Banana Pi BPI-R3
עדיין אין מארז. אני מניח שהוא יושק עוד חודש ימים.18/12/2023 18:25tolaat01 כתב: אפשר תשובות לשאלות פשוטות יותר?הסקרנות כבדה עליי![]()
בא עם מארז?יש מקום למאוורר כמו ה3?
והכי חשוב כמה חורים לאנטנות יש במארז
...
יש חורים למאוורר. מאורר ייעודי מתאים יושק בקרוב ביחד עם המארז.
חבל שלא אפשרו את המאוורר של 3 שיתאים.19/12/2023 10:17tzah כתב: עדיין אין מארז. אני מניח שהוא יושק עוד חודש ימים.
יש חורים למאוורר. מאורר ייעודי מתאים יושק בקרוב ביחד עם המארז....
ניסית לראות אם מתאים למארז של 3?
לא יתאים. גם רואים שהמארז לא מתאים ללוח. הם הוסיפו Type C והזיזו את כניסת ה- DC לצד ימין ( בלוח R3 הוא ממוקם בצד שמאל של הלוח).19/12/2023 18:16tolaat01 כתב: חבל שלא אפשרו את המאוורר של 3 שיתאים.
ניסית לראות אם מתאים למארז של 3?...
קיבלתי את הbanana pi r3 לפני כמה שבועות ובשעה טובה התפניתי ללהתעסק איתו קצת, בינתיים הוא מאוד מרשים לטובה עד כדי 2 בעיות.
קימפלתי אליו firmware של openwrt (עשיתי את זה בעצמי מכיוון שרציתי להוסיף דברים כמו docker engine) חיברתי למש והכל עובד נפלא.
יש 2 בעיות שאני אשמח להיוועץ איתם פה למי שמכיר:
1. הביצועים בין הראוטרים שלי שמחוברים בmesh באוויר נמוכים ממה שציפיתי (שניהם mediatek almogic זהה, השני הוא שיאומי ax6000). בiperf3 אני מקבל 400 מב"ש וזה נהיה הצוואר בקבוק.
מה שזה אומר זה שאם אני מחובר בmesh דרך הראוטר הבא (הבננה) המהירות המקסימלית צונחת מאיזור ה950 מב"ש (כמעט מה שמשלמים עליו) ל400, ובפועל זה אומר שמקבלים בערך 250 כשעושים speedtest
ווידאתי שאין לי throttle של CPU, והפעלתי בopenwrt את הhw offloading
אני חושב שזה בגלל האנטנות של הbanana pi, כי כבר רציתי פה בשרשור בעבר אנשים ששדרגו לכאלה אחרות מאלו שמגיעות בבאנדל והביצועים שלהם עלו בצורה ניכרת.
ולכן שאלתי - למישהו יש המלצה היכן ניתן לרכוש אנטנות משופרות? כי האלה שהציעו כבר לא נמכרות.
2. תופעה נוספת ומעניינת שקורית לי עם הBPI r3 זה שכל כמה ריסוטים הרכיב נתקע ולא עולה על שמנתקים אותו מהחשמל ומחברים.
אין לי כרגע סיריאלי \ ftdi כדי להבין מה קורה בbootloader אבל להערכתי זה בגלל שהראוטר מחליט לפעמים בריסוט לעבור למצב recovery.
כשקימפלתי את הfirmware של הראוטר נאלצתי לוותר על להוסיף recovery, מכיוון שבopenwrt החליטו שהrecovery מוגבל ל32 מגה ויחד עם כל התוספות שקימפלתי הבינארי יצא גדול יותר.
אני מנסה להבין מה המנגנון שמוביל את הראוטר להכנס למצב recovery ולבטל אותו. יש למישהו הצעות?
קימפלתי אליו firmware של openwrt (עשיתי את זה בעצמי מכיוון שרציתי להוסיף דברים כמו docker engine) חיברתי למש והכל עובד נפלא.
1. הביצועים בין הראוטרים שלי שמחוברים בmesh באוויר נמוכים ממה שציפיתי (שניהם mediatek almogic זהה, השני הוא שיאומי ax6000). בiperf3 אני מקבל 400 מב"ש וזה נהיה הצוואר בקבוק.
