לשלוח לארץ 30 דולר, לשלוח לארה"ב 500 ש"ח?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

במסגרת יבוא של יחידה בודדת של מכשיר שמיעה לאוזן לאבי (אתם יודעים מה הגודל, אין צורך לפרט), הסתבכתי עם עניין היבוא (אישור ציוד רפואי)
ובאחד השלבים נמסר לי שאם ארצה לשלוח בחזרה למוכר, אצטרך לשלם מחיר משוער של 500 ש"ח.

הכיצד? איך זה הגיוני בכלל? כמובן שהגבתי להם שזה ניצול ציני של המצב ואני לא אשלם סכום כזה.

בכל מקרה, המוצר כבר שוחרר מהמכס והוא כבר ממתין לי לאיסוף.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #2 

אני מניח שזה ההבדל במחיר בין משלוח עם הסכם לבין משלוח במחירי מחירון
אבל הפער עצום

Fish72
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #3 

31/10/2023 7:26  
silverbullet כתב:

בכל מקרה, המוצר כבר שוחרר מהמכס והוא כבר ממתין לי לאיסוף.
...
מצטער לשמוע שהיית צריך להתעסק עם בירוקרטיה שכזו למשהו שאביך זקוק לו.
תודה על השיתוף. אולי זה ימנע מאחרים להתקל בבעיות דומות הקשורות לציוד המוגדר כציוד רפואי. (F)

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #4 

הם בכוונה אומרים לך 500 שקל בשביל שתשלם מכס ועמילות וכל החירטוטים האלה שגוזלים מאיתנו.
לשלוח מוצר בחזרה עושה להם בלאגאן וגם אין להם רווח בזה.

silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

כל ניסיון להציג להם שבסה"כ מדובר על מוצר פרימיטיבי וזול, לא צלח ובכל זאת הם התעקשו שאמציא להם אישור ייבוא (הרופאה של אבא שלי המליצה לו על המוצר כי היא רכשה לקרוב משפחתה ולשמחתם המוצר הגיע בדואר הרגיל ולא עבר תהליך של מכס).

אני חייב לציין שמאוד הופתעתי מהמהירות שקיבלתי אישור במערכת מסלול של המכס. ביום שישי או שבת מילאתי את הטופס, ממש חירטטתי גם כי לא היו לי את כל הנתונים, וביום ראשון כבר קיבלתי אישור והמשכתי את הטיפול. הופתעתי מהמהירות למרות שאנחנו במצב חירום ולכו תדעו מי עובד ומי לא.

מרגע קבלת האישור ושליחה לחברת השילוח, עברו עוד שעתיים בערך עד שהודיעו לי שהמוצר משוחרר מהמכס ובדרכו אליי.

לפחות סוף טוב.

עכשיו יש לי סיפור חדש עם הדואר, הדואר שלח את החבילה שלי מאיביי בטעות לכתובת אחרת והמוצר סומן כסופק. נראה איך מתמודדים עם זה עכשיו (חש כבר תסכול).

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #6 

הדואר אלופים, מי יכול עליהם מי ...

silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הדואר פשוט לא עונים. הזייה.

silverbullet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

עדכון,
הדואר לא אשם במקרה הזה. במקרה הזה אשם השולח שלא העתיק את שם העיר בה אני מתגורר והדואר התייחס לשם הרחוב (כאילו, אתם לא רואים שמדובר על רחוב?) כאל עיר (גם הם אהבלים). עכשיו לא ניתן לעצור את החבילה בדרכה לשולח.

זה מה ששלחו לי
"נייתך שבסימוכין, נתקבלה בתודה.

בדיקה שנערכה נוכח פנייתך העלתה כי בתאריך 5.11.23 דבר הדואר שבנדון הוחזר לשולח בציון הסיבה "לא ידוע".

בהתאם לנוהלי איגוד הדואר הבינלאומי אחריות לדבר הדואר עד מסירתו לנמען היא כלפי השולח , ולכן עלייך לפנות לשולח ולעדכנו"

מבחינת השולח הוא רואה נתון שדבר הדואר כבר סופק. אותו לא מעניין ואני עכשיו מנסה להלחם איתו על זה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”