דעתכם בנוגע להתנהלות עם חנות מחשבים מוכרת בארץ לגבי בעיות חומרה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

שלום,

יש לי מחשב, עלה הרבה מאוד כסף, נקנה באפריל השנה ועדיין באחריות. נקנה מרשת מוכרת בארץ (לא KSP או אייבורי).

אזכיר את שמה במידה וזה יהיה רלוונטי.

מחשב הוכנס לתיקון ב-8.11 משך בדיקה ותיקון - 7 ימי עסקים ע"פ הטכנאי.

מפרט : 13900K | gigabyte Auros master

זכרון : VENGEANCE® RGB 48GB (2x24GB) DDR5 DRAM 7000MT/s CL40 Memory Kit — Black

כרטיס מסך 4090

ספק כוח חברת Corsair דגם HX1200 HX Series Platinum 1200W Active PFC כולל מאוורר 135MM

בכל אופן,

סימפטומים - מחשב קורס במאמץ - מסכים כחולים או נכבה.

לטענת הטכנאי:
מחשב רץ חלק עם XMP מושבת, קורס עם XMP פועל.
הוחלף מעבד ולטענת החנות - נוסו עשרות קיטים עם אותה תוצאה

ביום חמישי קיבלתי את ההודעה הזו מהטכנאי : (אני ההדיוט מבין כי עם הקיט המצויין, בדיקות הזכרון והמעבד עברו בהצלחה)

היום 22.11 קיבלתי הודעה "מפתיעה" מבחור אחר שאמנם ה-MEMTEST עבר, אבל בבדיקות מאמץ ה-CPU , המחשב עדיין קורס.

למותר לציין כי כל הרכיבים שרכשתי בכסף רב - לרבות המעבד והזכרון מופיעים ב-QVL של הלוח אם.

עכשיו אני תקוע עם מחשב שרץ לא בספסיפיקציות של הזכרונות על אף שהם מופיעים ב-QVL של לוח האם והחנות מסרבת לבדוק את המחשב עם לוח אם אחר מאותו דגם (הכל מוקלט וצויין בפני טכנאי שהשיחה מוקלטת)

איך אתם הייתם מתקדמים עם הסוגייה הנ"ל ?

תודה מראש.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 478 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #2 

אני לא יודע באיזה מהירויות זכרון מדובר עם או בלי XMP. האם 4800 לעומת 7000? מה עם לנסות במקום 7000 רק 6400 או משהו כזה?
ייתכן שההבדל בביצועים לא משמעותי, וכדאי לבדוק על דברים שאתה משתמש בהם בפועל ולא benchmarks סינטטיים.

ולמה נועד המחשב? אם למשחקים, 48GB זכרון זה מיותר.

השאלה מה המטרה. אם זה פתרון כמה שיותר מהר ובלי להוסיף תשלום, לדעתי: או לוותר על XMP או על מהירות מקסימום, או לעבור ל-32GB זכרון מהסוג שפועל עם XMP.

לגבי לבדוק עם לוח אחר, היה מעניין לראות מה התוצאה. אני מניח שמבחינת החנות העניין הוא שהם לא יוכלו למכור אותו כחדש.
אולי לנסות להחליף לוח באחריות מהיבואן?

אגב, אולי שווה גם לבדוק עם ספק כוח אחר.

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

22/11/2023 15:02  
jtk כתב:
אני לא יודע באיזה מהירויות זכרון מדובר עם או בלי XMP. האם 4800 לעומת 7000? מה עם לנסות במקום 7000 רק 6400 או משהו כזה?
ייתכן שההבדל בביצועים לא משמעותי, וכדאי לבדוק על דברים שאתה משתמש בהם בפועל ולא benchmarks סינטטיים.

ולמה נועד המחשב? אם למשחקים, 48GB זכרון זה מיותר.

השאלה מה המטרה. אם זה פתרון כמה שיותר מהר ובלי להוסיף תשלום, לדעתי: או לוותר על XMP או על מהירות מקסימום, או לעבור ל-32GB זכרון מהסוג שפועל עם XMP.

