שאלה לגבי KVM

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2128
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

יש לי קופסה שממתגת 4 מחשבים בחיבור VGA ומקלדת ועכבר PS2 למסך, מקלדת ועכבר אחד.

אני רוצה לאפשר גישה ל KVM הזה גם דרך חיבור אינטרנט כדי לשלוט במחשבים האלה גם מרחוק.

מכירים קופסה כזו?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

17/09/2023 21:31  
י-א כתב:
יש לי קופסה שממתגת 4 מחשבים בחיבור VGA ומקלדת ועכבר PS2 למסך, מקלדת ועכבר אחד.

אני רוצה לאפשר גישה ל KVM הזה גם דרך חיבור אינטרנט כדי לשלוט במחשבים האלה גם מרחוק.

מכירים קופסה כזו?
...
מכירים גם מכירים, רק מה... כבר כמה עשרות שנים שלא משתמשים בחיבורים של PS2 למקלדת ועכבר וב VGA למסך. ובגלל כך אתה תצטרך מתאמים לחיבורים בני זמנינו למוצגים מוזאוניים אלה שאתה רוצה לחבר. וגם בכדי לחבר בקר IPKVM למתג KVM של כמה כניסות, צריך מלכתחילה בכלל שהמתג זה יתמוך לפחות בכך ולפי איך שזה נשמע מהסיפור שלך זה לא המקרה. ובגלל זה נדרש להחליף גם את המתג זה. ואם אתה מדבר על מתג KVM הכי זול ופשוט סיני נניח ל 4 פורטים, אז יש את זה למשל מ ALIEXPRESS אפילו:
https://www.aliexpress.com/item/1005005149590635.html
ואם מדובר על בקר IPKVM שמתאים לו, גם סיני, גם מ ALIEXPRESS וגם הכי זול ופשוט, אז יש את זה למשל:
https://www.aliexpress.com/item/1005005859415746.html
אבל, לא מספיק יהיה רק לחבר את כל הכבלים של המתג ושל הבקר, אלה שצריך יהיה גם להגדיר את הבקר בהתאם לצרכים שלך.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #3 

18/09/2023 18:22  
sys_admin כתב:
ואם מדובר על בקר IPKVM שמתאים לו, גם סיני, גם מ ALIEXPRESS וגם הכי זול ופשוט, אז יש את זה למשל:
https://www.aliexpress.com/item/1005005859415746.html
...

תודה, אני כרגיל בודק את כל ההמלצות שלך וכרגע הזמנתי את המוצר הזה 8)

Batnun

.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

האם המוצר השני הוא המשלים לראשון? כלומר הופך את המתג לשליטה דרך web?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

19/09/2023 10:46  
י-א כתב:
האם המוצר השני הוא המשלים לראשון? כלומר הופך את המתג לשליטה דרך web?
...
מכשיר ראשון זה מתג KVM של 4 פורטים, מכיוון שכתבת שאתה רוצה לעבוד על 4 מחשבים מרחוק. מכשיר שני זה בקר IP KVM עם פורט בודד שיכול להתחבר למכשיר הראשון, בכדי למתג את הכניסות שלו ולבחור את ההתקן שרוצים לעבוד עליו מרחוק. מכאן אתה יכול כבר להחליט לבד איזה מהמכשירים הוא המשלים ואיזה העיקרי.
בכל מקרה, את כל מה שכתבתי כרגע, זה גם הסברתי גם בתגובה הקודמת.
גם משום מה יצאתי מנקודת הנחה שאתה תקרה הסברים ומדריכים על המוצרים אלה באינטרנט מאתר קהילת הפיתוח שלהם אחרי שנתתי לך את הקישורים ישירים למוצרים אלה. אחרת כל זה מיותר. וגם כדאי לך לקרוא את המדריכים בכדי בכלל לדעת איך להגדיר את המכשירים אלה. רק צריכים לקחת בחשבון, שהגדרות ראשוניות של מכשירים כאלה מצריכות כבר ידע מינימלי בהכרת המחשב ובשימוש ברשת אינטרנט.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

19/09/2023 0:24  
Batnun כתב:

Batnun

.
...
בבקשה. אני משתמש במערכת זו כבר שנים רבות. והיתרונות הנוספים של המוצרים אלה, חוץ מהמחיר הזול מול המוצרים הקנייניים הם גם בגמישות האינסופית של התוכנה שלהם, בגלל שמדובר על מערכת מודולרית על בסיס של LINUX, שמאחוריה קיימות מספר קהילות פיתוח, שהתפצלו גם במשך שנים אלה ושכל אחד יכול להתקין בה איזה מודול תוכנה שהוא רק רוצה ולהוסיף איזה פיצ'ר שהוא רק חושב עליו. המערכת זו עברה דורות רבים, החל גם מעבודה על evaluation boards כמו raspberry pi וכו'. גם היתרונות הנוספים של המערכת זו, הם גם האפשרויות מתקדמות שלא קיימות אפילו לפעמים במוצרים קנייניים יקרים ביותר. למשל אפשרות להתחבר דרך GPIO לממשל FRONT PANNEL של לוח אם במחשב הנשלט ושליטה על כיבוי והדלקה של המחשב, איפוס שלו, חיווי של מצב עבודה של מחשב ושל עבודת הדיסקים הקשיחים. גם אפשרות נוספת חשבוה במערכת זו, היא אפשרות של אמולציית BOOTABLE CD-ROM מהקבצי bootable images שניתן להעלות למערכת מרחוק דרך SCP למשל להתקן אחסון שבמערכת. כך ניתן למשל לבצע התקנה מרחוק של מערכת ההפעלה במחשב שנשלט ברמה של BIOS. או להעלות LIVE CD בו לצורך דיאגנוסטיקה של החומרה בו.

במערכת זו השתמשתי לשלוט לא רק במחשבים, אלה גם למשל לצורך חיבור מרחוק לציוד בדיקה. למשל לפני שנים היה לי צורך לנהל פרויקט שבמסגרתו באחת התחנות שידור ללוויין היה לי ממוקם מכשיר של spectrum, network and protocol analyzer באחד ה Uplinks של Eutelsat שממוקם באחד המדינות האירופאיות. המכשירים בדיקה אלה היו ללא אפשרות שליטה מרחוק ועל ידי התקנה של המערכת זו יכולתי להתחבר ולתפעל אותם מכל מקום בעולם.
אחרי שהצגתי את האפשרות תפעול זו ליצרן של המכשירי בדיקה אלה, זה השפיעה על המנהל פיתוח מוצר שלהם עד כדי כך, שאת בדור הבא של ציודי בדיקה אלה, שאני משתמש בהם היום, הם כבר תכננו עם שליטה מרחוק דרך IP , כאפשרות מובנת בהם וזה.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אכן לפי התיאור שלך זה הרבה יותר מתוחכם מאשר רק העברת הגישה למסך/מקלדת/עכבר לשליטה דרך ממשק ווב.

האם ניתן לחבר אותו דרך מתאם hdmi לvga אל ה kvm שיש לי?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

19/09/2023 17:43  
י-א כתב:
האם ניתן לחבר אותו דרך מתאם hdmi לvga אל ה kvm שיש לי?
...
משום מה היה נדמה לי שגם לשאלה זו נתתי תשובה כבר בתגובה הראשונה שלי ולא נשאר לי, אלה רק לעשות העתק, הדבק לחלק הרלוונטי ממנה:
"בכדי לחבר בקר IPKVM למתג KVM של כמה כניסות, צריך מלכתחילה בכלל שהמתג זה יתמוך לפחות בכך ולפי איך שזה נשמע מהסיפור שלך זה לא המקרה".

זו גם הסיבה מלכתחילה שבכלל צירפתי לך גם את המתג KVM הרלוונטי. כי אחרת הייתי מסתפק רק בבקר IP KVM בלבד.
וגם ההמלצה שלי על כך שכדאי לעבור על הוראות הפעלה של הציוד שרוצים להשתמש בו, היא עדיין בעינה עומדת.

naorbh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #9 

אני רק שאלה..
נראה שמדובר במחשבים שהם בעצם תחנות עבודה, כנראה שיש עליהם ווינדוס.
למה לא להתחבר אליהם בRDP?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

