שאלה לשנה החדשה כמה התקדמות יש בטכנולוגיה של רמקולים

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
alkobi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 371
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

כמה התקדמות יש בטכנולוגיה של רמקולים נגיד ב 10 15 שנה האחרונות
האם רמקול בין 15 שנה ברמה מסוימת עם אותו ציוד ישמע פחות טוב מי רמקול חדש באותו רמה בערך אם אותו ציוד ?

ranrt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 275
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

שאלה מצויינת , אני גם מצטרף לשאלה.

לאחרונה מצאתי רמקולים במצב חדש בני כ 9 שנים לא ניכנס לאיזה דגם או חברה, כאשר התעניינתי עם בעל חנות הוא ניסה לשכנע אותי ש הרמקולים חדשים מדגם עכשוי הרבה יותר טובים.
אני לא מאמין בכך... ואשמח גם לתשובה

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #3 

לא, רמקולים זה לא כמו מחשבים שמספקים ביצועים מספריים ואין קשר בין גיל (בתחום הסביר) לאיכות. אולי בשביל אותו הכסף (יד ראשונה) אפשר להשיג יותר איכות, אבל זה הכל. בסוף חשוב להשוות תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לעלה חסה, ואלו נתונים שחסרים בדיון הזה.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #4 

לא בטוח שזה קשור לטכנולוגיה אלא יותר לתכנון הנדסי, אבל לדעתי יש מספר חברות שנותנות דגש בתכנון ל:
עקומת הענות תדרים שטוחה (ללא דיפים או פיקים ***), פיזור אופקי ואנכי (ספינורמה) , כיווניות, יישום קרוס בצורה נכונה וכו'.

*** תגובת רמקול במדידת klippel למשל או חדר אנקאוי, לא מדידה בחדר!.
ממליץ לראות סקירות רמקולים ב erin audio corner ב youtube, בחור חביב ולעניין.

כל זאת מבלי להיכנס לטעם אישי שהוא סובייקטיבי.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #5 

אני גם מאמין שזה יותר תכנון הנדסי מאשר טכנולוגיות פורצות דרך,אבל יש חברה שעובדת עם תכנון קצת שונה בתוך הרמקול (neat acoustic) ומביא לכך שגם רמקול מדפי במחיר סביר ירד לנמוכים בצורה מרשימה יותר מרמקולים גדולים מאוד.
אני מאמין שבסוף המגבלה היא האוזן האנושית ולא הרמקול

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #6 

רמקול נשאר מאז המצאתו "רמקול" (כמו הגלגל) ואני מתיחס רק לרמקול עצמו ולא לרמקול עם תיבה, ויש גם כל מיני סוגים של רמקולים אז שאלתך "קשה" 😃
בגדול השינוי שנעשה עם השנים זה מציאת חומרי גלם עמידים יותר לכל הזוועות שעובר הרמקול וגם קלים יותר. אבל לרוב היצרן מחפש להרויח יותר כי התחרות על השוק גדלה מאד.
לגבי רמקול ישן לעומת חדש אין חוק בעניין אם הרמקול הישן תקין יש בהחלט מצב שהוא ישמע הרבהההה יותר טוב מרמקול יקר וחדש שמיועד לפלצנים, זה תלוי בהמון נתונים כמו אקוסטיקה של חדר שתואמת לרמקול הישן לדוגמה וכו'. בעולם הרכב התקדמו בצורה הכי משמעותית ביצור רמקולים וזאת מהמון סיבות מאחר ואני עמוק בתחום (הפיתוח והיצור של אודיו לרכב) אני אומר לך למשל שרק בגלל הטמפרטורה הסביבתית ברכב שהיא מלכתחילה גבוה מאד, לפעמים עוד לפני שהרמקול קיבל ווט 1 הוא כבר ב 70 מעלות לכן הדבקים והחומר של הסלילים חייבים להיות ברמה ואיכות גבוה יותר מרמקולים לבית למשל. ויש בתחום הזה עוד הרבה אבל אין לי כוח לכתוב 😁

motronix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 170
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #7 

19/09/2023 6:26  
claudia5 כתב:
אני גם מאמין שזה יותר תכנון הנדסי מאשר טכנולוגיות פורצות דרך,אבל יש חברה שעובדת עם תכנון קצת שונה בתוך הרמקול (neat acoustic) ומביא לכך שגם רמקול מדפי במחיר סביר ירד לנמוכים בצורה מרשימה יותר מרמקולים גדולים מאוד.
אני מאמין שבסוף המגבלה היא האוזן האנושית ולא הרמקול
...
שום רמקול מדפי בקוטר 4-6 וחצי אינטש לא ירד לתדר נמוך בצורה מרשימה. עם כל הקומבינות של תיבות (קטנות) מיוחדות (גם לא עם עזרים אלקטרונים בקרוסאובר אלקטרוני) והקטנים האלו גם די מוגבלי מהלך ממברנה, אין מה לעשות הפיזיקה היא להזיז כמה שיותר מסה של אויר 15 אינטש אחד יעשה יותר מ 2 6 וחצי (וגם 8)

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #8 

21/09/2023 3:00  
motronix כתב:
שום רמקול מדפי בקוטר 4-6 וחצי אינטש לא ירד לתדר נמוך בצורה מרשימה. עם כל הקומבינות של תיבות (קטנות) מיוחדות (גם לא עם עזרים אלקטרונים בקרוסאובר אלקטרוני) והקטנים האלו גם די מוגבלי מהלך ממברנה, אין מה לעשות הפיזיקה היא להזיז כמה שיותר מסה של אויר 15 אינטש אחד יעשה יותר מ 2 6 וחצי (וגם 8)
...
יש רמקולים מדפיים שיורדים מ40 הרץ וזה מצויין ,בטח למוסיקה .בקולנוע בכל מקרה מוסיפים סאבים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”