לגבי לבדוק עם לוח אחר, היה מעניין לראות מה התוצאה. אני מניח שמבחינת החנות העניין הוא שהם לא יוכלו למכור אותו כחדש.

אגב, אולי שווה גם לבדוק עם ספק כוח אחר.
...
1) השאלה מה המטרה. אם זה פתרון כמה שיותר מהר ובלי להוסיף תשלום, לדעתי: או לוותר על XMP או על מהירות מקסימום, או לעבור ל-32GB זכרון מהסוג שפועל עם XMP.

הפתרון של החנות - קח את המחשב, החלפנו את המעבד, הזכרון יעבוד ללא XMP ולך תזד***ן איתו. לקחנו ממך יותר מ-20 אלף ש"ח וקיבלת מחשב נכה.

2) ולמה נועד המחשב? אם למשחקים, 48GB זכרון זה מיותר.
סימולטורים.

3) לגבי לבדוק עם לוח אחר, היה מעניין לראות מה התוצאה. אני מניח שמבחינת החנות העניין הוא שהם לא יוכלו למכור אותו כחדש.

ההגיון הבריא היה אומר לנסות עם לוח אחר, ושאלתי אותם מדוע אין הם עושים זאת. קיבלתי את התשובה הג'נרית מהם - זה לא הלוח. (הכל מוקלט)

4) אגב, אולי שווה גם לבדוק עם ספק כוח אחר. בדקתי עם hwinfo64...ה-WATTAGE שהמחשב צורך במאמץ (עד שהוא קורס) לא מדגדג את הספק. המחשב עומד על שולחן ולא על רצפה, כך שגם אין הצטברות של אבק (אני בודק את הפילטר כל חודשיים גם)

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #4 

בגדול הקונטרולר של הזכרון נמצא בתוך המעבד ככה שבאמת פחות סביר שזה לוח האם.
הלכת על זכרון די קיצוני של 7000, כנראה שזה גבולי מבחינת המעבד...
בכל מקרה, OC זו אומנות (וגם קצת מזל sillicon lottery),
לפעמים זה פשוט עובד, לפעמים צריך לשחק עם המתח וה-BIOS, ולפעמים זה פשוט לא יעבוד.
זה כן מבאס שלא בדקו אותו כמו שצריך לפני מסירה, ואני מבין את האכזבה שלך ששילמת מלאן ת'אלפים וזה לא פשוט עובד, אבל אני לא חושב שזו אשמת המעבדה ואני לא חושב שהם יכולים/צריכים להתחיל לקסטם לך OC במערכת.

אני הייתי מחליף לזכרון 32GB שעובד.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #5 

אגב, העובדה שהמחשב קורס רק בזמן מאמץ מעלה חשד לגבי טמפרטורות עבודה (של המעבד ושל הזכרון),
בעיקר כשיש לך 2 תנורים במארז כמו 13900 ו-4090...

איזה מארז יש לך ואיזה קירור למעבד?
זה תקין למעבד להגיע ל-90 מעלות, אבל בשביל הזכרון עדיף לא לעבור את ה-50-60 מעלות.

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

מארז Corsair 7000D Airflow TG Full Tower White

קירור h170i-elite AIO watercooling solution 420mm radiator

TDP לא עובר את ה-280.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #7 

1. שוב, מציע לך לבקש ממנהל שיאחד את שני השרשורים
2. כבר כתבתי לך שהלכת למקום חדש לגמרי וחכן סביר להניח שלא יהיה יציב מבחינת תמיכה וכו'.
3. כתבתי שמכיוון שסטיקים של 24 פחות נפוצים יכולות להיות בעיות תאימות.
4. מעולם לא המרתי ddr5, אז עשיתי חיפוש קצר. אין הרבה שכתבו על המרות כאלו אבל מה שכן ראיתי שיכולות להיות בעיות עם ה-e core. אני לא בטוח עם כשל מקרי באחת מהליבות או עניין יותר מערכתי. מה שמחזק את הטענה שלא מדובר בלוח אם.
5. כבר כתבתי לך שזו המון התעסקות להביא מערכת כזו ליציבות וזה גם לא תמיד מצליח.
6. תנסה לחפש מישהו עם לוח אם z790 ותבקש ממנו לנסות את הסטיקים שלך.

