לצאת מהרשתות החברתיות והמדיה

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
legopart פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #1 

חייב להגיד על עצמי בתור אחד שגולש בלינקדאין והשהחזיר את הפיסבוק שלו בימים האחרונים, חשבתי שזה יפתח לי עולמות בפועל מצאתי את עצמי רואה בפייסבוק סירטונים ואחר כך סדרות שהובילו אותם הסירטונים או שקורא הודעות חסרות ערך בלינקדאין.
החלטתי שצריך לשים לזה סוף.
כמה שרציתי לכתוב דברים בעלי ערך בלינקדאין ולהעלות תוכן מקצועי, כמו מושגים מעולם התכנות, תוכנית מנטורינג שעברתי ...
ראיתי בכל אלו כמסחטת זמן.
זאת אחרי יוטיוב שהחלטתי לשים סוף גם אליו

העולם בחוץ לא כזה פשוט והנזק והפגיע מהרשתות האלו מחלישים את הבן אדם והופכים אותו לפגיע ובלי הבנה למה הוא נפגע ולמה אין תועלת לזמן הפנוי שלו או לרצון שלו לעשות משהו בחיים או להצליח.

החלתי להתקין תוספות לכרום בתקוה שזה יעזור לי במשהו, ואכן גוגל מצא מלא.
הראשון שהתחתי איתו ממש ממזמן היה Youtube
כתבתי ביוטיוב Remove YouTube Chrome Extension
הייתי מוכן ללכת על הכל, כרגע יש לי את Unhook
לאחרונה ניסיתי לחפש משהו יותר רציני שיוריד את כל ה FEEDS מהרשתות החברתיות לרשתות החברתיות LinkOff
והכי טוב שמצאתי היה News Feed Eradicator שאכן הוריד את כל ה FEEDS מ Facebook מ Youtube ומ Linkedin (ויש שמה אפשרות לזמן קצוב של 5 דקות להחזיר את המדיה)

אני אכן נכנס ברשתות החברתיות ויותר מכל מתעניין במדיה רק שאצלי מופיע מסך חלק ללא המלצות
אם אני מחפש משהו בYoutube זה לא שומר לי היסטוריה ואחרי שאני ממש משקיע ומחפש את מה שאני רוצה במידה ומתאים או לא, אני לא מקבל המלצות לסרטוני המשך.
וכן יש לי גישה ל Subscription שעשיתי
בזמן האחרון הפסקתי לאגור קישורים של "אצפה או אקרא את זה אחר כך"

*אין לי סרטון שהייתי רוצה לשתף, חשבתי על אחד אולי מפה https://www.youtube.com/results?search_ ... NG+YOUTUBE אבל לא מוצא אותו כרגע, וזה דיי בזבוז זמן לצפות בתוכן שלא מעניין אותי.

סליחה אם זה נשמע קיצוני מה שאני כותב,
אבל אני חושב שזה אחד הנושאים החשובים ביותר שצריכים להעלות על הפרק בכל דרך אפשרית.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78769
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #2 

מרגיש לי שזה עניין של שליטה עצמית. אני לרוב מוצא שיוטיוב מעניין אותי בעיקר למטרות ספציפיות (ללמוד נושא או כאמצעי בידור לזמן מוגבל כמו ברוטינת הבוקר), פייסבוק בעיקר לטובת ברכות יומולדת ולינקדאין בחיפושי עובדים (או לחלופין, חיפושי עבודה). טוויטר לויכוחים פוליטיים (מחזיק בערך 10 דקות לפני שזה יותר מדי בשבילי).

בקיצר, לכל אחד שימוש מאוד ספציפי ואם מגבילים זמן זה סבבה.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3859
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #3 

אין לי ולא היה לי פייסבוק, אינסטגרם, ושאר ירקות ...
והחיים בסדר גמור 💯
And the meek shall inherit the earth
...

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #4 

דווקא מכל אלו יוטיוב לדעתי הכי פחות "ממכר" והכי שימושי - המון סרטונים של הדרכה בנושאים שונים ואפשר ללמוד ולעשות כמעט הכל, החל ממכונאות רכב, כתיבת קוד, פוליטיקה ואפילו ניהול זמנים נכון😁
כל השאר באמת יכולים להיות גזלני זמן אבל אפשר להשתמש באופציות המובנות של "ניהול דיגיטלי" או "בקרת הורים" ולהגביל לעצמך את הזמן לכל פלטפורמה פר דקות שימוש ביום או להשתמש באפלקציות צד ג'.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #5 

אני משתמש רק ביוטיוב
יש לי פייסבוק אבל לא בשימוש ומוגדר הכל כפרטי, משמש רק לפתיחת סירטונים ששולחים לי...
הייתה תקופה שהייתי מסתכל בפיד אבל הכל התמלא פוליטיקה ונטשתי לפני שנים
אין לי חשבונות בכל השאר - טוויטר, אינסטגרם, טיקטוק

אם אני רוצה ללמוד משהו יש Udemy ו-pluralsight
שיש לי חשבונות מהעבודה אליהם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78769
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #6 

זה גם עניין של גיל כנראה. לי אינסטגרם וטיקטוק לא עושים את זה. יש כאלה שלא יכולים דקה בלעדיהם

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6601
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 499 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

אני משתמש בפייסבוק המון לתכנן טיולי עומק. הוא היה כלי מצויין שגייסתי שדרני קול השלום בעבר לפרוייקט חידוש התחנה (משהו שרץ 11 שנים). הוא גם לא רע למכירות יד שנייה.
אין לי סבלנות לסרטונים המפגרים שרצים שם. משתמש רק למה שצריך

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #8 

בפייסבוק אני לא יכול להשתמש בגלל שהם מצנזרים אנשים עם דעות מסויימות. אני בעיקר מתעדכן על חדשות ב X ששם יש כרגע חופש ביטוי מלא ואפשרות לחסות פרופילים פרסומיים שאי אפשר בפייסבוק.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”