30/09/2023 1:04  
naorbh כתב:
אני רק שאלה..
נראה שמדובר במחשבים שהם בעצם תחנות עבודה, כנראה שיש עליהם ווינדוס.
למה לא להתחבר אליהם בRDP?
...
יש אלף ושתיים מקרים שבהם לא יעזור להתחבר למחשבים ב RDP, אפילו, אם מדובר במחשבים "שיש עליהם ווינדוס" ושנדרש להשתמש במקרים אלה אך ורק ב IPKVM מלא. כמובן את כולם אני לא אמנה כאן ולא אפרט אותם, אבל אנסה לתת רק כמה לדוגמה. למשל, אם צריכים לעבוד מרחוק על מערכות שמשתמשות במשאבים של כרטיס מסך, נניח עריכה גרפית.
אם המערכת ההפעלה לא מגיבה כלל, כך ניתן לאתחל את המחשב מרחוק רק על ידי שימוש ב IPKVM.
אם מסיבה כלשהי המחשב נכבה ונדרש לעבוד עליו מרחוק, אז בשביל כך אפשר להדליק אותו מרחוק רק על ידי שימוש ב IPKVM.
אם המערכת ההפעלה לא עולה כלל ונדרש לתקן אותה מרחוק.
אם נדרש להתקין מחדש את המערכת ההפעלה מרחוק.
אם יש בעיה במחשב שצריך לבודד אותה מרחוק ולקבוע, אם מדובר על בעיית תוכנה או חומרה, אז עולים דרך IPKVM מ IMAGE של LIVE CD שמאוחסן בו.
אם יש וירוס במחשב ונדרש לנקות אותו מרחוק ובשביל כך עולים דרך IPKVM מ IMAGE של LIVE CD מתאים שמאוחסן בו.
אם המשתמש שכח את הסיסמת כניסה למחשב וצריך לאפס אותה מרחוק, אז בשביל זה עולים דרך IPKVM מ IMAGE של LIVE CD מתאים שמאוחסן בו.
אם יש לשחזר מרחוק את החומר שהיה מאוחסן במחשב ונמחק מסיבה כלשהי, אז גם בשביל זה עולים דרך IPKVM מ IMAGE של LIVE CD
מתאים שמאוחסן בו.
אם נדרש לבצע את ה SETUP של BIOS מרחוק, אז לצורך זה משתמשים ב IPKVM.

ואלה רק כמה מהמקרים ואפשר להמשיך ולתת עוד ועוד מקרים רבים שבהם נדרש להשתמש אך ורק ב IPKVM במחשבים שמריצים את וינדוס ושמדובר על שימוש ביתי בלבד במכשיר זה.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

19/09/2023 0:24  
Batnun כתב:

Batnun

.
...
האם קיבלת? אתה מרוצה?

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

19/09/2023 17:58  
sys_admin כתב:
משום מה היה נדמה לי שגם לשאלה זו נתתי תשובה כבר בתגובה הראשונה שלי ולא נשאר לי, אלה רק לעשות העתק, הדבק לחלק הרלוונטי ממנה:
"בכדי לחבר בקר IPKVM למתג KVM של כמה כניסות, צריך מלכתחילה בכלל שהמתג זה יתמוך לפחות בכך ולפי איך שזה נשמע מהסיפור שלך זה לא המקרה".

זו גם הסיבה מלכתחילה שבכלל צירפתי לך גם את המתג KVM הרלוונטי. כי אחרת הייתי מסתפק רק בבקר IP KVM בלבד.
וגם ההמלצה שלי על כך שכדאי לעבור על הוראות הפעלה של הציוד שרוצים להשתמש בו, היא עדיין בעינה עומדת.
...
שאלה - איך עוברים בין הפורטים שלא באמצעות הלחצנים ב KVM? דרך המקלדת? איך?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

10/11/2023 22:02  
י-א כתב:
שאלה - איך עוברים בין הפורטים שלא באמצעות הלחצנים ב KVM? דרך המקלדת? איך?
...
תשובה- אפילו דרך עכבר, למשל כך:
כמו שגם מדגימים את זה בסרטון זה:

אחרי שמגדירים את המתג בתוכנה של בקר IPKVM, כפי שמופיע בהוראות ההפעלה ומדריכים הרבים שקיימים בשבילו בכל מקום ברחבי האינטרנט, למשל אפילו כאן:
https://wiki.blicube.com/blikvm/en/switch-guide/

בהוראות הפעלה, אשר לתומי משום מה הייתי בטוח שכבר לפחות עברת עליהם ובדקת מה מתוכם מתאים, רלוונטי ונדרש לך.
למרות שמדובר על מוצר מאוד פשוט, שהשימוש בו הוא אינטואיטיבי לגמרי, אבל, עדיין, אם לא עוברים לפחות ברפרוף על התפעול שלו ועל ההגדרות הלא מסובכות אלה שלו, מן הסתם לא ניתן יהיה להשתמש בו ולא לנצל את היכולות הגלומות בו.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אני עדיין לא קיבלתי את המוצרים. רק עכשיו סיימתי להכין את השרת החדש ואני מוכן סוף סוף להחלפת ה KVM.

תודה על התשובות.

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

18/09/2023 18:22  
sys_admin כתב:
KVM הכי זול ופשוט סיני נניח ל 4 פורטים, אז יש את זה למשל מ ALIEXPRESS אפילו:
https://www.aliexpress.com/item/1005005149590635.html
אבל, לא מספיק יהיה רק לחבר את כל הכבלים של המתג ושל הבקר, אלה שצריך יהיה גם להגדיר את הבקר בהתאם לצרכים שלך.
...
אחרי הרבה מאד זמן הגיע ה KVM הזה. אני קורא את ההוראות התקנה שלו ולא מוצא דרך איך להחליף פורט שלא באמצעות לחיצה פיזית על כפתורי הבחירה.