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

22/11/2023 19:45  
ChinggisKhan כתב:
1. שוב, מציע לך לבקש ממנהל שיאחד את שני השרשורים
2. כבר כתבתי לך שהלכת למקום חדש לגמרי וחכן סביר להניח שלא יהיה יציב מבחינת תמיכה וכו'.
3. כתבתי שמכיוון שסטיקים של 24 פחות נפוצים יכולות להיות בעיות תאימות. שוב, לא רלוונטי ל-XMP
4. מעולם לא המרתי ddr5, אז עשיתי חיפוש קצר. אין הרבה שכתבו על המרות כאלו אבל מה שכן ראיתי שיכולות להיות בעיות עם ה-e core. אני לא בטוח עם כשל מקרי באחת מהליבות או עניין יותר מערכתי. מה שמחזק את הטענה שלא מדובר בלוח אם. גם עם E-CORE על DISABLE הוא קורס
5. כבר כתבתי לך שזו המון התעסקות להביא מערכת כזו ליציבות וזה גם לא תמיד מצליח. אכן קשה כאשר יש לך רכיב חומרה תקול....
6. תנסה לחפש מישהו עם לוח אם z790 ותבקש ממנו לנסות את הסטיקים שלך. ניסיתי עם 2 קיטים שונים, חברות שונות, נפחים שונים ומהירויות שונות - גורנישט(וכן, כולם נתמכים ע"י הלוח אם)
...

זה כבר לא משנה, אני אקח המחשב ושיילכו לקיבינימט.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #9 

זה (הרבה) כסף שלך וזו זכותך. אם בכל זאת יורשה לי, זו התנהגות ילדותית שגם לא תשרת אותך. הציעו לך לא מעט פתרונות כדי למזער את הנזק. אני מבין שאתה מתוסכל וציפית למשהו אחר אבל המציאות לא מאפשרת את זה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5172
נתן תודות: 478 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #10 

22/11/2023 15:58  
maorgr כתב:
4) אגב, אולי שווה גם לבדוק עם ספק כוח אחר. בדקתי עם hwinfo64...ה-WATTAGE שהמחשב צורך במאמץ (עד שהוא קורס) לא מדגדג את הספק.
...
לא מהבחינה הזו בהכרח. פשוט נראה לי שספק עשוי לפעמים להיות גורם במקרי קצה שונים. לא רק כשהצריכה היא מלוא ההספק.
כנראה שלא זה העניין כאן, אבל אם יש הזדמנות קלה לבדוק, למה לא.

לגבי זכרונות 24GB, ולא בדקתי אז אין לי ביסוס, גם אני תוהה אם גדלים שהם לא חזקות של 2 יכולים להיות יציבים פחות. סה"כ דבר די חדש. אולי לפחות לחפש מידע בנושא.

לגבי סימולטורים, לא יודע אם הכוונה ל-MS Flight Sim, אבל אני תוהה אם זה משנה הרבה אם יש יותר מ-32GB.
חוץ מלנסות להוריד מהירות בסט הקיים, נניח ל-6400, רעיון נוסף: להחליף מ-48GB 7000 ל-64GB 6400. יכול להיות שאפשר למצוא במחיר דומה.

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1019
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #11 

על איזו חנות(/רשת) מדובר?

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

23/11/2023 11:26  
jtk כתב:
לא מהבחינה הזו בהכרח. פשוט נראה לי שספק עשוי לפעמים להיות גורם במקרי קצה שונים. לא רק כשהצריכה היא מלוא ההספק.
כנראה שלא זה העניין כאן, אבל אם יש הזדמנות קלה לבדוק, למה לא.

לגבי זכרונות 24GB, ולא בדקתי אז אין לי ביסוס, גם אני תוהה אם גדלים שהם לא חזקות של 2 יכולים להיות יציבים פחות. סה"כ דבר די חדש. אולי לפחות לחפש מידע בנושא.

