עזרה בהרכבת מחשב

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
moshees פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 169
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,
אני רוצה לשדרג את המחשב,
עיקר השימוש שלי הוא אופיס , סרטי 4K ומידי פעם עריכת וידאו.
חשבתי ללכת על מעבד I5 13500 , האם זה הכרחי או שניתן לרכוש מעבד זול יותר ?
יש לי HD SSD לטובת מערכת הפעלה , האם כדאי לרכוש NVME או להשתמש בדיסק הקיים ?
יש לי בנוסף 3-4 HD נוספים והיום אני משתמש בספק כח 500W , האם אפשר להשתמש בספק או לרכוש משהו חזק יותר?
אשמח למפרט , תקציב גג 4000 ש"ח

תודה רבה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #2 

@moshees
אתה לא מעדיף מחשב נייד? ככה יגיע מוכן לעבודה. אתה גם תתקשה למצוא חנויות שיסכימו לעשות מיקס של חלקים חדשים עם חלקים שהבאת מהבית.

moshees פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש לי גם נייד
אני מחפש נייח חדש
אין לי בעיה לקנות הכל חדש

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2127
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #4 

אני הייתי הולך על מערכת חדשה ולא משתמש בציוד ישן. ספק כוח מתקלקל ולא עולה הרבה.

ב 4000 שקל אתה יכול לבנות מחשב בלי בעיה. עם לוח אם דור אחרון, מעבד יכול ללכת גם על דור 12 ותחסוך כ 500 שקל.
הבדל גדול מאד בביצועים זה עם nvme ישירות בלוח. 2 טרה nvme עולה בסביבות 500 שקל.
יש לוחות עם מעבד גרפי מובנה - או שתיקח מהמחשב הקודם. אם הכרטיס הגרפי לא יספיק אז תמיד תוכל לשדרג אותו.
זכרונות - לך על הדור האחרון ddr5 ותמיד תיקח יותר זכרון ממה שאתה חושב שמספיק. לפחות 32 גיגה.

בהצלחה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #5 

@moshees
בבקשה:
https://ksp.co.il/t/B3Nus9

עד היום הסתדרת בלי כרטיס מסך יעודי?

moshees פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

15/10/2023 13:52  
ziv_r כתב:
@moshees
בבקשה:
https://ksp.co.il/t/B3Nus9

עד היום הסתדרת בלי כרטיס מסך יעודי?
...
כן , השתמשתי בכרטיס מסך המובנה שבלוח
תודה על המפרט אבל אני מעדיף מעבד של אינטל , ללכת על I5 13500 או שאפשר דור 12 בהנחה ואין יותר מידי הבדל בביצועים.
איזה לוח אם מומלץ ?

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ממליץ על זה לוח למעבדי אינטל Z790 UD DDR5 ATX LGA1700 DP HDMI TYPE-C Header

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

לגבי מעבד הייתי אומר לך על i7 דור 12 במקום i5 דור 13

ספק כוח לנייח Antec CSK 650W 80Plus Bronze 12CM Silent flat cable

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #9 

זו ההמלצה שלי: https://tms.co.il/builds/387028
שמתי דגש על הדרישות שלך, המעבד הגראפי המשולב במעבד מתאים ל-4K ולדרישות שלך (בעתיד תוכל תמיד לשלב כרטיס מסך בפני עצמו אם תצטרך) והמעבד עצמו די עוצמתי שישרת אותך לשנים רבות למגוון אופציות.
הלוח אם איכותי מאוד ויש בו 4 סלוטים בין השאר לטובת ראם כאשר בחרתי לתפוס את כל הארבעה סלוטים בכרטיסי 8 גב כדי שתהנה מ-QUAD CHANNEL - סה"כ 32 גב שזה די והותר לצרכייך.
הספק כוח ששמתי הוא חזק מעל ומעבר וחשוב היה לי לבחור בדגם הזה ספציפית בגלל היצרן, בגלל ה-GOLD שחשוב לצריכת חשמל וגם בגלל העשר שנות אחריות.
ה-SSD שבחרתי הוא מאוד מהיר וזה קריטי עבור הרצת יישומים וקידודים וכו' בהתאם לדרישות שלך, אם תעבוד עם SSD רגיל אתה תרגיש הבדל משמעותי לרעה - גם פה לקחתי משהו איכותי שישרת אותך לשנים הבאות, תמיד תוכל להוסיף עוד זכרון באם ידרש.
המארז היות ואתה לא גיימר אמור לתת מענה מושלם, הוא של ANTEC יש בו מספיק FLOW לקירור ותמיד אפשר להוסיף מאווררים בעתיד באם תצטרך אותו לגיימינג כבד.
הקירור למעבד גם אמור לתת תמורה וה-RGB יוסיף מעט אור למארז שלך שזה לא מזיק.
המחיר נכון לדקות אלו הוא 3456 שח כולל הרכבה (ללא עלות משלוח שאני מניח באזור ה-50-60 שקל), אין לי קשר לחנות מלבד היותי לקוח מרוצה שלהם ולכן אני מכוון לשם כי המחירים הוגנים והם די מקצועיים.
בגדול החלקים שבחרתי לך מאפשרים תמיד שדרוגים בעתיד, כן בראם וכן במעבד ובכרטיס מסך, לטעמי אין צורך בדור 13 ומספיק לגמרי דור 12.

