לחבר מכונית משנות ה-90 ל-HA

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

היי,

הרכב שלי משנות ה-90 (עוד שנה אספנות) וחשבתי שיהיה ממש מגניב איכשהו לחבר אותו ל-HA. עוד לא עלו לי רעיונות איך אני עושה את זה ומה אני צריך לרכוש עבור זה, אבל אני כן יודע שככל הנראה אני ארצה לרכוש רכיב שידע להתממשק עם החשמל של האוטו.

זה רכב ספורט מיוחד ולכן חשובה לי גם האבטחה שלו ולדעת היכן הוא נמצא (במקרה והוא נגנב) ועוד דברים.

אשמח לדעת אם אתם חושבים שהרעיון סתם טיפשי.

אגב, לצערי אין לרכב OBDII, האם מישהו עשה משהו דומה ויכול לשתף?

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #2 

מה זה בדיוק יתן לך?
פתרונות אבטחה יש בשפע בלי קשר ל HA

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #3 

מבחינת אבטחה האפשרות היחידה היא לשים מערכת כמו איתורן. מכיוון שלגנב יש גישה למערכות הרכב, כל דבר שלא מוקשח היטב הוא יוכל לפרק בקלות.
בלי ODB2 יהיה לך די קשה לשלוף מידע מהרכב עצמו, אבל האמת שגם אם היה לך, לפעפע אותו אל HA זה די מורכב. יש מודולי BT לא נורא יקרים, אבל החיבור לטלפון מקרטע, והאפליקציות שיודעות לדבר איתם ממש גרועות - ולא יאפשרו לך להתממשק עם HA.
אתה כן יכול להחליף את ה-CMU ולשים אחד שתומך ב-Android Auto - כולל ממשק ל-HA (לשליטה מהרכב בבית, לא מהבית ברכב).

Qua964
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

כתבת שאין לך OBDII, אבל יש לך אחר או שאין בכלל? בתחילת שנות ה-90 זה עוד לא היה סטנדרד. בכל אופן אם יש לך, קח בחשבון שיש גם עניין של מתחים - ב-OBD יש קו מתח ישיר מהמצבר ומה שתחבר שם אם לא ינהל נכון את המתח יגמור לך את המצבר אם הרכב לא נוסע תקופות ארוכות.
לאיתורן ודומיו יש ניהול זרם, בטריה פנימית, חיבור להצתה וכו כך שבדרכ מנוהל נכון. אם זה הכיוון ואתה רוצה לעשות משהו לבד, אוכל לעזור לך. אם אתה מתכוון לעשות מנוי באיתורן (ודומיו), אפשר גם לעשות כמה דברים. היחידות האלו בדר"כ עובדות על סים (שקוף במנוי, אם לבד, תצטרך לשלם על דאטה). יש גם כאלה שיש להם יכולות Zigbee וכו אם רלוונטי. בכל מקרה הגנבים המקצועיים יודעים היום (וכבר הרבה שנים) לפרק הכל בלי שיגיע כלום למוקד. נגד חובבנים, תוכל לקבל איזו התרעה אני משער. אופציה אחרת זה מצלמות חיצוניות בחניה שלך. הקיצור, אתה צריך לשתף מה דמיינת ;)

Qua964
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #5 

יש גם מכשירי איתור עצמאיים עם בטרייה גדולה והגדרות נכונות (שידור מספר מועט של פעמים ביום) יכולים לחיות כמה שנים. גם ידרשו סים, אבל אלו בדרכ לא מתחברים לכלום, אז רק מידע של מיקום יכול לצאת בסמס ואז גם המנוי הסלולרי הוא במינימום. תסליק אחד כזה ברכב במקום שתהיה קליטה ופתרת את עניין המיקום.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”