המלצה ל- Cooler laptop stand

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

היי
רכשתי מחשב נייד גיימינג של MSI באמאזון (מצרף קישור במידה וזה רלוונטי):
https://www.amazon.com/gp/product/B0BT3 ... UTF8&psc=1
אחת הבעיות שלו שהוא מתחמם ממש מהר ואז הוא די נתקע שמופעל עליו עומס וזה קצת לא נוח גם בכללי.
ראיתי בKSP קולר סטנד של SILVERLINE ב45 שקל אבל זה נראה לי לא רציני בהתחשב בזה שזה מותג מדבקה.
חשבתי על לקנות משהו מומלץ באמאזון אבל השאלה אם בדבר הזה הכל אותו דרעק או שיש להשקיע בזה?
בתאכלס המחיר של הסילברליין בKSP ממש נוח אבל השאלה אם הוא יהיה אפקטיבי או שיהיה שווה לי להשקיע טיפה יותר לאחד טוב יותר.
תודה על התשובה :)

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

מה זאת אומרת נתקע? הוא קורס/נכבה? או עובד יותר לאט? אם זה הראשון אז משהו לא תקין בקירור - או שהוא נמצא במקום שחוסם לו את פתחי היניקה/איוורור או בעיה במאווררים/משחה טרמית. שווה אולי לדבר עם התמיכה.

לגבי המשטחים - הם יכולים לעזור להוריד כמה מעלות בודדות, הקטע החשוב זה שהם מרימים את המחשב ועוזרים למעבר אוויר יותר טוב. בגדול אין משהו מומלץ, אם אפשרי ( וזה מאד קשה) תנסה להתאים את המשטח ככה שחלק מהמאוורים של המשטח באמת ידחפו אוויר לפתחי יניקה של הנייד.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

13/11/2023 12:45  
Haimbin כתב:
מה זאת אומרת נתקע? הוא קורס/נכבה? או עובד יותר לאט? אם זה הראשון אז משהו לא תקין בקירור - או שהוא נמצא במקום שחוסם לו את פתחי היניקה/איוורור או בעיה במאווררים/משחה טרמית. שווה אולי לדבר עם התמיכה.

לגבי המשטחים - הם יכולים לעזור להוריד כמה מעלות בודדות, הקטע החשוב זה שהם מרימים את המחשב ועוזרים למעבר אוויר יותר טוב. בגדול אין משהו מומלץ, אם אפשרי ( וזה מאד קשה) תנסה להתאים את המשטח ככה שחלק מהמאוורים של המשטח באמת ידחפו אוויר לפתחי יניקה של הנייד.
...
לא קורס ונכבה אלא עובד טיפה יותר לאט ולפעמים נתקע ממש לשנייה ומשתחרר. תקין?
הבנתי לגבי המשטחי קירור , יש המלצה לLAPTOP STAND ? מלא אופציות בשוק לא בטוח על מה ללכת.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

רשמתי מה חשוב במעמד, אין שום חשיבות לחברות.. מה שאתה מתאר זה תקין, המחשב שלך דק יחסית והקירור לא מספיק חזק ואתה מגיע ל thermal throtteling.

lolmit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

16/11/2023 0:01  
Haimbin כתב:
רשמתי מה חשוב במעמד, אין שום חשיבות לחברות.. מה שאתה מתאר זה תקין, המחשב שלך דק יחסית והקירור לא מספיק חזק ואתה מגיע ל thermal throtteling.
...
ברור לי שלמותג של הLAPTOP STAND אין חשיבות אבל אם תגיד לי מה יש לך שעזר למקרה הפרטי שלך (מניח שיש לך בהתחשב בניתוח שלך למצב) אוכל לרכוש אותו אחד.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אין לי מחשב גיימינג והמשטח היה יותר כדי שהוא יהיה בגובה והמקלדת תקבל שיפוע לנוחות העבודה.. אישית אני מהסטנד קיבלתי 3 מעלות שיפור בלחץ, בכל מקרה כל הלפטופ שלי עשוי מאלומיניום וגם החלפתי לו משחה טרמית.
הזמנתי משהו שדומה לזה : קישור רק עם 4 מאווררים והרבה פחות RGB.. שים לב שבאחת התמונות הם מראים איך יישבו גדלי מחשבים שונים על הסטנד - כמו שאתה שם לבד בחלק מן הגדלים המאווררים לא יעשו כלום וחלקם יעזרו, תבדוק אצלך איפה פתחי היניקה ותראה אם התצורה הזאת מתאימה לך, במוצרים אחרים יש סידור אחר של המאווררים.

**נ.ב**
מה שבאמת יעזור לך זה לנסות לעדכן דרייברים ולאחר מכן אם יש אפשרות דרך המנהל של MSI לעשות Undervolt למעבד ואולי לכרטיס מסך, כמו כן לנסות לשחק עם עקומת מהירות המאוורר כדי שהוא יעבוד יותר מהר (אם זה אפשרי), השלב האחרון זה להחליף למחשה טרמית טובה - כל אלו צעדים שיעזרו לך הרבה יותר מאשר סטנד.
כך במחשבון שיש לך רכיבים עוצמתיים יחסית לגודל של הלפטופ ואם לא השקיעו בקירור מתאים ייתכן שעדיין לא תהיה מרוצה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”