תתחדש!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

@benny123
אין דבר כזה Quad Channel על לוחות אם כאלה.
עדיף 16X2 כדי שבעתיד אפשר יהיה להרחיב את הזכרון במידת הצורך.
וגם, עדיף זכרון DDR5 באופן כללי, אמנם DDR4 זול יותר אם ממש רוצים לחסוך.

הדיסק בהחלט מהיר, אבל לא בטוח שזה מה שהוא צריך מבחינת יחס עלות תועלת. בטוח יש דיסקים לא פחות טובים למטרות האלה במחיר הגיוני יותר או נפח גדול יותר באותו מחיר.

moshees פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

16/10/2023 9:24  
benny123 כתב:
זו ההמלצה שלי: https://tms.co.il/builds/387028
שמתי דגש על הדרישות שלך, המעבד הגראפי המשולב במעבד מתאים ל-4K ולדרישות שלך (בעתיד תוכל תמיד לשלב כרטיס מסך בפני עצמו אם תצטרך) והמעבד עצמו די עוצמתי שישרת אותך לשנים רבות למגוון אופציות.
הלוח אם איכותי מאוד ויש בו 4 סלוטים בין השאר לטובת ראם כאשר בחרתי לתפוס את כל הארבעה סלוטים בכרטיסי 8 גב כדי שתהנה מ-QUAD CHANNEL - סה"כ 32 גב שזה די והותר לצרכייך.
הספק כוח ששמתי הוא חזק מעל ומעבר וחשוב היה לי לבחור בדגם הזה ספציפית בגלל היצרן, בגלל ה-GOLD שחשוב לצריכת חשמל וגם בגלל העשר שנות אחריות.
ה-SSD שבחרתי הוא מאוד מהיר וזה קריטי עבור הרצת יישומים וקידודים וכו' בהתאם לדרישות שלך, אם תעבוד עם SSD רגיל אתה תרגיש הבדל משמעותי לרעה - גם פה לקחתי משהו איכותי שישרת אותך לשנים הבאות, תמיד תוכל להוסיף עוד זכרון באם ידרש.
המארז היות ואתה לא גיימר אמור לתת מענה מושלם, הוא של ANTEC יש בו מספיק FLOW לקירור ותמיד אפשר להוסיף מאווררים בעתיד באם תצטרך אותו לגיימינג כבד.
הקירור למעבד גם אמור לתת תמורה וה-RGB יוסיף מעט אור למארז שלך שזה לא מזיק.
המחיר נכון לדקות אלו הוא 3456 שח כולל הרכבה (ללא עלות משלוח שאני מניח באזור ה-50-60 שקל), אין לי קשר לחנות מלבד היותי לקוח מרוצה שלהם ולכן אני מכוון לשם כי המחירים הוגנים והם די מקצועיים.
בגדול החלקים שבחרתי לך מאפשרים תמיד שדרוגים בעתיד, כן בראם וכן במעבד ובכרטיס מסך, לטעמי אין צורך בדור 13 ומספיק לגמרי דור 12.