לגבי סימולטורים, לא יודע אם הכוונה ל-MS Flight Sim, אבל אני תוהה אם זה משנה הרבה אם יש יותר מ-32GB.
חוץ מלנסות להוריד מהירות בסט הקיים, נניח ל-6400, רעיון נוסף: להחליף מ-48GB 7000 ל-64GB 6400. יכול להיות שאפשר למצוא במחיר דומה.
...
היי,

זה בדיוק מה שניסיתי לעשות - לקנות קיט של 64GB במהירות XMP נמוכה מהזכרון המקורי. הבדיקות נכשלו גם הן. לכן לא מדובר בזכרונות, אלא בלוח (שכן את המעבד טענו שהחליפו). אבל את הלוח, את הלוח - הם לא טרחו לבדוק את הזכרונות עם לוח מאותו דגם. למה ? אין תשובה.

בכל מקרה לקחתי מהם את המחשב (שיצא מהמעבדה שלהם עם שריטה נראת לעין. בזיון.

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

23/11/2023 12:28  
qsub00 כתב:
על איזו חנות(/רשת) מדובר?
...
מדובר ב-TMS / WELLCOM.

אפילו במעמד הלקיחה - למרות שנאמר לי ע"י הטכנאי והמנהל שלו שהמחשב עובד תקין בלי XMP (הכל מוקלט), המחשב קרס כביקשתי ממנו להראות לי 5 דקות בהן המחשב עובר בדיקת מאמץ פשוטה ב-OCCT. בהגדרות PREFDRIVEOPTIMIZED ו-CPU MAX PERFORMANCE כפי שסוכם עמם (ללא XMP) . המחשב לא החזיק דקה.

בסוף אמרתי לו - שים לי את הביוס על optimized default settings ולקחתי את המחשב..סגאת ההתנהלות מולם הייתה חוויה נוראית שאינני מאחל לאף אחד לעבור.

אפילו את הקייס הלבן והיפה שלי (והיקר) הם הצליחו לשרוט....

הרי זה ברור שהלוח דפוק - כנראה משהו ברגולטורים של המתח / חום לדעתי. כי המחשב קורס רק במאמץ עם או בלי XMP.

אני לא אתקרב יותר לרשת הזו וחבל כי את המחשב הקודם קניתי מהם ב-2018 והוא רץ חלק עד היום.

פשוט חרפה ובושה ההתנהלות שלהם הייתה מולי.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #14 

חנות TMS בנתניה עזרו לי פעם אחרי שחנות ידועה אחרת התכחשה לאחריות
מעבר לכך רכשתי מהם מספר פעמים ציוד מעולה ואני ממש שבע רצון
צר לי שקרה לך משהו אבל זה לא מעיד על החנות

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

23/11/2023 21:26  
mrraz111 כתב:
חנות TMS בנתניה עזרו לי פעם אחרי שחנות ידועה אחרת התכחשה לאחריות
מעבר לכך רכשתי מהם מספר פעמים ציוד מעולה ואני ממש שבע רצון
צר לי שקרה לך משהו אבל זה לא מעיד על החנות
...
האם קראת איפשהו שעשיתי הכללות ? אני רק סיפרתי בפירוט את ההתקשרות שלי עימם.

drordror
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
שם מלא: dror
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

