טבעונים.
אתה מפגין בורות בנושא הקרינה הבלתי מיינת, דבר שגורם לך לעשות החלטות מוזרות ולסבך את כל החיים שלך ללא שום סיבה אמיתית.
תקרא קצת:
https://davidson.weizmann.ac.il/online/ ... 7%99%D7%9D
ואם אתה עדיין לא משוכנע, תגגל קצת בנושא - ולהמנע מפורומים של טבעונים.