תתחדש!
...
תודה
רשמת 4 סטיקים זיכרון של 8 אבל במפרט אני רואה 2 של 16
לא עדיף לקחת כבר DDR 5 או שאין הבדל משמעותי במהירות?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

אין סיבה לקחת 4 סטיקים. יש הבדלים במהירות, אבל זה תלוי בסוג הפעולה שעושים. לא תמיד יש השפעה גדולה במיוחד.
עם זאת, אני חושב שאם ההפרש במחיר לא גדול, אין הרבה טעם להתקע עם DDR4 על פלטפורמה חדשה יחסית.

ושוב, תבדוק האם דיסק של 512 גיגה זה מספיק לשימושים שלך או לא. 980PRO זה אחלה דיסק, אבל הוא יקר יחסית לנפח שהוא מספק, ולא בטוח שאתה באמת צריך את הביצועים שהוא מספק אם במחיר דומה אפשר לקחת דיסק של 1 טרה.

י-א
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

Nvme 980pro 2T עולה כ 600 שקל.
בהחלט עדיף 2 סטיק של 16.
מארז antec P7 silent ממש אחלה מארז.
וכפי שאמרתי כבר - עדיף לקחת דור 12 i7 במקום i5 דור 13. אם הכסף לא שיקול אז לך i7 דור 13.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4998
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #14 

המפרט נראה סביר ,
השאלה היא אם אתה לא צריך דיסק גדול יותר ?

הייתי משאיר את הM2 הזה רק עבור כונן C (אולי מפצל ונותם 250 ל-D בשביל לשמור דיבויים)
ורוכש עוד דיסק של 1-2 TERA SSD עבור אחסון הסרטים (מכאני כבר עבר מהעולם - עבור שימושי גראפיקה)

moshees פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

16/10/2023 16:43  
movieman כתב:
המפרט נראה סביר ,
השאלה היא אם אתה לא צריך דיסק גדול יותר ?

הייתי משאיר את הM2 הזה רק עבור כונן C (אולי מפצל ונותם 250 ל-D בשביל לשמור דיבויים)
ורוכש עוד דיסק של 1-2 TERA SSD עבור אחסון הסרטים (מכאני כבר עבר מהעולם - עבור שימושי גראפיקה)
...
יש לי עוד מספר דיסקים Sata
ה-M2 אמור לשמש אכן ככונן C עבור ווינדוס

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #16 

TheCoolest חידשת לי לגבי ה-QUAD כנראה התבלבלתי עם XION בכל אופן אני אוהב תמיד את כל הסלוטים למלא בזכרון תואם ולכן אם אפשר 4 סטיקים של 8 כדי להגיע ל-32 זה גם טוב אבל אין מניעה בשני סטיקים של 16 כל אחד, כאשר 32 זה מספר המזל.
לגבי DDR5 או DDR4 אני אישית ממליץ לדבוק ב-DDR4 כי DDR5 לפי המון דיעות של סוקרים אינו משהו בשל עדיין והוצאה מיותרת, האם הוא ירגיש בהבדלים קריטיים? לא יודע, בקידודים והכל רוב העבודה יושב על המעבד למיטב ידיעתי כאשר הראם עובד לשמירת הביפור של הזכרון תהליכי עבודה ברקע.

moshees צודק פשוט בניתי כמה מפרטים והתבלבל לי, אין מניעה לדבוק במה שהבאתי שזה 2 כרטיסי 16 כל אחד ובהמשך יש לך עוד 2 סלוטים פנויים להוספת ראם אם אי פעם תצטרך... לגבי השאלה DDR5 או DDR4 טמונה בהאם באמת אתה הולך להשתמש ביכולות של DDR5? אחרת זה סתם איבוד כסף, תבדוק ביוטיוב בערוצים הנחשבים לגבי האם באמת יש צורך ב-DDR5 ותגבש החלטה בעצמך.

בכל אופן אם אתה מתעקש על DDR5 אז הלוח הוחלף וגם הראם ועדיין זה עומד בתקציב שלך: https://tms.co.il/builds/387157
בשארית יש לך גם תמרון אם אתה רוצה לשחק עם המארז, לטעמי המארז אמור לתת תמורה אלא אם אתה מחפש את השטויות עם ה-RGB וזה סתם לשפוך כסף.

moshees פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אני אלך על 2 סטיקים של 16 DDR 5
תודה לכולם על העזרה

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”