מה שזה אומר זה שאם אני מחובר בmesh דרך הראוטר הבא (הבננה) המהירות המקסימלית צונחת מאיזור ה950 מב"ש (כמעט מה שמשלמים עליו) ל400, ובפועל זה אומר שמקבלים בערך 250 כשעושים speedtest
אני חושב שזה בגלל האנטנות של הbanana pi, כי כבר רציתי פה בשרשור בעבר אנשים ששדרגו לכאלה אחרות מאלו שמגיעות בבאנדל והביצועים שלהם עלו בצורה ניכרת.
ולכן שאלתי - למישהו יש המלצה היכן ניתן לרכוש אנטנות משופרות? כי האלה שהציעו כבר לא נמכרות.
2. תופעה נוספת ומעניינת שקורית לי עם הBPI r3 זה שכל כמה ריסוטים הרכיב נתקע ולא עולה על שמנתקים אותו מהחשמל ומחברים.
אין לי כרגע סיריאלי \ ftdi כדי להבין מה קורה בbootloader אבל להערכתי זה בגלל שהראוטר מחליט לפעמים בריסוט לעבור למצב recovery.
כשקימפלתי את הfirmware של הראוטר נאלצתי לוותר על להוסיף recovery, מכיוון שבopenwrt החליטו שהrecovery מוגבל ל32 מגה ויחד עם כל התוספות שקימפלתי הבינארי יצא גדול יותר.
אני מנסה להבין מה המנגנון שמוביל את הראוטר להכנס למצב recovery ולבטל אותו. יש למישהו הצעות?
1. זאת התנהגות צפויה של wireless mesh, אתה חותך את התעבורה ל2 ברגע שאתה פועל ככה. בגלל זה עדיף לחבר את כולם בכבל.23/12/2023 16:55gogaga כתב: קיבלתי את הbanana pi r3 לפני כמה שבועות ובשעה טובה התפניתי ללהתעסק איתו קצת, בינתיים הוא מאוד מרשים לטובה עד כדי 2 בעיות.
אני מנסה להבין מה המנגנון שמוביל את הראוטר להכנס למצב recovery ולבטל אותו. יש למישהו הצעות?...
אבל אם בכל זאת אתה רוצה להשתמש בתצורה הזאת, אתה יכול לחבר עוד רדיו ל bpi (למשל mt7922) ולהשתמש ב band הנוסף בשביל ה mesh וככה אתה מקבל full duplex mesh.
2. בעיה ידועה במכשיר. לפעמים בגלל תזמונים לא נכונים של השעונים הוא לא מצליח לעלות. עושים ריסט שוב וזה מסתדר.
למה שהrecovery יגדל מהתוספות שלך? אתה בטוח שזה לא ה overlay שהתמלא?
היי23/12/2023 16:55gogaga כתב: קיבלתי את הbanana pi r3 לפני כמה שבועות ובשעה טובה התפניתי ללהתעסק איתו קצת, בינתיים הוא מאוד מרשים לטובה עד כדי 2 בעיות.
אני מנסה להבין מה המנגנון שמוביל את הראוטר להכנס למצב recovery ולבטל אותו. יש למישהו הצעות?...
אתה מריץ דרך מיקרו אס די או דרך emmc?
יש דרך לאפשר לפחות 1 גיגה של מקום עבור ההתקנות שלךבemmc (לא ניסיתי יותר מזה).
ייתכן שאין לך מקום להתקנות עבור זה - כמה מקום פנוי נותר תחת software אצלך?
1. אחלה נקודה! לא חשבתי על זה... אני אשקול לרכוש עוד רדיו אם זה ימשיך להפריע לי.23/12/2023 17:28elxyzad כתב: 1. זאת התנהגות צפויה של wireless mesh, אתה חותך את התעבורה ל2 ברגע שאתה פועל ככה. בגלל זה עדיף לחבר את כולם בכבל.
אבל אם בכל זאת אתה רוצה להשתמש בתצורה הזאת, אתה יכול לחבר עוד רדיו ל bpi (למשל mt7922) ולהשתמש ב band הנוסף בשביל ה mesh וככה אתה מקבל full duplex mesh.
