מישהו התנסה\מכיר סטרימר של Dune HD Homatics / Homatics?
אומנם קצת יקרים בין היתר בעקבות הקשיים להשגה, אבל יש לנם נתונים יפים.
מדובר בדגמים האלה:
- Dune HD Boxy
- Dune HD Homatics Box R 4K Plus
זה אגב ההשוואה ביניהם:
https://www.dune-hd.com/pages/compare-products
לגבי Homatics, לא כל כך הבנתי מי האבא והאמא שלו.
יש את Dune TV שמציגים אותו אצלם.
אבל גם יש את הרשמי:
https://www.homatics.com/products/box-r ... 2469698796
ממה שהבנתי Dune HD פיתחו מעין תוכנה משלהם על המכשיר.
מדובר בדגמים האלה:
- Dune HD Boxy
- Dune HD Homatics Box R 4K Plus
זה אגב ההשוואה ביניהם:
https://www.dune-hd.com/pages/compare-products
לגבי Homatics, לא כל כך הבנתי מי האבא והאמא שלו.
יש את Dune TV שמציגים אותו אצלם.
אבל גם יש את הרשמי:
https://www.homatics.com/products/box-r ... 2469698796
ממה שהבנתי Dune HD פיתחו מעין תוכנה משלהם על המכשיר.
נערך לאחרונה על ידי burekas7 ב 12/11/2023 2:42, נערך 5 פעמים בסך הכל.
Re: מישהו התנסה\מכיר עם סטרימר של Dune HD?
מה הצורך שלך? יש לי את ה dune hd real, רכשתי אותו רק כדי שאוכל להפעיל סרטים עם אודיו רב ערוצי true hd שלא הרבה סטרימרים יודעים להעביר אודיו כזה.
אבל מבחינת נוחות בהשוואה למשל מול אפל טיוי אז הוא פחות נוח.
אבל מבחינת נוחות בהשוואה למשל מול אפל טיוי אז הוא פחות נוח.
מה הכוונה מה הצורך. סטרימר אתה יודע, לניגון סרטים\סדרות וכו' לא רואה שימוש אחר כמו משחקים או דברים מסביב11/11/2023 21:42י-א כתב: מה הצורך שלך? יש לי את ה dune hd real, רכשתי אותו רק כדי שאוכל להפעיל סרטים עם אודיו רב ערוצי true hd שלא הרבה סטרימרים יודעים להעביר אודיו כזה.
אבל מבחינת נוחות בהשוואה למשל מול אפל טיוי אז הוא פחות נוח....
אז מן הסתם להגיע למקסימום יכולות מבחינת וידאו\אודיו,
האודיו אומנם פחות קריטי בשלב זה אבל כמובן בהמשך שתהיה תמיכה גם בזה.
הוידאו כרגע יהיה יותר חשוב לי אבל פה למשל יש עוד סטרימרים שיש להם יכולות דומות מבחינת הפורמטים (HDR,Dolby...)
אבל עדיין בהשוואה יש לו עוד תכונות טובות יחסית לשאר הסטרימר, ובגלל זה הוא גם יקר יותר.
ותגדיר "נוחות".
זה מיועד לי, זה לא איזה סטרימר משפחתי, אני איש טכנולוגי, דברים כאלה פחות "מציקים" לי.
אני מתבסס על שימוש ב-Kodi ככה שפחות רלוונטי לי ממשקים כאלה ואחרים.
ומה זה הדגם שציינת, מה מיוחד בו?
נערך לאחרונה על ידי burekas7 ב 12/11/2023 2:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
Re: מישהו התנסה\מכיר סטרימר של Dune HD / Homastic?
אחלה מכשיר, ואם תתקין עליו CoreELEC תקבל קודי ותמיכה ב-DV וכל פורמטי האודיו.
אתה רכשת של Dune או של Homatics המקורי?12/11/2023 2:28TheCoolest כתב: אחלה מכשיר, ואם תתקין עליו CoreELEC תקבל קודי ותמיכה ב-DV וכל פורמטי האודיו....
ושאלה לגבי ה-Dolby Vision:
הבנתי שאכן בהתחלה היו בעיות עם זה ועם Netflix 4K אבל מאז כבר הוציאו עדכון וזה כן עובד.
עדיין אתה ממליץ על התקנת CoreELEC?
והתייעצות בקשר ל-CoreELEC: (חדש בנושא)
1) זה בעצם מחליף את ה-Android שעל המכשיר למערכת הפעלה אחרת?
2) במקרה הזה אין אפשרות להתקין אפליקציות apk? איך מתקינים אפליקציות של אנדרואיד במצב הזה?
