מד צריכת חשמל משדר WIFI

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
ChaoscripT פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 919
שם מלא: חביב
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

בעקבות האשכול הזה,
viewtopic.php?f=8&t=388130

חיפשתי מד צריכה שמשדר WIFI כדי לראות הכל במקום אחד (יהיו כמה כאלו פזורים בבית) במקום לרוץ בין השקעים,
מצאתי את 2 אלו,
https://www.saynet.co.il/abizri-hwml/1- ... -pm-2.html
https://switcher.co.il/%D7%9E%D7%95%D7% ... mart-plug/

האם מכירים עוד סוגים?
ראיתי שיש גם ל- Tuya באליאקספרס, איך הם?

יש לנו סוויצר לדוד בבית, אבל לא יודע אם הייתי רוצה "להתבסס" עליהם.
אשמח לשמוע על מותגים אמינים נוספים שאתה מכירים

זה קריטי אם השקע/תקע הזה יחובר למגן ברקים?

תודה רבה.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #2 

מה המטרה בדיוק? המוצר הנ"ל לא מציג צריכת אנרגיה אלא צריכה זרם. זה נתון שלא מעיד על צריכת האנרגיה כי לא יודעים באיזה גורם הספק המכשיר עובד. אם תכפול את הזרם שזה מציג ב 230 וולט, תקבל הערכה גסה לצריכת ה VA של המכשיר. אגב, בשרשור המקורי, מה שרשום על גב מכשיר זה תמיד הספק מוצא ולא כניסה. הספק נצרך יהיה גבוה יותר.

ChaoscripT פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

25/12/2023 18:12  
יהלי ב כתב:
מה המטרה בדיוק? המוצר הנ"ל לא מציג צריכת אנרגיה אלא צריכה זרם. זה נתון שלא מעיד על צריכת האנרגיה כי לא יודעים באיזה גורם הספק המכשיר עובד. אם תכפול את הזרם שזה מציג ב 230 וולט, תקבל הערכה גסה לצריכת ה VA של המכשיר. אגב, בשרשור המקורי, מה שרשום על גב מכשיר זה תמיד הספק מוצא ולא כניסה. הספק נצרך יהיה גבוה יותר.
...
בגדול, לידיעת צריכת חשמל, למשל מקרר, תנור אפייה, מכונת כביסה וכו'.
רוצה לשים שקע לכל אחד כזה ולבדוק את הצריכה,
האם יש מוצר כזה?

לדוגמא המוצר הזה,
https://www.aliexpress.com/item/1005005481310738.html

לפי התיאור שלהם אמור לתת את ה- kW per hour, זה לא יכול לעזור?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #4 

אני התקנתי מד הספק מרכזי בארון החשמל שמודד מתח זרם PF ואוגר מידע עד שנה אחורה. יש לו עוד פונקציות אבל אני רציתי בעיקר בכדי לנטר צריכה של החשמל. זה כבר עזר לי לזהות משאבה תקולה בביוב לפי צריכה שנמשכה פרק זמן מוגבר. וגם לזהות בקלות אם הושארו מכשירים דולקים כשיוצאים מהבית, ועוד.
יש מגוון מוצרים כאלה אני בחרתי אחרי בדיקה ללכת על Shelly 3EM שהיה נראה כמו המוצר האפוי והבשל ביותר למרות המחיר הגבוה יותר. העובדה שכבר יש לי מכשירים של Shelly וגם של Tuya שכנעה אותי כי האפליקציה והמוצרים שרצים על הShelly עובדים בצורה יציבה יותר אצלי עד כה.
יש להם גם נציגות בארץ במחיר תחרותי, ואני קניתי מהם. להבנתי הם מוכרים את הדברים עם אישור ממכון התקנים.

לצערי ממה שאני יודע השקעים שלהם שעושים מה שאתה רוצה לא תואמים לחיבורי החשמל בארץ אז לעשות בדיוק מה שרצית זה אולי לא יוכל.לכן השקעים שלהם לא נמכרים באתר הישראלי למיטב זכרוני. אך הסיבה שאני מציין את זה היא כי אולי מכשיר מרכזי בארון החשמל יאפשר לך לעשות אותו הדבר או יותר ממקום אחד. אצלי זה עושה עבודה מצויינת מאז שהותקן.

ChaoscripT פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

26/12/2023 20:05  
anatoli15 כתב:
אני התקנתי מד הספק מרכזי בארון החשמל שמודד מתח זרם PF ואוגר מידע עד שנה אחורה. יש לו עוד פונקציות אבל אני רציתי בעיקר בכדי לנטר צריכה של החשמל. זה כבר עזר לי לזהות משאבה תקולה בביוב לפי צריכה שנמשכה פרק זמן מוגבר. וגם לזהות בקלות אם הושארו מכשירים דולקים כשיוצאים מהבית, ועוד.
יש מגוון מוצרים כאלה אני בחרתי אחרי בדיקה ללכת על Shelly 3EM שהיה נראה כמו המוצר האפוי והבשל ביותר למרות המחיר הגבוה יותר. העובדה שכבר יש לי מכשירים של Shelly וגם של Tuya שכנעה אותי כי האפליקציה והמוצרים שרצים על הShelly עובדים בצורה יציבה יותר אצלי עד כה.
יש להם גם נציגות בארץ במחיר תחרותי, ואני קניתי מהם. להבנתי הם מוכרים את הדברים עם אישור ממכון התקנים.

לצערי ממה שאני יודע השקעים שלהם שעושים מה שאתה רוצה לא תואמים לחיבורי החשמל בארץ אז לעשות בדיוק מה שרצית זה אולי לא יוכל.לכן השקעים שלהם לא נמכרים באתר הישראלי למיטב זכרוני. אך הסיבה שאני מציין את זה היא כי אולי מכשיר מרכזי בארון החשמל יאפשר לך לעשות אותו הדבר או יותר ממקום אחד. אצלי זה עושה עבודה מצויינת מאז שהותקן.
...
תודה רבה רבה על התגובה,
לצערי אני גר בדירה שכורה ככה שלא אתחיל לשנות פה את ענייני החשמל, מה גם שאני לא חשמלאי בעצמי ולכן העלות תהיה גבוהה.
ברור שההעדפה היא כמו אצלך למדוד את כל הבית ולנטר את צריכת החשמל.
שוב, מכיוון שזה לא בית שלי, אני מעדיף את השקעים למדוד צרכנים שאני אבחר, ועם הזמן להוסיף עוד דברים למערכת בית חכם, כמו טפרטורות בחדרים וכו'.

יש את התקע הזה,
https://www.shelly.com/en/products/shop/shelly-plug

שנראה דומה לשלנו, אבל אין שם פין שלישי.

למעט שלי, יש המלצה על חברה אחרת שעושה עבודה טובה?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #6 

המכשיר שקישרת אינו תואם לארץ לצערנו בגלל זה כל דבר שדורש הארקה לא יקבל אותה, לכן הוא לא יתאים למכשירים שלך.
לצערי אני לא מכיר אף מוצר כזה שאני הייתי מחבר לחשמל, כלי שמעביר 16A ב230וולט זה משהו שדורש תשומת לב ולכן הייתי נזהר ממכשירים סיניים שלא ברור מי עומד מאחוריהם וכמה הם בטיחותיים. אני קצת זהיר יותר מהממוצע בדברים האלה אך ממליץ להיות זהיר בכל דבר שמתחבר לרשת החשמל.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”