2. בעיה ידועה במכשיר. לפעמים בגלל תזמונים לא נכונים של השעונים הוא לא מצליח לעלות. עושים ריסט שוב וזה מסתדר.
למה שהrecovery יגדל מהתוספות שלך? אתה בטוח שזה לא ה overlay שהתמלא?...
עדיין אני חושב שהביצועים שכרגע ישנם לא אופטימליים כי ה400 מב"ש הייתה בדיקה עצמה בין הראוטרים בעזרת iperf3 (לא היו קליינטים נוספים שהיו אמורים להשפיע על זה). אני מעריך שבעזרת אנטנות טובות יותר אולי אצליח להוציא 600 (תכלס בעיקר בהנתן נראה הנתונים שאתה הצגת)
2. מעניין, המשכתי לשחק עם זה ובגדול פתרתי את הנקדוה עם כוכבית קטנה.
בלי באמת להעמיק בuboot וקצת מלהסיק מאיך שצורך את הראוטרים שיניתי את השדות האלה בnvram (fw_env):
קוד: בחירת הכל
boot_default=if env exists flag_recover ; then else run bootcmd ; fi ; run boot_recovery ; setenv replacevol 1 ; run boot_tftp_forever
bootcmd=if pstore check ; then run boot_recovery ; else run boot_sdmmc ; fiהחלפתי אותם ל:
boot_default=run bootcmd
bootcmd=run boot_sdmmcאני חושב שהuboot "מתקן" את כל המשתנים האלה בתנאים מסוימים. עוד לא הצלחתי אבל לפענח למה הוא עשה את זה ומתי.
אם יצא לכם להתעסק בזה ויש להם דברים להוסיף אשמח שתגידו! אם לא אמשיך לחקור
לשאותך למה הrecovery יגדל:
ממה שהבנתי בPR שהכניסו את הרגיל לopenwrt אני מבין 2 דברים: א. הrecovery באמת מוגבל ל32 מגה. ב. הrecovery כולל את אותו הקמפול שיש במלא, ולכן אם מגדילים את הלא recovery בעצם מגדילים את שניהם
אני מריץ דרך microsd של 32 ג'יגה, זה יותר נוח לי כרגע ואולי אשנה בעתיד לemmc.23/12/2023 20:12tolaat01 כתב: היי
אתה מריץ דרך מיקרו אס די או דרך emmc?
יש דרך לאפשר לפחות 1 גיגה של מקום עבור ההתקנות שלךבemmc (לא ניסיתי יותר מזה).
ייתכן שאין לך מקום להתקנות עבור זה - כמה מקום פנוי נותר תחת software אצלך?...
איך הגדלת לג'יגה? דרך התכונה בקמפול CONFIG_TARGET_ROOTFS_PARTSIZE? אני הגדלתי שם וניכן שזה אכן הגדיל, האמת אבל לא מספיק וניסיתי כשהגדלתי עוד זה לא השפיע ואני חושב שהsysupgrade לא מעדכן את זה אלא רק הimage המקורי של sd.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1471
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 282 פעמים
לגבי גודל המחיצה: האופציה של CONFIG_TARGET_ROOTFS_PARTSIZE עובדת עד גודל מסוים. ישנה דרך מאד פשוטה להגדיל את גודל המחיצה כך שתנצל את כל הנפח של ה-SD, גם לאחר יצירת ה- SD
לצורך כך יש ליצור USB עם GPARTED המאפשר עריכה של ה- Partition table
חבר את ה-SD לקורא כרטיסים
אתחל את המחשב מהתקן ה-USB עם GPARTED
ערוך את המחיצות כך ש*כל* נפח ה-SD ינוצל (ROOTFS)
נבדק ועובד יפה, סייגים: מתאים לשימוש עם SD, לא עם eMMC משום שלא ניתן לבצע mount ל-eMMC בשיטה הזו
לצורך כך יש ליצור USB עם GPARTED המאפשר עריכה של ה- Partition table
https://gparted.org/אתחל את המחשב מהתקן ה-USB עם GPARTED
ערוך את המחיצות כך ש*כל* נפח ה-SD ינוצל (ROOTFS)
נבדק ועובד יפה, סייגים: מתאים לשימוש עם SD, לא עם eMMC משום שלא ניתן לבצע mount ל-eMMC בשיטה הזו