רכב חשמלי חדש - דילמות...

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
RoeeH1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים

אני מחפש רכב חשמלי חדש (יש לי מאזדה 2008, והאמת - אם הילדים לא היו גדלים הייתי מושך איתה עד שהיא הייתה נהיית גריאטרית... לא מאמין בלזרוק משהו שעובד טוב).
אני כותב כאן אחרי שקראתי וחפרתי בשרשור מאוד אינפורמטיבי של שאלה דומה שעלתה כאן מצד חבר אחר, אבל קיבלתי משם 100 דעות וקצת התבלבלתי... אשמח ממש אם יהיו פה חבר'ה טובים שיסכימו לחוות דיעה גם לגבי.

מבחינת נתונים ודרישות :
1. אני גר בבניין, שבו מותקנות בימים אלה הכנות לעמדות הטענה בכל החניות
2. התקציב שלי יכול להגיע גם ל-250k (ארחיב בהמשך)
3. מחפש רכב משפחתי שיהיה מרווח, ברמת אריזה לקמפינג בלי להשכיב מזוודה על הילדים במושב האחורי. לא חייב להיות הכי מרווח שיש, מספיק לי מרווח ברמת פונקציונליות של חופשות
4. פחות מתלהב מביצועים; יותר מבטיחות, חלפים זמינים וזולים במידת האפשר, מינימום תקלות. עלות תיקונים, אם וכאשר, אורך חיי סוללה... אני מוכן להתחתן איתו ל-10 שנים לפחות, כמו הנישואים המאושרים שיש לי כרגע עם המאזדה
5. שיוכל לנסוע בדרכי עפר כשצריך, אבל ממש לא רכב שטח הארדקור (מבחינת כל ההגדרות המעורפלות של suv ו-crossover...)
6. גם אם אין ממשק לאנדרואיד, כל עוד יש וויז וספוטיפיי מובנים, אני שקוף לזה

ממה שקראתי כאן ובפורומים אחרים, יש דילמה גדולה לגבי בי.ווי.די/ג'ילי (החשמלית של אם.ג'י קיבלה פחות המלצות טובות) או מדרגה מעל - טסלה/יונדאי ושות'.
גם בהנחה שיש לי תקציב ליונדאי חשמלית (איוניק 5, לא רואה הצדקה ל-6) אני מתקשה להחליט אם הדלתא של 60k מהסיניות מצדיקה את זה... התקציב שלי בעקרון יכול להגיע גם ליותר מ-250k, אבל אני לא מוכן להשכיב סכומים כאלו על רכב, כעקרון.
וגם 250k בעיקר מרגיז אותי.

האם לדעתכם הסיניות נותנות מענה מספיק טוב (שוב, תוך הימור מושכל שהן כבר פעילות לפחות 3 שנים ולא נראה שיש קטסטרופות רציניות מדי לגביהן) או שחווית המשתמש/האיכות של הקוריאניות-יפניות מצדיקה את הדלתא במחיר (ואת פחות האבזור)?