ללא יכולת להחליף פורט אין טעם לרכוש את ה IPKVM כי זה לא יאפשר החלפת מחשב כשניגשים מרחוק.

האם פספסתי משהו?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

31/12/2023 13:55  
י-א כתב:
אחרי הרבה מאד זמן הגיע ה KVM הזה. אני קורא את ההוראות התקנה שלו ולא מוצא דרך איך להחליף פורט שלא באמצעות לחיצה פיזית על כפתורי הבחירה.

ללא יכולת להחליף פורט אין טעם לרכוש את ה IPKVM כי זה לא יאפשר החלפת מחשב כשניגשים מרחוק.

האם פספסתי משהו?
...
אחרי שכבר בתגובה הקודמת שלי צירפתי את הקישור ישיר למיקום מדויק במדריך למשתמש של המערכת זו שבמיקום זה מסבירים בדיוק את הנקודה שאתה שואל וגם צירפתי שני סרטונים אשר מדגימים איך מיתוג זה מתבצע מרחוק דרך התוכנה, אז חשבתי שזה צריך להיות יותר פשוט.

אבל הפעם אנסה לתת צילום מסך של הנקודה מוגדרת במדריך, שבו מראים היכן נמצא מיקום פיזי של כבל פיקוד בין בקר IPKVM והמתג המדובר:
סימנתי את החיבור זה לכל מקרה באדום וגם כתבתי על כך בציור.
גם חייבים להבין שמדובר בשלב זה רק על חיבור פיזי של הכבל USB ושלב הבא הוא להגדיר את הציודים שהם "ידברו" ביניהם. ובשלב ההוא כבר נדרשת ידע מינימלית בהכלת המחשב, כי לא תמיד הזיהוי מתבצע אוטומטי ויש סיכוי שנדרש יהיה להגדיר את הקישור בין המתג לבקר.

גם כרגע, אם אין לך עוד את הבקר של IPKVM , אבל אתה רוצה לבדוק שהממשק מיתוג מרחוק של המתג פועל, אז היצרן אפילו סיפק לך את השלט שמתחבר לאותה הנקודה בדיוק ומאפשר לדמות את הפעולה זו, בכדי שתדע שמכשיר זה שיש לך הוא תקיו.
זה השלט:

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

אז מה שאתה אומר זה שהשקע control מתחבר רק לצורך ניסוי לקופסה עם ה 4 לחצנים ואחר כך זה מתחבר אל ה ipkvm?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

31/12/2023 16:26  
י-א כתב:
אז מה שאתה אומר זה שהשקע control מתחבר רק לצורך ניסוי לקופסה עם ה 4 לחצנים ואחר כך זה מתחבר אל ה ipkvm?
...
מילא, שאני אומר, אבל, אם גם מי שכתב את ההוראות ההפעלה למערכת זו, גם כותב את זה במפורש בהוראות הפעלה אלה, באותו הקישור שצירפתי עוד בתחילת הדיון וגם, אם באותו הקישור, גם בסרטון מי שמציג איך זה עובד, גם ממשש את הכבל זה בכדי להדגיש את הנקודה:
אז אולי יש בזה משהו. :lol:

והשאלה החשובה, אחרי כל הדיון פורה זה, חיברת בכלל את הבקר IPKVM שעליו דיברנו מתחילת השרשור, למפצל זה שהגיע רק עכשיו ?
הגדרת בו לפני זה את כל שאר הדברים האחרים הנדרשים? ...

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

:) לאט לאט...

התחלתי עם ה KVM שאותו אני מחבר בימים אלה.

כשאראה שהוא עובד טוב עם המחשבים שיש לי פה אז אמשיך הלאה ואזמין את ה IPKVM.

המלחמה הזו גורמת לי לעבוד לאט..

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #20 

@sys_admin
מי מנצח לדעתך - PiKVM או BliKVM?
אני היום עם PiKVM, גרסת DIY על גבי Rpi4, מרוצה סה״כ, אבל המערכת עצמה מבוססת על גרסת לינוקס שקצת יותר קשה להתקין עליה תוספות (כמו wireguard למשל).
ראיתי ביקורות על המוצר של Blikvm ונראה שמדובר במשהו מאוד מוצלח, אני שוקל להחליף.
יצא לך להתנסות בשניהם?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”