היי
רוב הטכנאים יודעים לבנות מחשב בצורה רובוטית כלומר יודעים להכניס את החלקים לסלוטים לחבר חוטים של ספק וכן הלאה
אבל שמתעוררות בעיות הם לרוב יחליפו את החלקים וינסו שוב או בסוף את הבעיה ישיאירו איך שהיא וינסו לדלג על פתרון בהעיה מחוסר ידע
ולכן אני מציע לך את האפשרויות שאני הייתי מנסה
דבר ראשון להכנס לחברת הלוח ולראות במה הלוח מתאפיין ולעשות השוואה אם החומרה מותאמת לכל יתר חלקי החומרה
https://www.gigabyte.com/il/Motherboard ... -rev-10#kf
דבר שני
החברות בדרך כלל משפרות את הלוחות בחידוש דרייברים עם הזמן לאור התקלות או המשוב שמקבלות מהשטח
מה שאני רומה לומר שכדאי לך לעשות עידכון ביוס ודרייברים שלרוב דבר זה פותר בעיות אתה יכות לראות את גירסת הביוס בהפעלת המחשב ולעשות השוואה לגירסה האחרונה
דרך אגב לא בעיה במיוחד היום שגיגהבייט נותנת אפשרות להורדת התוכנה ונעשההכל חינם
דבר שלישי לפעמים הssd הראשי שעליו יושב מערכת ההפעלה לא מותאם ללוח ואז יש באגים שגורמים למסכים הכחולים
אחרי הבדיקות שמראות תקינות של החומרה הייתי מבצע התקנה מחודשת של מערכת ההפעלה ובודק שוב יש מצבים שההתקנה לא בוצעה כראוי
לגבי משחקים וכו צריך להבין שגם פה משחקים זה תוכנה ולכל משחק יש את המיפרט של החומרה לה הוא מתאים בצורה הכי אידאלית וכדאי לבדוק את זה גם
בכל מיקרה שיש בעיות מהסוג שציינת יש לעבוד בצורה מסודרת ואט לאט לפתור אותם
דרך אגב תוכל גם לכתוב לחברת גיגהבייט על הבעיה יש מצב שהם מכירים אותם ויתנו לך פתרון
בהצלחה

maorgr פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

25/11/2023 15:03  
drordror כתב:
היי
רוב הטכנאים יודעים לבנות מחשב בצורה רובוטית כלומר יודעים להכניס את החלקים לסלוטים לחבר חוטים של ספק וכן הלאה
אבל שמתעוררות בעיות הם לרוב יחליפו את החלקים וינסו שוב או בסוף את הבעיה ישיאירו איך שהיא וינסו לדלג על פתרון בהעיה מחוסר ידע
ולכן אני מציע לך את האפשרויות שאני הייתי מנסה
דבר ראשון להכנס לחברת הלוח ולראות במה הלוח מתאפיין ולעשות השוואה אם החומרה מותאמת לכל יתר חלקי החומרה
https://www.gigabyte.com/il/Motherboard ... -rev-10#kf
דבר שני
החברות בדרך כלל משפרות את הלוחות בחידוש דרייברים עם הזמן לאור התקלות או המשוב שמקבלות מהשטח
מה שאני רומה לומר שכדאי לך לעשות עידכון ביוס ודרייברים שלרוב דבר זה פותר בעיות אתה יכות לראות את גירסת הביוס בהפעלת המחשב ולעשות השוואה לגירסה האחרונה
דרך אגב לא בעיה במיוחד היום שגיגהבייט נותנת אפשרות להורדת התוכנה ונעשההכל חינם
דבר שלישי לפעמים הssd הראשי שעליו יושב מערכת ההפעלה לא מותאם ללוח ואז יש באגים שגורמים למסכים הכחולים
אחרי הבדיקות שמראות תקינות של החומרה הייתי מבצע התקנה מחודשת של מערכת ההפעלה ובודק שוב יש מצבים שההתקנה לא בוצעה כראוי
לגבי משחקים וכו צריך להבין שגם פה משחקים זה תוכנה ולכל משחק יש את המיפרט של החומרה לה הוא מתאים בצורה הכי אידאלית וכדאי לבדוק את זה גם
בכל מיקרה שיש בעיות מהסוג שציינת יש לעבוד בצורה מסודרת ואט לאט לפתור אותם
דרך אגב תוכל גם לכתוב לחברת גיגהבייט על הבעיה יש מצב שהם מכירים אותם ויתנו לך פתרון
בהצלחה
...
תודה על תגובתך.

הכל נעשה טרם הבאת המחשב למעבדה שלהם. הכל.

drordror
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
שם מלא: dror
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #18 

כנס לפה תבדוק עם הזכרון מהדגם שלך מופיע
https://www.gigabyte.com/us/Motherboard ... ort-memsup
תסמן את הדגם שיש לך