3) לגבי התקנת ה-CoreELEC עצמו. עברתי קצת על הסבר ההתקנה:
א. איזה dtb מתאים למכשיר? כי הוא לא מופיע שם בטבלה.
ב. כתוב שם שבפעם הראשונה יש צורך לאתחל בצורה מסוימת ויש שם כל מיני דרכים, איזו דרך מתאימה למכשיר הזה?
ג. כשעובדים עם CoreELEC ה-USB חייב להיות מחובר כל הזמן? (בעצם USB אחד תפוס קבוע?) כלומר לא צורבים מכשיר אלא רק עולים בוט מה-USB? וכאשר מוציאים ומאתחלים הוא יעלה שוב עם המקורי שעל המכשיר?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46360
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5076 פעמים
@burekas7
יש לי את ה- Homatics שלא הראה סימני יציבות ולכן התקנתי עליו CoreELEC שמשדרג אותו מכל בחינה.
בנוגע לשאלות שלך:
1. הסטרימר מבצע Boot מ- Thumb Drive למערכת ה- CoreELEC.
2. לא ניתן להתקין APK כאשר אתה מבצע Boot מ- Thumb Drive של מערכת ה- CoreELEC.
3. תעבור במדויק על המדריך:
https://discourse.coreelec.org/t/guide- ... ding/28659
יש לי את ה- Homatics שלא הראה סימני יציבות ולכן התקנתי עליו CoreELEC שמשדרג אותו מכל בחינה.
בנוגע לשאלות שלך:
1. הסטרימר מבצע Boot מ- Thumb Drive למערכת ה- CoreELEC.
2. לא ניתן להתקין APK כאשר אתה מבצע Boot מ- Thumb Drive של מערכת ה- CoreELEC.
3. תעבור במדויק על המדריך:
https://discourse.coreelec.org/t/guide- ... ding/28659
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
CoreELEC זו מערכת הפעלה שלמה שמריצה קודי, לכן אי אפשר להתקין עליה APK, זה לא אנדרויד אלא לינוקס.
CoreELEC מאפשרת לך לעשות דואל-בוט עם אנדרויד במידה וצריך.
CoreELEC מאפשרת לך לעשות דואל-בוט עם אנדרויד במידה וצריך.
- אז הממשק הוויזואלי שלו זה בעצם קודי או שיש ממשק ויזואלי אחר שממנו מתפעלים את המערכת?12/11/2023 14:35TheCoolest כתב: CoreELEC זו מערכת הפעלה שלמה שמריצה קודי, לכן אי אפשר להתקין עליה APK, זה לא אנדרויד אלא לינוקס.
CoreELEC מאפשרת לך לעשות דואל-בוט עם אנדרויד במידה וצריך....
(למשל אם אני צריך מנהל קבצים וכו')
- יש אפשרות לעבור בין הבוטים (אנדרואיד\CoreELEC)?
או שלא ניתן אלא רק כאשר מנתקים את ה-USB ומפעילים את המכשיר מחדש ואז?
ושאלה למי שכן השתמש בסטרימר הזה ללא CoreELEC,
באיזה בעיות נתקלתם (עם עדכון מערכת אחרון) או להפך אם אתם מרוצים כמובן
* אגב תציינו אם זה דגם Dune או האורגינל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
קודי זה הממשק היחיד של המערכת. יש מספר תפריטים נוספים לצרכי הגדרת המערכת.
כן, בסקין המקורי יש REBOOT TO NAND וזה יעבור לאנדרויד (אפשר להוסיף את זה גם בסקינים אחרים ידנית). ריבוט באנדרויד אמור לחזור ל-CE.
כן, בסקין המקורי יש REBOOT TO NAND וזה יעבור לאנדרויד (אפשר להוסיף את זה גם בסקינים אחרים ידנית). ריבוט באנדרויד אמור לחזור ל-CE.
אני עובד עם סקין משלי בקודי וכל ה-userdata הנלווה כמובן.12/11/2023 16:40TheCoolest כתב: קודי זה הממשק היחיד של המערכת. יש מספר תפריטים נוספים לצרכי הגדרת המערכת.
כן, בסקין המקורי יש REBOOT TO NAND וזה יעבור לאנדרויד (אפשר להוסיף את זה גם בסקינים אחרים ידנית). ריבוט באנדרויד אמור לחזור ל-CE....
אז שאלתי לגבי מנהל קבצים כי אצטרך לדרוס את כל הקבצים של קודי המובנה של ה-CoreELEC עם הקבצים שלי.