תודה רבה לכל העונים!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #2 

@RoeeH1
לך ליריד, פתוח לעוד כמה שעות.
viewtopic.php?f=56&t=386494

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

טסלה מודל Y מתחילה מ-224 אלף.
מבחינת נפח אחסון, לא חושב שתמצא משהו גדול יותר.
מבחינת בטיחות, לא סביר שתמצא משהו בטוח יותר באופן כללי בקטגוריה, במיוחד כשאתה משווה לסיניות שלחלקן בכלל לא עשו מבחני ריסוק.
מבחינת אמינות, לא יודע איך זה בחברות אחרות, אבל טסלה זה רכב דיי אמין. בנוסף, עלות החלקים ידועה מראש, יש קטלוג חלקים באתר של טסלה עם מחירון. באופן כללי חלקי החילוף יחסית זולים. יש אחריות למשך 8 שנים על מערכת ההנעה והסוללה או 160 אלף ק"מ לדגם הבסיסי, אחריות של 4 שנים או 80,000 ק"מ כללית.
סוללה LFP בדגם הבסיס תחזיק לך לכל אורך חיי הרכב, וגם בטוחה יותר מסוללות ליתיום "מסורתיות". אפשר לטעון אותה ל-100% בזמן שסוללות רגילות ממליצים לטעון עד 80-90%.
לטסלה לא צריך לעשות טיפולים ולהשאיר ליבואן דמי חסות שנתיים. יש המלצות לבדיקות תקופתיות, אבל הן לא מחייבות ולא משפיעות על האחריות.
לטסלה יש כל מני תוספות, כמו אוהל שאפשר לחבר לחלק האחורי של הרכב, ואפשר כמובן לקרר\לחמם אותו עם המזגן של הטסלה.
מודל Y היא לא באמת רכב שטח, אבל כל הג'יפונים הם לא באמת רכבי שטח. לכבישי עפר הרכב יעשה את העבודה. במודל Y לונג ריינג' יש גם מצב עזרה לנסיעה בשטחים קצת יותר מאתגרים והיא כמובן עם הנעה כפולה.
וכמובן שלטסלה יש רשת טעינה מהירה שפרוסה בכל הארץ, ונכון לעכשיו היא בלעדית לרכבי טסלה. היא גם עובדת בתצורת plug & play, לא צריך להתעסק עם כרטיסים\צ'יפים\אפליקציות כדי לטעון. אם אתם אוהבים לטייל, לדעתי יש לנתון הזה חשיבות מאד גבוהה בזמן בחירת רכב חשמלי.

two-times
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #4 

מבחינת הסיניות אני דווקא חושב שההיצע והדגמים של mg הרבה יותר טובים מאשר ג'ילי ובי וואי די.
משמעותית. ובמובהק.
הmg4 הוא אשכרה החשמלית הסינית היחידה בישראל שמהנה לנהיגה. ולכשעצמו מדובר ברכב האצ'בק מצויין. וה zs החדש הוא ג'יפון בוגר מאוד. שמשלב את 2 העולמות בהשוואה לג'ילי ובי וואי די מהבחינה שיש גם מבחני ריסוק וגם גלגל רזרבי וגם טווח אמיתי של 400 וצפונה, וגם אפליקציות ו ota, וגם הוצאת חשמל v2l, ויכולת גרירה, ומה לא.
אחד הרכבים הכי פונקציונאלים בישראל.
היתרון הכי גדול של דגמי mg הוא ההיצמדות לטווח המוצהר. בעולם האמיתי. ואם נוהגים רגוע על מצב אקונומי אפילו עוברים את הטווח המוצהר.

האיוניק 5 רכב קסום. מכונה משובחת. הבעיה ללקוח פרטי זה העלויות טיפולים. מדובר ביבואן מאוד בעייתי מהבחינה הזו.
אחד לאחד אותו משפט אפשר לכתוב גם על פולקסווגן-סקודה וצמפיונ מוטורס.

אם זה לא רכב מהעבודה אני לא הייתי יורד עם אף חשמלית לשטח - וגם לא שטח קל וגם לא שבילים וגם לא כלום.
כלום מוחלט.
אין לי ניסיון או פרספקטיבה עם הטויוטה וכמובן לא עם הסובארו התאומה שעתידה להגיע לארץ. יכול להיות שאלו דגמים שמשנים את התמונה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #5 

לא חקרתי את ה-MG לעומק, אבל היא בהחלטת נראת כמו אופציה טובה מאד וגם פופולארית באירופה.
מהטויוטה והסובארו האחות הייתי שומר מרחק כמו מאש. אחד הרכבים החשמליים הגרועים שראיתי.

RoeeH1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

תודה רבה לכולכם
וואו, לא הכרתי שיונדאי בעייתית בתחזוקה... היה לי רושם הפוך. אבל כנראה שכל יום לוצדים משהו חדש.
אחפור עוד קצת על ה-mg החשמלית, אולי באמת פסלתי מהר מדי...
מבחינת השטח, פחות קריטי - אני לא לא מכוון לנסוע על בולדרים, אלא באמת שבילי עפר ברמה של רט"ג, לא משהו שכולל תמרונים ושטויות. וגם, ממש לא כל שבת...
מנסה להחליט מה עמגתי לגבי טסלה... אני חושב שהאנלוגיה של טסלה היא כמו בין אייפון ל-לא אייפון - אחלה רמה, אבל ממש לא חייב את ה-הכי הכי בשביל פונקציונליות טובה מספיק ממתחרות

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #7 

ממליץ לעשות נסיעות מבחן, לא רק להסתכל על הנתונים היבשים.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”