כוננים חיצוניים - אתם עוד משתמשים?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
בעבר השימוש בכונן חיצוני היה מאוד נפוץ. היום, עם מהירויות הרשת הגבוהות, העובדה שיש לרובנו רשתות מהירות בבית, מכשירי NAS ועם הצמיחה של פתרונות הענן, נראה שיורדת תדירות השימוש בהתקני איחסון חיצונים.
דעתכם?
דעתכם?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
כן. אני מאמין במוטו "אין דבר כזה יותר מידיי גיבוי". מגבה לענן, מגבה לנאס ואת הדברים הכי הכי קריטיים מגבה גם לכונן חיצוני (כיום SSD חיצוני) שמנותק מהמחשב בשוטף (מחובר רק לעדכון הגיבוי מידיי פעם).
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני מעלה לענן כל מה שאני רוצה לשתף עם אנשים אבל הוא לא אישי/פרטי ולא אכפת לי אם ימחקו או יפרצו ויגנבו אותו (כמו סרטים או סדרות למשל).
בנאס אני מגבה כל מה שאני צריך או אצטרך גישה מהירה אליו אבל שוב: לא דברים אישיים (רק סרטים, סדרות, משחקים, מוזיקה, תוכנות וכו').
על הכוננים החיצוניים אני שומר את כל הדברים האישיים (תמונות, סרטונים, מסמכים אישיים) והכוננים האלה לא מתחברים לאינטרנט בשום צורה אף פעם.
אני לא חושב שאפסיק להשתמש בכוננים חיצוניים בעתיד במידה ויהיו זמינים - בין אם HDD או SSD.
בנאס אני מגבה כל מה שאני צריך או אצטרך גישה מהירה אליו אבל שוב: לא דברים אישיים (רק סרטים, סדרות, משחקים, מוזיקה, תוכנות וכו').
על הכוננים החיצוניים אני שומר את כל הדברים האישיים (תמונות, סרטונים, מסמכים אישיים) והכוננים האלה לא מתחברים לאינטרנט בשום צורה אף פעם.
אני לא חושב שאפסיק להשתמש בכוננים חיצוניים בעתיד במידה ויהיו זמינים - בין אם HDD או SSD.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
איך בדיוק? אתה מחבר אותם למחשב רק כשהאינטרנט כבוי\לא מחובר?25/10/2023 0:23starrywolf כתב: על הכוננים החיצוניים אני שומר את כל הדברים האישיים (תמונות, סרטונים, מסמכים אישיים) והכוננים האלה לא מתחברים לאינטרנט בשום צורה אף פעם....
- starrywolf
- חבר ותיק

אני משתמש בהפצת לייב של Ubuntu בלי Persistence ומוודא שאני לא מחובר לאינטרנט....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש היום כבר דיסקים של 20 טרה ויותר.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
בכונן יחיד 20TB, אבל בקרוב 22 ו 24, ובסוף השנה 25 ו 30:
https://www.tomshardware.com/news/seaga ... -due-in-q3
https://www.tomshardware.com/news/seaga ... -due-in-q3
- starrywolf
- חבר ותיק

יש כבר כוננים של 22TB שנמכרים ברשת - כונני 24TB ומעלה יגיעו בהמשך השנה ובמהלך השנה הבאה.