ואני מבין שאצטרך לעשות שינוי דומה כפי שמוסבר כאן לגבי פעולת האתחול כמו שאמרת:
https://discourse.coreelec.org/t/skin-t ... and/6535/9
יש עוד דברים מסוימים שהגדירו בקודי המובנה שרלוונטי לתמיכה בפורמטים וכו'? (הגדרות מסוימות או משהו כזה)
או שלא תהיה בעיה עם לדרוס את הקודי המובנה עם שלי?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ההמלצה היא להתחיל מהתקנה נקיה, תבדוק קודם כל שהכל עובד כמו שצריך ורק אח"כ תעשה שינויים אישיים. נניח אם אתה צריך את קובץ ה-SOURCES וה-PASSWORDS וכל זה, אז תעתיק אותם.
לאחר התקנה CE חושף לך את כל התיקיות הרלוונטיות בשיתוף SMB, אז תוכל לעשות את השינויים מהמחשב.
אבל אני לא בטוח מה יקרה אם תעתיק את כל ה-USER DATA, במקרה הכי גרוע זה לא יעבוד כמו שצריך או בכלל, אז מקסימום תתקין מחדש.
בגלל שההתקנה של CE מתבצעת על DOK, אז אין סיכון לנתונים שיש על המכשיר עצמו.
מבחינת הגדרות, ברירות המחדל עבור וידאו לא אמורות לדרוש שינויים למיטב זכרוני. עבור אודיו צריך להפעיל PASSTHROUGH בהגדרות, ולסמן את כל הפורמטים הרלוונטים לציוד שלך. הגדרות אלה כנראה יהיו שונות ממה שיש באנדרויד.
ולאחר שהגעת להגדרות\תצורה מתאימה, אתה תמיד יכול לעשות גיבוי ובעתיד לעשות שחזור.
לאחר התקנה CE חושף לך את כל התיקיות הרלוונטיות בשיתוף SMB, אז תוכל לעשות את השינויים מהמחשב.
אבל אני לא בטוח מה יקרה אם תעתיק את כל ה-USER DATA, במקרה הכי גרוע זה לא יעבוד כמו שצריך או בכלל, אז מקסימום תתקין מחדש.
מבחינת הגדרות, ברירות המחדל עבור וידאו לא אמורות לדרוש שינויים למיטב זכרוני. עבור אודיו צריך להפעיל PASSTHROUGH בהגדרות, ולסמן את כל הפורמטים הרלוונטים לציוד שלך. הגדרות אלה כנראה יהיו שונות ממה שיש באנדרויד.
ולאחר שהגעת להגדרות\תצורה מתאימה, אתה תמיד יכול לעשות גיבוי ובעתיד לעשות שחזור.
הבנתי.12/11/2023 18:01TheCoolest כתב: ההמלצה היא להתחיל מהתקנה נקיה, תבדוק קודם כל שהכל עובד כמו שצריך ורק אח"כ תעשה שינויים אישיים. נניח אם אתה צריך את קובץ ה-SOURCES וה-PASSWORDS וכל זה, אז תעתיק אותם.
ולאחר שהגעת להגדרות\תצורה מתאימה, אתה תמיד יכול לעשות גיבוי ובעתיד לעשות שחזור....
פשוט יש לי קודי "מדוגם" ומותאם אישית שטרחתי עליו רבות.
השאלה אם מישהו יודע אם הוגדרו דברים מהותיים בקודי המובנה שצריך להכיר אם בכלל.
כי אני שולט ברמת מומחה בקודי, רק צריך לדעת על מה להתמקד ואני אעשה את ההתאמות אצלי לבד.
השאלה אם אתה מכיר מי אלה שיצרו את האימג' עם דגש על נושא הקודי שאני יכול לברר איתו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אנחנו לא מגדירים בקודי שום דבר, יש כמה הגדרות ברירות מחדל שקשורות לניגון וידאו ואודיו שהן שונות ממה שזמין באנדרויד ויכול להיות שיש שם דברים שלא קיימים באנדרויד.
אבל באופן כללי זה קודי נקי בלי תוספות.
תנסה תבדוק, תאהב תמשיך איתה, לא תאהב זה גם בסדר.
אבל באופן כללי זה קודי נקי בלי תוספות.
תנסה תבדוק, תאהב תמשיך איתה, לא תאהב זה גם בסדר.
- Ido.b
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- שם מלא: עידו בנטוב
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
האם הסטרימר בנוי לתכני אודיו ווידאו גם של HD וגם של 4k? במידה וכן מאחר שאני צורך כרגע רק תכני HD11/11/2023 21:42י-א כתב: מה הצורך שלך? יש לי את ה dune hd real, רכשתי אותו רק כדי שאוכל להפעיל סרטים עם אודיו רב ערוצי true hd שלא הרבה סטרימרים יודעים להעביר אודיו כזה.
אבל מבחינת נוחות בהשוואה למשל מול אפל טיוי אז הוא פחות נוח....
איך הסטרימר מבחינת פורמטים של ווידאו כמו: mts mpeg4,mkv
mts m,mp והאים הוא מנגן את כל סוגי האודיו?
יש לי VIM3 עם CE כבר כמה שנים ובסה"כ הייתי מרוצה, רק שהוא הפסיק להדלק לפתע פתאום אז עכשיו שוקל לרכוש מכשיר חדש.12/11/2023 2:28TheCoolest כתב: אחלה מכשיר, ואם תתקין עליו CoreELEC תקבל קודי ותמיכה ב-DV וכל פורמטי האודיו....
כמה שאלות חובבן ברשותך:
1) ההבדל בין הומטיקס המקורי לזה של דיון הוא רק בתוספת המעטפת של דיון + חוקיות סטרימינג?
מצד אחד המחיר של הדיון קצת יותר יקר ואני לא משתמש בשירותי סטרימינג, ומצד שני דיון זוכים כאן להרבה תשבוחות על המכשירים שהם מייצרים בעצמם (שכמעט כל אלו שעולים מחיר סביר לא זמינים יותר).
2) אני מניח ומאחר ומדובר במכשיר אנדרוייד אני אוכל גם להתקין קודי "רגיל" אם בא לי ולא להשתמש בנגן דיון? אני כנראה אתקין CE בדואל בוט אם אני ארכוש אם כי הנכונות שלי להתעסק עם התקנות פחות ידידותיות פחתה עם השנים.
3) ראיתי בהנחיות התקנה של CE סעיף על התאמת השלט של המכשיר לCE. אני הרבה שנים משתמש בשלט מדיה עם IR משלי ויש לי XML עם כל ההגדרות כפתורים שאני רגיל אליהן. יש מניעה להשתמש בו עם הXML הותיק במקום השלט של המכשיר?
תודה
Jack of some trades, master of none
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
1) מבחינת חומרה והרשאות הם זהים. לדיון יש גם את האפליקציה שלהם, לא חושב שניתן להתקין אותה על ההומטיקס. מעבר לזה, בפעם האחרונה שבדקתי המחיר שלהם היה אותו דבר, אז אם אתה רוצה דיון, לך עליו. כנראה שהוא עדיף מבחינת החבילה הכוללת.
2) כן, הוא מריץ Android TV. ואת CE אפשר להריץ מ-USB.
3) להומטיקס אין מקלט IR, לדיון יש.
3) להומטיקס אין מקלט IR, לדיון יש.
תודה רבה.31/12/2023 16:52TheCoolest כתב: 1) מבחינת חומרה והרשאות הם זהים. לדיון יש גם את האפליקציה שלהם, לא חושב שניתן להתקין אותה על ההומטיקס. מעבר לזה, בפעם האחרונה שבדקתי המחיר שלהם היה אותו דבר, אז אם אתה רוצה דיון, לך עליו. כנראה שהוא עדיף מבחינת החבילה הכוללת.
3) להומטיקס אין מקלט IR, לדיון יש....
ממה שראיתי, נכון להיום, ההומטיקס $149.99 עם משלוח חינם ויש גם קופון של CE שמביא את המחיר ל$135. הדיון הכי זול שמצאתי במשלוח לישראל היה 180 יורו מאמזון גרמניה כולל מיסים. מדיון עצמם $189 לפני מיסים.
מוצא חן בעיני שתהיה לי גם אופציה לנסות את הנגן שלהם (חושב שזה חלק מהחבילה) בנוסף לקודי אנדרוייד וCE. כמובן שסביר שאני בסוף אשתמש רק באחד. DV (ותכלס 4K בכללי) ושירותי סטרימינג לא הכי נחוצים לי למרות שאני יכול להשתמש בכולם, אבל אני קונה פעם בכמה שנים, אז מעדיף לישר קו אם משהו שנראה מתקדם יותר בזמן הקניה. בשרשור סטרימרים מומלצים בפורום ,CE נראה שגם יש התלהבות מהדיון, אם כי יש שטוענים שעדיין הN2 עולה עליו בביצועים. לפני הVIM היה לי אודרוייד והHDMI שלו הפסיק לתפקד כמו שצריך כמה שבועות אחרי הקנייה, אז אין סיכוי שאחזור אליהם.
אם ההומטיקס לא היה רק בלבן אולי הייתי הולך עליו
לשלט הותיק יש USB IR משלו אז מהבחינה הזאת לא אמורה להיות בעיה כנראה.
Jack of some trades, master of none